Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاخص‌های فعلی در جنگ یمن بعد از حملات اخیر انصارالله در عمق امارات نشان می‌دهد که این کشور گزینه‌های زیادی برای مقابله با یمنی‌ها پیش روی خود نمی‌بیند.

به گزارش مشرق، انگیزه اصلی امارات برای مداخله در جنگ یمن اهداف توسعه طلبانه و طمع‌ورزی‌های اقتصادی بود که در راستای تلاش برای برجسته کردن نقش منطقه‌ای ابوظبی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همان هفته‌های اولیه جنگ امارات به دنبال سیطره بر بندر عدن و جزیره سقطری بود تا بتواند در منطقه باب‌المندب نفوذ کند و به دنبال آن بر سواحل دریای سرخ تا بندر بین المللی الحدیده مسلط شود.

امارات؛ یک ابزار آمریکایی در جنگ یمن

امارات متحده عربی با ورود به جنگ یمن برای نخستین بار نیروهای نظامی خود (نیروی هوایی و دریایی و نیروهای ویژه) را در یک عملیات تهاجمی گسترده درگیر کرد که یک آزمون ناموفق برای این کشور محسوب می‌شود. در نتیجه امارات که در اواسط سال ۲۰۱۹ ادعا کرده بود از یمن عقب نشینی می‌کند، طی سه ماه گذشته در حالی که نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در حال نزدیک شدن به حل و فصل اوضاع در مأرب و آزادسازی این منطقه استراتژیک بودند، ابوظبی مجدداً به شکل علنی وارد جنگ یمن شده و مزدوران و تروریست‌های العمالقه را به شبوه فرستاد تا با نیروهای انصارالله که به سمت مأرب پیشروی می‌کردند بجنگد.

به این ترتیب با افزایش چشمگیر تجاوزات دریایی و هوایی امارات متحده عربی علیه یمن و مشارکت علنی مجدداً در این جنگ، توافق ضمنی و آتش‌بس غیر رسمی که پیشتر میان صنعا و ابوظبی برقرار شده بود به پایان رسید که نتیجه آن حملات موشکی و پهپادی جنبش انصارالله یمن در عمق امارات تحت عنوان عملیات «طوفان یمن» بود. یمنی‌ها در کمتر از یک هفته دوبار با عنوان همین عملیات، امارات را هدف قرار دادند.

بررسی دقیق تحرکات و تجاوزات اخیر امارات متحده عربی علیه یمنی‌ها نشان می‌دهد که ابوظبی نمی‌تواند این اقدامات را به تنهایی و یا با تصمیم مستقل خود انجام دهد بلکه پای منافع و پروژه‌های آمریکا در میان است. ناظران معتقدند که امارات تحت فشار آمریکا مجدداً به شکل علنی وارد جنگ یمن شده است؛ اما قادر به تشدید تحرکات خود نیست و گزینه‌های زیادی مقابل یمنی‌ها پیش روی خودش نمی‌بیند. برای فهم بهتر این مطلب لازم است به موارد زیر توجه کنیم:

- امارات یکی از مجریان اصلی استراتژی و پروژه آمریکا در حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود و همواره وظیفه محافظت از منافع ایالات متحده در این منطقه را بر عهده داشته است. توافق عادی سازی میان امارات و رژیم صهیونیستی نیز در همین چارچوب انجام شد.

- مداخله امارات در جنگ یمن در واقع یک تصمیم آمریکایی بود، بنابراین ایالات متحده تصمیم می‌گیرد که ابوظبی در این جنگ بماند و آن را ادامه دهد یا از ائتلاف خود با عربستان سعودی خارج گردد.

- مشارکت ارتش و نیروهای امارات در مانورهای نظامی زمینی و هوایی و دریایی و همکاری با رژیم صهیونیستی جهت مداخله نظامی در یمن برای تغییر معادله نظامی این کشور، همگی در چارچوب خواست و اراده آمریکا بوده است. همانطور که طی سه ماه گذشته واشنگتن زمانی که متوجه شد شهر راهبردی مأرب به زودی به دست انصارالله آزاد می‌شود، به ابوظبی دستور داد تا تروریست‌ها و مزدوران خود را وارد شبوه کند. بدون شک انجام این اقدام توسط امارات بدون درخواست و موافقت آمریکا غیر ممکن بود.

- دو عملیات اخیر جنبش انصارالله یمن در امارات نشان داد که ابوظبی دیگر نمی‌تواند به حمایت‌های آمریکا و حضور نظامی این کشور در پایگاه‌های اماراتی جهت محافظت از اماراتی‌ها در برابر حملات موشکی و پهپادی صنعا تکیه کند. بعد از انجام حملات اخیر انصارالله در امارات، آمریکایی‌ها سیگنال‌های ضمنی ارسال کردند مبنی بر اینکه قصد ندارند وارد هیچ گونه درگیری در حوزه خلیج فارس شوند. علت امر آن است که آمریکایی‌ها معتقدند در صورت تشدید درگیری‌ها ممکن است جنگ یمن به یک جنگ منطقه‌ای تبدیل گردد که در وهله اول منافع اسرائیل را تهدید می‌کند.

بر این اساس به نظر نمی‌رسد که اماراتی‌ها بعد از عملیات طوفان یمن انصارالله در عمق امارات گزینه‌هایی برای تشدید تجاوزات خود در یمن داشته باشند؛ چرا که عواقب آن برای امارات بسیار بیشتر از دستاوردهایی است که تصور می‌کند می تواند به دست بیاورد. به ویژه اگر تشدید تجاوزات ائتلاف سعودی به شکل کلی و امارات به شکل ویژه در یمن منجر به بروز جنگ منطقه‌ای شود پیامدهای نامعلومی برای این ائتلاف و متحدان پنهان و آشکار آن و در وهله نخست رژیم صهیونیستی خواهد داشت.

هشدارهای انصارالله و نگرانی اماراتی‌ها

در این شرایط یمنی‌ها اعلام می‌کنند که حملات به عمق امارات در مرحله آینده متوقف نخواهد شد مگر اینکه امارات عملیات‌های خصمانه خود را پایان دهد و به شکل کامل و بدون قید و شرط از یمن عقب‌نشینی کند. از طرف دیگر نگرانی شدیدی میان مقامات و شهروندان اماراتی وجود دارد مبنی بر اینکه بعد از عملیات طوفان یمن و عملیات‌های احتمالی که در راه خواهد بود، وضعیت امنیتی امارات و آینده فضای کسب و کار در این کشور به چه شکلی می‌شود.

یمنی‌ها تاکید می‌کنند که حملات بعدی انصارالله به امارات همانند حمله قبلی نخواهد بود و در ابعاد گسترده تری انجام می‌شود. رفتارهای ابوظبی موجب شده تا انجام عملیات‌های متوالی علیه مواضع داخلی امارات تبدیل به یک گزینه غیر قابل بازگشت برای یمنی‌ها شود.

در همین راستا برخی منابع وابسته به دولت صنعا در گفتگو با روزنامه لبنانی الاخبار هشدار دادند که حکام امارات در صورت عدم عقب‌نشینی از همه مناطق یمن باید برای عملیات‌های گسترده‌تر انصارالله در داخل امارات در مرحله آینده آماده شوند.

این منابع افزودند که یمنی‌ها ظرفیت بالایی برای هدف قرار دادن مواضع حساس امارات دارند که از ابوظبی و دبی فراتر رفته و تا شارجه، عجمان و راس‌الخیمه و تمامی بنادر امارات می‌رسد. بر اساس این اطلاعات وزارت دفاع دولت نجات ملی یمن ده‌ها هدف جدید نظامی و اقتصادی امارات را در بانک اهداف خود گنجانده است. در این میان دبی در معرض حملات بزرگ تر و شدیدتر قرار دارد.

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن بار دیگر به سرمایه گذاران خارجی در امارات هشدار داد.   وی در توئیتی با اشاره به برپایی نمایشگاه «اکسبو» در دبی نوشت: در مصاف با ما شاید شکست بخوری. توصیه می‌کنیم مقصد را تغییر دهید.

همچنین مسئولان ارتش و کمیته‌های مردمی یمن از شرکت‌های خارجی خواستند تا در امارات سرمایه‌گذاری نکرده و از آن خارج شوند؛ چرا که اکنون این کشور یک کشور کوچک ناامن محسوب می‌شود.

اعتراف مرکز آمریکایی به پیامدهای حملات انصارالله در عمق امارات

در همین راستا مرکز مطالعات امنیتی و اطلاعاتی «استراتفور» آمریکا با اشاره به اینکه اماراتی‌ها از حملات بعدی انصارالله می‌ترسند اعلام کرد که این حملات می‌تواند اعتبار امارات را به عنوان یک مرکز تجاری بزرگ بسیار ضعیف کند. علاوه بر آن چنین حملاتی گردشگران و شرکت‌ها و سرمایه گذاران را که منبع اصلی درآمد امارات محسوب می‌شوند می‌ترساند.

رویترز در این زمینه در گزارشی اعلام کرد: برای نخستین بار برخی از ساکنان ابوظبی نگران وضعیت امنیتی خود بعد از دو حمله یمنی‌ها ظرف یک هفته هستند؛ آن هم در شهری که پر از برج‌های مرتفع بوده و یک پیست مسابقات فرمول یک در آن قرار دارد.

یک تحلیلگر اقتصادی در دبی که خواست نامش فاش نشود به رویترز اعلام کرد: این حملات مایه نگرانی است. همچنین «تالیا ریورا» یک دانشجوی پزشکی اهل آمریکا که در امارات متحده تحصیل می‌کند اظهار داشت: من به امارات آمدم چون فکر می‌کردم اینجا آشفتگی کمتری دارد اما اکنون نمی‌دانم که اوضاع چگونه تشدید خواهد شد.

از طرفی دیگر سفارت آمریکا در اقدامی بی‌سابقه به شهروندان خود در ابوظبی در زمینه بروز هرگونه ناامنی و حملات یمنی‌ها هشدار داده است.

به طور کلی تجربه‌های تاریخی جنگ یمن از ۸ سال گذشته نشان داده که کشتار غیرنظامیان یمنی توسط ائتلاف متجاوز سعودی یک کارت سوخته محسوب می‌شود و هرگز اهداف این ائتلاف را محقق نکرده است. بر این اساس تحلیلگران پیش بینی می‌کنند که آمریکا با سردرگم شدن در میدان کنونی جنگ یمن، مجبور است روند ماجراجویانه‌ای که در شبوه پیش گرفته را متوقف کند و مجدداً به دنبال یک راهکار سیاسی و ترغیب یمنی‌ها برای حاضر شدن پای میز مذاکرات باشد.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت انصارالله یمن امارات متحده عربی نیروهای انصارالله جنبش انصارالله یمن رژیم صهیونیستی خلیج فارس اسرائیل خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت عمق امارات امارات متحده محسوب می شود اماراتی ها جنگ یمن یمنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۱۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.

همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیه‌ای اعلام کرد سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرک‌های اطراف غزه به صدا درآمده است.

اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل

پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.

طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتی‌هایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.

طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیست‌ها عبارت است از:

اول: هدف قرار دادن تمامی کشتی‌هایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقه‌ای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.

دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع می‌شود.

سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتی‌های شرکت‌هایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه خواهند کرد و از ورود تمامی کشتی‌های کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.

نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گسترده‌تر و قوی‌تر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.

تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام می‌شود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. گرچه مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع به طور رسمی تعیین موضع نکرده‌اند، اما برخی منابع می‌گویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.

بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه

به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شده است.

به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند که این نظامی که به نامش اشاره ای نشد ، در کره جنوبی مستقر و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود.

آنها اعلام کردند که این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.

ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.

روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.

در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.

دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده است و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا است.

تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

۱۲سناتور جمهوریخواه آمریکایی دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند, واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.

به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده است هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."

این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید و ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه, آن را با بزرگترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.

دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران

در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفت‌وگو پرداخت.

 محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.   

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی
  • حملات توپخانه‌ای ارتش عربستان به سوی شهروندان یمنی | ۱۰ یمنی زخمی‌ شدند
  • زخمی‌ شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • زخمی‌شدن ۱۰ یمنی در حملات ساعات گذشته ارتش عربستان
  • پسر پرخاشگر مادر را کشت و جسدش را سوزاند
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • انصارالله یمن پیشنهاد میزبانی صنعا از دفتر سیاسی حماس را داد
  • چرا اسرائیل یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • چرا تل‌آویو یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟