سایه قیمتگذاری دستوری بالای سر صنایع
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۱۴۷۰
یک فعال اقتصادی با تاکید بر این که در کشور به نوعی دچار خودتحریمی علاوه بر تحریمهای بینالمللی هستیم، گفت: متاسفانه سایه قیمتگذاری دستوری بالای سر صنایع مختلف از جمله صنعت چینی کشور است. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی ایمانی در جریان بازدید اهالی رسانه از خط تولید یک کارخانه در مشهد در جمع خبرنگاران با بیان این که در برخی موارد روش تامین مالی منابع مورد نیاز شرکتها و بنگاههای تولیدی در کشور با مشکل مواجه است، گفت: این موضوع در خصوص صنعت شیشه و چینی نیز صدق میکند و متولیان امر باید از ظرفیتهای موجود برای رفع موانع تولید در کشور استفاده کنند.
این فعال اقتصادی با اشاره به این که صنعت شیشه و اپال در دنیا در اختیار کشور فرانسه است، افزود: به عنوان مثال در این کشور برای هر محصول چینی یک کوره وجود دارد و با توجه به ظرفیتهای موجود، این کشور بخش قابل توجهی از نیاز دنیا در این زمینه را تامین میکند؛ این در حالی است که این کشور نه نفت دارد و نه منابع معدنی.
وی اذعان داشت: در این زمینه یکی از ضعفهای موجود در کشور، عدم حمایت همه جانبه قانون از صنایع و بنگاهها تولیدی است که در این خصوص واردات و قاچاق محصولات یکی از مشکلات صنایع دخلی است که باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
ایمانی ادامه داد: البته طی سالهای گذشته اقدامات درخور توجهی نیز صورت گرفته است. به عنوان مثال واردات کالاهای تزئینی به کشور ممنوع شده و این تصمیم اثر مثبت خود را بر برخی از صنایع از جمله شیشه و چینی نیز داشته است؛ هر چند که با وجود ممنوعیت قانونی و صفر شدن واردات رسمی در صنعت شیشه و چینی، هنوز هم شاهد قاچاق و واردات مسافری محصولات این صنعت هستیم.
مدیرعامل چینی مقصود با بیان این که در برخی موارد برای بهبود شرایط بنگاهها و صنایع سختگیریهایی لازم است که باید در این زمینه نیز دقت نظر بیشتری اعمال شود، گفت: مصداق این موضوع را میتوان در خصوص ارائه تسهیلات بانکی و نحوه تسویه بدهیها شرکتها عنوان کرد. به عنوان مثال 15 سال پیش از یکی از بانکها 50 میلیارد تومان وام برای راه اندازی یکی از پروژهها دریافت کردیم که با بهرهای که به آن تعلق گرفته، در حال حاضر این رقم به 370 میلیارد تمان رسیده است.
وی با بیان این که با وجود همه سختیها و مشکلاتی که صنایع دارند، طی یکسال گذشته تلاش کردیم از طریق پیش فروش و استقراض در کنار مواردی چون تغییر در ساختار فروش، بستهبندی مناسب و بهبود سیاستگذاریها بخش قابل توجهی از بدهیهای خود را پوشش دهیم، اذعان داشت: در این مدت 175 میلیارد تومان بدهی مالیاتی، 56 میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی، 26 میلیارد تومان آبونمان قبضها را پرداخت کردیم.
ایمانی در ادامه همچنین نوسانات ارزی را یکی دیگر از موانع موجود بر سر راه بهبود شرایط صنایع و شرکتها در کشور عنوان کرد و گفت: با وجود مشکلات و نوسانات ارزی خوشبختانه 3 میلیون و 935 هزار یورو صادرات به کشورهای مختلف از جمله رومانی، آلمان، ترکیه، عراق و افغانستان داشتیم.
وی گفت: البته با وجود مشکلات که افزایش نرخ ارز در کنار تحریم ها برای کشور ایجاد کرده، این موضوع موجب شده تا واردات در برخی محصولات از جمله شیشه و چینی توجیهی نداشته باشد و ورود قاچاقی محصولات نیز تا حدود قابل توجهی کاهش یافته است. از این رو با برنامهریزی مناسب میتوانیم تهدیدهای ناشی از نوسانات ارز و تحریمها را به نقاط قوت برای اقتصاد و صنایع کشور تبدیل کنیم.
این فعال اقتصادی در خصوص مشکلات صنعت چینی در کشور و انتظارات فعالان این حوزه از دولتمردان گفت: درد مشترک همه صنایع و حوزهها در برخی موارد دخالتهای دولت است، که بنظر میرسد در این زمینه بالاترین انتظار فعالان اقتصادی این است که دولت کاری به بخش خصوصی نداشته باشد.
ایمانی اضافه کرد: علاوه بر این باید زیرساختهای لازم برای حمایت از صنایع و فعالان اقتصادی در بخش خصوصی فراهم شود. به عنوان مثال بزرگترین معدن کائولن به عنوان مواد اصلی و اولیه تولید چینی در کشور، در دست دولت و تامین اجتماعی است که نشان از حکمرانی دولت در تامین مواد اولیه در صنایع از جمله صنعت چینی را نشان میدهد. البته پیشنهاد ما این است که دولت معادنی را که مورد نیاز صنایع است به بنگاهها واگذار کند و معادل ریالی آن را دلار ناشی از صادرت محصولات دریافت کند.
عضو انجمن تولیدکنندگان شیشه ایران در ادامه قطعی برق را یکی دیگر از مشکلات صنعت چینی در کشور عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال در یکی از قطعی برقهای صورت گرفته، شاهد ریزش یکی از کورههای خط تولید خود بودیم که زیان 47 میلیارد تومانی را برای ما رقم زد. بدین ترتیب باید گفت نگرانی از قطعی گاز و برق نه تنها برای صنعت ما بلکه برای همه صنایع یک تهدید جدی است که باید در این زمینه نیز تدبیر لازم در نظر گرفته شود.
این تولید کننده چینی در کشور با تاکید بر این که در کشور به نوعی دچار خودتحریمی نیز علاوه بر تحریمهای بینالمللی هستیم، گفت: با وجود همه مشکلات باید از مدلهای مختلف در دنیا نیز در تولید و اقتصاد کشور الگوبرداری کنیم. به عنوان نمونه جمعیت کشورهای اطراف ما حدد 800 میلیون نفر است که این جمعیت، بازار مصرف خوبی برای تمام صنایع تولیدی داخل کشور است که باید در این زمینه نبر تدبیر لازم اندیشیده شود.
ایمانی در پایان یادآور شد: متاسفانه سایه قیمتگذاری دستوری بالای سر صنایع مختلف از جمله صنعت چینی کشور است که در این زمینه نیز لازم است سیاست بلندمدتی برای کاهش دخالتهای دولت در اقتصاد و آزادسازی قیمتها درکنار فراهم آوردن زیرساختهای لازم تدبیر شود.
انتهای پیام/
تبلیغات در خبربان
منبع: تسنیم
کلیدواژه: اصل ٤٤ اقتصاد اصل ٤٤ اقتصاد باید در این زمینه میلیارد تومان عنوان مثال چینی در کشور شیشه و چینی صنعت چینی بنگاه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۱۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
لینکهای ویژه:
بهترین شغلهای ۱۰ سال آینده ایران که بازار کار خوبی دارند
سفر به بهشت اردیبهشت، دشت دریاسر
تهیه غذا
مایکروسافت در حال تست اندروید ۱۲/۱ برای ویندوز ۱۱ است
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
انجام کلیه خدمات اینستاگرام ارزان و واقعی
فروش کفش
آی پی ثابت برای ترید
خبر هوشمند فهام
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
کلینیک بتن ایران
کدام فروشگاههای بینالمللی امکان پرداخت با بیت کوین ارائه میدهند؟
دومان سهند
اجاره کلبه چوبی
خبر بعدی:
سفر وزیرخارجه پاکستان به چین و چالش امنیتی در تعاملات اسلامآباد-پکن
به گزارش روز شنبه ایرنا، «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه جوان دولت ائتلافی پاکستان پس از سفر به آمریکا، امروز و ساعاتی پیش اسلامآباد را به مقصد پکن ترک کرد، جایی که وی قرار است با «وانگ یی» همتای چینی و برخی از مقامات ارشد سیاسی و امنیتی کشور میزبان دیدار کند.
این بازدید پس از حمله مرگبار ماه گذشته به اساتید چینی در دانشگاه کراچی که منجر به جان باختن ۳ تبعه چینی شد، انجام میشود؛ حادثهای که بار دیگر اخطار پکن به اسلامآباد را درپی داشت و باعث شد تا دولتمردان پاکستانی برای افزایش ضریب امنیتی برای اتباع چینی به ویژه مهندسان و کارشناسان این کشور که در ارتباط با طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین CPEC در مناطق مختلف پاکستان از جمله ایالت بلوچستان مستقر هستند، دست به کار شوند.
سفر بلاول بوتو ۳۳ ساله به پکن پس از نشست مجازی اخیر وی با وانگ یی وزیر امور خارجه پاکستان انجام میشود، همچنین حادثه اخیر در کراچی مقام ارشد امنیتی چین را به اسلامآباد کشاند جایی که وی با نخست وزیر پاکستان و وزیر کشور وی دیدار و خواستار تضمین حفاظت از اتباع چینی و جلوگیری موثر از تکرار چنین حوادث در آینده شد.
وزارت امور خارجه پاکستان نیز روز گذشته با صدور بیانیهای اعلام کرد: بلاول بوتو زرداری در سفر به پکن رایزنی های گسترده ای با وزیر امور خارجه آن کشور خواهد داشت. آنان طیف گستره روابط دوجانبه را با تمرکز ویژه بر همکاری های تجاری و اقتصادی قوی بین پاکستان و چین بررسی خواهند کرد. پیشرفت سریع در کریدور اقتصادی چین-پاکستان، پروژه شاخص طرح کمربند و جاده نیز در این گفتوگوها بررسی خواهد شد. دو طرف همچنین در مورد مسائل مهم منطقه ای و بین المللی تبادل نظر خواهند داشت.
در این بیانیه با اشاره به همزمانی هفتاد و یکمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک پاکستان و چین، افزوده شد: سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تقویت بیشتر شراکت و همکاری راهبردی همه جانبه با چین، تقویت و تعمیق تعاملات مرتبط با طرح سیپک و کمک به شناسایی راه های جدید برای همکاری دوجانبه به نفع دو کشور و مردم کمک خواهد کرد.
همزمان با این سفر، «محمدشهباز شریف» نخست وزیر پاکستان امروز طی پیامی روابط دوجانبه با چین را آهنی و آزموده شده در تمامی شرایط توصیف کرد و افزود: مشارکت راهبردی اسلامآباد و پکن آزمون خود را در تمامی شرایط پس داده و به عنوان عاملی در ثبات منطقه و فراتر از آن ظاهر شده است.
برچسبها پاکستان چین امنیت