Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - بر اساس یک گزارش فنی، طبق داده‌های کمیسیون تجارت فدرال (FTC)، کلاهبرداران به طور فزاینده‌ای به سوی پلتفرم‌های معروف روی آورده‌اند. کلاهبرداران در سال ۲۰۲۱ از طریق رسانه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، تیک‌تاک و توییتر حداقل ۷۷۰ میلیون دلار را به سرقت برده‌اند.

به گزارش الیوم‌السابع، کمیسیون تجارت فدرال (FTC) در رابطه با کلاهبرداری‌ها در رسانه‌های اجتماعی می‌گوید، درصد کمی از مردم به دلیل احساس خجالت یا شرم چنین کلاهبرداری‌هایی را گزارش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در تحقیقات کمیسیون (FTC) گفته شده، ۹۵ هزار قربانی "بخش کوچکی" از این کلاهبرداری‌ها را تشکیل داده است.

به طور کلی در گزارشات سال گذشته، تنها حدود ۲۵ درصد از کلاهبرداری‌ها مربوط به پلتفرم‌های اجتماعی بوده که در پنج سال گذشته افزایش ۱۸ برابری داشته است. داده‌ها در ۱۲ ماه گذشته نشان می‌دهند، افراد ۱۸ تا ۳۹ سال دو برابر بیشتر از افراد مسن، قربانی کلاهبرداری‌ رسانه‌‌های اجتماعی شده‌اند.

کلاهبرداری از طریق ارز‌های دیجیتال

کمیسیون تجارت فدرال (FTC) می‌گوید، کسانی که در سال ۲۰۲۱ گزارش از دست دادن پول خود به دلیل کلاهبرداری در رسانه‌های اجتماعی را دادند، توسط آگهی، پست یا پیام فریب خورده‌اند. این کمیسیون افزود؛ کلاهبرداران توسط ابزار‌های تبلیغاتی موجود در رسانه‌های اجتماعی کاربران را فریب داده‌اند. داده‌های کمیسیون (FTC) نشان داد که سودآورترین کلاهبرداری‌ها به مجرمانی مرتبط است که از محصولات ارز‌های دیجیتال تقلبی در رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. این کمیسیون می‌گوید؛ اغلب مردم با وعده‌های بازدهی کلان به ارز‌های دیجیتال و پول می‌فرستند که در نهایت با دست خالی مواجه می‌شوند.

کلاهبرداری‌های عاشقانه

طبق داده‌ها، کلاهبرداری‌های عاشقانه دومین کلاهبرداری پردرآمد رسانه‌های اجتماعی در سال گذشته بوده است، به طوری که بیش از یک سوم افراد توسط فیسبوک و اینستاگرام قربانی شده‌اند. (FTC) می‌گوید اغلب این کلاهبرداری‌ها با درخواست دوستی شروع می‌شوند و صحبت‌های ناگریز برای درخواست پول را به دنبال خواهند داشت.

در حالی که کلاهبرداری‌های سرمایه گذاری و عاشقانه بیشترین ضرر مالی را به خود اختصاص داده‌اند، بیشترین گزارشات مربوط به قربانیانی که قصد خرید کالای تبلیغ شده را داشته‌اند، بوده است. در چنین مواردی، خریدار چیزی را سفارش می‌داد که هرگز تحویل داده نمی‌شد. همچنین کلاهبرداری‌های شوم تجارت الکترونیک، قربانیان را به سایت‌های آنلاینی که شبیه فروشگاه‌های برند طراحی شده‌بودند، هدایت می‌کرد.

نحوه جلوگیری از  کلاهبرداری در رسانه‌های اجتماعی

۱. محدود کردن افرادی که پست‌ها و اطلاعات شما را در رسانه‌های اجتماعی ببینند.
۲. از اشتراک گذاری بیش از حد اطلاعات شخصی خودداری کنید.
۳. اگر به نظر می‌رسد، دوستی برای شما پیامی ارسال کرده است، برای تأیید با او تماس بگیرید.
۴. اطلاعات راجب نحوه پرداخت امن
۵. مطالعه مقالعه‌ای در Digital Trends درباره جلوگیری از مشکلات آنلاین دارد.

بیشتر بخوانید

با شیوه دیگری از کلاهبرداری در واتساپ آشنا شوید

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی فضای مجازی رسانه های اجتماعی کلاهبرداری ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۳۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با اشاره به مراعا ماندن تصمیم‌گیری درباره تعیین دومین روز تعطیل آخر هفته لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی، گفت: پیوست‌های اقتصادی این لایحه تقریباً مشخص شده‌ است اما پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی آن هنوز به صورت جامع بررسی نشده است؛ به همین دلیل نیز کمیسیون لایحه مذکور را فعلاً مراعا نگه داشته تا با استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و کانون‌های اصلی تصمیم گیری در کشور بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه بگیریم.

وی در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته تا پیش از پایان دوره مجلس یازدهم در صحن مجلس رسیدگی می‌شود؟ اظهار کرد: اعلام نظر نهایی کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه نیازمند برگزاری یک الی دو جلسه دیگر است؛ با این حال با توجه به اینکه یک جلسه نیز با آقای قالیباف رئیس مجلس جهت جمع بندی در این زمینه برگزار شود، این احتمال وجود دارد که در این دوره جزئیات بررسی لایحه مذکور به صحن برسد.

کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه‌ای مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفرهای کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها تعطیل شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیم گیری بر عهده کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شد و در جلسه روز یکشنبه ۲۶ فروردین کمیسیون اجتماعی، اعضای این کمیسیون با موافقت دولت، پنجشنبه‌ را به عنوان دومین روز تعطیل آخر هفته تعیین کردند؛ تصمیمی که با مخالفت و انتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوصی مواجه شد.

بر اساس تقویم منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی، صحن مجلس طی هفته آتی ۳ روز جلسه علنی خواهد داشت و پس از آن بعد از یک هفته تعطیلی جهت حضور نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تا روز ۲ خرداد، ۶ روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد؛ بنابراین در صورتی که طی ۹ جلسه باقی مانده، کمیسیون اجتماعی تصمیم نهایی خود را درباره لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری به صحن ارجاع ندهد، عملا این لایحه نهایی نخواهد شد و رسیدگی تا به امروز آن صرفا اتلاف وقت بوده است و برای نهایی شدن باید در مجلسی دیگر دوباره از ابتدا روندی را که گذرانده است طی کند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899355

دیگر خبرها

  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • لزوم پیوست رسانه‌ای پروژه‌ها در شهر/ محتوای رسانه‌ها باید مورد سنجش قرار گیرد
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • لایحه افزایش تعطیلات نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • خبرهای جدید از افزایش تعطیلات آخر هفته از زبان یک نماینده مجلس