Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@06:25:16 GMT

تاثیر بطری‌های شامپو بر چاقی انسان

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۳۰۵۵

تاثیر بطری‌های شامپو بر چاقی انسان

باشگاه خبرنگاران جوان - دانشمندان ۱۱ ماده شیمیایی را در محصولات روزمره مانند بطری‌های نوشیدنی، اسفنج‌های آشپزخانه و نرم کننده مو کشف کرده اند که می‌توانند بر متابولیسم ما تاثیر بگذارند و موجب افزایش وزن شوند.

محققان دانشگاه علم و صنعت نروژ ۳۴ محصول پلاستیکی مختلف را بررسی کردند تا ببینند حاوی چه مواد شیمیایی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها بیش از ۵۵۰۰۰ جزء شیمیایی مختلف را در این محصولات پیدا و ۶۲۹ ماده را شناسایی کردند که ۱۱ مورد از آن‌ها به عنوان مواد شیمیایی مختل کننده متابولیسم شناخته می‌شوند.

مارتین واگنر، دانشیار دانشگاه علم و صنعت نروژ، گفت: آزمایش‌های ما نشان می‌دهند که محصولات پلاستیکی معمولی حاوی ترکیبی از مواد هستند که می‌توانند عامل مهم و کاهش دهنده یا افزایش وزن و چاقی باشند.

برای مدت طولانی، کارشناسان بر این باور بودند که بیشتر مواد شیمیایی پلاستیکی در این محصولات روزمره باقی می‌مانند؛ اما تیم واگنر نشان داد که در شرایط واقعی تعداد قابل توجهی از آن‌ها نشت می‌کنند. سپس این مواد شیمیایی وارد بدن می شوند.

تحقیقات قبلی نشان داده اند که برخی از پلاستیک‌ها حاوی مواد شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز هستند که به نام «مواد چاق کننده» نیز شناخته می‌شوند که ممکن است بر رشد و باروری ما تاثیر بگذارند. اکنون به نظر می‌رسد که ممکن است عامل افزایش وزن نیز باشند.

دلیل آن این است که مواد شیمیایی حاصل از یک سوم محصولات پلاستیکی که در مطالعه جدید مورد بررسی قرار گرفته اند، به توسعه سلول‌های چربی در آزمایش‌های آزمایشگاهی کمک می‌کنند.

مواد موجود در این محصولات، سلول‌ها را مجددا برنامه ریزی می‌کنند تا تبدیل به سلول‌های چربی شوند که به نوبه خود به سرعت تکثیر می‌شوند و چربی بیشتری جمع می‌کنند.

در حالی که برخی از محصولات پلاستیکی حاوی مواد شناخته شده‌ای هستند که متابولیسم را مختل می‌کنند، برخی دیگر این گونه نیستند؛ با این حال آن‌ها همچنان رشد سلول‌های چربی را تحریک می‌کنند.

به گفته محققان، این بدان معنا است که پلاستیک حاوی مواد شیمیایی ناشناخته‌ای است که در نحوه ذخیره چربی بدن اختلال ایجاد می‌کنند.

چاقی در برخی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان از جمله بیماری‌های قلبی - عروقی و سرطان نقش دارد. اضافه وزن نیز حساسیت ما را به عفونت‌های مختلف مانند اثرات کووید دو برابر می‌کند.

دلایل زیادی برای این وجود دارد؛ اما نویسندگان آخرین مطالعه می‌گویند مواد شیمیایی پلاستیکی ممکن است عاملی باشند که قبلاً مورد توجه قرار نگرفته اند.

این مواد شیمیایی شامل فتالات‌ها و BPA هستند؛ اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که چندین ماده وجود دارند که این اثرات مشکل ساز را ایجاد می‌کنند.

فتالات‌ها و بیسفنول-A به دلیل اثرات بالقوه خود بر عملکرد‌های تولید مثلی، عصبی و ایمنی به خوبی شناخته شده اند.

اما مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که قرار گرفتن زودهنگام در معرض برخی از آن‌ها ممکن است باعث افزایش وزن در اواخر زندگی شود.

بیشتر بخوانید

مضرات مصرف بی رویه فست فود‌ بر افزایش وزن

منبع: دیلی میل

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شامپوها چاق اضافه وزن پلاستیک ها مواد شیمیایی افزایش وزن سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان

سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران با اشاره به توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان این استان از صادرات ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مازندران به خارج از کشور خبر داد.

بابک مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از با اشاره به اینکه با توجه به آغاز کشت برنج در اراضی کشاورزی به منظور تأمین و توزیع کود شیمیایی توزیع آن بین کشاورزان شتاب گرفته است، اظهار کرد با پیگیری‌های انجام شده برای تأمین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان مازندرانی از سوی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، روند تأمین و ارسال کود شیمیایی به مازندران شتاب گرفته که به طور روزانه ۸۰۰ تا یک‌هزار تن انواع کودهای شیمیایی شامل اوره، فسفات و پتاس وارد این استان می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰ هزار تن کودهای پایه ازته، فسفاته و پتاسه برای کشاورزی مازندران تأمین شد که حدود ۱۰ درصد از کل سهمیه کودی استان در سال‌جاری است، افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۱ هزار تن کود اوره، فسفات و پتاس در سراسر مازندران توزیع شد و روند تأمین و توزیع کودهای شیمیایی مورد نیاز کشاورزان همچنان با شتاب بیشتری دستور کار است.

مؤمنی با بیان اینکه کشاورزان مازندرانی هیچ‌گونه نگرانی بابت تأمین کود مورد نیاز خود نداشته باشند، گفت: تلاشمان بر این است تمام سهیمه ابلاغی کود شیمیایی مورد نیاز استان تأمین و به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی در ادامه از صادرات مرکبات و کیوی از مبدأ استان مازندران به خارج از کشور خبر داد و مطرح کرد: امسال ۷۶ هزار و ۵۷۷ تن پرتقال در قالب سه هزار و ۶۳۴ محموله و ۲۵ هزار و ۱۲۱ تن نارنگی در قالب یک‌هزار و ۳۱۹ محموله از مبدأ مازندران صادر شد.

این مسئول با اعلام اینکه در مجموع ۱۰۱ هزار و ۷۰۰ تن مرکبات در قالب چهار هزار و ۹۵۳ محموله از استان صادرات داشتیم، عنوان کرد: ۲۴ هزار و ۲۰ تن کیوی نیز در قالب یک‌هزار و ۵۵ محموله صادرات انجام شد.

مؤمنی از صادرات ۱۰ هزار و ۲۵۶ تن کیوی با ۴۲۵ محموله طی سال گذشته از مازندران به کشور هند بیان و خاطرنشان کرد: سال قبل ۴۸ هزار و ۹۱۲ تن با دو هزار و ۴۵۱ محموله پرتقال از استان مازندران صادرات انجام شد که در این مدت ۱۳ هزار و ۲۸۷ تن نارنگی با ۷۳۵ محموله صادر شد.

کد خبر 748484

دیگر خبرها

  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان
  • درجه نفوذ قیر چیست و قیر درجه نفود چه کاربردی دارد؟
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • چگونه سینک آشپزخانه را بدون مواد شوینده شیمیایی تمیز و درخشان کنیم؟
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • (ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری ۲۰ میلیون بار دیده شد