Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:47:21 GMT

آیا کمردرد جز علائم کرونای طولانی مدت است؟

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۸۵۳۷۵

آیا کمردرد جز علائم کرونای طولانی مدت است؟

به نظر می‌رسد که کمر درد یکی از علائم کرونای طولانی مدت ناشی از سویه اومیکرون است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اخیراً اعلام کرده است که گونه اومیکرون ویروس کرونا در ۱۷۱ کشور دنیا شیوع پیدا کرده است و ممکن است به مرور زمان به عنوان گونه غالب جایگزین گونه دلتا شود. با وجود اینکه گونه اومیکرون ویروس کرونا باعث بروز علائم خفیف بیماری می‌شود و علائمی شبیه سرماخوردگی دارد، افراد باید آن را جدی بگیرند و اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به کرونای اومیکرون در سراسر دنیا، لازم است افراد در مورد علائم بیماری ناشی از آن آگاهی لازم را داشته باشند.

کرونای طولانی مدت ناشی از اومیکرون باعث بروز کمردرد می‌شود؟

اطلاعات ارائه شده نشان می‌دهد که کمر درد یکی از هشت علامت جدید گونه اومیکرون ویروس کرونا است، این مشکل پس از شناسایی نوع جدید ویروس کرونا در آفریقای جنوبی گزارش شد، پس از آن متخصصان زیادی در سراسر دنیا اعلام کردند که بیماران قابل توجهی از دردهای عضلانی که به صورت کمر درد پدیدار می‌شود، رنج می‌برند. موضوع قابل توجه در این زمینه این است که کمر درد حتی پس از منفی شدن تست کرونا نیز باقی می‌ماند، متخصصان معتقدند با وجود اینکه علائم کرونای اومیکرون ممکن است خفیف باشد، اما نمی‌توان احتمال بروز کرونای کووید -۱۹ طولانی مدت را نادیده گرفت.

آیا علائم کرونای اومیکرون شبیه به سرماخوردگی است؟

اگرچه متخصصان اعلام کرده‌اند که گونه اومیکرون ویروس کرونا باعث بروز علائم خفیف بیماری کووید -۱۹ می‌شود و علائمی شبیه سرماخوردگی یا آنفلوآنزای خفیف دارد، اما آژانس‌های بهداشتی نسبت به شیوع گسترده این گونه جهش یافته هشدار داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز این تصور را رد کرده است و اعلام کرد که اومیکرون مانند سرماخوردگی معمولی نیست، زیرا ممکن است افراد مبتلا به آن در بیمارستان بستری شوند یا حتی جان خود را از دست بدهند. همچنین، این احتمال وجود دارد که افراد مبتلا به گونه اومیکرون ویروس کرونا درگیر کووید طولانی شوند و تا مدت‌ها از علائم بیماری رنج ببرند.

علائم کرونای اومیکرون چیست؟

گزارشات ارائه شده نشان می‌دهد که گونه اومیکرون ویروس کرونا بسیار قابل انتقال است، اما در مقایسه با گونه دلتا باعث بروز علائم خفیف‌تر بیماری می‌شود. علائمی مانند تب خفیف، خارش گلو، بدن درد شدید، تعریق شبانه، آبریزش بینی، عطسه، استفراغ و از دست دادن اشتها نشان دهنده بروز کرونای اومیکرون در بدن است. به نظر می‌رسد که افراد مبتلا به گونه اومیکرون ویروس کرونا حس بویایی یا چشایی خود را از دست نمی‌دهند، همچنین بیماران مبتلا به کرونای اومیکرون دچار گرفتگی بینی یا تب بسیار بالا نمی‌شوند.

پس از ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ چه اقداماتی انجام دهیم؟

با توجه به اینکه گونه اومیکرون ویروس کرونا با سرعت زیادی در سراسر جهان در حال گسترش است، لازم است افراد اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند و به علائم ناشی از این بیماری توجه کنند. توصیه شده است در صورت بروز علائم خاص خود تست کرونا انجام دهید و تا مشخص شدن نتیجه آن خود را ایزوله کنید. علاوه بر این، لازم است افراد آگاه باشند که پس از منفی شدن تست کرونا و بهبود یافتن از بیماری، هنوز بدن آن‌ها برای احیای انرژی خود به زمان نیاز دارد، بنابراین توصیه شده است که بهبودیافتگان از بیماری کووید -۱۹ به میزان کافی استراحت کنند، از رژیم غذایی سالم پیروی و به میزان کافی آب بنوشند تا بدن آن‌ها هیدراته باقی بماند. همچنین، این گروه از افراد باید از کار کردن زیاد یا ورزش سنگین نیز اجتناب کنند، زیرا ممکن است بدن در این شرایط تحت فشار قرار بگیرد و خطر بروز علائم کرونای طولانی مدت افزایش پیدا کند.

کد خبر 552830

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا شیوع کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ تشخیص کووید ۱۹ مبتلایان به کووید ۱۹ علائم کرونای طولانی مدت کرونای طولانی مدت کرونا طولانی اومیکرون جهش جدید کرونا کرونا و اومیکرون اومیکرون کرونا و جهش اومیکرون شدت بیماری کرونا با اومیکرون کمر درد درمان کمردرد علت کمردرد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گونه اومیکرون ویروس کرونا کرونای طولانی مدت کرونای اومیکرون علائم کرونای بروز علائم باعث بروز کمر درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۵۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است

آفتاب‌‌نیوز :

امیرحسین حسینی فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه شبکه سلامت سیما در خصوص سندروم روده تحریک پذیر در کودکان به گفتگو پرداخت.

حسینی گفت: سندروم روده تحریک پذیر در دسته بیماری‌های عملکردی قرار دارد، بیماری‌های عملکردی یک بیماری خاص و خطرناک نیستند و علت مشخص و خاصی برای آن‌ها تعریف نشده است، به همین دلیل به این نوع بیماری‌ها که احتمال و دلایل متعددی برای بروز آن‌ها مطرح می‌شود، «نشانگان یا سندروم» می‌گوییم.

کارشناس برنامه در مورد سندروم روده تحریک پذیر (IBS) گفت: از علامت‌های اصلی این سندروم، درد شکمی همراه با اسهال و یبوست است که باید حداقل به مدت ۴ روز در ماه، در فرد وجود داشته باشد. این درد‌ها معمولاً با تغییر قوام و تعداد دفعات مدفوع همراه است البته این در صورتی است که بیماری‌های دیگری در کنار این بیماری وجود نداشته باشد.

وی افزود: اگر در کنار علائم سندروم روده تحریک پذیر، علائم خطر دیگری مانند اینکه رشد کودک خوب نباشد، دفع مدفوع همراه با خون یا بلغم باشد و یا کودک استفراغ‌های مکرر حاوی صفرا داشته باشد، کودک را باید سریعاً به پزشک رساند، زیرا این علائم در سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد و تشخیص بیماری دیگری خواهد بود.

این فوق تخصص گوارش کودکان یادآوری کرد: زمینه ابتلاء افراد خانواده، به هم ریختگی میکروب‌های روده و افرادی که نسبت به درد حساسیت زیادی دارند، از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری هستند.

حسینی گفت: سن شیوع این بیماری ۶ تا ۱۸ سال است، اما گاهی این علائم در نوزادان دقایقی قبل از دفع مدفوع به شکل دل پیچه و درد دیده می‌شود که در واقع نوعی سیر تکاملی در نوزاد محسوب می‌شود. در بعضی از نوزادان نیز حالت کولیک داریم که در طیف درد‌های عملکردی قرار می‌گیرد و بیماری خاصی نیست نکته قابل اهمیت این است که این تشخیص‌ها حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اولین قدم در تشخیص این بیماری چیست، گفت: قبل از تشخیص قطعی، اولین قدم بررسی بیماری سلیاک (حساسیت به گندم)، دفع خون مخفی در مدفوع و انجام آزمایشات اولیه خون است. قابل ذکر است که در تشخیص این بیماری به انجام سونوگرافی هیچ نیازی نیست.

حسینی افزود: در برهه‌های زمانی که استرس وجود دارد، مانند قبل از شروع قاعدگی، بعد از ابتلا به یک سری از عفونت‌های حاد گوارشی میکروبی و یا ویروسی، فرد ممکن است به علائم سندروم روده تحریک پذیر دچار شود، که به آن سندروم روده تحریک پذیر بعد از ابتلا به بیماری گفته میشود.

وی تأکید کرد: رژیم‌های غذایی صنعتی و فرآوری شده، مانند آب میوه‌های صنعتی، غذا‌های فست فود، کنسرو‌ها و...، موادی را در روده تولید میکنند که به گاز بیشتر در روده منجر میشود و درد شکمی را بیشتر میکند، بنابراین حذف مواد غذایی صنعتی نقش مهمی در کاهش علایم دارد. 

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا سندروم روده تحریک پذیر تنها درمان دارویی دارد؟ گفت: کنترل این بیماری راحت نیست، بعد از عوامل تغذیه ای، استرس و علائم مربوط به روان، نقش مهمی در شعله ور شدن این سندروم دارد علاوه براین جلسات روانشناسی (CBT) در کاهش علائم و کاهش میزان مصرف داروها، نقش مهمی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی صحبت از بیماری‌های عملکردی به میان می‌آید، نقش اصلی اطمینان بخشی پزشک به خانواده است، کم کردن استرس و صحبت‌های پزشک، نقش بسیار مهمی در درمان دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند