Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@03:14:27 GMT

چرا «دوقلو‌های منظومه شمسی» هم رنگ نیستند؟

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۷۰۴۹

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فرارو، دو سیاره اورانوس و نپتون، شبیه‌ترین سیارات به یک دیگر در منظومه شمسی ما هستند. اندازه و جرم آن‌ها تقریباً یکسان است، ترکیبات و ساختار‌های مشابهی دارند و حتی نرخ چرخش آن‌ها مثل هم است، اما این دو یک تفاوت گیج کننده با هم دارند و آن رنگ ظاهری آنهاست. اکنون برخی دانشمندان مدعی شده اند که توانسته اند این معما را حل کنند و پاسخ قانع کننده‌ای برای این مسئله بیابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به تصاویر اورانوس و نپتون نگاه کرده باشید، متوجه می‌شوید که نپتون یک سایه جذاب از لاجوردی را عرضه می‌کند که طوفان‌های چرخشی قابل مشاهده دارد. در سمت دیگر، اورانوس بیشتر به یک گوی سبز کمرنگ می‌ماند که سطحی کاملاً صاف و ظریف دارد. اما اگر این دو سیاره از هر لحاظ بسیار شبیه به هم هستند، تفاوت در رنگ آبی مبتنی بر متان آن‌ها از کجا آمده است؟

اکنون یک تحقیق جدید آپلود شده در سرور پیش چاپ و در انتظار بررسی وبسایت آرکایو arXiv، ادعا می‌کند که پاسخی برای این مسئله پیدا کرده است. به گفته تیمی به سرپرستی پاتریک ایروین، فیزیکدان سیاره‌ای از دانشگاه آکسفورد در بریتانیا، لایه‌ای گسترده از مه رنگ اورانوس را رقیق می‌کند و در نتیجه یک گوی رنگ‌پریده‌تر در مقایسه با دوقلوی دورتر آن ایجاد می‌کند. اورانوس و نپتون، با توجه به اندازه گیری‌های ما از این دو سیاره، ساختار بسیار مشابهی دارند. یک هسته سنگی کوچک توسط گوشته‌ای از آب، آمونیاک و یخ‌های متان احاطه شده است. بعد، یک اتمسفر گازی وجود دارد که عمدتاً از هیدروژن، هلیوم و متان تشکیل شده است و در نهایت جو فوقانی قرار دارد که شامل ابر‌ها می‌شود. این جو یکدست نیست و تصور می‌شود که مانند جو هر سیاره دیگری در منظومه شمسی، لایه لایه است.

ایروین و همکارانش مشاهدات مرئی و نزدیک به فروسرخ این دو سیاره را تجزیه و تحلیل کردند تا مدل‌های جدیدی از لایه‌های جوی آن‌ها ایجاد کنند. آن‌ها موفق به یافتن مدل‌هایی شدند که مشاهداتی همچون طوفان‌های روی نپتون و سایه کم رنگ‌تر اورانوس را به خوبی تأیید می‌کنند. این محققان در مدل‌های خود، متوجه شدند که هر دو سیاره دارای لایه‌ای از مه فتوشیمیایی هستند. این فرآیند زمانی اتفاق می‌افتد که پرتو‌های فرابنفش خورشید، ذرات آئروسل را در جو تجزیه می‌کند و ذرات مه تولید می‌کند. ما این یک فرآیند را بطور معمول در دیگر سیارات همچون زهره، زمین، زحل، مشتری، سیاره کوتوله پلوتو و قمر‌های تیتان و تریتون نیز دیده می‌شود.

محققان این لایه را Aerosol-۲ نامیدند و در هر دو سیاره به نظر می‌رسد که منبعی از دانه‌های ابر است که در مرز پایین‌تر به یخ متان متراکم تبدیل می‌شود و به صورت برف در جو می‌بارد. در اورانوس اما، به نظر می‌رسد این لایه دو برابر مات‌تر از نپتون است و به همین دلیل است که این دو سیاره متفاوت به نظر می‌رسند. این محققان در مقاله خود می‌نویسند: «از آنجایی که مشخص شده این ذرات جذب کننده اشعه ماوراء بنفش هستند، این امر بازتاب کمتر مشاهده شده UV اورانوس را توضیح می‌دهد و همچنین توضیح می‌دهد که چرا به نظر می‌رسد اورانوس برای چشم انسان رنگ آبی کم رنگ تری نسبت به نپتون دارد، زیرا این ذرات دارای بازتاب قابل مشاهده تقریباً سفیدی هستند.»

تیرگی کمتر لایه آئروسل-۲ نپتون همچنین توضیح می‌دهد که چرا مشاهده لکه‌های تاریک در جو نپتون راحت‌تر از اورانوس است. در زیر لایه Aerosol-۲ یک لایه مه عمیق‌تر به نام Aerosol-۱ وجود دارد که در آن متان دوباره تبخیر شده و ذرات مه را دوباره رسوب می‌دهد. سپس این ذرات مه متراکم می‌شوند و به کریستال‌های زیر میکرونی سولفید هیدروژن تبدیل می‌شوند. علامت طیفی این منطقه با یخ و مه تاریک سازگار است. این تیم معتقد است که این منطقه Aerosol-۱ جایی است که منشأ ویژگی‌های تاریک مانند لکه‌ها و نوار‌های مشاهده شده روی نپتون است. اگر لایه Aerosol-۲ نپتون نازک‌تر و شفاف‌تر باشد، این ویژگی‌ها را بیشتر نمایان می‌کند.

با این همه، مشخص نیست که چرا لایه آئروسل-۲ نپتون به چگالی لایه اورانوس نیست، اما محققان بر این باورند که جو نپتون ممکن است بهتر از اورانوس با برف کردن متان، مه را از بین ببرد. آن‌ها نوشتند: «مشاهدات آتی درباره اورانوس و نپتون ممکن است به حل این سوال کمک کند که آیا نقاط تاریک و مناطق تاریک، ناشی از تاریک شدن یا پاک شدن لایه آئروسل-۱ هستند یا خیر».

منبع: فرارو این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد سیاره منظومه شمسی نپتون اورانوس دوقلوهای منظومه شمسی بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط حلقه‌های اطراف سیارات از چه چیزی ساخته شده‌اند؟ حلقه‌های زحل از چه چیزی ساخته شده اند؟ تصویر جدید مشتری از نگاه هابل +عکس کشف نشانه‌های حیات در سیاره زهره اورانوس حلقه دارد +عکس همنشینی ماه و زهره در ساعات آینده ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال تحلیل بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها چرا «دوقلو‌های منظومه شمسی» هم رنگ نیستند؟ جدید ترین ماشین های لباسشویی چند؟ (جدول) ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۴۰۰/۱۱/۱۴ قیمت کوییک از پراید ارزان تر شد (جدول) زیباترین خودرو برقی دنیا + فیلم فدرال رزرو ترمز اقتصاد آمریکا را می‌کشد؟ بهای اجاره خانه در محله نامجو قطر ۲۰۲۲ - وی ای آر از مد افتاد! سفر به سوریه ارزان شد آل کثیر در تمرین پرسپولیس چه کرد؟ ایران از بزرگ‌ترین مشتریان گندم روسیه اطلاعیه جدید وزارت راه برای متقاضیان مسکن حمایتی بازگشایی دانشگاه‌ها توسط طالبان سهمیه صادرات سیب‌زمینی تکمیل شد تایید برقراری صادرات گاز ایران به ترکیه مراسم اهتزاز پرچم ایران و کره جنوبی + فیلم جزییاتی از بلیت‌فروشی جشنواره تئاتر فجر در پیک ششم کرونا جزیره لاهیجان برای استفاده مردم آزاد شد چرا بایدن ایران را آزاد گذاشته است؟ قانون درباره «چندهمسری» چه می‌گوید؟ شانس بالای توافق از دیدگاه وال‌استریت ژورنال تلاش دولت برای تحقق رکورد ۴۵ میلیارد دلاری صادرات تا پایان سال کارایی ماسک FFP۲ در شرایط متفاوت چگونه است؟ وعده جدید نماینده مجلس برای اجرایی شدن رتبه بندی معلمان! قیمت طلا و سکه چشم انتظار توافق جریمه وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث بخشیده می‌شود با حکم رییس‌جمهور اعضای حقیقی شورای اجرایی فناوری اطلاعات منصوب شدند داستان سردار در آلمان برای قرارداد با لورکوزن + فیلم تور تفلیس گرجستان چند؟ (جدول) اومیکرون در کشور می تازد قسمت اول؛ سیاست خارجی ایران در میانه شرق و غرب دستمزد ۲ بار در سال افزایش یابد تعرفه گاز چقدر افزایش می یابد؟ قتل سرکرده داعش توسط آمریکا اعلام زمان ویرایش اطلاعات متقاضیان مسکن ملی با ۳۰ میلیون چه موبایلی بخریم؟ (جدول) مالیات خانه های پردیس شامل چه کسانی می شود؟ شرط امارات برای پذیرش مسافران ایرانی کشف میدان گازی در نزدیکی ابوظبی مجوز عجیب برای برداشت شن و ماسه رودخانه ها آخرین اخبار درباره واردات خودرو تصویر ویلای رییس جمهوری در قشم اولین بانک ایران را دیده اید؟ + عکس ۷ دلیل مهم که نشان می دهد اشتباه رژیم گرفته اید! محدودیت اقلام پیشگیری از بارداری / نسخه شفابخش افزایش جمعیت؟! جشنواره شاهین‌ های شکاری در دوحه + عکس چگونه در میانسالی به آلزایمر مبتلا نشوید؟ نگهبانان تالاب + عکس زمان ازسرگیری مذاکرات وین اعلام شد آشنایی با خواص گل همیشه بهار DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیاره منظومه شمسی نپتون اورانوس اورانوس و نپتون دو سیاره منظومه شمسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، ویژگی هایی فصلی و عنکبوت مانند روی ترک های سطح مریخ ظاهر شده اند. مدارگرد مریخی اروپا به نام مارس اکسپرس تصاویری از ویژگی هایی کوچک و تیره رنگ در منطقه ای از مریخ به نام «اینکا سیتی»در نزدیکی قطب جنوب سیاره ثبت کرده که شبیه عنکبوت هستند.

این رویداد زمانی ظاهر می شود که گرمای نور خورشید لایه های دی اکسید کربن انباشته شده طی زمستان تاریک مریخ را گرم می کند. در مقابل یخ دی اکسید کربن در لایه زیرین به گاز تبدیل می شود که به تدریج جمع می شود و لایه رویی به قطر یک متر را می شکند.

گاز آزاد شده حامل غباری سیاه از لایه زیرین است که آن را به سمت بالا می آورد و در نهایت به انفجار غبار بالای لایه رویی یخ منجر می شود. این رویداد مانند بیرون آمدن آب از یک آبفشان قبل از ریختن روی سطح مریخ است. چنین روندی ظاهری عنکبوتی شکل و ترک خورده به وجود می آورد که قطر آن ۴۵ مترتا یک کیلومتر است.

منطقه اینکا سیتی مریخ که شبکه ای خطی از برآمدگی ها ایجاد می کند مشابه خرابه های تمدن اینکا روی زمین است.

جدیدترین تصاویر از اینکا سیتی توسط دوربین با وضوح بالای HRSC مارس اکسپرس در ۲۷ فوریه ۲۰۲۴ میلادی و در فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

کد خبر 6089622 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • (ویدئو) مرگ جوجه‌ پنگوئن‌های امپراتور در پی ذوب بی‌سابقه یخ در قطب جنوب
  • عکاسی از انبوه عنکبوت‌ها روی مریخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • جلسه نهایی تعیین تکلیف «برج‌های دوقلو» خرم‌آباد برگزار می‌شود
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • امید تازه در پروژه ۱۰ساله لرستان/ برج‌های دوقلو احیا می‌شود؟