Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: کاهش قیمت ارز در بازار، نتیجه‌ای جز کمک به واردات کالا و کاهش ارزش صادرات کشور نخواهد داشت.

گروه بازرگانی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سید حمید حسینی» عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون کاهش قیمت ارز و تاثیر آن در روند تجارت خارجی کشور در دو بخش صادرات و واردات اظهار کرد: با توجه به وقایع پیش آمده کاهش قیمت دلار طی یک و یا دو روز اخیر بیشتر جنبه روانی  داشته تا و تا جنبه علمی چرا این اتفاق هیچ ربطی به عوامل واقعی اقتصاد کشور نداشته و ندارد؛ متاسفانه اقتصاد کشو دچار  مشکلات گوناگونی است و بر همین اساس  بعید می‌دانم که روند نزولی قیمت دلار در بازار تداوم داشته باشد اما در کل باید خاطر نشان کرد که کاهش قیمت ارز یک امر اجتناب ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو اتاق بازرگانی ایران در تشریح اتفاقات اخیر  گفت: هنگامی که طرفین مذاکره با تکیه بر یک جمع بندی نهایی، اقدام به برداشتن گامی‌هایی هر چند کوچک می‌کنند، به دنبال آن نیز بازار‌های دارایی هم واکنش‌های مثبتی را ار خود نشان  می‌دهند و قاعدتا در چنین شرایطی بازار ارز نیز به عنوان یکی از این بازار‌ها واکنش مثبتی از خود نشان می‌دهد؛ مطمئنا با ورود هر چه بیشتر ارز به نظام بانکی کشور قیمت آن نیز در بازار کاهشی‌تر خواهد شد؛ نکته حائز اهمیتی که در این میان وجود دارد این است که در میان نوسان بازار ارز صادرکننده تنها به دنبال ثبات قیمت است و نه نوسان قیمت دلار .


وی تاکید کرد: مطمئنا کاهش نرخ ارز در نهایت نتیجه‌ای جز کمک به واردات و کاهش میزان ارزش صادرات به همراه نخواهد داشت و این مشکل ناشی از عدم موفقیت کشور در افزایش میزان حجم صادرات کالا پدید می‌آید. علاوه بر افزایش میزان حجم صادرات، دولت برای حل این مشکل باید همزمان با مدیریت بازار ارز، ارزش پول ملی کشور را افزایش دهد. مطمئنا با حفظ و یا افزایش میزان حجم صادرات، افت ناشی از کاهش ارزشی صادراتی نیز جبران خواهد شد؛


عضو هئیت رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی بعید می‌دانم که این هدف به این سادگی و با سرعت انجام شود. در حال حاضر مسائل مهمی همچون به سر انجام رسیدن توافق وین و حل مسئله FATF  در فرایند توسعه تجارت خارجی کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

 

رشد 7 درصدی حجم صادراتی محصولات پتروشیمی در سال 1400


حسینی در ادامه پیرامون آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی گفت: متاسفانه در سال جاری ما درخصوص حجم صادراتی بسیاری از اقلام و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی شاهد روند افزایشی نبوده‌ایم  و طبق اخرین برآوردها میزان حجم صادرات این قبیل محصولات در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته حدود ۷ درصد رشد داشته است.


رئیس اتحادیه صادرکنندگان نفت و گاز و پتروشیمی خاطر نشان کرد: خوشبختانه به رغم کاهش حجم صادراتی محصولات پتروشیمی ما به دلیل افزایش قیمت نفت و مواد اولیه پتروشیمی شاهد افزایش ارزش صادراتی این محصولات پتروشیمی در سال جاری بوده‌ایم؛ در این میان همچنین باید خاطر نشان کرد که حجم صادراتی محصولی مانند «متانول» تغییری پیدا نکرده، اما ارزش آن دو برابر شده است. علاوه بر متانول حجم صادراتی گاز مایع و قیر هم در سال جاری کمی افزایش داشته که در این میان قیمت قیر در سال ۱۴۰۰ دو برابر سال گذشته است.

 

حسینی در ادامه رفع تحریم‌های اقتصادی را مهمترین مطالبه بخش خصوصی دانست و پیرامون آن اظهار کرد: متاسفانه تحریم‌های اقتصادی طی چند ساله اخیر موانع بسیار زیادی را برای توسعه روابط تجارتی ایران با دیگر کشور‌ها ایجاد کرده است. ممکن است بعضی از افراد نفعشان در تحریم باشد، ولی اگر فردی معقول فکر کند و نگاهی بلندمدت داشته باشد می‌داند که بزرگترین مشکل تجاری کشور ما تحریم‌ها است.


وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم رونق تولید را در چند کلمه خلاصه کنیم می‌توان از عبارت‌هایی همچون رفع تحریم، برقراری مجدد روابط بانکی، ایجاد شفافیت فضای کسب و کار و در نهایت از رقابتی کردن اقتصاد استفاده کرد. متاسفانه نبود این موارد طی این سال‌ها به عنوان مانعی جدی برای رونق تولید و توسعه تجارت عمل کرده و امیدواریم این موانع در دولت سیزدهم هر چه زود‌تر رفع شود.


پایان پیام//

برچسب ها: صادرات غیر نفتی ، سازمان توسعه تجارت ، وزارت صمت ، سید رضا فاطمی امین لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Qe4

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت وزارت صمت سید رضا فاطمی امین محصولات پتروشیمی میزان حجم صادرات بازرگانی ایران خاطر نشان حجم صادراتی قیمت دلار کاهش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۵۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم

وزیر صمت گفت: ایران با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشورهای شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از 100 کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏معدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت 3 برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازارهای خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشورهای منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازارهای جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارزهای محلی و توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ما است.

وی اضافه کرد: اکنون ایران  با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر 153 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به 50 میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشورهای همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشورهای دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه ای و بین المللی تعاملات سازنده ای با کشورها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با 9 کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. با 8 کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشورها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور