Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@22:50:17 GMT

مراقبت‌های قبل از بارداری چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۹۷۲۹

مراقبت‌های قبل از بارداری چیست؟

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - لیلا مرادی گفت: بسیاری از عوامل خطر که باعث به خطر افتادن سلامت مادر و نوزاد می‌شود، در دوره پیش از بارداری رخ می‌دهد، بنابراین ارائه مراقبت‌های پیش از بارداری به زنانی که تمایل به بارداری دارند، نخستین گام برای حفظ سلامت مادر و نوزاد محسوب می‌شود.

او گفت: مراقبت‌های پیش از بارداری مجموعه‌ای از مداخلات پیشگیرانه و یا درمانی است که به بررسی وضعیت مادر قبل از بارداری می‌پردازد و خطرات زیست محیطی، رفتاری و اجتماعی موجود برای باردار شدن مادر به موقع شناسایی شده و قبل از شروع بارداری از بین رفته و یا تحت کنترل در می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت شیراز گفت: از طریق انجام مداخلات مورد نیاز در دوران پیش از بارداری و یا در فاصله زمانی بین دو بارداری می‌توان از بروز بسیاری از اختلالات و وضعیت‌های شایع در بارداری جلوگیری کرد.
او گفت: این امر موجب ارتقای سلامت مادران و نوزادان، کودکان و خانواده‌های آن‌ها می‌شود. مراقبت‌های پیش از بارداری در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی از سوی پزشک یا ماما انجام می‌شود و لازم است فردی که قصد باردار شدن دارد، سه ماه قبل از بارداری برای بررسی سلامت خود به این مراکز مراجعه کند.

مولفه‌های مورد بررسی در مراقبت پیش از بارداری

مرادی می‌گوید: در مراقبت‌های پیش از بارداری با شرح حال گرفتن از فرد، تاریخچه بارداری (تعداد بارداری، زایمان، سقط و موارد مشابه)، تاریخچه پزشکی (سابقه مصرف دارو و حساسیت‌های دارویی، سابقه یا ابتلای فعلی به بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشارخون بالا، صرع، آسم و موارد مشابه)، تاریخچه اجتماعی (اعتیاد به مواد مخدر، رفتار‌های پرخطر، اختلالات روانی و همسر آزاری)، تاریخچه واکسیناسیون، اختلالات ژنتیکی، تماس با مواد خطرناک در محیط کار و سبک زندگی (تغذیه و فعالیت بدنی) مورد بررسی قرار می‌گیرد و عوامل خطر در فرد شناسایی می‌شوند.

به گفته او، در گام بعدی پزشک برای بررسی‌های بیشتر و تعیین وضعیت سلامت فرد، آزمایش کامل خون و ادرار را درخواست می‌دهد. در آزمایش کامل خون فاکتور‌هایی نظیر گروه خونی، مثبت یا منفی بودن Rh خون، کم خونی، میزان چربی و قندخون، وجود بیماری‌هایی مانند تالاسمی، هپاتیت، ایدز و بیماری‌های مقاربتی و در آزمایش ادرار عفونت‌های مجاری ادراری، وجود خون و پروتئین در ادرار تعیین می‌شود. همچنین در صورت نیاز آزمایش پاپ اسمیر برای غربالگری سرطان دهانه رحم و تیتر آنتی بادی ضد سرخجه انجام می‌شود.

کارشناس گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت شیراز گفت: علاوه بر آزمایشات، معاینات بالینی از جمله اندازه گیری وزن، قد و تعیین BMI، اندازه گیری علائم حیاتی، معاینه فیزیکی کامل شامل معاینه دهان و دندان، پوست، پستان، اندام ها، معاینۀ لگن و واژن برای بررسی هرگونه توده، عفونت، تبخال یا ضایعه توسط ماما یا پزشک انجام می‌شود. با توجه به تاریخچه بارداری، پزشکی و اجتماعی، نتایج آزمایشات و همچنین معاینات بالینی، در صورتی که فرد در معرض عوامل خطر، بیماری‌ها و رفتار‌های پرخطر قرار داشته باشد، اقداماتی نظیر آموزش، مشاوره، ایمن سازی، ارجاع غیرفوری به متخصص یا کارشناس (زنان، تغذیه و بهداشت روان) انجام می‌شود.

آموزش‌های قبل از بارداری

او گفت: آموزش‌هایی که قبل از بارداری به فرد داده می‌شود شامل تغذیه مناسب (گروه‌های اصلی غذایی، رعایت تنوع و تعادل در مواد غذایی) و رسیدن به وزن مناسب و ایده آل (شاخص توده بدنی یا BMI مطلوب)، داشتن فعالیت‌های بدنی نظیر پیاده روی روزانه ۳۰ دقیقه برای تقویت عضلات، اهمیت مصرف فولیک اسید، دست کم از یک ماه پیش از بارداری و ادامه مصرف آن در طول دوران بارداری، پرهیز از مصرف دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی، بهداشت فردی، بهداشت جنسی، بهداشت روان، بهداشت دهان و دندان (مراقبت از دندان ها، ترمیم دندان و استفاده از نخ دندان) و دوری از آلودگی‌های محیطی است.

مشاوره ژنتیک و سلامت باروری

به گفته مرادی، مشاوره ژنتیک و سلامت باروری به مشاوره‌هایی گفته می‌شود که در مراقبت پیش از بارداری لازم است بر آن تاکید شود. در مواردی که سابقه اختلال و یا بیماری‌های ژنتیکی وجود داشته باشد، مشاوره ژنتیک انجام می‌شود و زمانی که نتیجه پاپ اسمیر غیرطبیعی و یا سابقه تولد نوزاد کم وزن، زایمان زودرس، جفت سرراهی، چسبندگی جفت، آنمی، ناهنجاری جنین و زایمان سخت وجود داشته باشد، مشاوره سلامت باروری توصیه می‌شود.

او گفت: برنامه ایمن سازی طبق دستورالعمل کشوری واکسیناسیون انجام می‌شود. واکسن توام بزرگسال (دیفتری و کزاز) و واکسن سرخجه (در صورت نیاز و با نظر پزشک) از جمله واکسن‌هایی است که تزریق می‌شود.

کارشناس گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت شیراز می‌گوید: اگر در بررسی‌هایی که ماما یا پزشک انجام می‌دهد، نیاز به ارائه خدمات تخصصی باشد، فرد برای دریافت خدمات به کارشناس و یا متخصصان ارجاع غیرفوری داده می‌شود.

او گفت: در مجموع هدف از انجام مراقبت‌های پیش از بارداری، ورود به یک بارداری کم خطر یا بدون خطر و در نهایت حفظ سلامت مادر و نوزاد است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت مادر و نوزاد بارداری مراقبت های پیش از بارداری قبل از بارداری انجام می شود سلامت مادر بیماری ها او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۹۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران

محمد غلام نژاد، مدیر کل بیمه سلامت استان تهران به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل: تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اس‌ای، سپتیک، فیبروزیس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضاء (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تامین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

غلام نژاد اظهار کرد: بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود. بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل: بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام‌ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تایید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

شایان ذکر است در استان تهران تا کنون ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • مراقبت‌های ضروری بعد از تعویض مفصل زانو + فیلم
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد