Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی آکسیون،  ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی (Immunotherapy) یک روش درمانی برای برخی بیماری‌ها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب واکنش سیستم ایمنی عمل می‌کند. این روش درمانی، سلول های سیستم ایمنی بیمار را برای حمله به سرطان تغییر می دهد.  

ایمونوتراپی با پیدایش ساخت لنفوسیت های موسوم به CAR -T  وارد فاز جدیدی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهبود این دو بیمار نشان می دهد که اثرات درمانی سلول‌های تی کایمریک CAR-T که  درمانی امیدوارکننده اما در حال حاضر بسیار پرهزینه است در برخی بیماران باقی می ماند.

کارل جون ایمونولوژیست و آنکولوژیست دانشگاه پنسیلوانیا و نویسنده مقاله منتشر شده در مجله علمی نیچر (Nature) در یک نشست مطبوعاتی گفت: بر اساس این نتایج، اکنون می‌توانیم نتیجه بگیریم که سلول‌های تی کایمریک گیرنده آنتی‌ژن( CAR-T ) می‌توانند بیماران مبتلا به لوسمی را درمان کنند.

با این حال وی اضافه کرد که نیاز است بیماران بیشتری مورد پیگیری قرار گیرند، اما حداقل در این ۲ بیمار دیگر سرطان خون وجود ندارد.

درمان CAR-T چگونه عمل می کند؟

درمان CAR-T  (Chimeric antigen receptor T cell) شامل جمع‌آوری سلول‌های T بیمار - نوعی سلول ایمنی - از خون آنها و اصلاح سلول‌ها به گونه‌ای است که آنها گیرنده‌ای داشته باشندو سلول‌های سرطانی را هدف قرار داده و سپس سلول های سرطانی را از بین برده، سلول‌های T را رشد دهند و دوباره آنها را به خون بیمار تزریق کنند.

درمان‌های  سلول‌های تی کایمریک CAR-T توسط سازمان نظارت بر دارو و غذای آمریکا (FDA ) برای درمان چند نوع «لوسمی» (سرطان خون) و «لنفوم» (سرطان غدد لنفاوی) و همچنین «مولتیپل میلوما» (یکی از انواع سرطان خون) تأیید شده‌اند.

این درمان همچنین در آزمایش‌های بالینی برای درمان طیف وسیعی از سرطان‌های دیگر مورد مطالعه قرار گرفته است. این درمان‌ها امیدوارکننده بوده‌اند، اما می‌توانند با خطراتی  از جمله ایجاد سندرم آزادسازی سیتوکین و اثرات عصبی همراه باشند.

آنچه محققان دریافتند:

سه بیمار مبتلا به «لوسمی لنفوسیتی مزمن» (CLL) - نوعی سرطان که با پیشرفت آهسته از مغز استخوان شروع می شود و به سمت خون می رود - در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه پنسیلوانیا به عنوان بخشی از یک کارآزمایی بالینی که ایمنی و اثربخشی را ارزیابی می کرد، درمان CAR-T دریافت کردند.  

دو بیمار در آن سال بهبودی کامل پیدا کردند.

جون ایمونولوژیست و آنکولوژیست دانشگاه پنسیلوانیا در این زمینه گفت: محققان سلول‌های CAR-T، این ۲ بیمار را در طول زمان تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که ۱۰ سال بعد این سلول‌ها همچنان فعال بودند و سلول‌های سرطانی را تحت نظر داشتند و هیچ سلول سرطان خون شناسایی نشد.

با این حال محققان تاکید کردند که به خاطر داشته باشید این درمان برای همه بیماران یا همه انواع سرطان ها مؤثر نیست.

برچسب‌ها دانشگاه پنسیلوانیا ایالات متحده آمریکا سرطان خون برگزیدگان علم بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه پنسیلوانیا ایالات متحده آمریکا سرطان خون دانشگاه پنسیلوانیا ایالات متحده آمریکا سرطان خون برگزیدگان علم بهداشت و سلامت دانشگاه پنسیلوانیا سرطان خون سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۱۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!

265 215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900203

دیگر خبرها

  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ببینید | اظهارات تکان‌دهنده یک نماینده مجلس؛ بزرگان ما برای درمان مریضی‌شان سریع به اروپا می‌روند اما برای اقتصاد بیمار نه!
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی