Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@04:00:13 GMT

کتاب «رفتار رسانه‌ای تروریسم» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۲۴۷۲۷

کتاب «رفتار رسانه‌ای تروریسم» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «رفتار رسانه‌ای تروریسم» نوشته محسن غلامی، پژوهشگر حقوق رسانه با بررسی ابعاد حقوقی خدمات رسانه‌ای به افراد و گروه‌های تروریستی، در ۱۷۶ صفحه با قیمت ۶۰ هزار تومان توسط انتشارات آثار فکر به بازار نشر عرضه و در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

این کتاب دانشگاهی رهیافتی تازه از بهره‌وری و سوءاستفاده تروریسم از رسانه‌های جمعی و اجتماعی را به کنکاش گذاشته و این موضوع نوظهور را در دایره اسناد حقوق بین‌الملل به بررسی نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده در نوشتار پژوهشی خود تلاش دارد پدیده بهره‌وری تروریسم از رسانه را با استناد به معاهدات، اعلامیه‌ها، قطعنامه‌ها و سایر اسناد ناظر بر قواعد حقوق بین‌الملل تحلیل کند. از این منظر کتاب در دو فصل مجزا ابتدا سراغ تشریح مزایا و کارکردهای رسانه در تعامل و تقابل با تروریسم رفته و در ادامه تروریسم رسانه‌ای را با تمرکز و ارجاع به قواعد حقوق بین‌الملل تشریح کرده است.

کتاب این‌چنین صرفاً در حوزه مطالعات ارتباطات و مدیریت رسانه باقی نمانده است بلکه سویه حقوق بین‌الملل ارتباطات به خود می‌گیرد و به عنوان پژوهشی در زمره شاخه حقوق بین‌الملل به شمار می‌رود؛ همچنانکه بالغ بر چهارصد منبع خارجی و اسناد حقوقی سازمان‌های بین‌المللی را مورد تحلیل و سنجش قرار داده است.

در بخشی از این‌کتاب می‌خوانیم:

«تروریسم نمایشی از ارعاب و تحرکات خشونت‎آمیز با انگاره‌های سیاسی است که برای پمپاژ اقدامات ضدصلح و متضاد با امنیت بین‌الملل، از استراتژی رسانه‌ای بهره می‌برد تا نه‌فقط دولت‌ها بلکه افکار عمومی را نیز متأثر سازد. آنان از کارکردها و مزایای وسایل ارتباط‌جمعی آگاه هستند و از آن بهره‌وری می‌کنند. حتی در خلأ حقوق بین‌الملل و برخلاف قوانین ملی کشورها، دست به تأسیس رسانه هم می‌زنند و تفکرات خود را با تزریق به این ابزار ارتباطی به توده مخاطب می‌دهند.

هرچند هیچ سندی در حقوق بین‌الملل مبنی بر خدمت‌دهی وسایل ارتباطی به این افراد و گروه‌ها وجود ندارد اما باور این اسناد به آزادی بی ‌حصر در بیان و نشر اطلاعات رسانه‌ها، راه گریز را برای رفتار رسانه‌ای تروریسم باز کرده است. تروریسم پس معضل جدی حقوق بین‌المللی ارتباطات است که هر فعلش امنیت دهکده جهانی را به‌هم می‌ریزد. اینجاست که پدیده تروریسم رسانه‌ای موضوعیت می‌یابد تا بلکه از رهگذر آن بتوان کنش‌های رسانه‌ای آنان را گوشزد کرد و این مخاطره سیاسی جهانی را در لوای حقوق بین‌الملل سروشکلی قاعده‌مند داد.»

کد خبر 5419310 فاطمه میرزا جعفری

منبع: مهر

کلیدواژه: تروریسم معرفی کتاب کتاب و کتابخوانی انقلاب اسلامی ایران معرفی کتاب ترجمه گام دوم انقلاب مهر انقلاب ادبیات جهان نقد کتاب تجدید چاپ مرکز فرهنگی شهر کتاب تازه های نشر زنان علوم انسانی حقوق بین الملل رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۴۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد

«عنوان بصری» دربرگیرنده بیانات آیت‌الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در شرح حدیث عنوان بصری مروی از امام صادق(ع) است که به صورت موضوعی منتشر می‌شود.

جلد ششم کتاب عنوان بصری به تازگی منتشر شده که مولف در این جلد، به شرح فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» از این حدیث نورانی پرداخته و موضوع تدبیر در امور اجتماعی و حکومت را بسط و توضیح داده است.

آیت‌الله طهرانی در مجالس نوزده‌گانه این کتاب در توضیح مختصات مکتب الهی و حکومت اسلامی و تفاوت آن با سایرین، محوریت توحید را شاخصه اصلی حکومت اسلام بیان داشته و آثار و تبعات آن را برمی‌شمرند. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب تعابیر و کیفیت شعارِ در حکومت اسلام، توجه به توحید و اخلاص در عمل را محور حرکت حاکم اسلام مطرح کرده و با بیان جریاناتی از تاریخ معصومین و اولیای الهی به تبیین مطلب می‌پردازد.

نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، با تبیین کلام امام صادق(ع) در حدیث شریف که به عدم تدبیر عبد نسبت به خویش اشاره دارند، اصطلاح مشورت و تدبیر اجتماع و جایگاه و اهمیت آن در اسلام را شرح و تفصیل داده و مسئله تعهد و تخصص را از زوایای مختلف واکاوی و تشریح می‌کند.

برخی از دیگر موضوعات این اثر عبارتند از: «بنای عالم تکوین و خلقت بر توحید»، «نظام تربیتی انسان از منظر اسلام»، «وظایف فردی و اجتماعی سالک در شبانه‌روز»، «اتقان و استحکام عمل در سیر و سلوک إلی‌ الله»، «اهمّیت تعهّد و وجوب التزام به آن»، «اهمّیت بینش عرفانی در مسائل فقهی و اجتماعی»، «لزوم تامین امنیت اخلاقی برای تمام اقشار جامعه در حکومت اسلام».

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: «آن کسی که در انجام امور نسبت به مسائل إتقان و إحکام ندارد، نسبت به مسائل سلوکی هم هیچگونه پیشرفتی ندارد! آن کسی که نسبت به تعهدات اخلاقی و شرعی‌اش بین افراد احساس وظیفه نمی‌کند و یا نسبت به قراردادهای مابین طرفین احساس وظیفه‌ای ندارد و خدا را جدای از این مسائل فیمابین می‌داند، در وادی سلوک و حرکت هم بیش از یک مدّعی نیست و یک سانت هم به جلو نمی‌رود! سلوک به معنای انطباق نفس با واقعیت‌ها و با مسائل فطری است نه اینکه یک سری کارهایی را انجام دادن و نمازی را خواندن و اورادی را گفتن و بعد به هر کاری دست زدن و به هر عمل خلافی اشتغال پیدا کردن و هر ارزشی را زیر پا گذاردن.»

گفتنی است مجموعه «عنوان بصری» از دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع منتشر می‌شود که جلد ششم در ۶۲۰ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی روانه بازار نشر شده است. دیگر موضوعات این دوره عبارتند از: «جلد اول: ولایت و هدایت»، «جلد دوم: حقیقت ذکر»، «جلد سوم: حقیقت علم»، «جلد چهارم: تزکیه و تهذیب»، «جلد پنجم: حقیقت عبودیت».

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • ببینید | مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اوهایو
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست