Web Analytics Made Easy - Statcounter

تنی چند از اهالی ماهان ضمن ابراز گلایه مندی از معدن کاوی در کوه پلوار این شهر تأکید کردند: این تصمیم اشتباه، تبعات زیادی از نظر زیست محیطی به دنبال دارد و موجب از بین رفتن منابع طبیعی و آلودگی منابع آب و کشاورزی این منطقه خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ اهالی ماهان دغدغه زیادی در خصوص صدور مجوز بهره برداری از یک معدن در نزدیکی این شهر دارند و خواستار رفع این مشکل توسط مسئولین استان و شهرستان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یکی از اهالی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مجوز فعالیت معدن آهک در دامنه کوه پلوار به دغدغه‌ ای، جدی برای مردم، طبیعت دوستان و دلسوزان شهر ماهان تبدیل شده است و متأسفانه دود این تصمیم گیری ها به چشم مردم می رود؛ چرا که این تصمیم اشتباه، تبعات زیادی از نظر زیست محیطی به دنبال دارد و موجب از بین رفتن منابع طبیعی و آلودگی منابع آب و کشاورزی این منطقه خواهد شد.

شهروند دیگری از ماهان در این باره ابراز کرد: در یکی دو هفته گذشته عده ای از اهالی ماهان، طبیعت گردان، کوهنوردان و فعالان محیط زیست در ارتفاعات کوه پلوار در نزدیکی شهر ماهان تجمع و به احداث معدن آهک در این کوه اعتراض داشتند.

وی ادامه داد: معترضان نگران از بین رفت ظرفیت گردشگری در منطقه کوه صفه و آلودگی منابع آب ماهان هستند.

تعلق خاطر مردم ماهان به کوه صفه
 

کوه صفه از گذشته تاکنون دارای جایگاه ویژه ای برای اهالی ماهان بوده است. این کوه یکی از جاذبه های طبیعی این منطقه به شمار می رود و نقش بسزایی در هویت بخشی به شهر ماهان دارد. به گونه ای که ساکنان این منطقه احساس تعلق خاطر بسیاری به این کوه دارند.

حرکت رسوبات آهکی زمین های زراعی را تهدید می کند 

کوه پلوار از ماسه سنگ و شیل متعلق به دوره ژوراسیک پوشیده شده است. اما معدن کاوی آن به دلیل نزدیکی آن به شهر ماهان خطرات عدیده ای برای مردم ه همراه دارد که قابل تأمل است.

با احداث معدن، حرکت رسوبات بادی در شمال ماهان، زمین های زراعتی را تهدید می کند و نیتراته شدن اراضی زراعی تهدیدی جدی برای کشاورزی این شهر محسوب خواهد شد و این در حالی است که شغلی بسیاری از مردم ماهان کشاورزی و باغداری است.

همچنین این معدن بر روی سفره های آب زیرزمینی شهر ماهان و کرمان احداث می شود که باعث آلودگی آب خواهد شد که این اقدام موجب از بین رفتن محیط زیست و به خطر افتادن حیات وحش منطقه، آلودگی هوا (ایجاد آلاینده ها و گرد و غبار) و از بین رفتن مناظر زیبای طبیعی نیز از دیگر تبعات احداث این معدن است.

بخشداری ماهان مسئول مجوز نیست 

دغدغه مردم را به حمیدرضا ایزدی بخشدار ماهان منتقل کردیم. ایزدی در گفتگو با راه آرمان؛ از قانونی بودن مجوز احداث معدن خبر داد و گفت: بخشداری در این زمینه نه مجوزی داده نه مسئول مجوز است.

وی افزود: شرک میقات این معدن را به ثبت داده و ۱۳ استعلام مربوطه را گرفته است و سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز دلیلی برای منع معدن کاوی نمی بیند و می گوید مشکلی برای منابع آب پیش نخواهد آمد.

 علی ای حال؛ حال باید منتظر ماند و دید آیا سرنوشت کوه صفه ماهان شبیه به کوه های زیبای دیگری می شود که قربانی توسعه و معدن کاوی شدند یا نیروی اجتماعی قادر است آن را حفظ کند؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آلودگی منابع آب بین رفتن احداث معدن شهر ماهان کوه پلوار معدن کاوی خواهد شد کوه صفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۹۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«علی آجودان‌زاده» از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

در حوزه سلامت و بهداشت شاهد برخی مشکلات هستیم که باید مورد توجه قرار گیرد. مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی تبریز، سلامت مردم این شهر و شهرهای اطراف را به خطر انداخته است و باید استفاده از این سوخت متوقف شود. آلودگی هوا در کشور به ویژه تبریز از معضلات جامعه بوده و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های حرارتی از دلایل اصلی بروز این آلودگی است.

هدف نظام جمهوری اسلامی و خواست ملی، تأمین و حفظ سلامت مردم است و در این راستا باید مازوت سوزی در منطقه متوقف شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بهداشت و درمان

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

آرزوی دیرینه مردم این منطقه تشکیل شرکت مس آذربایجان همانند شرکت مس سرچشمه است. جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان ضروری است. تشکیل این شرکت و ایجاد کارخانجات فرآوری مواد معدنی در این استان برای ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی منطقه و اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار نفر افراد جویای کار استان ضروری است.

آذربایجان شرقی، استان صنعتی بوده و با برخورداری از صنایع مادرتخصصی مانند ماشین سازی، تراکتورسازی، ایدم، پیستون سازی و بلبرینگ سازی، مزیت‌ها و قابلیت‌های زیادی در این حوزه دارد.

بر اساس نظر اندیشمندان اقتصادی توسعه صنعت کشاورزی زیربنای توسعه اقتصادی است و باید به بخش کشاورزی در کشور توجه بیشتری شود.در بخش کشاورزی با مشکلات اساسی مواجه هستیم، در صورت تصویب طرح ارائه شده از سوی صندوق توسعه بخش کشاورزی برای تهیه نهاده‌های دامی باکیفیت بالا و قیمت پایین و توزیع آنها بدون استفاده از رانت و ابزارهای فسادانگیز در بین کشاورزان، بخشی از مشکلات کشاورزان و دامداران حل می‌شود.

آذربایجان شرقی دارای صنایع مختلفی در زمینه‌های کفش، چرم، فرش و صنایع مادرتخصصی است و با توجه به وجود ۲۰۰ معدن در این استان، می‌توان با دعوت از سرمایه گذاران در جهت اشتغالزایی، حمایت از تولید و صادرات و توسعه اقتصادی استان قدم‌های اساسی برداشت.

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

وجود مجلس شیشه‌ای و شفافیت آرا مهمتر از تقسیم بندی حزبی است چراکه موجب می‌شود تا مردم بدانند که نمایندگان آنها در مجلس به چه طرح‌ها و مصوباتی رأی مثبت یا منفی داده‌اند. ایجاد مجلس قوی و پاسخگو نیازمند حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رأی است و امیدوارم مردم در دور دوم انتخابات حضور پرشور و پرتعدادی داشته باشند.

کد خبر 6091799

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبودهای عشایر
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بندپی شرقی شهرستان بابل
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • ۳۳۷ سند مالکیت منطقه دوم دریایی سپاه استان بوشهر صادر شد