Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی خاکی‌صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه فرصت زیادی برای برنامه‌ریزی نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم نیمسال دوم وجود دارد، گفت: قطعاً این امتحانات حضوری برگزار می‌شود و دانشگاه‌ها به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که حوزه‌های آزمون دروس با تراکم جمعیت کمتری مواجه باشد و در این راستا طولانی کردن ایام برگزاری امتحانات به ما کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برگزاری حضوری کلاس‌های عملی در زمان شیوع کرونا در دانشگاه‌ها تجربه شده است و این مهم با برنامه‌ریزی نحوه و زمان حضور دانشجویان در آزمایشگاه‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد.

معاون آموزشی وزیر علوم با تأکید بر اینکه با توجه به شرایط متفاوت و مختلف استان‌ها امکان برگزاری حضوری کلاس‌های درس در همه استان‌ها میسر نیست، گفت: دلیلی برای برگزاری مجازی همه کلاس‌های درس نیست و باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که حتماً تعدادی از دروس به شکل حضوری و برخی نیز به صورت آنلاین ارائه شود.

وی، ارائه دروس به شکل ترکیبی و استفاده از تجربیات آموزش الکترونیک در دوران کرونا را بسیار مهم دانست و گفت: منظور از حضوری شدن دانشگاه‌ها بازگشت به شرایط پیش از بهمن ۹۸ نیست و قطعاً باید از روش آموزش ترکیبی و مزایای آموزش الکترونیک و تولیدات درسی آنلاین همچنان بهره‌مند باشیم.

خاکی‌صدیق با بیان اینکه وزارت علوم به برخی از دشواری‌های دانشگاه‌ها در زمینه آموزش حضوری مانند مباحث خوابگاهی، تغذیه، حضور اعضای هیأت علمی و تأثیرات روانی دوران کرونا در دانشگاه‌ها آشنا هستند، گفت: لکن محوریت از سرگیری آموزش حضوری با رعایت شرایط هر استان است.

معاون آموزشی وزیر علوم بر حضور اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها در محیط دانشگاه تأکید کرد و ادامه داد: حتی در استان‌هایی که امکان برگزاری کلاس حضوری وجود ندارد، اعضای هیأت علمی باید در محل فعالیت خود حضور داشته باشند و از محل دانشگاه، آموزش‌های آنلاین و الکترونیکی خود را ارائه کنند.

وی با بیان اینکه شرایط شیوع کرونا در استان‌های مختلف متفاوت است، گفت: معاونان آموزشی معین در شوراهای استانی با مراکز تصمیم‌گیر استانی و از همه مهم‌تر ستاد ملی کرونا در استان‌ها هماهنگ باشند و با توجه به دستورات و مصوبات این ستاد نسبت به از سرگیری آموزش حضوری اقدام کنند.

معاون آموزشی وزیر علوم تأکید کرد: بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌هایی که این معاونت در زمان کرونا ابلاغ کرده است، همچنان به قوت خود باقی است و دانشگاه‌ها می‌توانند از تسهیلات آموزشی این مقررات استفاده کنند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم نیز در این جلسه اظهار داشت: دانشگاه‌ها اطلاعات اعضای هیأت علمی دانشجویان و کارکنان خود را به ستاد وزارت علوم اعلام کنند تا به قرارگاه ملی کرونا در وزارت کشور اعلام شود و آمار دقیق واکسیناسیون دانشگاهیان از پایگاه این قرارگاه استخراج و به دانشگاه‌ها اعلام شود.

وی با اشاره به اینکه ستاد از سرگیری آموزش حضوری در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در وزارت علوم تشکیل شده است گفت: مهمترین عملکرد این ستاد ارتباط با مراجع اصلی مقابله با کرونا و قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در وزارت کشور و ابلاغ دستورالعمل های لازم به دانشگاه ها بوده است و در هفته گذشته نیز آخرین پروتکل های بهداشتی به دانشگاه ها ابلاغ شد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به اینکه آموزش الکترونیک دارای ضوابط و شرایط ویژه خود است گفت: بعضی از دانشگاه‌ها در زمینه تولید محتوای الکترونیک از مزیت و تجربه زیادی برخوردار هستند که بهتر است از تجربیات و توانایی خود را با دانشگاه‌های استان خود به اشتراک بگذارند.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت تحصیلی دانشجویان برای مسؤولان وزارت علوم و دانشگاه‌ها بسیار مهم است گفت: در شیوه آموزش آنلاین نیز باید سرفصل‌های درسی به صورت کامل و با محتوای درسی مطلوب ارائه شود.

۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1601117

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران ویروس کرونا اعضای هیأت علمی معاون آموزشی آموزش حضوری برنامه ریزی وزارت علوم دانشگاه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۳۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی و آموزش مجازی کشور بر لزوم عزم راسخ این دانشگاه در راستای ادامه آموزش‌های ترکیبی و بر حرکت در مسیر هوشمندسازی تأکید کرد.

وی اضافه کرد: دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی جزء نخستین دانشکده و گروه‌هایی بود که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان راه‌اندازی شد و به واسطه اینکه موسس این دانشگاه دکتر احمدعلی فروغی از این رشته برخاسته بودند، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای بر روی این رشته و دانشکده انجام شد و پس از آن با رشته‌های دندانپزشکی و حقوق توسعه پیدا کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: رشته های روانشناسی و علوم تربیتی از نخستین رشته‌هایی است که تا مقطع دکتری در این واحد تدریس می‌شد و نخستین استاد تمام ما، فارغ‌التحصیل از همین دانشگاه بود.

نجفی متذکر شد: دانشگاه آزاد در استان اصفهان ۹۰ هزار نفر و در واحد اصفهان (خوراسگان) ۳۰ هزار دانشجو دارد و از این تعداد حدود ۳ هزار دانشجوی خارجی داریم و دنبال آن هستیم که از ملیت‌های دیگر به ویژه جنوب شرق آسیا هم جذب دانشجو داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از دانشکده‌های بزرگ ما دانشکده تعلیم و تربیت است، ادامه داد: ما در این دانشگاه علاوه بر کلینیک روانشناسی، از وجود مزرعه تحقیقاتی، دامداری، کارخانه لبنیات، درمانگاه دندان‌پزشکی، شرکت‌های دانش‌بنیان معتبر و فعال در حوزه‌های مختلف و سرا‌های نوآوری با حوزه‌های فعالیت متنوع از جمله هوش مصنوعی بهره می‌بریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اشاره کرد: در زمینه آموزش مجازی موفق شدیم که در ابتدای کرونا با کسب اجازه از ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کنیم و از همان ابتدا با تلاش همکاران در واحد سامانه آموزش مجازی اختصاصی برای خود راه‌اندازی کردیم.

نجفی بیان کرد: تجارب خوبی در زمینه آموزش‌های ترکیبی داریم و در مسیر پیشرفت هستیم و درصددیم کلاس‌ها به سمت هوشمندسازی و متاورس برود، البته طبیعی است که گاه مقاومت‌هایی نیز از سوی برخی افراد صورت می‌گیرد، اما دنبال حرکت به این سمت هستیم و در این راه موفقیت‌های چشمگیری نیز به‌دست آورده‌ایم.

وی یادآور شد: در برگزاری کلاس‌ها از طرح نشاط و اجرای کلاس در محیط کارگاهی و اماکن مرتبط بهره بردیم و نقطه آغاز این طرح از دروس معارف و اجرای آن در اماکن فرهنگی بود و می‌خواهیم این طرح را به سایر دروس و رشته‌ها حتی درس‌های فنی و مهندسی نیز تسری دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکمیل بیمارستان رازی کوهدشت تا پایان سال ۱۴۰۴
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • امتحانات نهایی امسال چرا مهم‌تر است؟
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه