Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح پژوهشی «قارچ پالایی؛ رویکردی در راستای کاهش آلاینده‌ها در خاک‌های آلوده به نفت» تحت نظارت دکتر میرزادی گوهری در گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه تهران انجام شد.

به گزارش بازارنیوز، دکتر میرزادی گوهری عضو هیأت علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: «به منظور دستیابی به جدایه‌های قارچی با توانایی بالای تجزیه‌کنندگی هیدروکربن‌های نفتی، از خاک آلوده به نفت خام در جنوب کشور نمونه‌برداری انجام شد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عضو هیأت علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر مطالعات در ارتباط با اصلاح زیستی خاک‌های آلوده به نفت با استفاده از گونه‌های مختلف میکروبی افزایش یافته است، افزود: «یافته‌ها نشان داده است که برخی از میکروارگانیسم‌ها مانند قارچ‌ها می‌توانند هیدروکربن‌های نفتی را تجزیه کرده و آن‌ها را به عنوان تنها منبع کربن و انرژی برای رشد استفاده کنند».

وی توضیح داد: قارچ پالایی رویکردی است که در آن از قارچ‌ها که دارای توانایی بالایی در تولید آنزیم‌های تجزیه‌کننده خارج سلولی هستند، استفاده می‌شود. این قارچ‌ها در راستای کاهش آلاینده‌های موجود در آب یا خاک استفاده می‌شوند.

دکتر میرزادی گوهری درباره فرآیند انجام این پژوهش گفت: «در پژوهش انجام شده در گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه تهران با همکاری دکتر فلاحی پژوهشگر پسادکتری، به منظور دستیابی به جدایه‌های قارچی با توانایی بالای تجزیه‌کنندگی هیدروکربن‌های نفتی، از خاک آلوده به نفت خام در جنوب کشور نمونه‌برداری انجام شد و به دنبال آن، در شرایط آزمایشگاهی عوامل قارچ‌هایی که قابلیت رشد در خاک‌های آلوده نفتی را داشتند، جداسازی شدند. در گام بعدی، از دو روش کیفی و کمی به منظور بررسی توانایی جدایه‌های به دست آمده در تجزیه هیدروکربن‌های نفتی استفاده شد. به این صورت که در روش کیفی از معرف Redox (۲,۶-Dichlorophenolindophenol) استفاده شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مجری طرح در ادامه با اشاره به اینکه در روش کیفی، تغییر رنگ معرف از رنگ آبی تیره به شفاف نشان‌دهنده تجزیه هیدروکربن‌ها بود، گفت: «در روش دیگر از دستگاه Gas chromatography–mass spectrometry) GC-MS) برای بررسی کمی تجزیه هیدروکربن‌ها نفتی استفاده شد و نتایح حاصله نشان داد قدرت تجزیه‌کنندگی تعداد محدودی از جدایه‌ها ۳۰۰۰ برابر در مقایسه با کنترل است».

به گفته دکتر گوهری، در حال حاضر کارایی جدایه‌های منتخب در خاک آلوده شده به نفت در حال ارزیابی است که در صورت تأیید نتایج کمی و کیفی، کارایی جدایه منتخب در شرایط طبیعی در جنوب کشور مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

گفتنی است که این جدایه‌ها می‌توانند به عنوان عواملی با کارایی بالا در جهت کاهش آلودگی‌های نفتی در جنوب کشور مورد استفاده قرار گیرند.




/ایسنا

برچسب ها: قارچ ، نفت ، خاک لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000QfS

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قارچ نفت خاک دانشگاه تهران خاک های آلوده هیدروکربن ها آلوده به نفت جنوب کشور انجام شد قارچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۵۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره وضعیت هوای پایتخت در روز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ اطلاع رسانی کرد.

به گزارش همشهری آنلاین، براساس اعلام این شرکت، شاخص آلاینده‌ها در روز جمعه، هفتم اردیبهشت بر روی عدد ۹۷ قرار گرفته و از این رو هوا در وضعیت زرد رنگ و قابل قبول توصیف شده است.

روز گذشته نیز شاخص آلاینده‌ها بر روی عدد ۸۷ قرار داشت و هوا قابل قبول بود.

اما با این حال کوه‌های تهران که از ابتدای بهار از هر نقطه شهر معلوم بود، طی دیروز و امروز زیر غباری پنهان شده است که نشان از افزایش آلاینده‌ها دارد.

همچنین ایستگاه‌های کنترل کیفیت هوا در فرمانداری شهرری و منطقه ۱۷ با نشان دادن شاخص ۱۵۸ و ۱۵۳ نشان می‌دهد هوا در این دو نقطه شهر در وضعیت قرمز قرار دارد و برای همه مردم بسیار ناسالم است.

ایستگاه شهرک سرچشمه در منطقه ۲۲، با نشان دادن شاخص ۴۱ نشان می‌دهد که هوا فقط در این نقطه تهران پاک است.

دیگر خبرها

  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی/ نمره ۲۰ دولتمردان در اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • تامین سبد غذایی مردم با رویکردی عقلانی
  • قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات
  • دشمنان آگاهانه برای تجزیه ایران می‌جنگند
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند