Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سیدپرویز فتاح در مراسم «واگذاری ۱۱۳ هزارمین سند از املاک غصب شده توسط خاندان پهلوی به مردم»، با بیان اینکه این مراسم حقیقت انقلاب امام است، باطن انقلاب امام است، بیان کرد: هیچ انقلابی در دنیا مثل امام همچین هنری نتوانسته کند که اموال و املاک غصب شده را از حلقوم آن رژیم منحوس بیرون بکشد و قدرت پیدا کند و اینها را پایین بیاورد و دستور دهد که بنیاد به اسم مستضعفان تشکیل شود، قبل از اینکه ۱۲ فروردین ۵۸ مردم به جمهوری اسلامی رای دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدرت و امید را ببین. اول بنیاد مستضعفان را تاسیس و کمیته امداد را دستور می‌دهد ایجاد شود و بعد رای‌گیری می کنند که ملت به او رای دهند؛ می‌خواهد بگوید که من برای همین آمده‌ام و فلسفه حضور من و انقلاب من رسیدگی به محرومان و مستضعفان است. 

وی افزود: اکنون فضایی در کشور ایجاد شده است (فضای مجازی) و این رسانه‌های معاند بعضا رژیم منحوس پهلوی را تطهیر می‌کنند. می‌بینند مردم تحت فشار هستند از این مسئله سوء استفاده می‌کنند. بحث ما این است؛ آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت. به هفت دریا بیایند و بشورند، این نجاست آن رژیم پاک نمی‌شود. 

فتاح ادامه داد: از دوستان خواهش کرده بودم که آن اسناد و دفترهای بزرگ قطور ثبت اسناد را بیاورند که بالای آن «اسناد املاک شاهنشاه ایران» نوشته شده است. چند دفتر کافی است؟ این عدد به ۴۴ هزار فقره سند رفته است. برخی از آن اسناد یعنی چند هزار هکتار؛ بابلسر یک سند است که به نام زده‌اند. 

وی ادامه داد: در اسناد آن دوره آمده که درآمد رضاخان از اجاره این‌ها در آن زمان ۷۰ میلیون تومان در ماه بوده است. همه را رعیت کرده‌اند. به این که بسنده نکرده‌اند. داخل این ۴۴ هزار، فقط ۲۱۰۰ فقره آبادی بوده است و اسامی آن موجود و مستند است و امضاء و سند دارد اما به زمین اکتفا نکرده‌اند، مگر فقط زمین بوده است؟ چقدر ما ساده به موضوع نگاه می‌کنیم.

رییس بنیاد مستضعفان با اشاره به افتتاح موزه خودرو طی ماه‌های گذشته اظهار کرد: چند ماه قبل موزه خودرو افتتاح کردیم. دویست و چند خودرو تاریخی به نمایش گذاشتیم. برخی از این خودروها در دنیا تک است. سه کارخانه زبده به نام دنیا جمع شده تا برای پسر زیر ۱۰ سال شاه خودرو درست کنند.

فتاح خاطرنشان کرد: ما اینها را کلکسیون کردیم. بعضی‌ها را نمی‌توان قیمت گذاشت. خودرو رضاشاه طلاست و خیلی از بخش‌های آن طلاست. ۹۰ سال قبل ملت در آن قحطی مرده‌اند و دشمن ایران را اشغال کرده و آن خودرو را سفارش دادند.

حتی یک شیء از موزه‌ها را به بنیاد مستضعفان نداده‌اند؛ چیزی مصادره نشده 

رئیس بنیاد مستضعفان در ادامه با اشاره به افتتاح یک موزه در اصفهان یادآور شد: ما به اصفهان رفتیم و هفته قبل موزه افتتاح کردیم. چند ماه قبل موزه کاخ مرمر و موزه دفینه افتتاح شده است. به ما می‌گویند شما را چه به موزه، مگر موزه‌ها مصادره شده است؟ گفتیم هیچ کدام از موزه‌ها در کشور مصادره نشده است و همه موزه‌ها دست سازمان میراث است. یک شی به ما ندادند و مصادره نشده و مال ملت است. 

وی خاطرنشان کرد: اینها علاوه بر خانه و ماشین، هرچه تابلوی به نام در دنیا بوده، آورده‌اند. هرچه داخل بوده آورده‌اند. هرچه فرش نفیس است، آورده‌اند. 

وی ادامه داد: با پول ملت چه کردند؟ شما می‌خواهید برای ما پهلوی را تطهیر کنید؟.

رئیس بنیاد مستضعفان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اکنون همه آن اموال حفظ شده است، گفت: آن خودروها که آوردیم مسئولان سوار نشدند و حفظ شده، آراسته شده و در خزانه ماست. بخشی را به نمایش گذاشتیم و می‌گذاریم. 

شناسنامه فرح، ولیعهد و شاه دست ماست

فتاح در بخش دیگری از سخنان خود افزود: نمایندگان باید در مجلس توجه کنند، اکنون یک نفر در جمهوری اسلامی فرار می‌کند و به کانادا و... می‌رود، می‌گوییم پول ملت را برده است. این‌ها الان فرار کردند اموال را برده‌اند. اینهایی که گفته‌ام در ایران مانده و نمی‌توانستند ببرند. چرا؟ چون فکر می‌کردند برمی‌گردند؛ مثل سال ۱۳۳۲ و سال ۱۳۲۰.  شناسنامه فرح و ولیعهد و شناسنامه شاه را نبردند و دست ماست. 

خاندان پهلوی ۱۰۰ میلیارد از مردم بردند و رفتند

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برآورد ما این است که ۱۰۰ میلیارد دلار از این مردم برده‌اند، گفت: ما عدد و محاسبه داریم، نمی‌توانند رد کنند. در این ۴۲ سال این خاندان پست از کجا زندگی می‌کنند در آن رفاه و آن محله‌های آمریکا و اروپا؟ با پول این ملت. غصب حدی دارد. اینها آن حدها را گذرانده‌اند.

فتاح تاکید کرد: ما هم اشیاء را به مردم برمی‌گردانیم و هم بسیاری از کاخ‌ها نماد عبرت شده است. این املاکی که امروز عنوان شد، حدود ۳۵ هزار هکتار است. به مردم برمی‌گردانیم. 

به گزارش ایسنا، فتاح در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این برنامه ادامه پیدا می‌کند و ما دست برنمی‌داریم تا آخرین سند به نام مردم زده شود. این نهضت ادامه دارد.

رئیس بنیاد مستضعفان گفت: آنچه از دارایی‌ها و املاکی که به عنوان اجاره یا درآمد اقتصادی داریم، اطمینان می‌دهیم که بنیاد بدون تردید به مردم برمی‌گرداند. ما حساب، حسابرسی، قانون و نظارت داریم و این وظیفه اصلی ماست که هم در این شرایط سخت و تحریمی به تولید کمک کنیم و هم بتوانیم به محرومان برسیم.

۶۰۰ میلیارد در سال ۱۳۹۹ خرج کرونا و محرومان شد 

به گفته وی، سال گذشته ۶۰۰۰ میلیاردتومان خرج کرونا و محرومیت شد. هرچه سود گرفتیم برمی‌گردد.

فتاح با بیان اینکه انقلاب امام مردمی بوده است، گفت: بنیاد هر آنچه دارد برای مردم است. بنیاد مالک چیزی نیست. آنچه دارد این است که امانت‌داری از املاک مردم می‌کند.

کد خبر 656144 برچسب‌ها پهلوی سید پرویز فتاح بنیاد مستضعفان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پهلوی سید پرویز فتاح بنیاد مستضعفان بخش دیگری از سخنان خود بنیاد مستضعفان موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟

شروع زمان سنج هجری خورشیدی روز جمعه «۱ فروردین سال ۱ هجری خورشیدی» (۲۹ شعبان ۱ سال قبل از هجرت) مطابق با ۱۹ مارس ۶۲۲ میلادی قدیم (ژولینی) و ۲۲ مارس ۶۲۲ میلادی جدید (گرگوری) است. البته روز اول سال یک هجری خورشیدی (از ۱ فروردین تا ۲۴ شهریور) ۵ ماه و ۲۴ روز قبل از هجرت پیامبر (کمتر از یک سال) است.

فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی

سال، فصل‌ها، ماه‌ها و روزها

به گزارش بیتوته، این زمان سنج از ۳۶۵ روز در قالب ۱۲ ماه تشکیل شده‌است و طبق زمان سنج جلالی ابتدای آن اعتدال بهاری در نیمکرهٔ شمالی است. با این فرق که مبدأ آن هجری است. طراحان زمان سنج جلالی، گروهی ریاضیدان و اخترشناس بودند که نامدارترین آن‌ها حکیم خیام ریاضیدان و شاعر ایرانی بود.

این ها به سفارش ملکشاه سلجوقی و با اصلاح زمان سنج یزدگردی به این زمان سنج جدید دست پیدا کردند. زمان سنج جلالی با حفظ شروع و طول سال با تغییر مبدأ، اسامی و طول ماه‌ها در قالب زمان سنج هجری شمسی برجی درآمده و باز با تغییراتی در طول ماه‌ها ضمن تنوع اسامی آنها، عنوان تقویم هجری شمسی پیدا کرد.

این تقویم بر پایه سال اعتدالی خورشیدی برابر با ۳۶۵٫۲۴۲۱۹۸۷۸ روز است؛ که سال تقویمی آن ۳۶۵ و ۳۶۶روز (کبیسه) می‌باشد.

هر سال دارای ۴ فصل با نام‌های بهار، تابستان، پاییز و زمستان است و هر فصل ۳ ماه دارد و هر ماه تقریباً ۴ هفته و هر هفته ۷ روز با نام‌های شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه (آدینه) دارد. هر سال با ۱ فروردین و فصل بهار شروع می‌شود.

بلندترین روز سال در ۱ تیر و بلندترین شب سال در شب یلدا (از غروب ۳۰ آذر تا طلوع آفتاب در ۱ دی) اتفاق می افتد. طول ماه‌های این زمان سنج در طول تاریخ و در کشورهای گوناگون فرق داشته است، اما از حدود سال ۱۳۴۸ در ایران و افغانستان طول ماه‌ها یکسان است.

طول ماه‌ها در نیمه اول سال ۳۱ روزه و در نیمه دوم سال ۳۰ روزه است با این تفاوت که ماه پایانی (اسفند) ۲۹ روزه است و فقط در سال‌های کبیسه ۳۰ روز خواهد داشت. 

نام ماه‌های دوازده‌گانه پارسی

نام ماه‌های دوازده‌گانه پارسی تماما برگرفته از متون کهن زردشتی است که ریشه در اعتقادات و باورهای این آیین دارد.

فروردین نام اولین ماه فصل بهار و روز نوزدهم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان فرورتینام، در پهلوی فرورتین (فرورتن ) و در فارسی فروردین گفته شده که به معنای فروردهای پاکان و فروهرهای ایرانیان است. فروردین شکل تغییر یافته واژه فروهر است به معنای نیروی پیشرو. فروردین جمع مؤنث واژه ی فرورتی در حالت اضافی است و به معنی فروردهای پاکان و فروهرهای پارسایان است . پس «ین » علامت نسبت نیست .

- اردیبهشت نام دومین ماه سال و روز دوم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا به آن، اَشَه وَهیشتَه و در پهلوی اُرت وَهیشت گویند. مرکب از دو جزء است: اول اَرتَه به معنی درستی و راستی و پاکی و تقدس. دوم وهیشته صفت عالی از وِه به معنی به و خوبست و واژه ی مرکب به معنی بهترین راستی است .

در کل به معنی بهترین راستی است و همین طور نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند است.

- خرداد نام سومین ماه سال و روز ششم در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا و پارسی باستان هئوروتات، در پهلوی خردات و در فارسی خورداد یا خرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو بخش: بخش اول هئوروه که صفت است به معنای رسا، همه، درست و کامل. دوم تات که پسوند است برای اسم مونث، پس هئوروتات به معنای کمال و رسایی است. به معنی تندرستی نیز آمده و نیز نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند است.

- تیر نام چهارمین ماه سال و روز سیزدهم هر ماه زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا تیشریه، در پهلوی تیشتر و در فارسی صورت تغییر یافته آن یعنی تیر گفته شده که یکی از ایزدان است و به ستاره شعرای یمانی گفته می شود. فرشته مزبور نگهبان باران است و به کوشش او زمین پاک، از باران بهره مند می شود و کشتزارها سیراب می شود. تیشتر را در زبانهای اروپایی سیریوس خوانده اند.هر زمان تیشتر از آسمان سر بزند و بدرخشد مژده ریزش باران می دهد. تیر نام ستاره ای در آسمان هم هست.                            

- امرداد نام پنجمین ماه سال و روز هفتم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا امرتات، در پهلوی امرداد و در فارسی امرداد گفته شده که کلمه ای است مرکب از سه بخش: اول ا، ادات نفی به معنی نه، دوم مرتا به معنی مردنی و نابود شدنی و سوم تات که پسوند و دال بر مونث است. بنابر این امرداد یعنی بی مرگی و آسیب ندیدنی یا جاودانی. مرداد نام آخرین امشاسپند هم می باشد. نام این ماه اشتباه مرداد تلفظ می شود که باید امرداد خوانده شود.

- شهریور نام ششمین ماه سال و روز چهارم هر ماه در زمان سنج اعتدالی خورشیدی است. در اوستا خشتروئیریه، در پهلوی شتریور و در فارسی شهریور می دانند. کلمه ای است مرکب از دو بخش: خشتر که در اوستا و پارسی باستان و سانسکریت به معنی کشور و پادشاهی است و بخش دوم صفت است از ور به معنی برتری دادن و ئیریه یعنی منتخب و آرزو شده و در کل یعنی کشور منتخب یا پادشاهی برگزیده.

این ترکیب بارها در اوستا به معنی بهشت یا کشور آسمانی اهورامزدا آمده است. شهریور به معنی بهترین شهریاری یا مدینه فاضله، فرشته ای موکل بر آتش و موکل بر همه فلزات و تدبیر امور و مصالح و همین طور نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند هم آمده است.

- مهر (پیوستن با مهربانی). نگهبانی ماه هفتم و روز شانزدهم هر ماه را به عهده ایزد مهر است. در اسطوره‌های ایرانی گرما و نور خورشید را ایزد مهر می دانستند. در سانسکریت میترا، در اوستا و پارسی میثر، و در پهلوی میتر، و در فارسی مهر گفته می شود، که از ریشه سانسکریت آمده به معنی پیوستن. مهر به معنای محبت ومهربانی هم آمده است.

- آبان نام ماه هشتم از سال خورشیدی و نام روز دهم از هر ماه است. آبان (آب‌ها(در اوستا آپ در پارسی باستان آپی و در فارسی آب گفته می شود. در اوستا بارها آپ به معنی فرشته نگهبان آب استفاده شده و همه جا به صورت جمع آمده است. کلا جلوه های طبیعی سودمند نزد ایرانیان خیلی ارجمند است پس بعضی روزهای ماه به نام مظاهر طبیعی نهاده شده است. در این ماه از سال به طور معمول باران می‌بارد. آبان، در زمان سنج باستانی شروع زمستان بزرگ بوده است.

- آذر نام ماه نهم از سال خورشیدی و نام روز نهم از هر ماه است. آذر (آتش(در اوستا آتر و آثر، در پارسی باستان و پهلوی آتر و در فارسی آذر می گویند. آذر فرشته نگهبان آتش و یکی از بزرگترین ایزدان است. آریائیان(هندوان و ایزدان) بیش از دیگر اقوام به عنصر آتش اهمیت می دادند. آفتاب در این ماه در برج قوس یا کماندار قرار می گیرد. سرما در این ماه به اندازه‌ای است که باید آتش روشن کرد.

- دی نام دهم از سال خورشیدی است. در بین سی روز ماه، روزهای هشتم، پانزده و بیست و سوم هم به دی (آفریدگار، دثوش) موسوم است. برای این که این سه روز با هم اشتباه نشوند نام هر یک را به نام روز بعد می پیوندند، یعنی هشتمین روز ماه را دی به آذر، نام روز پانزدهم ،دی به مهر و نام بیست و سومین روز هر ماه دی به دین بود. دی (دادار، دانای آفریننده) در اوستا داثوش یا دادها به معنی آفریننده ، دادار و آفریدگار است و بیشتر صفت اهورامزدا است و آن از مصدر دا به معنی دادن و آفریدن است. در خود اوستا صفت دثوش(=دی) برای تعیین دهمین ماه استفاده شده است. دی نام ملکی است که تدبیر امور و مصالح روز و ماه دی به او تعلق دارد.

- بهمن نام یازدهم از سال خورشیدی و نام روز دوم از هر ماه است. بهمن (منش نیک( در اوستا وهومنه، در پهلوی وهومن، در فارسی وهمن یا بهمن گفته شده که کلمه ای است مرکب از دو بخش: وهو به معنی خوب و نیک و مند از ریشه من به معنی منش است؛ بنابراین یعنی بهمنش، نیک اندیش و نیک نهاد. بهمن نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند هم هست.

- اسفند نام دوازدهم از سال خورشیدی و نام روز پنجم از هر ماه است. اسفند (آرامش افزاینده، پارسایی مقدس (دراوستا اسپنتا آرمیتی، در پهلوی اسپندر، در فارسی سپندار مذ، سفندارمذ، اسفندارمذ و گاه به اختصار سپندار و اسفند گفته شده است. اسفند یا سپنتا آرمیتی، آرامشی است که از عشق و ایمان سرچشمه می گیرد. در ادبیات اوستایی این جلوه اهورایی به صورت مادینه (مونث) به کار برده شده است.

پس در اسطوره‌های ایرانی این امشاسپند نگهبان زن و زمین محسوب می شده است. در بندهشن آمده که زن نیک مانند زمین نیک سختی‌ها را می گوارد و بر شیرین می دهد. از این روی جشن اسپندگان (29 بهمن ماه امروزی) مخصوص زنان بوده است. در این روز مردها با دادن هدیه به زنان از ایشان قدردانی می‌کرده‌اند. اسفند به معنای فروتنی هم هست و نام یکی از امشاسپندان یا فرشتگان درگاه خداوند است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تصاویری از اجساد سالم؛ راز مومیایی خود به خود مردگان در یک منطقه چیست؟ (۱۶+)
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • واکنش خلجی به کنایه رسانه‌ها با عبارت «دولت کجاست؟»
  • شناسنامه مهمترین سند کشور است