Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@23:02:02 GMT

اعتراض مردم ترکیه به گرانی افسارگسیخته

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۴۱۵۹۰

اعتراض مردم ترکیه به گرانی افسارگسیخته

به گزارش جماران، گروهی از شهروندان در آنکارا، پایتخت ترکیه، روز چهارشنبه با برگزاری تجمعی در اعتراض به گرانی، قبض‌های برق خود را آتش زدند.

نرخ رسمی تورم در ترکیه طی ژانویه گذشته به ۴۸.۷ درصد رسیده که بالاترین سطح در ۲۰ سال گذشته به شمار می‌رود. با وجود افزایش قابل توجه قیمت انواع کالاها و خدمات، آن چه که این روزها بیش از همه برای مردم ترکیه دردسرساز شده، افزایش قیمت برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ برق در ابتدای ژانویه گذشته به صورت پلکانی و بر پایه میزان مصرف بین ۵۲ تا ۱۲۷ درصد افزایش یافت. دوندو ایسلر، ۶۱ ساله، یکی از معترضان ساکن آنکارا می‌گوید: «با وجود این که شب‌ها دمای هوا تا منفی ۱۰ درجه سانتیگراد سرد می‌شود، ناگزیرم شوفاژ‌ اتاق خواب را خاموش کنم و بخوابم تا قبض برقم از توان پرداختم خارج نشود.»

زن خانه‌داری هم توضیح می‌دهد:«با این که فقط آشپزخانه و اتاق نشیمن را گرم می‌کنیم و شبها مدام دور خودمان پتو می‌پیچیم ولی قبض برق ماهانه من و همسرم به دو هزار و ۴۰۰ لیر (۱۵۴ یورو) رسیده است.»

به گزارش یورونیوز، افزایش هزینه انرژی به مساله جدی کسب و کارها هم بدل شده است. برخی مغازه‌دارها برای توجیه مشتریان خود نسبت به افزایش قیمت کالاها و خدمات خود قبض‌های برقشان را پشت شیشه‌های مغازه‌های خود نصب کرده‌اند. برخی رستوران‌ها و بارها هم اعلام کرده‌اند که به ازای استفاده از وسایل گرمایشی در فضای باز در فاکتور خود هزینه انرژی را درج می‌کنند.

هاجر فوگو، بنیانگذار سازمان غیردولتی «شبکه فقر شدید»، می‌گوید: این افزایش قیمت‌ها که از سال ۲۰۰۲ تا کنون بی‌سابقه بوده، تمام اقشار جامعه را فقیر کرده است؛ چنان که بسیاری از خانواده‌ها هزینه‌های غذایی خود را به شدت کاهش داده و تخم مرغ، پنیر یا زیتون که صبحانه سنتی ترک‌ها بوده به محصولاتی لوکس تبدیل شده‌اند.»

او می‌افزاید: « اجاره‌ بها نیز دو تا سه برابر شده و حتی خانواده‌های طبقه متوسط را ناگزیر به مهاجرت به محله‌های دورتر از مرکز شهرها و کاهش اندازه خانه خود کرده است.»

لیر ترکیه ۴۴ درصد از ارزش خود را در سال ۲۰۲۱ از دست داد که ناشی از استراتژی جدید رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، برای تولید کالاهای ارزان‌تر و توسعه صادرات بود. او همچنین بر خلاف جریان مسلط اقتصادی در جهان، همزمان با صعود تورم خواستار کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ترکیه برای تشویق سرمایه‌گذاری شد. بانک مرکزی ترکیه نیز نرخ بهره را ۵۰۰ واحد درصد کاهش داد و به ۱۴ درصد رساند.

هر چند آقای اردوغان تلاش کرده تا با افزایش ۵۰ درصدی حداقل دستمزد قدرت خرید عمومی را تقویت کند ولی جهش نرخ برخی کالاها و خدمات از جمله انرژی مانع از کاهش فشار تورم بر اقشار مختلف مردم ترکیه شده است.

با این حال، آقای اردوغان اخیرا با برکناری رئیس مرکز آمار این کشور به دلیل اعلام بالاتر از حد نرخ تورم بار دیگر به مردم وعده داد تا روند نزولی قیمت‌ها به زودی آغاز خواهد شد. هر چند که مخالفان سیاسی و اقتصاددانان منتقد او نسبت به تحقق این وعده بدبین هستند و همچنان اعتراض‌های مردمی به گرانی در گوشه و کنار این کشور ادامه دارد.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا اعتراضات در ترکیه گرانی در ترکیه افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۱۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

دیگر خبرها

  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • قیمت لیر ترکیه امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت