Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، خشایار روشن ضمیر، مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن در برنامه صبح پارسی شبکه جام جم، گفت: از پارسال و حتی سال قبل از آن پیش‌بینی می‌شد که کرونا قرار است با جهش‌های مختلف مواجه شود و از تأثیر واکسیناسیون فرار کند.

وی ادامه داد: امیکرون در حال حاضر آخرین جهش با سرعت انتقال بسیار بالا است که از درمان‌های رایج فرار می‌کند اما خوشبختانه بر خلاف موج‌های اول کرونا بیماران را سخت درگیر نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن گفت:‌واکسن‌ها بدون تغییر در پلتفرم خود همچنان می‌توانند در مقابل امیکرون تأثیر گذار باشند و از شدت ابتلا به آن بکاهند. اکنون تمام سازمان‌های بهداشت جهانی اصرار بر تزریق دز بوستر واکسن دارند تا از شدت بیماری و بستری شدن جلوگیری کنند.

روشن ضمیر افزود:‌در رابطه با سویه امیکرون گفت: نمی‌شود قطعی گفت که امیکرون آخرین سویه کرونا است و کسی نمی‌تواند چنین ادعایی کند اما خوشبختانه راه مقابله با کرونا پیدا شده و می‌توان با آن مقابله کرد.

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن ابراز داشت:‌وقتی تزریق واکسن صورت می‌گیرد فرد مراجعه کننده به هیچ‌وجه نباید به کرونا مبتلا باشد اما بیماران زمینه‌ای که فشار خون، دیابت یا آسم داشتند بسیار راحت واکسن را تحمل می‌کردند و با مشکلی مواجه نمی‌شدند. تنها بیماری که در زمان تزریق واکسن مورد بررسی قرار می‌گیرد خود کرونا است.

وی درباره علت تنوع بالای واکسن‌ها گفت: از زمان شروع پاندمی چندین واکسن ساز وارد صحنه شدند و هیچ‌کس نمی‌دانست کدام واکسن تأثیر بهتری خواهد داشت.

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن یادآور شد:‌هر کدام از این سازنده‌ها یک نوع پلتفرم را برای تهیه واکسن خود انتخاب کردند که شامل واکسن غیر فعال شده، واکسن‌های وکتور ویروسی و پلتفرم ساب‌یونیت پروتئینی نوترکیب می‌شوند که واکسن اسپایکوژن این‌گونه ساخته شده است.

روشن ضمیر تصریح کرد:‌پس از شروع ساخت واکسن‌ها بسیاری از آنها به مرحله آزمایش بالینی رسیدند و در آن مرحله تعدادی از واکسن‌ها حذف شدند، به همین دلیل تنوع در واکسن‌ها با فناوری‌های مختلف شکل گرفت.

وی افزود: اشتباه دیگری که وجود دارد مقایسه درصد تأثیرگذاری واکسن‌ها توسط مردم است. واکسن‌ها مقایسه پذیر نیستند، هر کدام که توانستند مراحل بالینی را بگذرانند اثربخشی خوبی دارند و مورد تأیید هستند.

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن متذکر شد:‌ از آنجایی که آزمایش‌های صورت گرفته برای تخمین میزان اثربخشی هر کدام متفاوت بوده است، مقایسه آنها نتایج درستی در اختیار افراد نمی‌گذارد.

روشن ضمیر درباره علت تفاوت واکنش بدن افراد واکسن زده به کرونا، گفت: از ابتدای پاندمی و قبل از کرونا نیز واکنش‌ها به این ویروس بسیار متفاوت بوده و این تفاوت در واکنش‌ها طبیعت بیماری کرونا است.

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن خاطرنشان کرد:‌در حال حاضر پاسخ مشخصی برای علت این تفاوت‌ها و شدت ابتلای بیماران مختلف وجود ندارد. انتقال بیماری کرونا از هر فرد به شخص دیگری باعث تغییر ویروس است؛ اولین سویه کرونا سویه ووهان بود که با گذر زمان جهش داشت و پیشرفت کرد.

روشن ضمیر بیان داشت:‌اکنون بسیاری از سویه‌های جدید در آفریقا به وجود می‌آید؛ چراکه نرخ واکسیناسیون آنجا پایین است.

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن افزود: ما در واکسن اسپایکوژن ساختار کلی پروتئین سطحی ویروس کرونا را شبیه‌سازی کردیم که باعث می‌شود گستره خوبی از آنتی‌بادی‌ها بر ضد بیماری کرونا در بدن افراد شکل بگیرد.

وی اضافه کرد:‌به همین دلیل شانس تاثیرگذاری ویروس کرونا و سویه‌های مختلف آن بسیار پایین می‌آید. می‌شود با راهکارهای این‌چنینی تاثیر ویروس کرونا را به شدت کاهش داد.

 روشن ضمیر ادامه داد: مطالعه بوستر واکسن اسپایکوژن روی ۳۰۰ نفر از رده سنی ۱۸ تا ۹۰ سال که برخی از آنها بیماری زمینه‌ای نیز داشتند انجام شد. ما مراجعین را بر اساس واکسن‌های اولیه‌ای که زده بودند دسته‌بندی کردیم.

مسئول فنی و معاون تحقیق و توسعه شرکت تحقیقاتی تولیدی سیناژن افزود:‌تاثیر اسپایکوژن روی تمامی دسته‌ها بسیار بالا بود و ایمنی بدن را به شدت بالا برد.

وی تصریح کرد:‌این تاثیر برای افرادی که واکسن‌ ویروس غیرفعال شده مانند سینوفارم زده بودند بسیار بیشتر بود و سطح ایمنی و آنتی بادی آنها را تا ۲۵ برابر افزایش داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسن اسپایکوژن امیکرون دز بوستر ایمنی روشن ضمیر واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

ویتامین D یا همان ویتامین آفتاب که نبود آن تقریبا تمام ارگان‌های حیاتی بدن را به هم می‌ریزد. اصولاً ویتامین‌ها یکی از ضروریات بدن هستند که به هم خوردن میزان تعادل آن‌ها سلامتی بدن را به خطر می‌اندازد و دقیقا همین موقع است که بیماری‌ها به بدن شما حمله می‌کنند.

درواقع، ویتامین D برای سلامت استخوان و تعداد دیگری از اندام‌های حیاتی بدن مانند ماهیچه‌ها، دندان‌ها و حتی تقویت سیستم ایمنی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ درنتیجه کمبود این ویتامین می‌تواند شما را نابود کند.

شما می‌توانید شروع صبح یا عصر دل‌انگیز پاییزی را متفاوت‌تر از قبل بسازید؛ مثلا می‌توانید در حالی که یک استکان چای دبش می‌نوشید یا در حال آفتاب گرفتن هستید با یک تیر دو نشان بزنید و البته امیدواریم که هوا ابری نشود!

آفتاب و نور خورشید؛ منبع ویتامین دی طبیعی

آفتاب‌گیری و استفاده از نور خورشید فقط مخصوص روز‌های سفر نیست! شما می‌توانید همین الان هم پنجره اتاق‌تان را باز کنید و رایگان آفتاب بخورید؛ چه نعمتی بالاتر از این!

عده‌ای از افراد کمبود ویتامین D را با خوردن قرص‌ها و مکمل‌های شیمیایی جبران می‌کنند، ولی برای عده دیگر بهترین راه همان استفاده از نور خورشید است.

ارتباط پوست صورت و ویتامین D

جالب است بدانید که میزان دریافت انرژی خورشید با پوست افراد هم در ارتباط است؛ مثلا افراد با پوست روشن میزان نور و ویتامین بیشتری نسبت به افراد با پوست تیره‌تر دریافت می‌کنند. علت آن رنگدانه ملانین است که رنگ پوست را تعیین می‌کند؛ در نتیجه انرژی‌های فرا‌بنفش نور خورشید را جذب می‌کنند و نمی‌گذارند این انرژی صرف ساخت ویتامین D شود. البته افراد چاق و سالمند هم نسبت به بقیه این ویتامین را کمتر جذب می‌کنند.

علائم اصلی کمبود ویتامین D

کمبود این ویتامین بیماری‌ها و مشکلات زیادی را برای بدن ایجاد می‌کند، بسیاری از بیماری‌ها نیز خبر از کمبود این ویتامین در بدن می‌دهند.

درد و ضعف ماهیچه‌ها

ماهیچه‌ها برای داشتن عملکرد درست، به مقادیر معینی از ویتامین D نیاز دارند. کمبود این ویتامین می‌تواند باعث دردناک و ضعیف شدن ماهیچه‌ها شود. این همان حسی است که اغلب، زمانی آن را تجربه می‌کنید که به عفونتی ویروسی مانند آنفولانزا دچار شده‌اید.

سردرد و سرگیجه

این نشانه رایج به عنوان یکی از علائم فشار خون بالاست و معمولا کسانی که کمبود ویتامین D دارند، از فشار خون بالا هم شکایت می‌کنند. فشار خون بالا، یکی از قاتلان خاموش بدن نامیده می‌شود؛ زیرا با وجود اینکه عامل خطری برای سکته قلبی و مغزی است، ولی در برخی افراد هیچ علائم هشدار دهنده‌ای ندارد و آن‌ها متوجه بالا بودن فشار خون خود نمی‌شوند. اگر سردرد و سرگیجه دارید و گمان می‌کنید که شاید فشار خون‌تان بالا باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

ضعف سیستم ایمنی

اگر متوجه شده‌اید که به طور مکرر به عفونت ادراری یا مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا دچار می‌شوید، این احتمال وجود دارد که سیستم ایمنی بدن شما به اندازه کافی قوی نباشد.

یکی از دلایل ضعف سیستم ایمنی بدن، کمبود ویتامین D است که در سلول‌های ایمنی، در غلظت بالا یافت می‌شود و برای عملکرد مناسب آن‌ها ضروری است. در مطالعه‌ای مشخص شد که احتمال مبتلا شدن به سرماخوردگی یا آنفولانزا در کودکانی که ویتامین D به میزان زیاد در سیستم ایمنی بدن‌شان وجود دارد، کمتر است.

مشکلات گوارشی و معده

اگر وضعیت پزشکی خاصی مانند بیماری سلیاک یا بیماری التهاب روده (IBD) در مورد شما تشخیص داده شده است یا اگر مشکلاتی مانند سوزش معده یا یبوست دارید، ویتامین D می‌تواند موجب کاهش سرعت عبور مواد غذایی در بدن شما شود؛ بنابراین برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه کنید.

تعرق زیاد

یکی از علائم کمبود ویتامین D عرق کردن زیاد است. اگر متوجه شده‌اید که بیش از حد عرق می‌کنید و هیچ دلیل واضحی مانند تب، هوای گرم یا تمرین ورزشی شدید برای آن وجود ندارد، این مسئله را نیز باید با پزشک خود در میان بگذارید. هنوز مشخص نشده است که چرا کمبود ویتامین D منجر به این مشکلات می‌شود، ولی با این حال، این مسئله در تحقیقات پزشکی، در حال بررسی است.

افسردگی

یکی دیگر از علائم کمبود ویتامین D افسردگی است. از علائم افسردگی می‌توان به وجود احساس ناراحتی و بی‌ارزش بودن اشاره کرد. اما خبر خوب این است که با جبران کمبود ویتامین D در بیشتر موارد این مشکلات و بیماری‌ها از بین می‌روند.

ریزش مو

بین کمبود ویتامین D و ریزش مو هم ارتباطی قوی وجود دارد. اگر سطوح ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شما برای مدت زیادی کمتر از حد معمول باشد، مواد غذایی حیاتی مورد نیاز برای طی شدن یک چرخه طبیعی رشد به فولیکول‌های مو نمی‌رسند. کمبود این مواد غذایی باعث می‌شود مو‌های شما شکننده و حساس شوند یا دچار ریزش مو شوید؛ زیرا بدن شما توانایی کامل کردن چرخه رشد مو‌ها را نخواهد داشت.

درواقع، ویتامین D یکی از مواد مغذی است که روی رشد مو تأثیر می‌گذارد. اما در کنار آن ویتامین C و بیوتین هم نقش مهمی در تغذیه مو دارند و باعث می‌شوند مو درخشندگی خود را حفظ کند و ریزش آن هم کاهش یابد.

سرطان سینه

نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که کمبود ویتامین D می‌تواند خطر بروز سرطان پستان را تشدید کند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در این مطالعه اپیومیولوژیک، میزان بروز سرطان همخوانی معنی‌داری با کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا دارد؛ پس خانم‌های عزیز باید حتما ماموگرافی انجام دهند.

سرطان پروستات

محققان آمریکایی به تازگی دریافته‌اند که ریسک ابتلا به سرطان پانکراس در افرادی که قرص‌های ویتامین D مصرف می‎کنند، نصف افرادی است که از این قرص‌ها استفاده نمی‌کنند. آن‌ها هم اکنون در پی تحقیق بر روی مواد غذایی حاوی این ویتامین و تأثیر آن‌ها بر کاهش ریسک ابتلا به این سرطان هستند.

این تحقیقات مشخص کرده است که ویتامین D همچنین قدرت بالایی در جلوگیری یا بهبود سرطان پروستات دارد؛ بنابراین کمبود این ویتامین در بدن می‌تواند سرطان‌زا باشد.

حیرت‌انگیز نیست که هدیه الهی آفتاب بتواند استخوان‌های شما را مستحکم‌تر کرده و در مقابل دیابت، ام اس، سرطان، بیماری قلبی و افسردگی و … از بدن ما محافظت کند؟

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!