Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@23:23:55 GMT

مقارنه مریخ با خواهر دوقلوی زمین در سحرگاه فردا

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۵۱۲۴

مقارنه مریخ با خواهر دوقلوی زمین در سحرگاه فردا

مرصاد جعفری، منجم و کارشناس نجوم در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مقارنه سیارات زهره و مریخ گفت: سحرگاه ۲۴ بهمن قبل از طلوع خورشید سیاره پر نور و زیبای زهره در افق شرق آسمان طلوع میکند. و به راحتی با چشم غیر مسلح دیده می شود.

کارشناس نجوم با بیان اینکه خواهر دوقولوی زمین یا زهره در حال حاضر حدود ۶۱ میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد، گفت: با ابزار رصدی نظیر دوربین دو چشمی و تلسکوپ های کوچک، هلال زیبای سیاره زهره قابل دیدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در همین زمان، کمی پایین تر از سیاره زهره، سیاره سرخ رنگ مریخ نمایان است. در حقیقت این دو جرم آسمانی از دید ناظر زمینی در فاصله کمتر از ۴ درجه ای یکدیگر رسیده اند و به این صورت اصطلاحا مقارنه سیاره زهره و مریخ رخ داده است.

جعفری اضافه کرد: مقارنه زیبای این دو سیاره همسایه زمین به راحتی با چشم غیر مسلح قابل رویت است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مریخ در فاصله ۲ واحد نجومی از زمین یعنی ۳۱۰ میلیون کیلومتری زمین قرار دارد، افزود: با وجود اینکه فاصله این دو از زمین بسیار متفاوت است اما از دید ناظر زمینی این دو در آسمان در سحرگاه ۲۴ بهمن به هم نزدیک می شوند و پدیده مقارنه صورت می گیرد.

کارشناس نجوم افزود: در صورت مساعد بودن شرایط جوی از هر جای ایران می توان این رویداد نجومی را بدون تجهیزات رصدی رویت کرد.

کد خبر 5422738 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: نجوم آسمان مریخ حاکمیت سایبری فیس بوک شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ماهواره ایالات متحده امریکا حکمرانی فضای مجازی عیسی زارع پور تحقیقات علمی شکایت اینترنت انگلیس کاربران اینترنت ایرانسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۵۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد

یکی از دانشمندان «آکادمی مهندسی چین» معتقد است چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، یک دانشمند برتر فضایی باور دارد چین احتمالا اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را در یک تلاش بلندپروازانه علمی و مهندسی به زمین می‌آورد.

«وو وایرن»(Wu Weiren) عضو «آکادمی مهندسی چین»(CAE) و دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین»(CNSA) گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»(Tianwen 3) به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

وایرن با اشاره به اینکه چین راه‌اندازی اولین آزمایشگاه نمونه مریخی جهان را آغاز کرده است، گفت: به رغم پیشرفت کنونی پروژه‌های اکتشاف مریخ سایر کشورها، انتظار می‌رود چین اولین کشوری باشد که ماموریت آوردن نمونه مریخ را انجام می‌دهد.

وایرن درباره برنامه‌های دقیق این ماموریت توضیح بیشتری نداد.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت در سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «لانگ مارس ۵»(Long March 5) از مرکز پرتاب فضایی «ونچانگ»(Wenchang) در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

فرودگر و صعودکننده، مسیر انتقال زمین به مریخ را طی خواهند کرد و پیش از ورود به مدار مریخ، مانورهای اصلاح مداری را انجام خواهند داد. پس از آن، فرود نرم با کمک موتور انجام خواهد گرفت.

در همین حال، مدارگرد و ماژول ورود مجدد همان مسیر را برای رسیدن به مدار مریخ دنبال خواهند کرد و پس از آن در اطراف مریخ به پرواز در خواهند آمد تا سیگنال‌ها را ارسال کنند و منتظر نمونه‌ها بمانند.

هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند و به دانشمندان کمک می‌کنند تا به دنبال آثاری از حیات در مریخ بگردند، درباره زمین‌شناسی و ساختارهای درونی سیاره سرخ بیشتر بیاموزند و چرخه‌های جوی آن را درک کنند.

به گفته برنامه‌ریزان ماموریت، همه این فعالیت‌ها به دانشمندان امکان خواهند داد تا دانش خود را درباره نحوه شکل‌گیری و تکامل مریخ گسترش دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است