Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@21:58:34 GMT

حجم زیادی کارگر در آستانه سال نو بیکار شدند

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۶۲۸۰

حجم زیادی کارگر در آستانه سال نو بیکار شدند

با شیوع ویروس امیکرون و پیک ششم کرونا بسیاری از مشاغل ازجمله رستوران‌ها، تالارهای پذیرایی تعطیل شدند و این موضوع سبب بیکاری مجدد کارگران این واحدها در آستانه سال نو شده است.

به گزارش قدس آنلاین،   موج دوباره کرونا سبب شد محدودیت‌های کرونایی دوباره به مصوبات ستاد ملی کرونا بازگردد، اما این‌بار با این تفاوت که مصوبات، استانی شده و تعیین محدودیت‌های کرونایی به تصمیم ستاد استانی منوط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصوبات جدید کرونا در دو هفته گذشته به محدودیت فعالیت باشگاه‌های ورزشی، تالارهای پذیرایی و رستوران‌ها در مشهد منجر شد. از روز گذشته فعالیت باشگاه‌های ورزشی با کاهش ظرفیت شروع شد، اما تالارهای پذیرایی و رستوران‌ها همچنان مانند موج‌های گذشته کرونا در کشور تعطیل شدند و رستوران‌ها به‌صورت بیرون‌بر خدمات ارائه می‌کنند. همین موضوع سبب آشفتگی این دو بخش به‌دلیل بیکارشدن کارگران و فاسدشدن مواد غذایی در رستوران‌ها شده است.

محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف مشهد اظهارداشت:در زمینه کنترل هوشمند قرار بود هیچ بخشی تعطیل نشود و بیشتر به بحث واکسیناسیون افراد و رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی معطوف شویم. در مصوبات جدید تعطیلی تالارها و بیرون‌برشدن خدمات رستوران‌ها فقط در مشهد مصوب شده است و در دیگر شهرها این تعطیلی وجود ندارد.

وی افزود: این اعمال محدودیت‌ها فقط با کنترل هوشمند امکان‌پذیر است، در دو سال شیوع کرونا واحدهای صنفی آسیب‌های جدی از نظر مالی دیدند و اگر بخواهند بنا را بر تعطیلی‌های دوباره بگذارند، این واحدها آسیب بیشتری می‌بینند و امکان تعطیلی دوباره به این شکل وجود ندارد.

 بنانژاد تصریح کرد: رستوران‌ها و تالارها مکان‌هایی هستند که نیروی خدماتی بیشتری نسبت به بخش‌های دیگر دارند و بهتر است اعمال محدودیت به‌ شکل دیگری انجام شود و تعطیلی تنها راهکار نباشد. این تعطیلی فقط در مشهد و خراسان‌رضوی صورت گرفته و سایر استان‌ها به این شکل تعطیلی ندارند. کاهش ظرفیت پذیرش، کنترل واکسیناسیون پرسنل و فاصله‌گذاری اجتماعی راهکارهایی است که می‌تواند جایگزین محدودیت به‌شکل تعطیلی در واحدهای صنفی باشد. امیدواریم شاهد تجدیدنظر در مصوبات استان باشیم.

به‌گفته رئیس اتاق اصناف مشهد، باشگاه‌های ورزشی، سینماها، متروها و اتوبوس‌ها با همین مصوبه‌ای که تعطیلی تالارها را رقم زد، فعال‌اند. با اینکه به‌نظر نمی‌رسد حجم تردد در این مکان‌ها بیشتر از تالارها و رستوران‌ها باشد. این ظلم دوچندانی به این حوزه و افرادی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

تعطیلی رستوران‌های مشهد بیکاری ۵۰ درصدی به همراه دارد

حسن امیریان، رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران، چلوکباب، آشپزخانه، کباب و حلیم‌پزان مشهد نیز اظهارداشت: در تعطیلی دوباره رستوران‌ها که فقط اجازه توزیع غذای بیرون‌بر دارند، بیشترین آسیب را کارگران در آستانه سال نو می‌بینند.

وی تصریح کرد: گفته شده است اگر کارکنان واکسیناسیون شده باشند، تعطیل نخواهیم شد. ما هم بر این اساس موادغذایی مثل گوشت و برنج خریدیم. از طرفی هم ستاد زائران به ما گفت امسال سونامی زائر خواهیم داشت و ما هم تشویق شدیم به‌شکل گسترده برای این ایام موادغذایی بخریم. ۹ تن برنج کیلویی ۹۰ هزار تومان می‌شود ۹ میلیون تومان. مغازه‌دار این‌قدر که پول نقد ندارد، در نتیجه مجبور است برای خرید چک بدهد. همین امر سبب شد هر واحد صنفی یک‌میلیارد تومان مقروض باشد و به امید روزهای اوج مسافر موادغذایی بخرد. نمی‌دانستیم که در آستانه سال نو قرار است تعطیل باشیم.

امیریان تصریح کرد: نامه‌ای به مسئولان تصمیم‌گیرنده نوشتیم و تعهدمان را برای کنترل‌های هوشمند اعلام کردیم. اعلام کردیم که از پذیرش مهمانی‌ها خودداری می‌کنیم و حتی کارت واکسن کارکنان و مشتریان را بررسی می‌کنیم. اما، باشگاه‌های ورشی با استفاده از ۳۰ درصد ظرفیت به کارشان برگشتند و ما همچنان در زمینه فعالیت بلاتکلیفیم.

رئیس اتحادیه صنف رستوران‌داران، چلوکباب، آشپزخانه، کباب و حلیم‌پزان مشهد گفت: اگر ما این ۱۵ روز تعطیل باشیم، باید حدود ۱۵ میلیاردو ۲۵ میلیون تومان به ۶۱۷۰ کارگر ۲۳۰ چلوکبابی حقوق پرداخت کنیم. در این ۱۵ روز که تعطیل هستیم، این دستمزد را از کجا تأمین کنیم؛ مجبوریم کارگرانمان را بیرون کنیم. با بیکارکردن کارگر، آیا شب عید سفره آن‌ها کوچک‌تر نمی‌شود؟  ما در مجموع حدود ۴۰۰ واحد صنفی داریم که حدود ۸۰۰۰ کارگر می‌شود و مسلما این تعطیلی‌ها بیکاری کارکنان را به‌دنبال دارد.

وی خاطرنشان‌کرد: امیدواریم در این مصوبه تجدیدنظر شود. ما حاضریم همه شیوه‌نامه‌ها را رعایت کنیم، حتی حاضریم برای هر ۱۵ واحد صنفی یک بازرس بگذاریم که نظارت کند و حتی اعلام آمادگی کردیم دستگاه کنترل کارت واکسن نصب کنیم.  مسلما تعطیلی راهکار نیست و فقط بر زخم واحدهای صنفی نمک می‌پاشد.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس اتاق اصناف مشهد بیکاری کارگران آستانه سال نو رستوران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۶۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • تعطیلی واحد‌های صنفی متخلف در کازرون
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد