Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به انجام برخی اصلاحات در فرآیند تخصیص ارز ترجیحی، لازم است کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص برخی ابهامات از جمله نسبت تخصیص منابع بین دارو و کالاهای اساسی و همچنین علت کاهش منابع در نظر گرفته شده نسبت به سال جاری شفاف‌سازی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس بند یک الحاقی تبصره یک لایجه بودجه سال 1401، معادل 9 میلیارد دلار موضوع ردیف (18) جدول مصارف تبصره (14) این قانون برای تامین کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی و براساس نرخ ارز ترجیحی اختصاص می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از انتشار گزارش کمیسیون تلفیق بودجه و بررسی بندهای الحاقی آن از یک سو و مصاحبه اعضای مختلف کمیسیون  تلفیق از سوی دیگر موضوع تثبیت تخصیص ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی قطعی به نظر میرسید. بر این اساس ظاهرا  حذف ارز ترجیحی برای سال آینده منتفی شده و مجلس مجوز حذف ارز ترجیحی را نداده است اما به گفته میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، مجلس معادل ریالی 9 میلیارد دلار (172 هزار میلیارد تومان) را در اختیار دولت قرار داده است و تصمیم شیوه پرداخت آن همچنان به عهده دولت قرار داده شده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرده بود که 71 هزار میلیارد تومان نیز برای خرید تضمینی گندم در نظر گرفته شده است. با توجه به جدول زیر به نظر میرسد این اعتبار 172 هزار میلیارد تومانی از محل 106 هزار میلیارد تومان یارانه کالاهای اساسی و دارو در کنار اعتبار 60 هزار میلیارد تومانی صندوق پیشرفت و عدالت ایران،  تامین خواهد شد. از سوی دیگر با توجه ما به التفاوت 19 هزار تومانی حاصل از نرخ ارز دولتی 4200 تومانی تا نرخ 23 هزار تومانی تسعیر ارز در بودجه، برای تامین 9 میلیارد دلار ارز واردات کالاهای اساسی و دارو دقیقا به 172 هزار میلیارد تومان منابع ریالی نیاز است.

جزئیات تثبیت ارز واردات کالاهای حیاتی در سال 1401/ 71هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم لحاظ شدجزئیات تخصیص 9 میلیارد دلار ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو در سال 1401/ قیمت نان آزاد نخواهد شد

لازم به ذکر است، طی سال جاری بیش از 15 میلیارد دلار برای تامین منابع مورد نیاز ارز ترجیحی پرداخت شده است. حال این سوال پیش می‌آید که چگونه کمیسیون تلفیق تنها منابع 9 میلیارد دلاری را برای این منظور در نظر گرفته است.

در همین راستا، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص تغییرات احتمالی در منابع در نظر گرفته شده، گفت: کمیسیون تلفیق 9 میلیارد دلار اعتبار برای ارز ترجیحی در سال آینده در نظر گرفته  است. اما این احتمال که در صحن علنی مجلس به این 9 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای واردات دارو، گندم و ... افزوده شود، زیاد است. ما بایستی با ثبات کالا تحویل مردم بدهیم؛ باید با برنامه‌ریزی قبلی ماهی چند کیلو مرغ، برنج و ... به مردم بدهیم و خیال آنان را بابت وجود این اقلام در سبد معیشتی‌شان راحت کنیم؛ نباید کاری به قیمت کالاهای اساسی داشته باشیم و دولت باید با قیمت ثابت این اقلام را به دست مردم برساند.  مجلس و نمایندگان دغدغه معیشت مردم را دارند و سعی می‌کنند روش تضمین کالای اساسی مردم و ثبات آن و تحویل به خانواده‌ها را دنبال کنند.

گفتنی است، یکی از ابهامات مهم مصوبه  کمیسیون تلفیق این است که نسبت تخصیص این 9 میلیارد دلار بین کالاهای اساسی و دارو نیز مشخص نشده است. البته برخی گمانه‌زنی‌ها از سهم هفت میلیارد دلاری کالاهای اساسی و سهم دو میلیارد دلاری دارو و تجهیزات پزشکی خبر می‌دهند اما این مسئله به صورت رسمی تایید نشده است.

به گزارش تسنیم، این موارد از جمله ابهاماتی است که در خصوص ارز ترجیحی وجود دارد و کمیسیون تلفیق باید نسبت به شفاف‌سازی این موارد اقدام کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بودجه 1401 اقتصاد بودجه 1401 اقتصاد کالاهای اساسی و دارو هزار میلیارد تومان مجلس شورای اسلامی 9 میلیارد دلار کمیسیون تلفیق ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۷۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی طرزعلی در گفتگو با خبر ۱۴ گفت: برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟