Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر گوش و حلق و بینی یکی از متخصصینی است که همه‌ی گروه‌های سنی با او سر و کار دارند و برای درمان مشکلات گوش و حلق و بینی به او نیاز پیدا می‌کنند. شاید اسم ENT را شنیده باشید. ENT مخفف سه کلمه‌ی ear, nose و throat است که ترجمه‌ی گوش و حلق و بینی هستند.

در این مطلب، سعی کردیم شما را با متخصص گوش و حلق و بینی، بیماری‌هایی که درمان می‌کند و مواقعی که باید به این دکتر مراجعه کنیم آشنا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین این مطلب را تا انتها بخوانید تا در زمان وجود علائم، به بهترین دکتر متخصص گوش و حلق و بینی مناسب مراجعه کنید که در اول این مقاله بهتر است به چند مورد از این پزشکان مراجعه کنیم مانند : دکتر رضا گدری، دکتر علی اکبر طاهری و دکتر سحر زاهدی.

متخصص گوش و حلق و بینی کیست؟

بیشتر بیماران این سوال را می‌پرسند که متخصص ENT کیست، زیرا معدود افرادی هستند که با این تخصص و بیماری‌هایی که درمان می‌کند، آشنایی دارند. تخصص این دکتر کاملا با نام آن هم‌خوانی دارد. دکتر متخصص گوش و حلق و بینی بیماری‌ها و اختلالات مرتبط با گوش و حلق و بینی را برطرف می‌کند. تخصص ENT از قدیمی‌ترین تخصص‌ها در علم پزشکی است و همه‌ی ما به دفعات نیازمند ویزیت این پزشکان هستیم.

دکتر متخصص گوش و حلق و بینی نه تنها به درمان بیماری‌های این اعضا می‌پردازد، بلکه تشخیص و مشاوره درباره‌ی آن‌ها نیز در حوزه‌ی فعالیت‌های این پزشک است.

چند مورد از بیماری‌هایی که متخصص گوش و حلق و بینی می‌تواند درمان کند

همان طور که گفته‌شد، متخصص گوش و حلق و بینی با هر بیماری که با این سه عضو درگیر باشد، سر و کار دارد و به درمان آن‌ها می‌پردازد. از جمله‌ی بیماری‌هایی که این متخصص می‌تواند درمان‌ کند، شامل موارد زیر هستند؛

● بیماری‌هایی که منجر به ناشنوایی می‌شود.

● کسانی که لوزه دارند و یا غدد لنفاوی گردنی آن‌ها ورم کرده‌است.

● افرادی که مشکلات تیروئید دارند.

● هر موردی که به سینوس‌ها مرتبط باشد.

● اختلالات و بیماری‌های مرتبط با حنجره

● مشکلات و بیماری‌های دهان

● حلق و اختلالات مرتبط با آن

● مشکلاتی که کانال گوش را درگیر کنند

● جراحی‌های مرتبط با گوش برای درمان بیماری‌های شنوایی

● سرطان‌هایی که در سر، گوش‌ها، گردن و حلق قرار دارند

● جراحی‌های زیبایی و بازگرداننده‌ی عملکرد در صورت و گردن

با دیدن چه علائمی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنیم؟

در ادامه به 8 مورد معمول اشاره می‌کنیم که متخصص گوش و حلق و بینی آن‌ها را درمان می‌کند.

عفونت مزمن گوش

این بیماری بیشتر در کودکان 6 ماهه تا دو ساله دیده می‌شود و بسیار شایع است که به علت اندازه و شکل گوش آن‌هاست. معمولا عفونت مزمن گوش به علت بیماری‌های دیگر مانند سرماخوردگی، انفلوانزا و بیماری‌هایی که باعث احتقان می‌شوند، ایجاد می‌شود. عفونت گوش علائمی چون درد، تب و سنگینی سر و عدم توانایی حفظ تعادل دارد. اگر این بیماری در سنین پایین به دفعات اتفاق بیفتد می‌تواند بر شنوایی و توانایی صحبت‌کردن کودک اثر بگذارد. متخصص گوش و حلق و بینی این بیماری را درمان می‌کند.

سرگیجه

حفظ تعادل و ثبات در ایستادن و راه‌رفتن، نیازمند همکاری اعضای مختلفی در بدن است که گوش داخلی یکی از آن‌هاست. بسیاری از افرادی که دچار سرگیجه می‌شوند، این حالت را به علت سریع بلندشدن، میگرن و استفاده از برخی داروها تجربه می‌کنند. اما ممکن است برخی بیماری‌های گوش، منجر به سرگیجه و اختلال در راه‌رفتن شود. یکی از این حالت‌ها جدا شدن کریستال‌های کلسیم گوش از جای خود است که باید توسط متخصص گوش و حلق و بینی درمان شود تا سرگیجه برطرف شود.

زنگ خوردن در گوش

این حالت را خیلی از ما در روزهای عادی زندگی خود تجربه کرده‌ایم. هنگامی که احساس می‌کنیم چیزی در گوش ما وجود دارد و سوت می‌کشد یا زنگ می‌زند. این حالت هیچ منبع تولیدکننده‌ی صوتی ندارد و فقط این صدا در گوش به طور مکرر شنیده‌می‌شود. گاهی این صدا بیشتر از 5 دقیقه طول می‌کشد و بیشتر از یک بار در هفته اتفاق می‌افتد. به این حالت تینیتوس گفته‌می‌شود.

آبریزش مزمن بینی

هنگامی که یک شخص به التهاب سینوزیت‌ دچار می‌شود، آبریزش دارد و معمولا موکوس خارج‌شده از بینی، تغییر رنگ‌ داده‌است. همچنین اطراف چشم‌ها و بینی دردناک است. سینوزیت مزمن خود را با آبریزش مزمن نشان می‌دهد و معمولا بیشتر از سه ماه ادامه‌دار است. همچنین به درمان‌های متنوع پاسخ نمی‌دهد. متخصص گوش و حلق و بینی به درمان این شرایط کمک می‌کند و از علائم می‌کاهد.

التهاب لوزه‌ی مزمن و گلودرد

عفونت یا التهاب مزمن لوزه‌ها به وجود التهاب در دو توپ کوچک در انتهای گلو گفته‌می‌شود که علائمی چون گلودرد، ورم گلو و به سختی آب دهان قورت دادن یا به سختی غذا خوردن است. همچنین ممکن است غدد لنفاوی گردن هم ورم کنند. از آن جایی که درمان مناسب ورم و التهاب لوزه به علت ایجاد آن بستگی دارد، باید به سرعت به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا مشکل شما بررسی شود.

ورم غدد لنفاوی گردن

غدد لنفاوی هنگام عفونت‌ها با میکروب‌ها مبارزه می‌کنند و نقش مهمی در حفظ سلامت شما دارند. معمولا زمانی که درگیر عفونت‌های ویروسی و باکتریایی می‌شویم، غدد لنفاوی بزرگ می‌شوند و در معاینه قابل لمس هستند. بیشتر غدد لنفاوی ورم‌کرده بعد از یک هفته به حالت قبلی خود برمی‌گردند. اما غدد لنفاوی هم هستند که مدت زمان بیشتری ورم‌کرده باقی می‌مانند. برای درمان این غدد می توانید به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

آپنه‌ی هنگام خواب

آپنه زمانی ایجاد می‌شود که فرد نمی‌تواند به خوبی نفس بکشد و در تنفس دچار مشکل می‌شود و قطع تنفس اتفاق می‌افتد. این حالت بسیار خطرناک است و باید به سرعت درمان شود. آپنه‌ی تنفسی باعث نرسیدن اکسیژن به فرد می‌شود و می‌تواند مشکلات بسیاری را برای او به بارآورد. معمولا کودکان و نوزادان بیشتر دچار این حالت می‌شوند. اما بررسی این حالت توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام می‌شود. اگر آپنه‌ی تنفسی دارید بلافاصله به دکتر ENT مراجعه کنید.

ناشنوایی

اگر برای شنیدن نیاز به بالا بردن صدای تلویزیون، دستگاه پخش‌کننده‌ی موسیقی و یا هدفون‌های خود دارید، شنوایی شما در حال ضعیف شدن است. برای بررسی علت ضعف شنوایی باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. علت‌های مختلفی می‌تواند باعث این شرایط شود که دکتر گوش و حلق و بینی به درمان آن کمک خواهد کرد.

خدمات دیگری که توسط دکتر گوش و حلق و بینی ارائه می‌شود

جالب است بدانید که متخصص گوش و حلق و بینی تنها به درمان بیماری‌ها نمی‌پردازد. به طور کلی خدماتی که متخصص گوش و حلق و بینی ارائه می‌دهد شامل موارد زیر هستند؛

● جراحی زیبایی بینی

● درمان اختلالات بینی

● درمان اختلالات حلق

● درمان اختلالات گردن

نوبت آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی در شهرهای مشهد، کرج، اصفهان، شیراز و تهران

برای دریافت نوبت آنلاین دکتر گوش و حلق و بینی می‌توانید از دکترتو کمک بگیرید و بدون هدر دادن زمان و هزینه، نوبت بهترین دکترهای گوش و حلق و بینی را در شهرهای مشهد، کرج، اصفهان، شیراز و تهران دریافت کنید.

چگونه می‌توان بهترین متخصص گوش و حلق و بینی را انتخاب کرد؟

برای این که بدانید دکتر گوش و حلق و بینی که انتخاب کرده‌اید، متخصص خوبی است یا نه، می‌توانید به موارد زیر توجه کنید و یا به مقاله متخصص گوش و حلق و بینی کیست و چه بیماری هایی درمان میکند مراجعه کنید؛

● یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب، با تجربه است و کیس‌ها و موارد زیادی را درمان‌کرده‌است یا درمان آن‌ها را در زمان تحصیل خود مشاهده کرده‌است.

● دکتر گوش و حلق و بینی قابل اعتماد، صبور است و با حوصله به بررسی مشکل بیمار می پردازد، حتی اگر وقت نداشته‌باشد.

● یکی از راه‌های بررسی کیفیت درمان یک پزشک، پرس و جو از بیماران اوست. سابقه‌ی درمانی درخشان یک دکتر گوش و حلق و بینی می‌تواند باعث جلب اعتماد بیماران جدید شود.

● یک متخصص خوب زمانی که نتواند مشکل بیمار را درمان کند، او را به پزشکان دیگر و یا فوق تخصص‌های دیگر ارجاع می‌دهد.

کلام پایانی

اگر شما دچار بیماری در سر و گردن شده باشید و به پزشک عمومی مراجعه کنید، احتمالا شما را به متخصص گوش و حلق و بینی یا Otorhinolaryngology ارجاع می‌دهد. تا قبل از قرن نوزده پزشکان نمی‌دانستند، گوش، بینی و گلو توسط یک سیستم لوله‌ای بهم وصل هستند. زمانی‌که با ابزارهای دقیق این مسئله مشخص شد، تخصص جدید در پزشکی به نام تخصص گوش و حلق و بینی ایجاد شد. این متخصصان بسیاری از بیماری‌های مربوط به گوش، بینی و گلو را تشخیص می‌دهند و درمان می‌کنند.

تخصص گوش، حلق و بینی یک از رشته‌های پر کاربرد پزشکی است. بهترین پزشکان متخصص گوش، حلق و بینی به تشخیص، درمان، جراحی و پیشگیری از اختلالات گوش، گلو(حلق)، بینی، سر و گردن می‌پردازند. همچنین با عنوان متخصصین ENT نیز شناخته می‌شوند. اگر به متخصص گوش و حلق و بینی نیاز پیدا کردید پیشنهاد ما سایت نوبت دهی دکترتو (doctoreto.com) است.

کد خبر 1602545

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: متخصص گوش و حلق و بینی متخصص گوش و حلق و بینی دکتر گوش و حلق و بینی بیماری هایی حلق و بینی مراجعه کنیم مراجعه کنید غدد لنفاوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند

ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبودهایی داریم، افزود: بیشتر این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولان و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمدهای دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • ارائه ۱۰ میلیارد تومان خدمات از سوی کمیته امداد در سال گذشته
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟ / جزئیات درگذشت یک پزشک زنِ متخصص روماتولوژی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیات بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی
  • خودکشی یک پزشک دیگر؟/ جزئیاتی بیشتر از درگذشت متخصص بیمارستان شریعتی