Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر مجارستان مدارای اتحادیه اروپا در مناقشات بر سر حاکمیت قانون را خواستار شده و در غیر این صورت برای اولین بار تهدید کرد که از این اتحادیه خارج می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مجارستان از جمله کشورهایی در اتحادیه اروپا است که بر سر موضوعات مختلف با بروکسل مناقشاتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته نشریه "دی سایت" آلمان، "ویکتور اوربان"، نخست وزیر مجارستان حالا در سایه این مناقشات برای اولین بار از خروج احتمالی کشورش از اتحادیه اروپا سخن گفته است.

این سیاستمدار راستگرا روز گذشته در جمع هوادارانش در بوداپست گفت: اتحادیه اروپا تحت شعار حاکمیت قانون جنگ مقدس و جهادی را به راه انداخته است. وی از تشکل اروپایی مدارا در قبال مجارستان را خواستار شده و تاکید کرد که در غیر این صورت ادامه مسیر مشترک ممکن نخواهد بود.

تقریبا حدود 80 درصد مردم مجارستان از عضویت کشورشان در اتحادیه اروپا راضی هستند. ویکتور اوربان در گذشته در سخنرانی های خود همواره حملات شدیدی علیه بوروکرات ها در بروکسل وارد می کرد. اما در تهدید به خروج از این اتحادیه همواره احتیاط می کرد.

حالا این سخنرانی اوربان همزمان با آغاز مبارزات انتخاباتی عنوان شد. مجارها در سوم آوریل انتخابات پارلمانی در این کشور را برگزار می کنند. حزب راستگرای فیدز ویکتور اوربان که حدود 10 سال در این کشور حکومت می کند در انزوای شدیدی قرار گرفته و احزاب اپوزیسیون ائتلافی تشکیل داده اند و علیه اوربان ایستاده‌اند.

این سخنرانی اوربان همچنین در آستانه حکم تاریخی دادگاه عالی اروپا (EuGH) ایراد شد. این دادگاه در چد روز آینده درباره مکانیسم جدید حاکمیت قاون در اتحادیه اروپا تصمیم گیری می کند که بر اساس آن در صورت نقض اصول حاکمیت قانون از طرف کشورها بودجه آن ها از اروپا کم می شود. مجارستان همراه با لهستان علیه این مکانیسم که در ماه دسامبر 2020 تصمیم گیری شده بود اعتراض کردند. دادگاه اروپایی قرار است رای خود را در چهارشنبه آینده اعلام کند.

نهادهی اروپایی اوربان را متهم به تضعیف اصول دموکراسی و حاکمیت قانون می کنند. نخست وزیر مجارستان در سخنرانی خود در روز شنبه با این ارزیابی مخالفت کرده و گفت: برای آن ها حاکمیت قاون ابزاری است که با آن می خواهند ما را به چیزی شبیه کنند که خودشان می خواهند.

اوربان در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که مجارستان نمی خواهد شبیه اروپای غربی شود. در مقابل مجارستان از دیگر کشورها انتظار ندارد که سیاست پناهندگی و مهاجرت مجارستان را بر عهده گیرند.

وی افزود: مجارستان با وجود بیگانگی های فزاینده با اتحادیه اروپا خواهان انسجام این تشکل است. بنابراین دولت مجارستان بارها به پارلمان اروپا و دولت فدرال آلمان پیشنهاداتی را برای تساهل ارائه داده و هیچ راه حل دیگری جز مدارا وجود ندارد و این تنها راهی است که از طریق آن می توانیم راه مشترکی را در پیش گیریم.

اتحادیه اروپا با کشورهای مجارستان و لهستان در زمینه حاکمیت قانون مسئله دارند. بروکسل به همین بهانه کاهش کمک های مالی به این کشورها را در دستور کار قرار داده است. این دو کشور در برابر دادگاه عالی اروپا در این باره شکایت کرده‌اند. دیوان عدالت اروپا در لوکزامبورگ به شکایت های لهستان و مجارستان در این باره می پردازد.

لهستان در این دادگاه خواستار لغو مکانیزمی شده است که به اتحادیه اروپا اجازه می دهد در صورت نقض قوانین از طرف کشورهای عضو بودجه اروپایی این کشورها را کاهش دهد.

مکانیزم جدید حاکمیت قانون در اتحادیه اروپا از ابتدای سال جاری میلادی به اجرا گذاشته شده است. با این حال کشورهای عضو اتحادیه اروپا موافقت کرده‌اند قبل از استفاده از این مکانیسم منتظر رای دادگاه عالی اروپایی در مناقشات در این باره با کشورهای لهستان و مجارستان بمانند.

تداوم رایزنی‌های دیپلماتیک در بالاترین سطوح / هشدار دولت‌های اروپایی به اتباع خود برای سفر به اوکراینتماس تلفنی وزیر دفاع آمریکا با 5 همتای اروپایی و کانادا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اروپا حاکمیت قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۴۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا

در شرایطی که معترضان به قانون "ماموران خارجی" روز جمعه خیابان منتهی به پارلمان در مرکز شهر تفلیس را مسدود کردند، رئیس شورای اروپا از نخست وزیر و رئیس‌جمهور گرجستان خواست فرصت تاریخی عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، پس از تصویب قانون عوامل خارجی در گرجستان، با ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  این کشور ، گفتگوی تلفنی داشت و طی آن از مقامات تفلیس خواست که از این رویداد تاریخی غافل نشده و شانس عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند.

میشل شب گذشته، جمعه،در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس یادآور شد: «در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر گرجستان، آخرین تحولات گرجستان را مورد بررسی قرار دادم و حمایت کامل اتحادیه اروپا از همه شهروندان گرجستانی که آینده اروپایی کشور خود را در اولویت قرار می‌دهند، را تکرار کردم. آینده گرجستان به اتحادیه اروپا گره خورده و این شانس تاریخی را نباید از دست بدهند.»

همزمان، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان نیز با رئیس شورای اروپا مذاکراتی تلفنی داشت و در آن تاکید کرد که لایحه عوامل خارجی که در پارلمان این جمهوری در حال بررسی است، مانع از همگرایی گرجستان با اتحادیه اروپا می‌شود.

رئیس جمهور گرجستان طی یک گفتگوی طولانی با شارل میشل در مورد رویدادهای در حال توسعه در این کشور، همگرایی اروپایی گرجستان و عواملی که مانع این امر می‌شود، به ویژه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" که مجدداً توسط اکثریت پارلمانی آغاز شده، بحث و تبادل نظر کرد.

علاوه بر این، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده لایحه "نفوذ خارجی" ارائه شده توسط پارلمان گرجستان را محکوم می‌کند.

وی گفت: اظهارات و اقدامات دولت گرجستان با ارزش‌های دموکراتیک زیربنای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو ناسازگار است و در نتیجه مسیر گرجستان به سمت همگرایی یورو-آتلانتیک را به خطر می اندازد.

زاخارووا: روسیه در امور داخلی گرجستان مداخله نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز درباره وقایع جاری در گرجستان در رابطه با قانون عوامل خارجی تاکید کرد که فدراسیون روسیه هرگز در امور سایر کشورها مداخله نکرده و نخواهد کرد. این دیپلمات افزود که مسکو به توسعه صلح آمیز، باثبات و شکوفای همه کشورهای قفقاز جنوبی از جمله گرجستان علاقه مند است.

دولت گرجستان معترضان را به انجام اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

وزارت امور داخلی گرجستان شب گذشته اعلام کرد که معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس قصد داشتند  نمایشی سازمان دهی شده را اجرا و با پوشیدن یونیفرم‌های پلیس، اقدامات تحریک آمیز  و خشونت باری را انجام داده و آنها را به مأموران اجرای قانون نسبت دهند.

این وزارتخانه همچنین مدعی است که معترضان قصد داشتند اطلاعاتی نیز مبنی بر پیوستن برخی نیروهای پلیس به تظاهرات منتشر کنند.

این در حالی است که روز جمعه معترضان به قانون عوامل خارجی خیابان روستاولی در مرکز تفلیس را مسدود کردند. آنها همچنین از ساختمان پارلمان کشور به سمت هتل پاراگراف، محل برگزاری نشست سالانه بانک توسعه آسیایی حرکت کردند تا توجه میهمانان خارجی را به اقدامات خود جلب کنند.

پارلمان گرجستان در روز اول ماه مه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" را در قرائت دوم با اکثریت آرا تصویب کرد. البته در این جلسه بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان"  و مخالفان درگیری رخ داد.

درگیری پلیس با معترضان به قانون "ماموران خارجی" در تفلیستجمع حامیان و مخالفان قانون "ماموران خارجی" در تفلیسگاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد