Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@15:20:43 GMT

سفر به کربلا و سوریه ارزان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۵۹۱۵

سفر به کربلا و سوریه ارزان می‌شود؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، محمدمهدی اسماعیلی در مراسم تکریم و معارفه سازمان حج و زیارت که امروز با حضور حجت الاسلام نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سابق و جدید این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: در سازمان حج به عنوان یک دستگاه حاکمیتی خدمات زیادی را شاهد بودیم و اتفاقات خوبی رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرکه در این سازمان قرارگرفته به واسطه جو معنوی و روحیه‌ای که در این سازمان می‌طلبد، تلاش کرده خدمات مفیدی داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه به طور حتم رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت خدمات و کارهای مهمی در دوره مأموریتی خود انجام داده است، تصریح کرد: دو سالی است که ویروس منحوس کرونا همه را متاثر و همه فعالیت‌ها را دچار اشکال کرده است که حوزه حج نیز از آن بی‌نصیب نبوده و در این راستا اعزام به حج واجب را در این مدت از دست دادیم.

اسماعیلی در ادامه گفت: انتصاب رئیس سازمان حج کار مهمی بود و در این راستا با رئیس جمهور و حجت‌الاسلام نواب نماینده بعثه هم‌فکری داشتم؛ نماینده بعثه ستون اصلی حج است و خود را موظف می‌دانیم در وزارت ارشاد و سازمان حج این محوریت را در همه فعالیت‌های حوزه حج مبنای کار قرار دهیم که در انتخاب رئیس سازمان نیز این اتفاق افتاد.

وی خاطرنشان کرد: آقای حسینی رئیس جدید سازمان حج برای دوستان انقلابی یک شخصیت شناخته شده است، وی علاوه بر سابقه کاری خود، نویسنده، روحانی، استاد دانشگاه در مراکز مهم کشور و منشأ فعالیت‌های مؤثر بوده و منطقه را کاملا می‌شناسد. این موارد دلایلی بود که ما را بر این داشت که زحمت اداره سازمان مهم و حیاتی را به وی پیشنهاد دهیم، سوابق کاری آقای حسینی نیز نشان می‌دهد از عهده این کار برمی‌آید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه با هماهنگی و اشراف نماینده ولی فقیه فعالیت‌های گسترده‌ای را باید در دستور کار قرار دهیم، گفت: چند سالی است که شورای عالی حج تشکیل جلسه نداده  و رئیس جمهور تأکید کرده است که باید این امر محقق شود. ما نیز در تلاش هستیم این کار سریعتر انجام شود؛ زیارت عتبات عالیات نیز موضوع مهمی است که امروزه مشکلاتی در آن شاهد هستیم و آقای حسینی باید به سرعت سازماندهی آن را در دستور کار قرار دهد.

اسماعیلی با اشاره به تشکیل ستاد اربعین از سال ۹۳، گفت: مذاکراتی با وزیر کشور صورت گرفته تا امور مربوط به اربعین در جای خود محکم‌تر انجام شود و سازمان حج بتواند نقش محوری در این زمینه داشته باشد. آقای رشیدیان کار خوبی در از سرگیری سفر به سوریه انجام داد اما در اعزام‌ها مشکلی وجود دارد و آن هزینه بالای این سفر است که باید به ارزان‌سازی آن کمک کنیم چراکه نباید مشتاقان زیارت به واسطه مسائل مالی از این سفر محروم شوند.

وی ادامه داد: این زیارت‌ها فضای معنوی و فضای تقرب به خداوند و ائمه را در جامعه زنده نگه می‌دارد و نبودش بسیار آزاردهنده است بنابراین باید تلاش کرد فضای زیارتی با مشکلات کمتری روبرو باشد. برخی در ایام اربعین گذشته این پرسش را مطرح می‌کدند که چرا سفر به فلان کشور راحت است اما سفر به کربلا با هزینه بالا انجام می‌شود، حتما در این امر اشکالات و توجیحاتی وجود دارد اما سازمان حج باید به آن ورود کرده و پیشنهاد اجرایی ارائه کند چراکه سفر به کربلا و سوریه  باید تسهیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: در حوزه حج نیز با توجه به سویه جدید در کشور ما و منطقه نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی داشت تا بدانیم در آستانه حج اوضاع چگونه خواهد بود البته وضعیت منطقه در این حوزه از ایران بدتر است اما با این حال برآورد بنده این است که اگر توفیق اعزام زائر داشته باشیم حتما با تعداد اندک انجام خواهد شد.

اسماعیلی افزود: با این حال هرکاری برای برگزاری باشکوه این مراسم معنوی وجود داشته باشد انجام می‌دهیم و در خدمت بعثه و سازمان حج و زیارت هستیم. درسفر عمره نیز باید تلاش کنیم تا با حفظ عزت کشورمان از سرگیری اعزام‌ها صورت گیرد.

انتهای پیام /

وی گفت: اخیراً کارگروه ملی زیارت در مشهد مقدس برگزار شد که طی آن پیشنهاد دادم سازمان حج و زیارت نسبت روشنی بین کارگروه و شورای عالی حج تعریف کند و هم افزایی مناسبی ایجاد شود.

کد خبر: 1129726 برچسب‌ها سوریه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سوریه سازمان حج و زیارت فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود
  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • اعزام ۲ کاروان ۸۵ نفره از کرمانشاه به حج عمره