Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@04:32:32 GMT

توصیه وزیر بهداشت برای بی‌اثرشدن تحریم‌های دارویی

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۹۸۱۰

توصیه وزیر بهداشت برای بی‌اثرشدن تحریم‌های دارویی

وزیر بهداشت گفت: با بومی‌سازی محصولات دارویی و تجهیزاتی، تحریم هیچ نقشی در دسترسی و رفع نیاز مردم نخواهد داشت.

به گزارش مشرق، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناورانه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه که همزمان با ایام شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی در سالن تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برپا شده است، با اشاره به پیشرفت‌های حوزه سلامت پس از پیروزی انقلاب و تأکید بر لزوم معرفی این دستاوردها به مردم، عنوان کرد: در این نمایشگاه تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان داخل در زمینه‌های دندانپزشکی، دارویی، تجهیزاتی، علوم سلولی و مولکولی به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: تأمین داروهای موردنیاز بیماران SMA برای سال آینده

وی ادامه داد: در وزارت بهداشت، طرح عدالت و تعالی نظام سلامت تدوین و رونمایی شده است که یکی از ارکان مهم آن توجه به دستاوردهای پژوهشی است، البته در بیش از ۷۰۰ مرکز تحقیقاتی که در حوزه سلامت فعالیت دارند، تولیدات به چاپ مقاله خلاصه می‌شود که به‌طور قطع هدف نباید انتشار مقاله باشد. شرکت‌های دانش‌بنیان باید محصول‌محور حرکت کنند و نیازهای جامعه را احصا و تأمین کنند.

عین‌اللهی درباره تأثیرات خودکفایی در زمینه تولید محصولات سلامت‌محور، تصریح کرد: با بومی‌سازی محصولات دارویی و تجهیزاتی، تحریم هیچ نقشی در دسترسی و رفع نیاز مردم نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: درخشش نانو ایرانی بر قله‌های افتخار

به‌گفته وزیر بهداشت، شرکت‌های دانش‌بنیانی که زیر نظر دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول تحقیق و تولید هستند، مورد حمایت وزارت بهداشت قرار می‌گیرند.

وی بر ضرورت حمایت از صنایع به‌ویژه صنایع دارویی تأکید کرد و افزود: با افزایش تولیدات دارویی، علاوه بر رفع نیازهای جامعه، صادرات دارو به کشورهای همسایه نیز گسترش می‌یابد. امروزه ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز مردم در کشور تولید می‌شود و تنها ۳ درصد وارداتی است که این میزان باید ارتقا پیدا کند.

عین‌اللهی دستگاه‌های شبیه‌ساز متعددی را که در این نمایشگاه معرفی شد از جمله دستاوردهای مهم حوزه سلامت اعلام کرد و گفت: دستگاه‌های شبیه‌ساز آموزشی با کمک روش‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته در سیستم آموزشی نقش مهمی را ایفا می‌کنند و در دنیا نیز مورد توجه است. بهره‌گیری از تلفن همراه در حوزه آموزش نیز از دیگر روش‌های آموزشی شاخص در حوزه پزشکی است که در این نمایشگاه معرفی شده است.

وزیر بهداشت، نمایشگاه فناورانه را نمونه‌ای از ابتکار و خلاقیت نسل جوان دانست و ادامه داد: بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌ها نیز ظرفیت عظیمی در حوزه پزشکی ایجاد می‌کند و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به این حوزه توجه ویژه شده است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت بهداشت و درمان وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو بهرام عین اللهی انقلاب اسلامی انقلاب بهرام عین اللهی بهداشت سلامت خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۹۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • آخرین جزییات از دوره جدید کالابرگ
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی