Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، درسال‌های اخیر، پرداختن به قهرمانان هشت سال دفاع مقدس بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، شهید ستاری، شعید عبدالحسین زرین و شهیدان مهدی و حمید باکری، از قهرمانانی بودند که فیلمسازان به معرفی شخصیت‌ آن‌ها پرداختند. در چهلمین جشنواره فیلم فجر هادی حجازی‌فر با ساخت فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» به معرفی شخصیت مهدی و حمید باکری پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه خبرآنلاین از مخاطبان خود پرسید که چند تن از این قهرمانان را در قاب سینما دیده‌اند؟ کدام‌شان را از این راه شناخته‌اند و از تماشای داستان کدام‌شان به وجد آمده‌اند؟

در ادامه بخشی از نظرات کاربران خبرآنلاین را می‌خوانید.

قهرمانانی که معرفی شدند

کاربری نوشت: «فیلم «ایستاده در غبار» عالی بود اسطوره‌ای به نام شهیدمتوسلیان را به من شناساند.» 

و مخاطبی دیگر تاکید کرد: «شهید ستاری، یکی از بهترین قهرمانانی بود که تا به حال در سینما نشان داده‌اند.»

کاربری بی‌نام معتقد بود: «یکی از قهرمانان بزرگی که شناختم، شهید سرلشکر مصطفی چمران با فیلم سینمایی «چ» اثر ابراهیم حاتمی‌کیا بود.»

قهرمانان واقعی را نادیده می‌گیریم

یک پرسش همیشگی این است که چرا سینمای ایران، کم‌تر سراغ قهرمانان تاریخ معاصر یا کهن کشور می‌رود؟ آیا مشکل در تامین بودجه است یا کمبودها و کاستی‌های فنی؟

یکی از مخاطبان در این‌باره نوشت: «هالیوود، استاد ساختن قهرمان است و در ایران، ما در این مورد ضعیف هستیم. شما فیلم «تک تیرانداز» را ببین عالی است ولی تا می‌توانند بودجه می‌گیرند و در آخر از یک قهرمان واقعی، یک تصویر بی کیفیت ارائه می‌دهند چون عده‌ای فقط دنبال پول هستند.»

کاربر دیگری اظهار نظر کرد: «ما قهرمانان زیادی داشتیم که کوچک‌ترین بهایی به آن‌ها داده نمی‌شود، مشکل از جایی است که ما قهرمانان واقعی‌مان را نادیده می‌گیریم و آمریکایی‌ها قهرمان‌سازی می‌کنند.»

یکی دیگر از مخاطبان خبرآنلاین نوشت: «اگر با هالیوود مقایسه کنیم، حتما عده‌ای می‌گویند آن‌ها بودجه‌های میلیارد دلاری می‌گیرند، اما واقعا همه چیز بودجه نیست. خیلی از کارگردان‌ها سراغ سوژه نمی‌روند، تعدادی از آن‌ها هم سوژه را می‌سوزانند، معمولا پرداختن به شخصیت‌های قهرمانان در سریال‌های تلویزیونی خیلی موفق‌تر از فیلم سینمایی است.»

و دیگری تاکید کرد: «در سینمای جهان به قدری جذاب به موضوع قهرمان پرداخته می‌شود، که آدم از دیدن آن لذت می‌برد، آن وقت در این‌جا به قدری موضوع را کلیشه‌ای می‌کنند که نه تنها جذاب نیست بلکه سوژه دستِ اول را به یک موضوع ضعیف دست خورده تبدیل می‌کند.»

یکی از مخاطبان خبرآنلاین هم نوشت: «همیشه آرزو داشتم فیلمی درباره سه شهید که تو مرز جلفا با لشکر روس‌ها جنگیدند و دشمن را در جنگ جهانی دوم، ۴۸ ساعت پشت ارس نگه داشتند، ساخته شود، قطعا اگر همچین موضوع حماسی و جذابی دست استیون اسپیلبرگ بود، یک شاهکار در حد و اندازه‌های «نجات سرباز رایان» می‌ساخت.»

سینمای ایران خیلی کم کاری کرده است

خیلی از مخاطبان خبرآنلاین بر این باورند که هرکسی نمی‌تواند قصه زندگی بزرگان و قهرمانان را روایت کند؛ یکی از کاربران در رابطه با این موضوع نوشت: «آن‌که داستان قهرمان را روایت می‌کند، خودش قهرمان است. آدم‌های کوچک نمی‌توانند داستان‌های بزرگ را روایت کنند. دل‌شان جای کوچکی است و توان این کار را ندارند. کار را به بزرگان سینما بسپارید درست می‌شود.»

تعدادی از مخاطبان هم بر این باور بودند که موقعیت‌های قهرمانانه زیادی داریم اما کسی به آن‌ها توجه نمی‌کند، یکی از کاربران در این رابطه نوشت: «قهرمانان، هشت سال دفاع مقدس، قهرمانانی که در چالدران جنگیدند، قهرمانانی که در جنگ جهانی دوم در ساحل ارس شهید شدند وصدها نمونه دیگر اما متاسفانه در سینما چیزی از آن‌ها ندیدم.»

کاربر دیگری با اشاره به قهرمانان ایرانی نوشت: «شوربختانه سینمای ایران در این زمینه کم‌کاری زیادی کرده است. از یعقوب لیث صفاری تا بابک خرمدین و ابومسلم خراسانی قهرمان‌هایی هستند که کسی برایشان کاری نکرده است.»

۵۷۲۴۵

کد خبر 1602944

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون ایران دفاع مقدس جنگ تحمیلی سینمای دفاع مقدس سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۳۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ایران در لیگ نخبگان آسیا؛ نیم تیم کمتر از عربستان!

با وجود نتایج ضعیف تیم‌های ایرانی در دو فصل اخیر لیگ قهرمانان، فقط نیم سهمیه کمتر از عربستان به لیگ برتر ایران داده شد.

به گزارش تابناک ورزشی، مسابقات فوتبال باشگاهی آسیا در فصل 24-2023 به خط پایان رسیده و تنها بازی‌های فینال دو تورنمنت قاره کهن باقی مانده است. تیم‌های العین امارات و یوکوهاما مارینوس ژاپن به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه یافتند و تیم‌های الاحد لبنان و سنترال کوست مراینرز استرالیا راهی فینال AFC CUP شدند.

سایت «فوتی رنکینگز» نوشت؛ با توجه به اینکه به پایان رقابت‌های باشگاهی آسیا نزدیک شده‌ایم، دیگر هیچ تغییری در جایگاه تیم‌ها در رده‌بندی باشگاهی فوتبال آسیا به وجود نمی‌آید. ژاپن به لطف نتایج یوکوهاما مارینوس، بالاتر از کره جنوبی در جایگاه نخست رده‌بندی شرق آسیا قرار گرفته و سه سهمیه مستقیم در فصل آینده لیگ نخبگان آسیا خواهد داشت.

طبق اعلام این سایت، عربستان و ژاپن سه سهمیه در فصل 26-2025 لیگ نخبگان آسیا (سطح اول رقابت‌های باشگاهی آسیا) به دست آوردند. کره جنوبی، امارات، قطر و چین نیز دو سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف لیگ نخبگان آسیا کسب خواهند کرد.

ایران و تایلند نیز هر کدام یک سهمیه مستقیم و یک سهمیه در پلی‌آف لیگ نخبگان خواهند داشت. همچنین یک نماینده از هر کدام از کشورهای ازبکستان، عراق، استرالیا و مالزی در سطح نخست رقابت‌های باشگاهی قاره آسیا شرکت می‌کنند.

در سطح دوم مسابقات باشگاهی آسیا (لیگ قهرمانان آسیای 2) نیز 12 کشور سهمیه مستقیم به دست آورده‌اند. ایران در کنار ژاپن، عربستان، کره جنوبی، امارات، قطر، چین، تایلند، ازبکستان، عراق، استرالیا و مالزی یک سهمیه مستقیم در این رقابت‌ها خواهد داشت.

پیش‌تر مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال (بر مبنای تخصیص 1+2 سهمیه لیگ نخبگان و یک سهمیه لیگ قهرمانان آسیای 2) گفته بود قهرمان و نایب قهرمان لیگ برتر به‌عنوان سهمیه‌های مستقیم و قهرمان جام حذفی، به‌عنوان سهمیه پلی‌آف برای شرکت در لیگ نخبگان آسیا معرفی می‌شوند. تیم سوم لیگ نیز در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا تعیین شده است.

در صورت تأیید رسمی گزارش «فوتی رنکینگز» درباره سهمیه‌های ایران در رقابت‌های باشگاهی آسیا، می‌توان گفت قهرمان لیگ برتر در مرحله گروهی و نایب قهرمان لیگ در دور پلی‌آف لیگ نخبگان آسیا به میدان می‌رود. همچنین قهرمان جام حذفی نیز مجوز شرکت در سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا را کسب می‌کند.

دیگر خبرها

  • حکم سینماگر مطرح لغو شد؛ دادگاه مجدد تشکیل می‌شود
  • حکم سینماگر مطرح لغو شد ؛ صدور دستور محاکمه جدید
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • تعیین تکلیف حق پخش ورزش
  • تهیه کننده متهم به تجاوز تبرئه شد
  • تهیه کننده مشهور متهم به تجاوز تبرئه شد
  • سهمیه ایران در لیگ نخبگان آسیا؛ نیم تیم کمتر از عربستان!
  • سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد
  • کاهش سهمیه‌های باشگاهی ایران در آسیا
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»