Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@04:42:18 GMT

مهار رشد تومورهای سرطانی با کمک ذرت!

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۷۶۹۸۳

مهار رشد تومورهای سرطانی با کمک ذرت!

پژوهشگران ژاپنی در بررسی جدید خود، از نانوذرات به دست آمده از ذرت برای مهار رشد تومورهای سرطانی استفاده کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، نانوذراتی که برای مقابله با بیماری مهندسی شده‌اند، قابلیت بسیاری در درمان سرطان دارند. پژوهشگران "دانشگاه علوم توکیو"(Tokyo University of Science) با استفاده از ذرت و آب به عنوان نقطه آغازی برای ابداع یک نانو ذره زیستی جدید که رشد تومور را در موش‌ها سرکوب می‌کند، نوع کم‌هزینه و بسیار امیدوارکننده‌ای از این فناوری را ارائه داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نانوذراتی را دیده‌ایم که به روش‌های گوناگون برای مبارزه با سرطان ساخته شده‌اند؛ از نمونه‌های فعال‌شده با نور که پروتئین‌های ضروری را از سلول‌های سرطانی می‌ربایند گرفته تا نمونه‌هایی که ماه‌ها پیش از روش‌های تصویربرداری سنتی، تومورها را شناسایی و ردیابی می‌کنند. تولید این ذرات مصنوعی که اندازه آنها به یک تا ۱۰۰ نانومتر می‌رسد، دشوار و پرهزینه است. این موضوع، پژوهشگران این پروژه جدید را به بررسی احتمال دیگری در قالب نانوذرات به دست آمده از گیاه سوق داد.

این نانوذرات اخیرا به عنوان عوامل غیرسمی و مقرون به صرفه برای کاربردهای پزشکی و دارورسانی ظاهر شده‌اند و می‌توانند بافت‌ها و اندام‌های خاصی را در بدن هدف قرار دهند. پژوهشگران دانشگاه علوم توکیو با بررسی احتمالات در این زمینه، به ذرت روی آوردند که یکی از متداول‌ترین محصولات غذایی است.

پروفسور "ماکیا نیشیکاوا"(Makiya Nishikawa)، پژوهشگر دانشگاه علوم توکیو گفت: با کنترل ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی نانوذرات، می‌توان اثر آنها را در بدن کنترل کرد. ما می‌خواستیم نانوذرات گیاهان خوراکی را کشف کنیم. ذرت به شکل بومی خود، در مقادیر زیادی در سراسر جهان تولید می‌شود و همچنین، شکل اصلاح‌شده ژنتیکی آن ارائه می‌شود. به همین دلیل، آن را برای پژوهش خود انتخاب کردیم.

دانشمندان در آزمایش نانوذرات جدید خود دریافتند که این نانوذرات توسط طیف وسیعی از سلول‌ها از جمله سلول‌های تومور موش‌ها و سلول‌های ماکروفاژ موسوم به "RAW264.7" جذب می‌شوند. پژوهشگران مشاهده کردند که نانوذرات آنها، واکنش ایمنی به وجود می‌آورند و یک عامل کشنده تومور را از سلول‌های RAW264.7 آزاد می‌کنند. همچنین این نانوذرات، توانایی گزینش بالایی را برای سلول‌های تومور نشان دادند و نهایتا رشد آنها را به طور قابل توجهی مهار کردند.

سپس نانوذرات به دست آمده از ذرت روی موش‌های مبتلا به سرطان آزمایش شد و پژوهشگران، آنها را مستقیما به تومورها تزریق کردند. این کار، رشد تومور را به طور قابل توجهی سرکوب کرد و عوارض جانبی جدی یا کاهش وزن به همراه نداشت.

نیشیکاوا گفت: ما امیدواریم که با بهینه‌سازی ویژگی‌های نانوذرات و ترکیب کردن آنها با داروهای ضد سرطان، بتوانیم داروهای ایمن و موثری را برای سرطان‌های گوناگون ابداع کنیم.

این پژوهش، در مجله "ساینتیفیک ریپورتس"(Scientific Reports) به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانو ذرات تومور ذرت سرطان رشد تومور سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۶۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پا قلب دوم انسان است، از این رو مراقبت از آن برای حفظ سلامتی بسیار ضروری است. نوعی کفی طبی ارتوپدی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات تولید شده که علاوه بر کاهش فشار غیرطبیعی به پا، از ایجاد بوی نامطبوع نیز جلوگیری می‌کند.

امروزه به دلیل مشغله‌های کاری و بالا رفتن میانگین سنی جامعه، مشکلات ارتوپدی نیز در حال افزایش است. عدم تشکیل شدن قوس کف پا و یا به عبارتی صافی کف پا باعث فشار غیرطبیعی وزن بدن به کف پا شده که عوارض ناشی از این فشار باعث درد زانو، لگن و کمر می‌شود.

کفی‌های طبی مخصوص صافی کف پا با داشتن برجستگی‌های متناسب با قوس کف پا و ساختار کف پا باعث حفظ سلامتی می‌‌شود. کارگاه تولیدی ایمانی اقدام به تولید کفی طبی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌کند که با برند پایپا طب در بازار قابل تهیه هستند.

این کفی‌ها که هم برای کفش‌های ورزشی و هم رسمی قابل استفاده هستند، از برجستگی‌ متناسب با قوس پا برخورداربوده و به حفظ ساختار قوس کف پا کمک شایانی می‌کنند. استفاده از این کفی‌های نانویی می‌تواند به اصلاح کف پای صاف نیز کمک کند و در عین حال کاربر از مزیت آنتی‌باکتریال بودن آن نیز بهره‌مند می‌شود.

این شرکت برای افرادی که با مشکل دیابت روبرو هستند  کفی طبی دیابتی تولید کرده است. افراد دیابتی‌ به طور معمول از گردش خون ضعیف و از دست دادن احساس در اندام‌های خود رنج می‌برند و این مشکل بیشتر در پای آن‌ها دیده می‌شود.

با پیشرفت دیابت، آن‌ها ممکن است به نوروپاتی مبتلا شوند که مشکلات حسی را به دنبال دارد و اغلب باعث می‌شود فشار و اصطکاک بیش از حد و سایر آسیب‌ها را به خوبی حس نکنند.

به همین دلیل، بیماران دیابتی در معرض زخم، عفونت و در موارد شدید قطع عضو هستند.

مناسب بودن کفش برای جلوگیری از اصطکاک، زخم‌های فشاری و فشار اضافی روی پا در این افراد بسیار مهم است. همچنین کفی‌ها به عنوان قسمت داخلی کفش، مستقیماً با کف پا در تماس هستند.

تعرق پا علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و آزاردهنده باعث رشد باکتری و قارچ بین انگشتان و بیماری‌های عفونی می‌شود. کفی طبی دیابتی آنتی‌باکتریال حاوی نانوذرات می‌تواند در کاهش این مشکل موثر باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • کمک فوری برای جراحی این مادر سرطانی
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند