Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

عباس خطیبی،‌ معاون ساخت و توسعه راه آهن، راه‌آهن چابهار به زاهدان را یکی از پروژه‌های مهم ریلی کشور با طول ۶۲۸ کیلومتر دانست که با احتساب خطوط ایستگاهی به ۷۳۰ کیلومتر می‌رسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، وی ادامه داد:‌ این پروژه نه تنها بندر اقیانوسی چابهار را به شبکه ریلی کشور متصل می‌کند، بلکه بخشی از کریدور ریلی شمال - جنوب در قسمت شرقی کشور است و می‌تواند کشورهای CIS و حوزه قفقاز و اروپا را از طریق شبکه ریلی کشور به چابهار متصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت با تاکید بر اهمیت و بزرگی این طرح، تاثیر این خط آهن را فراتر از خطوط داخلی دانست و گفت: راه آهن چابهار – زاهدان نقش تاثیرگذاری در منطقه خاورمیانه خواهد گذاشت و به نوعی کریدور شمال - جنوب را احیا می‌کند.

به گفته خطیبی،‌ با تکمیل راه‌آهن چابهار – زاهدان، بار از طریق چابهار به قسمت شرقی و جنوب شرقی آسیا و چین از آنجا به کشورهای CIS و کشورهای اروپایی منتقل می‌شود که همین موضوع،‌ پروژه مورد اشاره را طرحی فرا منطقه‌ای کرده است.

اتمام خط ریلی چابهار - زاهدان با تامین منابع تا ۱۴۰۲

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن در مورد وضعیت پیشرفت و تکمیل این پروژه خاطرنشان کرد:‌ قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء مجری این طرح بوده و با وجود مشکلات مالی در برهه‌های زمانی، پیشرفت فیزیکی آن به طور کلی به ۵۷ درصد رسیده است.

وی افزود: همچنین در بخش زیرسازی کل مسیر، بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی حاصل شده و در صورت تامین مالی،‌ تا سال ۱۴۰۲ کل محور را به صورت مرحله‌ای به بهره‌بهرداری می‌رسانیم.

خطیبی ادامه داد: عملیات ریل‌گذاری در فاصله زاهدان تا خاش با طول ۱۵۴ کیلومتر، انحام شده و حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی بدست آمده که در تلاشیم محدوده زاهدان - خاش در فاز اول به بهره‌برداری برسد.

نیاز 250 میلیون یورویی به جز اعتبار صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه

خطیبی در مورد تامین مالی این طرح با اشاره مصوبه برداشت ۳۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی افزود: تاکنون ۲۰۰ میلیون یورو از این صندوق دریافت کردیم اما مجموعا به حدود ۵۵۰ میلیون یورو نیاز داریم و باید حداقل ۲۵۰ میلیون یوروی دیگر بجز مصوبه صندوق توسعه ملی، تامین مالی شود.

وی درباره دیگر روش‌های تامین مالی این طرح با اشاره به استفاده از  فاینانس که بازگشت تحریم‌ها مانع اجرای آن شد، گفت: استفاده از ظرفیت‌های قانون بودجه و روش‌های تهاتری،‌ راهکارهای پیش رو  برای تامین نیازهای مالی طرح است.

معاون ساخت و توسعه راه آهن تاکید کرد: تاکنون ۵ هزار میلیارد تومان در این پروژه به صورت ثبت دفتری هزینه شده و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد اگر باقی منابع مورد نیاز طرح تامین شود، با مشکلی در مسیر تکمیل طرح مواجه نخواهیم شد.

راه آهن چابهار - زاهدان یک ابر پروژه 100 درصدی در استفاده از ریل ملی

خطیبی با مقایسه راه آهن چابهار – زاهدان نسبت به سایر طرح‌های ریلی گفت: خط آهن چابهار – زاهدان یک ابر پروژه ریلی به استفاده ۱۰۰ در صدی از ریل ملی است، به طور میانگین سالانه بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ کیلومتر خط آهن راه‌اندازی می‌شود اما این راه آهن ۶۲۸ کیلومتر طول دارد و فراتر از سایر طرح‌هاست.

وی درباره تغییر موعد بهره‌برداری این طرح طی سال‌های اخیر توضیح داد:‌ حجم پروژه بسیار بزرگ است و چون محل آن در دورترین منطقه کشور قرار دارد، هزینه‌ها نیز افزایش می‌یابد و همن موضوع کمی زمان‌بندی طرح را تحت‌الشعاع قرار داده اما با توجه به ابعاد و احجام آن، نسبت به طرح‌های دیگر از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.

 

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: معاون تین بندر اقیانوسی قفقاز خاورمیانه جنوب شرقی چین کشورهای اروپایی مشکلات مالی صندوق توسعه ملی بودجه خط آهن چابهار زاهدان معاون ساخت و توسعه راه آهن راه آهن چابهار تامین مالی خط آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۳۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال ۲۳۲ روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار استان در قالب احداث سایت جدید و یا ارتقاء تکنولوژی سایت‌های موجود به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و ساکنان این مناطق به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کرده‌اند.

مجتبی صارمی با تأکید بر تسریع در اجرای طرح های ابلاغی لرستان از طرف وزارت متبوع افزود: تأمين پوشش ارتباطی دیگر روستاهای واجد شرایط در این خصوص در دست اقدام است.

در ادامه جلسه نبی الله شمسی‌فر مدیر مخابرات منطقه لرستان و نمایندگان اپراتور همراه اول برخی مشکلات و موانع موجود در اجرای پروژه های ابلاغی را مطرح کردند که تصمیمات لازم برای رفع موارد مطرح شده و تسریع در اجرای پروژه‌ها اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌ یابد
  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی بریتانیا
  • اتصال ۲۳۲ روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم