Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@03:13:24 GMT

خوردن سیب قبل از خواب مفید است؟

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۰۹۱۶۳

خوردن سیب قبل از خواب مفید است؟

جالب است بدانید ترکیبات خاصی در سیب یافت می‌شوند که ممکن است بر کیفیت خواب اثر بگذارند! از جمله‌ی این ترکیبات می‌توان به ملاتونین، پتاسیم و کربوهیدرات‌ها اشاره کرد.

به گزارش مشرق، مطالعه‌ای نشان داد که مصرف یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات با شاخص گلیسمی بالا (GI) قبل از خواب ممکن است سطح تریپتوفان را بالا ببرد که باعث افزایش ملاتونین و سروتونین می‌شود؛ این هورمون‌ها به شروع فرایند خواب کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیب یک منبع عالی فیبر است و همین باعث می‌شود که این میوه GI پایینی داشته باشد، به این معنی که سطح قند خون را به میزان ناچیزی افزایش می‌دهد. علاوه بر فیبر، مواد مغذی دیگری در سیب وجود دارند که بدن برای داشتن خوابی آرام به آنها نیاز دارد. ملاتونین

از مهم‌ترین عواملی که روی خواب تأثیر دارد، ملاتونین است. مغز شما با تاریک شدن هوا به طور طبیعی ملاتونین تولید می‌کند. این موضوع به آرامش بدن کمک می‌کند و با ایجاد خواب‌آلودگی، شما را برای خوابیدن در طول شب آماده می‌کند. ملاتونین را می‌توان از طریق منابع غذایی و مکمل‌ها نیز دریافت کرد.

دوز معمول توصیه‌شده ملاتونین 1 تا 5 میلی گرم است. خوردن 100 گرم یک سیب حدود 0.0106 میلی گرم ملاتونین را به بدن می‌رساند.

بنابراین نگران نباشید؛ مقدار ملاتونین موجود در سیب آنقدر زیاد نیست که شما را خیلی خواب آلود کند.

ویتامین سی

ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان است که طی مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن، از سلامت شما محافظت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که التهاب و استرس اکسیداتیو ( که زمانی اتفاق می‌افتد که غلظت رادیکال‌های آزاد خیلی زیاد است) ممکن است به مدتِ استاندارد خواب آسیب برساند. بنابراین، خوردن منظم سیب ممکن است به طور غیرمستقیم کیفیت خواب را تقویت کند.

پتاسیم

سیب حاوی مقادیر کمی از ماده معدنی پتاسیم است. یک مطالعه تاریخی در سال 1991 اثرات مکمل پتاسیم را بر کیفیت خواب در مردان سالم 18 تا 33 ساله که رژیم غذایی کم‌پتاسیم داشتند مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که دریافت روزانه 96 میلی‌اکی‌والان پتاسیم به مدت یک هفته باعث بهبود خواب می‌شود. با این حال، اگر در حال حاضر از یک رژیم غذایی سرشار از پتاسیم استفاده می‌کنید، ممکن است مکمل هیچ مزیت اضافی بر کیفیت خوابتان نداشته باشد.

مضرات احتمالی مصرف سیب پیش از خواب

غذا خوردن قبل از خواب ممکن است برخلاف ریتم طبیعی شبانه‌روزی شما باشد. مطالعات نشان می‌دهد که اگر در ساعات پایانی شب غذا میل کنید، احتمال ابتلا به چاقی و بیماری‌های قلبی-متابولیکی مثل دیابت، فشار خون و کلسترول بالا در شما افزایش یابد.

مطالعه‌ای روی زنان با وزن متوسط انجام شد و در دو نوبت مختلف، یکی۱۰ صبح و دیگری ۱۱ شب تأثیر خوردن یک میان‌وعده حاوی۲۰۰ کالری انرژی در این زنان مورد بررسی قرار گرفت.

در پایان مشخص شد گروهی که در شب میان‌وعده را مصرف کرده بودند، در آنها توانایی چربی‌سوزی، کمتر و کلسترول کلی خون بیشتر بود.

با این وجود، یافته‌ها ضد و نقیض هستند و در بعضی از تحقیقات، مشخص شده که مصرف وعده‌های غذایی در شب، چندان تأثیر منفی بر بدن ندارد. این احتمال وجود دارد که مصرف غذاهای سالم و حاوی GI پایین مانند سیب برای خوابیدن مفید باشد، اما برای تأیید این گفته لازم است تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت خواب سیب کربوهیدرات خواب آرام سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت کیفیت خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید

به گزارش صدای ایران از ایرنا،دکتر حبیب‌الله خزایی روز شنبه با بیان اینکه عموم مردم بعد از چند شب بی‌خوابی سراغ مصرف دارو‌های خواب آور می‌روند به ایرنا توضیح داد که مصرف خودسرانه دارو‌های خواب آور می‌تواند عواقب، پیامد‌ها و عوارضی را برای شخص مصرف کننده در پی داشته باشد.

این فوق تخصص طب خواب با اشاره به اینکه بی‌خوابی باید حداقل سه ماه و هفته‌ای سه شب ادامه داشته باشد افزود: اگر شخصی در این مدت بی خوابی را تجربه کرد، نیاز به پیگیری و دریافت خدمات تخصصی و در صورت نیاز و تشخیص پزشک، نیاز به مصرف دارو خواهد داشت.

دکتر خزایی با تاکید بر اینکه بی خوابی‌های زودگذر عموما بدون نیاز به مصرف دارو خود به خود از بین می‌روند گفت: کسانی که تجربه کوتاه مدتی از بی خوابی دارند نباید خودسرانه به مصرف دارو روی بیاورند چراکه این دارو‌های غیرنسخه ای، خطر وابستگی شدید را در فرد ایجاد می‌کند.

وی ضمن هشدار نسبت به مصرف دارو‌های خواب آور گفت: اغلب بی خوابی‌های اتفاق افتاده برای افراد نیاز به مصرف هیچ دارویی ندارند و بعد از مدتی این مشکل حل خواهد شد.

 یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه سلامت جسم و روان انسان ها، خواب نرمال و طبیعی است چراکه بروز اختلال در روند آن، می‌تواند سلامت انسان‌ها را مورد تهدید قرار دهد و براساس آخرین اطلاعات از انجمن علمی روان پزشکان ایران، یک سوم مردم ایران از بی خوابی به عنوان شایع‌ترین اختلال خواب رنج می‌برند.

در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه توسط محققان دانشگاه 'وارویک' نشان داد: افرادی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می‌خوابند در قیاس با افرادی که در شب ۶ تا ۸ ساعت توصیه شده می‌خوابند، ۱۲ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار مرگ زودهنگام (پیش از ۶۵ سال) شوند.

از سوی دیگر مطالعات نشان داده اند که خوابیدن بازیابی قطعاتی از اطلاعات را که ممکن است در گوشه‌ای از مغز ما فراموش شده باشند، آسانتر می‌کند و همچنین مطالعه دیگری از محققان دانشگاه اکستر نشان داد که در دو موقعیت که افراد اطلاعات را در طول دوره ۱۲ ساعته بیداری فراموش می‌کنند، احتمال بیاد آوردن این اطلاعات بعد از یک شب خوابیدن، حدود ۲ برابر می‌شود.



دیگر خبرها

  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید