Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:03:02 GMT

افزایش مصرف آزیترومایسین زنگ خطر جدی است

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۱۷۰۷

افزایش مصرف آزیترومایسین زنگ خطر جدی است

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، حمیدرضا جماعتی روز یکشنبه در حاشیه شصت و یکمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، افزود: در آخرین پروتکل معاونت درمان وزارت بهداشت، برای بیماران سرپایی و افرادی که دارای علایم خفیف و یا بدون علامت هستند یا حتی بیمارانی که بستری می شوند، آزیترومایسین هیچ جایگاهی ندارد؛ مگر در شرایط خاصی که پزشکان در مورد بیماران بستری آن هم در شرایط خاص، این دارو را تجویز کنند، اما آزیترومایسین در درمان سرپایی، هیچ اثری در بهبود شرایط بیماران کووید۱۹ ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه آزیترومایسین آنتی بیوتیک مناسب است، اما در صورت مصرف بالا، باعث مقاومت میکروبی و نیز عوارضی مانند عوارض قلبی، عروقی و گوارشی برای بیماران می شود،‌ خاطرنشان کرد: در جلسه امروز کمیته علمی کشوری کرونا گزارشی از وضعیت اُمیکرون در جهان و ایران در هفته گذشته ارایه و مشخص شد بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان کاهش، اما مرگ و میر ناشی از کرونا و اُمیکرون افزایش یافته است که البته قابل تصور است؛ چون بین تعداد مبتلایان و موارد مرگ و میر، تاخیر یکی دو هفته ای وجود دارد.

جماعتی تاکید کرد: پیش بینی می شود میزان مرگ و میر کرونا در کشور تا یکی دو هفته آینده، روند افزایشی داشته باشد و بعد از آن به تدریج از اواسط یا اواخر اسفند، شاهد سیر نزولی موارد مرگ و میر روزانه بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور باشیم. در سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی، سیر نزولی مبتلایان و موارد مرگ و میر مشاهده شد چون آنها زودتر از ایران، درگیر اُمیکرون بودند.

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا درباره انتشار مطالبی در فضای مجازی در خصوص مرخصی پنج روزه پس از ابتلا به اُمیکرون، گفت: برخی از سازمان‌های بین المللی توصیه هایی برای مرخصی بر اثر ابتلا به اُمیکرون داشته اند، اما بر اساس شواهد علمی موجود، اگر افرادی مبتلا به اُمیکرون شدند و بدون علامت یا دارای علائم خفیف باشند، پنج روز پس از تست PCR اول، می توانند با ماسک مطمئن یا دو ماسک استاندارد به محل کار خود بازگردند؛ چرا که میزان ویروس در بدن آنها به میزان جدی کاهش می یابد و احتمال سرایت زایی خیلی کمی دارند، اما اگر فردی دارای علائم شدید باشد و تب یا علایم ریوی در او ادامه داشته باشد، بنا بر مصوبات می تواند با نظر پزشک معالج میزان مرخصی را افزایش دهد.

جماعتی یادآور شد: در جلسه امروز در خصوص داروهای ضد فیبروز مانند پیرفنیدون(pirfenidone) و افو(Ofev) بحث های کارشناسی شد و اینکه آیا بیمارانی که دچار تغییرات فیبروتیک در ریه شده اند، مجاز به استفاده از این داروها هستیم یا خیر؟ تا کنون هیچ شواهدی مبنی بر استفاده از این دو دارو برای اینگونه بیماران وجود ندارد و کمیته علمی کشوری کرونا نیز با تجویز دو داروی فوق برای این بیماران، موافقت نکرد، به ویژه اینکه این داروها، وارداتی هستند و هزینه سنگینی را نیز به بیماران تحمیل می کنند.

به گزارش وبدا، وی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده، هنوز مشخص نشده که این داروهای "پیرفنیدون" و "اوفو"، چه میزان در بهبود شرایط بیماران، اثرگذار است. بنابراین در شرایط کنونی توصیه ای به استفاده از این داروها از سوی کمیته علمی کشوری کرونا وجود ندارد و مقرر شد این داروها در صورت اخذ موافقت های کمیته ملی اخلاق در پژوهش، به صورت کارآزمایی بالینی مورد استفاده قرار گیرند.

به گزارش وزارت بهداشت، تاکنون ۶۲ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۶۷۸ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۶۹۷ نفر دُز دوم و ۲۲ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۶۷۹ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۹ میلیون و ۴۶۷ هزار و ۵۴ دُز رسید.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۹۴۲ هزار و ۴۵۲ نفر رسید و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۵ هزار و ۴۰ نفر رسید.

در حال حاضر ۳۳۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۴۷ شهرستان در وضعیت زرد و صفر شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.  

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا اومیکرون پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری اُمیکرون ؛ سویه تازه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا اومیکرون کرونا ویروس کرونا اومیکرون پروتکلهای بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کمیته علمی کشوری کرونا شهرستان در وضعیت وزارت بهداشت مرگ و میر ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۱۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی

سخنگوی سازمان اورژانس کشور، از مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی در سه استان کشور خبر داد و نسبت به افزایش مسمومیت با این نوع از قارچ هشدار داد.

به گزارش ایسنا، بابک یکتاپرست با اشاره به آمار مسومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعیت افزایش یافته است و متاسفانه از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند. درحال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند. همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: خوشبختانه این مسومیت تاکنون کشته برجای نگذاشته اما لازم است که مردم و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند.

وی افزود:متاسفانه میزان مسمومیت ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته بنابراین مسئله باید بیشتر مورد توجه مردم و مسئولان مربوطه قرار بگیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است. 

دیگر خبرها

  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • افزایش ۲۸ درصدی میزان جوجه‌ریزی در مازندران
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی