Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم تأکید کرد: از بودجه کل دانشگاه در سال آینده، حداقل باید ۱۵ درصد به پژوهش و ۳ درصد به مباحث فرهنگی اختصاص یابد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد علی زلفی گل در پنجاه و پنجمین اجلاس معاونین پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و روسای پژوهشگاه‌های کشور که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: در دوره جدید مسئولیت ما ضمن توجه و بهره مندی از تجریبات ۴ دهه گذشته آموزش عالی کشور باید با پشتوانه این تجربیات، گام‌های موثری برای علم و فناوری برداریم و شاخص‌های علمی را ارتقا دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر علوم افزود: ما خوشبختانه منابع انسانی سرشاری داریم و یکی از عوامل موثر برای پیشرفت علم و فناوری، منابع انسانی است که هم علاقه‌مند باشد و هم ظهور و بروز داشته باشد.

وی با بیان این مطلب که نظام ملی نوآوری در کشور حال تکامل است، اظهار کرد: ما در این دوره در پی این هستیم که این نظام را به بلوغ برسانیم و اکوسیستم فناوری و نوآوری را جامع الاطراف ببینیم. در نظام ملی نوآوری بین پژوهش، فناوری، نوآوری و آموزش ارتباط بسیار منطقی باید به وجود داشته باشد.

زلفی گل تصریح کرد: در طرح جدیدی که در معاونت فناوری دنبال می‌شود، هر عضو هیات علمی که شرکت دانش بنیان ایجاد کند و به ازای اشتغال هر ۱۰ فارغ التحصیل دانشگاهی در این شرکت، یک پایه تشویقی به او تعلق می‌گیرد. همچنین اگر عضو هیات علمی بتواند مجلات فارسی زبان را بین المللی کنند، امتیازات بیشتری به او می‌دهیم.

وزیر علوم اضافه کرد: تولید علم برای ما مرجعیت ایجاد می‌کند و مصرف علم رفاه ایجاد می‌کند و ما به دنبال هر دوی این‌ها هستیم و در مقابل، جامعه در مقابل تغییرات دانش بنیان هم نباید مقاومت کند. در نظام ملی نوآوری، آموزش پژوهش محور و آموزش مهارت محور بسیار حائز اهمیت است و باید به طور جد دنبال شود.

وی در ادامه افزود: از دکتر خیرالدین خواهش کردیم که سند ملی نوآوری را تدوین کند و به شورای عالی انقلاب فرهنگی نامه نوشتیم که این سند را وزارت علوم تدوین کند.

وزیر علوم ضمن تاکید بر اینکه با دانشمندان و استادان و پژوهشگران رفتار توام با تحکم جواب نمی‌دهد، گفت: البته تا یک جایی چهارچوب و شاخص باید داشته باشیم، اما اگر می‌خواهیم از نهایت پتانسیل آن‌ها استفاده کنیم، باید بدانیم که ترغیب و تشویق بیشتر جواب می‌دهد. معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها بدانند که آیین نامه ارتقا، وحی منزل نیست و می‌توانید تغییرش دهید. در سیستم علمی نباید حسادت نداشته باشیم؛ کسی که مدیر علمی می‌شود باید خیلی سخاوت‌مند باشد.

زلفی گل با اشاره به اینکه رفت و آمد اساتید به خارج از کشور برای گذراندن دوره‌های پژوهشی را باید تسهیل کنیم، ادامه داد: قوانین و مقررات مرتبط با این موضوع باید تسهیل شوند. خوب نیست که ما از بالا بگوییم دانشگاه‌ها چه کنند تصمیم با خود شماست و دانشگاه‌ها باید به ما بگویند چه کار کنیم.

وی با اشاره به تاکیدات رهبری درباره بحث تربیت دانشمند برای آینده گفت: ما باید در بحث نخبه گزینی و نخبه پروری جدی باشیم که البته بخشی به آموزش و پرورش برمی گردد. باید در رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی توزیع متوازن صورت گیرد. اینکه به طور مثال دانش آموزی مدال المپیاد ریاضی کسب کرده، اما به دلیل دغدغه اشتغال در رشته دیگری درس می‌خواند، یک عیب است. وظیفه ما این است که برای مدال آوران و اشتغال آن برنامه ریزی کنیم. به طور مثال می‌توان آن‌ها را بورس کرد.

وزیر علوم خطاب به معاونان پژوهشی دانشگاه‌ها گفت: سهم خودتان از بودجه‌های دانشگاه را بگیرید. از بودجه کل دانشگاه، حداقل باید ۱۵ درصد به پژوهش و ۳ درصد به مباحث فرهنگی اختصاص یابد. همچنین توصیه من این است که بودجه پژوهشی را مستقل کنید؛ یعنی خود معاون تصمیم بگیرد و چک امضا کند. همچنین تشویقی مقالات را حتما جدی بگیرید.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزیر علوم پژوهش دانشگاه دانشگاه ها ملی نوآوری وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۳۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی جداول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی در بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ که هنوز ابلاغ نشده است، نشان می‌دهد که برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حدود ۱۹ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

همچنین بر این اساس وزارت ارتباطات در بخش رشد هزینه‌ای ۱۱ درصد، در رشد سرمایه‌ای ۳۳ درصد و در کل اعتبارات ۳۰ درصد رشد داشته است.

جدول رشد اعتبارات وزارت ارتباطات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳
عنوان دستگاه رشد هزینه‌ای (درصد) رشد سرمایه‌ای (درصد) رشد عمومی (درصد) رشد اختصاصی (درصد) رشد کل اعتبارات
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۱ ۳۳ ۳۰ ۵- ۳۰

برای دستگاه‌ها و سازمان‌های زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز اعتباراتی در نظر گرفته شده است به طوری که پس از ستاد وزارت ارتباطات، بیشترین بودجه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اختصاص دارد و کمترین بودجه به دبیر خانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات مربوط می‌شود و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت نیز اعتباری در نظر گرفته نشده است.

اعتبارات مجموعه‌های ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ (اعتبار به میلیارد تومان)
عنوان هزینه‌ای سرمایه‌ای اختصاصی کل
مبلغ رشد مبلغ رشد مبلغ رشد مبلغ رشد
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲,۲۸۴ ۱۱% ۱۷,۱۰۹ ۳۳% ۱۹۰ ۵%- ۱۹,۵۸۴ ۳۰%
پژوهشگاه فضایی ایران ۱۴۶ ۲۴% - ۱۰۰%- ۱۰۰ ۰% ۲۴۶ ۷%
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۵۴۰ ۶% ۱۶۹۱۷ ۴۵% - - ۱۸۴۵۶ ۴۱%
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۴۳ ۱۶% ۱۲ ۵۰۰% ۴۰ ۰% ۱۹۵ ۱۸%
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ۴ ۱۷% - ۱۰۰%- - - ۴ ۸%-
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۳۱۰ ۲۱% ۱۶ ۰% - - ۳۲۷ ۱۹%
سازمان فضایی ایران ۹۷ ۵۱% ۱۴۴ ۸۸%- - - ۲۴۱ ۸۰%-
پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات ۴۵ ۱۸% ۱۱ ۳۲% ۵۰ ۱۷%- ۱۰۶ ۰%
شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران - - ۱۰ ۰% - - ۱۰ ۰%
شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت - - - - - - - -

بر اساس این گزارش، بودجه در نظر گرفته شده برای پژوهشگاه فضایی ایران ۲۴۶ میلیارد تومان، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۹۵ میلیارد تومان، دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات ایران ۴ میلیارد تومان، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ۳۲۷ میلیارد تومان، سازمان فضایی ایران ۲۴۱ میلیارد تومان، پارک علم و فناوری ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۰ میلیارد تومان و برای شرکت سهامی ارتباطات زیر ساخت اعتباری در نظر گرفته نشده است.

کد خبر 6087579 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات