Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از نیوز مدیکال نت، پژوهش جدیدی که در دانشکده پزشکی "دانشگاه استنفورد" انجام شده است، نشان می‌دهد که سازماندهی مغز بین پسران و دختران مبتلا به اوتیسم، متفاوت است.

این تفاوت‌ها که با تجزیه و تحلیل صدها اسکن مغز و با روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مشخص شد، مختص اوتیسم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته دانشمندان، این پژوهش می‌تواند توضیح دهد که چرا نشانه‌های اوتیسم بین دختران و پسران متفاوت است و شاید راه را برای تشخیص بهتر هموار کند.

اوتیسم، یک اختلال رشدی با طیف گوناگونی از شدت است. کودکان مبتلا به اوتیسم دارای کمبودهای اجتماعی و ارتباطی هستند، علایق محدودی از خود نشان می‌دهند و رفتارهای تکراری دارند. این اختلال در پسران چهار برابر دختران تشخیص داده می‌شود و بیشتر پژوهش‌های اوتیسم روی مردان متمرکز شده‌اند.

"کاوستوب سوپکار"، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: هنگامی که یک بیماری به شیوه‌ای جانبدارانه توصیف می‌شود، روش‌های تشخیص با سوگیری همراه هستند. این پژوهش نشان می‌دهد که ما باید متفاوت فکر کنیم.

تفاوت‌های مغزی علت شیوع بیشتر اوتیسم در بین مردان

"وینود منون"، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما تفاوت‌های قابل توجهی را بین مغز پسران و دختران مبتلا به اوتیسم شناسایی کردیم و پیش‌بینی‌های فردی نشانه‌های بالینی در دختران را به دست آوردیم. ما می‌دانیم که استتار نشانه‌های بیماری، یک چالش بزرگ برای تشخیص اوتیسم در دختران است که به تاخیر در تشخیص و درمان منجر می‌شود.

به گفته پژوهشگران، دختران مبتلا به اوتیسم عموما رفتارهای تکراری کمتری نسبت به پسران دارند که ممکن است به تأخیر در تشخیص بیماری منجر شود.

"لاورنس فانگ"، از پژوهشگران این پروژه گفت: دانستن این موضوع که مردان و زنان از نظر رفتاری و عصبی یکسان رفتار نمی‌کنند، بسیار قانع‌کننده است.

فانگ خاطرنشان کرد که بسیاری از درمان‌های اوتیسم در سال‌های پیش‌ از دبستان که مراکز حرکتی و زبانی مغز در حال رشد را در نظر می‌گیرند، بهترین نتیجه را دارند.

وی افزود: اگر درمان‌ها را بتوان در زمان مناسبی انجام داد، تفاوت بزرگی ایجاد می‌شود. به عنوان نمونه، کودکان مبتلا به اوتیسم که مداخلات زبانی ابتدایی را دریافت می‌کنند، شانس بیشتری برای پرورش زبان مانند دیگران خواهند داشت. اگر کودکی نتواند منظور خود را به خوبی بیان کند، در زمینه‌های گوناگون عقب می‌ماند. اگر این مشکل به موقع تشخیص داده نشود، عواقب آن واقعا جدی خواهد بود.

این پژوهش، اسکن‌های مغز ۷۷۳ کودک مبتلا به اوتیسم را تجزیه و تحلیل کرد که ۶۳۷ نفر از آنها پسر و ۱۳۶ نفر دختر بودند. سوپکار گفت: جمع‌آوری داده‌های کافی برای گنجاندن تعداد قابل توجهی از دختران در این پژوهش، چالش‌برانگیز بود. 

پژوهشگران در این پروژه، بر داده‌های جمع‌آوری‌شده در دانشگاه استنفورد و پایگاه‌های داده عمومی حاوی اسکن‌های مغزی در مراکز پژوهشی سراسر جهان تکیه کردند.

برتری پسران در پایگاه‌های اطلاعاتی اسکن مغز نیز یک چالش ریاضی را ایجاد می‌کند. روش‌های آماری استاندارد که برای یافتن تفاوت‌های بین گروه‌ها استفاده می‌شوند، مستلزم آن است که اندازه گروه‌ها تقریبا برابر باشد. این روش‌ها که زیربنای روش‌های مبتنی بر یادگیری ماشینی هستند، نمی‌توانند با شرایط دنیای واقعی مطابقت داشته باشند.

فانگ گفت: اگر درمان‌ها را بتوان در زمان مناسب انجام داد، تفاوت بزرگی ایجاد می‌شود. به عنوان نمونه، کودکان مبتلا به اوتیسم که مداخلات زبانی ابتدایی را دریافت می‌کنند، شانس بیشتری برای پرورش زبان مانند دیگران خواهند داشت و مجبور نخواهند شد به بازی کردن ادامه دهند. هنگامی که این کودکان بزرگ می‌شوند، اگر نتوانند منظور خود را به خوبی بیان کنند، در زمینه‌های مختلفی عقب می‌مانند. اگر این مشکل به موقع تشخیص داده نشود، عواقب آن واقعا جدی خواهد بود.

این پژوهش، در "The British Journal of Psychiatry" به چاپ رسید.

کد خبر 658751 برچسب‌ها بیماری اوتیسم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری اوتیسم مبتلا به اوتیسم تفاوت ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۱۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید

به گزاش خبرآنلاین از تجارت نیوز، در هفته‌های اخیر، بیماری «مالاریا» در شرق کشور شیوع پیدا کرده است. نگاهی به عامل و نشانه‌های آن می‌اندازیم.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901637

دیگر خبرها

  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • نشانه های انسان با کرامت و کریم چیست؟
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • معرفی برترین‌های جشنواره نواشهر در قزوین
  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • علایم و نشانه‌های مالاریا چیست؟
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند