Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@22:16:09 GMT

با سرزمین لک‌لک‌های ایران آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۳۵۹۶

با سرزمین لک‌لک‌های ایران آشنا شوید

ویدئوی جالبی از جشن و پایکوبی اهالی روستای «دره تِفی» در ۱۵ کیلومتری دریاچه زریبار مریوان کردستان که به استقبال لک‌لک‌ها رفته‌اند، در شبکه‌های اجتماعی پربازدید شده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: روستای دره ‌تفی (دره توت‌ها) در ۱۳۵ کیلومتری سنندج در استان کردستان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب است که بدانید تا همین چند سال پیش، فقط یک جفت لک‌لک که در مسیر کوچ به مناطق گرمسیر در عربستان بودند در این روستا توقف می‌کردند اما رفتار توام با مهربانی مردم این خطه، حالا آنها را میزبان ده‌ها لک‌لک کرده که رنگ و بوی دیگری به این روستا بخشیده است.

همچنین ورود لک‌لک‌ها به روستای دره تفی بویژه در این فصل در کنار سایر جاذبه‌های طبیعی و گردشگری، این روستا را به مقصد تعداد زیادی از گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

امروز با این روستا که به شهر لک‌لک ‌های ایران معروف شده، ماجرای سفرهای دسته جمعی لک‌لک‌ها به آن و ... بیشتر آشنا خواهید شد.

ارتباط خوب لک‌لک ‌ها با اهالی این روستا

لک‌لک پرنده‌ای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در می‌آید و در حال پرواز پاها و گردن را می‌کشد و اندکی رو به پایین نگه می‌دارد. آرام و کند راه می‌رود، نر و ماده هم‌شکلند و روی درخت‌ها، صخره‌ها یا ساختمان‌ها آشیانه می‌سازند. لک‌لک‌ ها یک تیره از راسته لک‌لک‌سانان هستند که گونه‌های مختلفی دارند. یکی از شگفتی‌های این پرندگان، تمایلشان به زندگی نزدیک انسان‌هاست. این پرندگان ارتباط خوب و نزدیکی با اهالی این روستا پیدا کرده‌اند که مورد تعجب گردشگران شده است.

از ساختن لانه برای لک‌لک‌ها تا مداوایشان

در سال‌های قبل فقط یک جفت لک‌لک در بالای یکی از تیرک‌های برق‌ این روستا لانه می‌کرد که مردم برای جلوگیری از برق‌گرفتگی لانه‌ای دست‌ساز برای لک‌لک‌ها بر بالای تیرک آهنی ساختند. بعد از این کار تحسین‌برانگیز، انگار لک‌لک‌ها آشیانه عشق را در این روستا بنا نهادند. پس از آن، کم‌کم بر تعداد لک‌لک‌های مهاجر اضافه شد و جمعی از جوانان روستا در ابتکاری خودجوش در فصل بهار محل‌های مناسبی را برای لانه‌سازی آنها فراهم کردند. هم‌اکنون بیش از ۶۰ جفت لک‌لک در این روستا لانه‌سازی کردند و مردم روستا از وجودشان ابراز خوشحالی می‌کنند.

در برخی موارد که لک‌لک‌ها دچار آسیب‌هایی مانند شکستگی بال و پا می‌شوند، مردم روستا به مداوای آنها می‌پردازند. بطور کلی، لک‌لک در فرهنگ مردم کردستان دارای ارزش، جایگاه و احترام خاصی است و همین امنیت باعث محافظت از این پرنده و زادآوری آن در این منطقه است. اهالی این روستا معتقدند لک‌لک‌های سفید برای مردم این دیار نماد خوش‌اقبالی و صلحند.

پاک‌ترین زیستگاه‌ پرندگان کشور

در اواخر زمستان و فصل‌های بهار و تابستان این روستا میزبان شمار زیادی از لک‌لک‌های مهاجر می‌شوند که در این روستا لانه‌سازی و جوجه‌آوری می‌کنند. لک‌لک‌ها در خردادماه جوجه‌آوری می‌کنند و چند ماه پس از آن برای تغذیه و بزرگ‌کردن جوجه‌ها در لانه‌های خود می‌مانند و با شروع فصل سرما روستا را به مقصد مناطق گرمسیر ترک می‌کنند. سپس در آخر زمستان به این شهر برمی‌گردند. لانه‌سازی لک‌لک‌ها در روستا نشانه وجود محیطی توام با امنیت و آرامش در این مناطق است و این اتفاق بسیار خوبی برای دوستداران محیط زیست است. در ضمن، دریاچه زریبار مریوان به عنوان یکی از پاک‌ترین زیستگاه‌های پرندگان در کشور محسوب می‌شود و تاکنون هیچ‌گونه تلفات ناشی از بیماری در بین کلنی‌های پرندگان در حاشیه و اطراف این دریاچه مشاهده نشده است.

محلی‌ها به این پرندگان چه می‌گویند؟

در زبان محلی به لک‌لک‌ها حاجی‌لک‌لک یا حاجی‌تق‌تق هم می‌گویند. علت نام‌گذاری این لک‌لک‌ها هم داستانی دارد. در گذشته لک‌لک‌های سفید در مسیر رفتن به حج و در خود مکه هم دیده‌ می‌شدند. این لک‌لک‌های سفید در فصل بهار به این مناطق بازمی‌گشتند. به ‌همین دلیل تصور بر این بود که لک‌لک‌ها در طول زمستان به سفر حج رفته‌ بودند. شاید بتوان گفت یکی از دلایلی که مردم به این پرنده علاقه دارند، همین است. از طرفی به ‌دلیل صدای به‌هم‌خوردن منقارهایشان حاجی تق‌تق نام گرفته‌اند.

بستنی‌های خوشمزه روستای دره‌ تفی

دیدن لک‌لک‌ها و آشیانه‌شان، تنها جاذبه روستای دره ‌تفی نیست. این روستا بستنی‌های بسیار خوشمزه‌ای هم دارد که با شیر محلی درست می‌شود. این بستنی محلی می‌تواند در کنار بازدید از لک‌لک‌ها، خستگی‌ گردشگران را رفع کند و خاطره‌ای خوب برایشان رقم بزند.

منابع: همشهری ‌آنلاین، ایرنا، عصرایران

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهر لک لک ها روستای دره تفی روستای دره لانه سازی لک لک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۳۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در خوزستان ۴۰۳۹ روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۵۹۶ نفر وجود دارد که ۲۴.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، مرتضی باوی، امروز در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستا بخش مرکزی شهرستان دزفول، که در محل سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور اظهار داشت: خوزستان 71 بخش و 30 شهرستان دارد که تعداد 2167 روستای استان دارای شورا هستند و بالغ بر 6763 عضو دارند.

وی شوراهای اسلامی شهر و روستا را رنگین‌کمان وحدت اقوام، یکپارچگی، همدلی و همبستگی خواند و گفت: در سیستم مدیریت روستا پیش از انقلاب اسلامی، مردم هیچ نقشی در اداره روستا نداشتند.

باوی در ادامه  افزود: حضرت امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 9 اردیبهشت 1358 فرمان تشکیل شوراها را صادر کردند و تأکید داشتند که اداره روستا باید توسط خود مردم انجام شود.

وی ‌‌گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکوفایی و پیشرفت روستاها بودیم و امروز در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم خدمات ارزشمند، قابل‌توجه و شایسته‌ای در شهر و روستاها انجام شده که قابل مقایسه با هیچ دولتی نیست.

باوی خاطرنشان کرد: نگاه ویژه دولت سیزدهم و دکتر رئیسی در بحث محرومیت‌زدایی به‌ویژه در استان خوزستان منتج به پرداخت اعتبارات آلایندگی شد که 30 درصد آن به روستاها تخصیص پیدا کرد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: در هشت مرحله مبلغی بالغ بر 3000 میلیارد تومان به روستاهای دارای دهیاری و فاقد دهیاری استان پرداخت شد.

مرتضی باوی افزود: در دهه فجر 1402 بالغ بر 3101 پروژه در روستاها متشکل از آسفالت، بهسازی و روشنایی معابر، و خرید ماشین‌آلات به نتیجه رسید. فقط در یک دوره خرید 304 ماشین‌آلات مصوب شد که تا الان 170 خودرو به دهیاری‌ها تحویل شده است.

وی ادامه داد: خوزستان در 2 سال پیاپی رتبه اول کشوری در جذب قیر رایگان را به خود اختصاص داد که منجر به آسفالت بالغ بر 5 میلیون مترمربع از معابر بیش از 1600 روستا شد.

باوی گفت: شوراها به‌مانند مجلسی محلی برای اداره یک روستا یا شهر هستند. خوشبختانه در دولت سیزدهم ما از شوراها فراتر از آنچه یک مجلس محلی بود ساختیم و از ظرفیت شوراها در تمام موضوعات روستا از جمله در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، برگزاری انتخابات، برگزاری مراسم اربعین و خدمات ستاد نوروزی استفاده کردیم.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان با بیان اینکه نقشی بی‌بدیل و ارزشمند از شوراها در حال شکل گرفتن است؛ اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم تسهیلات تبصره 18 برای شوراها در نظر گرفته شده است که کارآفرینان و کارفرمایان روستایی می‌توانند برای راه‌اندازی کسب‌وکار روستایی از آن استفاده کرده و تا مبلغ 150 میلیون تومان با بهره 4 درصد، بازپرداخت 5 ساله، تنفس یک ساله با یک ضامن تسهیلات دریافت کنند.

مرتضی باوی با اشاره به تصویب خوشه‌های کسب‌وکار روستایی در حوزه‌های صنایع دستی و گردشگری، افزود: اولین اقامتگاه بوم‌گردی دهیاری‌های کشور در روستای آهنگران بهبهان در استان خوزستان افتتاح شد. این ظرفیت وجود دارد شوراها و دهیاری‌هایی که متقاضی احداث اقامتگاه بوم‌گردی در روستا هستند، از طریق میراث‌فرهنگی و بخشداری درخواست خود را ثبت کنند تا مجوز در سریع‌ترین زمان ممکن صادر شود.

وی گفت: در سال گذشته 34 دوره آموزشی برای 1500 دهیار و کارکنان دهیاری تعریف، که در 7 منطقه معین در استان برگزار شدند. اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان آمادگی دارد هرجایی که نیاز باشد دوره‌های آموزشی برگزار کند.

باوی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به آیین‌نامه بیمه اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، تصریح کرد: متأسفانه تاکنون بیمه اعضای شورا محقق نشده است و وزیر کشور به‌دنبال حل این موضوع است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری خوزستان گفت: خوشبختانه در شورای روستاها شاهد مشارکت زنان هستیم و 199 عضو شورای روستاهای خوزستان در دوره ششم بانوان هستند.

باوی با اشاره به طرح تکام (توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه) قرارگاه محرومیت‌زدایی، تصریح کرد: کارهای روستا باید با مشارکت مردم انجام شده و باید برای مردم در اداره روستا نقش تعریف کنیم. تمام شوراهای روستاها موظف هستند کمیته‌های بانوان، نخبگان، و هیئت‌های اندیشه‌ورز را به‌منظور مشارکت دادن مردم تشکیل دهند.

وی افزود: خوزستان در سال 1402 رتبه اول کشوری را در طرح تکام کسب کرد.

مرتضی باوی در بخش پایانی سخنان خود با توصیه به اعضای شوراهای شهر و روستا مبنی بر مطالعه و عمل به قانون، اظهار کرد: اگر اعضای شوراها به قانون عمل کنند قطعا با مشکل مواجه نخواهند شد.

وی گفت: بیشتر آرایی که در هیئت‌های حل اختلاف صادر می‌شود ناشی از جهل به قانون و وظایف ذاتی شوراهاست.

بخشدار مرکزی دزفول در این همایش گفت: در تاریخ جمهوری اسلامی ثابت شده که هرجا مردم وارد صحنه شده‌اند اتفاقات خوبی رقم درجهت پیشبرد اهداف انقلاب رقم خورد است.

ابوذر بیدلی افزود: شوراها نمونه بارز ایفای نقش مردم در حاکمیت درراستای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی هستند.

وی با اشاره به شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: شوراها نقش مهمی در تحقق این شعار دارند. این شعار به‌معنی صدور فرمان به مردم انقلابی برای حضور در صحنه و ایفای نقش است.

بیدلی گفت: اعضای شوراها در فرصت باقیمانده با انرژی و پشتکار بیشتر در جهت تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، رفع مشکلات مردم و ایجاد هرچه بیشتر رضایتمندی مردم گام بردارند.

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی دزفول نیز گفت: اگر شورایی موفق است قطعا دهیار و شهردار موفقی در کنارشان بوده است. شهرداری و دهیاران بخش مرکزی دزفول همواره کوشا و پُرتلاش در کنار اعضای شوراها حضور داشته‌اند.

نورعلی خیری اظهار کرد: بیمه اعضای شوراها که در قانون آمده، تاکنون عملیاتی نشده است و خسارات بروز حادثه برای برخی اعضای شورا جبران نشده است و انتظار داریم دولت این مسأله را مرتفع کند.

وی افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی از سمت اداره‌کل امور روستایی و شوراهای استانداری، و شوراهای فرادست ضرورت دارد تا باعث ارتقاء سطح دانش اعضا شود.

خیری تصریح کرد: ما وارد عرصه شورا نشده‌ایم که همیشه نظرات و اعتقادات خود را به سایر اعضا و به مردم تحمیل کنیم و باید با همدلی، همیاری و همکاری مشکلات حوزه انتخابیه خود را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه ما اعضای شوراها نمایندگان و امانتداران مردم هستیم و مردم ولی‌نعمت ما هستند؛ افزود: ما اعضا باید از این امانت صیانت و حفاظت کنیم. 

انتهای پیام/735/.

دیگر خبرها

  • شوراها پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • با ارزانترین لیبل ایران آشنا شوید
  • مردم ایران با شهید و شهادت آشنا هستند
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • شوراها به بالندگی شهر و روستا کمک می‌کنند
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود