Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، در حالی که بسیاری از مشتاقان زیارت عتبات در انتظار ازسرگیری این سفر معنوی از استان‌های خود هستند تا بتوانند با هزینه مناسبی به زیارت امام حسین علیه‌السلام مشرف شوند، هنوز در بسیاری از استان‌ها پرواز عتبات برقرار نشده است.

اعزام زائران عتبات در حال حاضر فقط از ۸ ایستگاه پروازی انجام می‌شود

این امر در حالی است که در روزهای گذشته پیش ثبت‌نام عتبات نوروزی نیز از سوی سازمان حج و زیارت آغاز شده و علاقه‌مندان به زیارت کربلا در ایام نوروز می‌توانند از شهرهای مختلف پیش ثبت‌نام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به نبود ایستگاه پروازی در همه استان‌ها، مشخص نیست که اعزام زائران عتبات نوروزی از استان‌های مختلف که هنوز در آنجا ایستگاه پروازی عتبات وجود ندارد، چگونه خواهد بود.

به گفته حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت در حال حاضر فقط هشت ایستگاه پروازی تهران، یزد، اصفهان، تبریز، مشهد، ساری، کرمان و شیراز فعال است و زائران عتبات از این ایستگاه‌های پروازی به این سفر معنوی مشرف می‌شوند. البته اعزام‌ها به این استان‌ها محدود نشده و کاروان‌هایی از شهر و استان‌های البرز، قم، کاشان، گرگان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد و گیلان نیز از طریق این ایستگاه‌های پروازی موجود، عازم عتبات می‌شوند.

اعزام زائران استان‌ها از ایستگاه‌های پروازی در استان همجوار

البته به گفته مسؤولان سازمان حج و زیارت، در صورتی که ایستگاه پروازی در استانی برقرار نشود، زائران آن استان به نزدیک‌ترین ایستگاه پروازی منتقل شده و از آنجا به عراق اعزام خواهند شد. همانطور که در ماه‌های گذشته با توجه به مشکلات در تأمین پرواز در استان مازندران، زائران این استان به جای ایستگاه پرواز ساری، به تهران آمده و از فرودگاه امام خمینی (ره) به عراق سفر کردند. یا حتی زائران استان مرکزی و همدان که از تهران به عتبات مشرف خواهند شد.

با توجه به اینکه فعلا همه سفرهای عتبات به صورت هوایی است و حتی پیش ثبت‌نام عتبات نوروزی نیز برای سفرهای هوایی برنامه‌ریزی شده است، اگر زائری از استان‌های جنوبی کشور قصد تشرف به عتبات را داشته باشد، چگونه می‌تواند به این سفر معنوی مشرف شود؟ آیا همه زائران باید به ایستگاه پروازی نزدیک یعنی شیراز، کرمان یا یزد بروند؟ اصلا پرواز و صندلی خالی برای این تعداد زائر وجود دارد؟

پرواز داریم، کاروانی نیست!

علاوه بر این، قرار بود که تعداد ایستگاه‌های پروازی برای استان‌هایی که متقاضی سفر عتبات دارند، افزوده شود و سازمان حج و زیارت اعزام‌ زائران متقاضی از آن استان را نیز با پرواز مستقیم به عراق آغاز کند. اما نکته جالب اینجاست که در برخی از استان‌ها با وجود داشتن متقاضی، هنوز سازمان حج و زیارت اعزامی ندارد و نبود پرواز و همکاری نکردن شرکت‌های هواپیمایی و حتی به حدنصاب نرسیدن تعداد زائران را دلیل اصلی نبود اعزام عنوان می‌کند.

این امر در حالی است که هم‌اکنون در استان خوزستان با وجود اینکه اوایل برقراری سفر عتبات از سوی سازمان حج و زیارت، مسؤولان از نداشتن تمایل مردم این خطه به سفرهای هوایی عتبات اشاره داشته و گفته بودند که مردم خوزستان با توجه به نزدیک بودن به مرز زمینی، ترجیح می‌دهند به صورت زمینی به عتبات سفر کنند، اما حالا شاهد هستیم که یک پرواز در روزهای جمعه از اهواز به نجف اشرف برقرار شده است.

حال و هوای بین‌الحرمین؛ غروب روز گذشته

کاروان‌های غیرمجاز در برخی استان‌ها فعال شده‌اند

این به معنای آن است که تعداد افراد متقاضی سفر عتبات به اندازه‌ای است که یک پرواز اختصاص داده شده و به طور حتم برای شرکت هوایپمایی یا حتی چارترکننده، خالی بودن صندلی‌ها به صرفه نیست و در این صورت پرواز را لغو خواهد کرد.

اما به نظر می‌رسد با توجه به نبود کاروان زیارتی زیر نظر سازمان حج و زیارت در استان خوزستان، برخی از افراد به صورت غیرمجاز در حال اعزام متقاضیان عتبات هستند و از نبود کاروان حج و زیارت سوءاستفاده می‌کنند و اقدام به اعزام زائران خارج از چارچوب حج و زیارت کرده‌اند؛ تا جایی که حتی موفق به اختصاص یک پرواز به نجف اشرف از ایستگاه پروازی اهواز شده‌اند.

مظاهری، یکی از مشتاقان زیارت عتبات از آبادان که از اربعین سال ۹۸ تاکنون در انتظار سفر عتبات است، می‌گوید: اکنون در اهواز پرواز برقرار شده اما جایی که بتوانیم به صورت کاروانی به این سفر مشرف شویم، وجود ندارد. البته برخی افراد در مساجد در حال ثبت‌نام هستند تا کاروانی راه بیندازند و مشتاقان را به زیارت اعزام کنند.

البته مسؤولان سازمان حج و زیارت برای برقراری سفر عتبات از استان خوزستان اعلام آمادگی کرده و گفته بودند که در صورت وجود متقاضی، امکان برقراری سفرها وجود دارد. با این وجود، اکنون با توجه به هزینه بالای پرواز عتبات از اهواز که یک طرف آن چهار میلیون و ۲۷۰ هزار تومان است، ممکن است سازمان حج و زیارت وارد عمل نشود.

تعداد زائران پرواز اهواز ـ نجف محدود است

به گفته یک منبع آگاه، بیشتر مسافران پرواز اهواز ـ نجف افرادی هستند که در عراق فعالیت خاصی دارند و زائر محدودی از این پرواز استفاده می‌کنند؛ به طوری که شاید تعداد زائران هر هفته از اهواز به ۲۰ نفر هم نرسد. البته در این بین برخی از کاروان‌های غیرمجاز هم در حال تبلیغ هستند تا بتوانند مشتاقان زیارت عتبات را حتی به صورت محدود جذب کنند و هر هفته یک کاروان به عراق اعزام کنند.

با توجه به هزینه بالای سفر هوایی به عتبات از اهواز، همچنان بسیاری از مردم خوزستان منتظر برقراری سفر زمینی به عتبات هستند تا از طریق مرز شلمچه یا چذابه به عراق سفر کنند. چرا که شهرهای خوزستان مدت زمان کوتاهی تا مرز فاصله دارند و از مرز شلمچه تا نجف که ۴۶۰ کیلومتر است، زائران با وسایل حمل و نقل عمومی بین سه تا چهار ساعت این مسیر را طی می‌کنند و به زیارت حرم امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السلام مشرف می‌شوند.

این اتفاق محدود به یک استان نیست، بلکه در بسیاری دیگر از استان‌ها که هنوز پرواز مستقیم به عراق راه‌اندازی نشده، زائران و حتی دفاتر زیارتی با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و فضا برای فعالیت کاروان‌های غیرمجاز مهیا شده است.

به گزارش فارس، سفرهای زیارتی به عتبات از اوایل آذرماه سال جاری پس از لغو ویزای هوایی عتبات از سر گرفته شد و دفاتر زیارتی زیر نظر سازمان حج و زیارت در برخی از استان‌ها اقدام به راه‌اندازی کاروان و اعزام زائران کردند. هم‌اکنون نیز در آستانه نوروز ۱۴۰۱، پیش ثبت‌نام عتبات نوروزی آغاز شده است و تا ششم اسفندماه ادامه دارد. اعزام کاروان‌های نوروزی از ۲۴ اسفند تا ۹ فروردین صورت می‌گیرد که در حال حاضر فقط پیش ثبت‌نام به صورت هوایی است و در صورت بازگشایی مرزهای زمینی، ثبت‌نام از متقاضیان سفر زمینی عتبات در ایام نوروز هم انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عتبات سفر نوروزی عتبات پرواز اهواز نجف کربلا معاون عتبات سازمان حج و زیارت مرز زمینی عراق سفر زمینی عتبات ایستگاه های پروازی سازمان حج و زیارت ایستگاه پروازی ایستگاه پرواز اعزام زائران عتبات نوروزی برقراری سفر استان ها پیش ثبت نام سفر عتبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۴۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و معاون وزیر کشور عراق امروز (دوشنبه) با سفر به مرز خسروی و بازدید از زیرساخت‌های تردد زائران از این مرز رسمی به هراه هیاتی مشتکل از مسئولان ۲ استان دیالی و کرمانشاه در رابطه با همکاری‌های ۲ کشور و پیرامون موضوع برگزاری مراسم پیاده روی اربعین گفتگو کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در حاشیه برگزاری نشستی در این رابطه با موضوع اربعین در محل پایانه مرز خسروی در گفتگو با خبرنگاران یکی از عوامل موفقیت در برگزاری کنگره‌ی اربعین سال گذشته را هماهنگی‌های زود هنگام مسئولان ۲ کشور ایران و عراق بیان کرد.
محمد کاظم آل صادق افزود: امروز با حضور سرلشکرلواء ریاض الخیگانی معاون وزیر کشور عراق از همه مرز‌های تردد زائران اربعین شدکه در رابطه با امکانات و کاستی‌ها تبادل نظری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سفر امروز مسئولان استانداری ایلام نیز حضور داشتندکه مسائل و مشکلات را احصا کردند تا با تلاش ۲ طرف برطرف شود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاران در رابطه با تردد زائران با خودرو‌های شخصی به عراق گفت: در سفری که مسئول ستاد مرکزی اربعین کشورمان به بغداد خواهد داشت قرار است در سطوح مقامات عالی ۲ کشور در رابطه با این مهم بحث و تصیمیم گیری شود.
معاون وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور نیزبا بیان اینکه تلاش ما برگزاری اربعینی باشکوه‌تر و بهترزا اربعین پارسال است، گفت: امروز در سفری که به مرز خسروی داشتیم در رابطه با مسائل و مشکلات پیرامون برگزاری هرچه بهتر اربعین با حضور ۲ طرف بحث و تبادل نظر شد و مشکلاتی وجود داشت که قرار است با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق برطرف شود.
«لواء ریاض الخیگانی» افزود: اربعین یک کنگره بزرگی برای ذکر اهل بیت (ع) است که ما وظیفه داریم در این مسیر خدمت کنیم تا از ثواب آن برخوردار شویم.
وی سفر امروز را در راستای هماهنگی‌های قبلی با سفیر جمهوی اسلامی ایران در بغداد به منظور بازدید میدانی از مرز‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تردد زائران اربعین بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین نیز در نشست بررسی مسائل برگزاری هرچه بهتر اربعین از مهم‌ترین مشکلات سال گذشته را ازدحام زائران در پشت مرزمنذریه و هنگام خروج از مرز خسروی به دلیل بازرسی که به شکل سنتی انجام می‌شد، بی نظمی در سرویس حمل و نقل طرف مقابل (منذریه) و عدم آشنایی درست رانندگان در رابطه با مسیر مرز منذریه نسیت به دیگر مرز‌ها هنگام بازگشت زوار بیان کرد که خواستار تدبیر طرف عراقی برای رفع این مشکلات با توجه به گرمای هوا شد.
مسئول کمیته اربعین کشور عراق هم از نصب سامانه بازرسی در مرز منذریه برای جلوگیری از ازدحام و تلاش برای رفع دیگر موارد خبرداد.
در این نشست مقرر شد تا کمیته مشترک برای رفع مشکلات مربوط به تردد زائران در ۲ طرف تشکیل شود و همچنین نمایندگان تام الاختیار در ۲ سوی مرز برای رفع مشکلات و مسائل فوری در ایام اربعین مستقر شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای افزایش  ۵۰ درصدی زائران در اربعین امسال از مرز رسمی خسروی نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: پارسال یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند که پیش بینی می‌شود آمار زائران از این مرزدر اربعین سال جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد
«علی شعبانی» در گفتگو با خبرنگاران در قصرشیرین افزود: انجام عملیات اربعین ۱۴۰۳ نیاز به یک سری مقدمات، مذاکرات هماهنگی دارد که با دولت عراق و استانداری استان دیالی باید انجام شود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته فضا‌ها و زیرساخت‌های بسیار خوبی از جمله ایجاد سایبان‌ها، گیت‌های ورودی و خروجی (۸۸ گیت) در مرز خسروی و همچنین شهرستان قصرشیرین با تلاش مسئولان و دست اندرکاران اربعین انجام گرفت.
او گفت: دعوت می‌کنیم از مردم استان کرمانشاه و هموطنانمان که مرز خسروی را به عنوان نزدیک‌ترین راحت‌ترین مرز برای تردد به عتبات عالیات انتخاب کنند و ما هم تلاش خودمان را می‌کنیم که تمام امکانات را فراهم کنیم تا یک سفر امن و راحت را برای زائران ایجاد کنیم.

دیگر خبرها

  • اعزام نخستین گروه حجاج عمره از ۳ استان جنوبی کشور
  • زائران آماده اعزام به سرزمین وحی / اعزام زائران خراسان شمالی اواخر اردیبهشت انجام می‌شود
  • اعزام دو کاروان از دانشجویان به عمره آغاز می شود
  • سهمیه ارز مسافران حج چقدر شد؟
  • چند نفر به حج عمره اعزام می‌شوند؟
  • بعد از ۹ سال وقفه؛ چند نفر به حج عمره اعزام می‌شوند؟
  • آخرین اخبار حج تمتع ۱۴۰۳ / سهمیه ارز زائران اعلام شد + جزئیات
  • سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳