Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا، محمدعلی اسلامی در نخستین نشست هم اندیشی دبیران شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌های منطقه یک که در وزارت علوم برگزار شد، افزود: بر این باور هستیم که مجموعه‌های دانشجویی، عصاره فضائل دانشجویی هستند چرا که این مجموعه‌ها بر اساس دغدغه مندی، مسؤلیت‌پذیری اجتماعی و اعتلای فکری و فرهنگی جامعه شکل گرفته‌اند و این موضوع بسیار حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وجود تبعیض در مواجهه با هر یک از مجموعه‌های دانشجویی پذیرفته شده نیست و نباید به فعالیت های فرهنگی به عنوان فعالیت‌های فوق برنامه‌ای و غیر اولویت دار نگریست.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: آیین نامه کانون‌های فرهنگی در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها تصویب شده است و از این رو یکی از ماموریت های اداره کل فرهنگی وزارت علوم حمایت و نظارت بر کانون‌های فرهنگی جهت رشدو توانمندسازی آنهاست.

اسلامی تصریح کرد: کانون‌های فرهنگی، نقش مهمی در ایفای مسؤلیت اجتماعی دانشگاه ایفا می‌کنند و نباید اجازه داد که این نقش مهم کم رنگ شود.

وی ضرورت هم‌افزایی در برنامه‌های مجموعه‌های دانشجویی را ضروری دانست و اظهار داشت: تعامل و همکاری در بین مجموعه‌های دانشجویی اعم از کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی و تشکل‌های اسلامی می تواند موجب هم‌افزایی و غنای هر چه بیشتر برنامه‌ها می‌شود و از این منظر باید مرزبندی‌های رایج از میان برداشته شود و فعالان فرهنگی با داشتن روحیه کار جمعی و مشارکتی که از اهداف شکل گیری این مجموعه‌هاست، برنامه ها را پیش برند.

این مسوول در وزارت علوم همچنین وجود اختلاف نظر و سلیقه را امری طبیعی دانست و گفت: اختلاف دیدگاه و نگرش به هیچ عنوان نباید موجب بازدارندگی شود چرا که همه مجموعه های دانشجویی با رویکرد فرهنگی شکل گرفته اند.

اسلامی با یادآوری اینکه فضاهای دانشگاهی، عرصه ارتقای دانشجویان است، افزود: در این عرصه بروز خطا و اشتباه در کنش گری دانشجویی امر غیر عادی نیست و باید حتماً به آنان اجازه آزمون و خطا داده شود. بنابراین همواره در دیدارها و جلساتی که با مسؤلان دانشگاه‌های کشور داشته ایم، با صراحت بر ضرورت سعه صدر و تعامل با دانشجویان تاکید کرده ایم.

وی اظهار داشت: وجود برخی سوگیری و برخوردهای سلیقه ای با موضوعات فرهنگی نباید به عنوان قاعده کلی تلقی شود، هرچند که گاهی ممکن است میزان کمی از آن، اجتناب ناپذیر باشد بنابراین از مجموعه‌های دانشجویی انتظار می‌رود تا به عنوان بازوان نظارتی وزارت علوم، این موارد را منعکس کنند تا در خصوص آن بررسی و اقدام شود چرا که به هیچ عنوان پذیرفته نیست تا مثلاً برنامه‌ای مجوز گرفته است از اجرای آن جلوگیری شود.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه فضاهای دانشگاه متعلق به دانشجویان است، تصریح کرد: تمامی فضاها و امکانات دانشگاهی، متعلق به دانشجویان است و می‌بایست در راستای فعالیت های آنان مورد بهره‌برداری قرارگیرد و ما نیز در جلسات متعددی که داشته ایم، به مسؤلان دانشگاه‌ها متذکر شده ایم، از این رو در صورت بروز چنین موردی، دانشجویان بایستی آن را اعلام کنند تا پیگیری لازم در این زمینه صورت پذیرد.

براساس گزارش وزارت علوم، اسلامی تاکید کرد: فعالیت کانون‌های فرهنگی، موضوع محور است، به همین دلیل، کانون‌ها می‌توانند ذائقه‌های مختلف را در برگیرند و این در برگیرندگی موجب بروز استعدادها، توانمندی‌ها و در نهایت ارتقای فرهنگی دانشجویان می‌شود و از این رو بایستی زمینه جذب هرچه بیشتر مشارکت دانشجویان فراهم شود.

وی به ضرورت رشد متوازن دانشجویان در ابعاد مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: کار ویژه دانشگاه علم آموزی است و فعالیت های فرهنگی باید در کنار تحصیل علم صورت گیرد بنابراین فعالان دانشجویی نبایستی این موضوع را مورد غفلت قرار دهند و فعالیت‌های آنان موجب افت تحصیلی شود. انتظار می‌رود تا نخبگان فرهنگی در عرصه علم آموزی هم پیشتاز باشند.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درخصوص بازنگری و اصلاح آیین نامه موجود در حوزه فرهنگی و از جمله آیین نامه کانون‌های فرهنگی نیز گفت: بازنگری در آیین نامه و بازنگری و تسهیل آن در دستور کار قرار دارد و به زودی پیگیری می‌شود.

اسلامی با تاکید بر اینکه براساس اسناد بالادستی یکی از ماموریت های معاونت فرهنگی، بهره‌گیری از قالب‌های هنری در ارتقای فرهنگی است، گفت: زبان هنر با جان افراد ارتباط برقرار می‌کند و از این منظر اثربخشی مضاعفی دارد، بنابراین بهره‌گیری از آن در راستای اعتلای فرهنگی جامعه دانشگاهی مورد تاکید است.

وی افزود: در میان فعالیت‌ها و آثار هنری می‌بایست یک زنجیره تامین تشکیل شود تا این فعالیت‌ها مبتنی بر باورهای فرهنگی و بوم شناختی تولید و عرضه شود و از این جهت هدف اداره کل فرهنگی وزارت علوم، بهره‌گیری حداکثری از تمامی ظرفیت‌ها و قالب‌های هنری جهت انتقال ارزش‌های والای فرهنگی و تمدنی ماست.

این مسوول در وزارت علوم یادآور شد: تعامل بین دانشگاهی و برگزاری رویدادهای مشترک امر بسیار مطلوبی است و بر آن تاکید داریم، لذا در صورت عدم همکاری برخی دانشگاه‌ها در این زمینه این موضوع را به ما منعکس کنید تا پیگیری کنیم.

پیش از سخنان مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دبیران شرکت‌کننده به بیان دغدغه‌ها، مشکلات و موضوعات کاری خود پرداختند.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری جنبش عدالتخواه دانشجویی تشکل های دانشجویی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری جنبش عدالتخواه دانشجویی تشکل های دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری جنبش عدالتخواه دانشجویی تشکل های دانشجویی مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مجموعه های دانشجویی کانون های فرهنگی دانشگاه ها فعالیت ها مجموعه ها آیین نامه کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۸۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد علی زلفی گل همزمان با برگزاری آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر ۱۳) در دانشگاه فردوسی مشهد در پیامی به این جشنواره گفت: بدون تردید اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست. دانشگاه‌ها به خاطر داشتن مجموعه‌های دانشجویی ظرفیت‌های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند. حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سالهای اخیر در دانشگاه‌های ما به حدی هست که می‌تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی ما منجر شود.

وی ادامه داد: انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی صورت می‌پذیرد که رسانه و نشریاتی باشند که با ظرفیت بومی به آن بپردازند. رسانه‌ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند با پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاوردهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وزیر علوم افزود: رونق نشریات دانشجویی در سالهای اخیر و ورود محتوایی آنها در عرصه‌های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، خود گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگناهای موجود، پویا، دغدغه مند و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی است.

وی ادامه داد: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مشهد مقدس برگزار شده، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می‌نماید.

وی افزود: اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از همه دانشجویان فعال در عرصه رسانه و نشریه دانشجویی که در تولید و تعالی دانایی و اطلاع رسانی دستاوردهای علمی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی دانشگاه‌های کشور سهم جدی دارند، امید دارم که با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار "فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی" جهش نوینی در تولید آثار رسانه‌ای دانشجویی با رویکرد حل مساله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاوردهای آن داشته باشند.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در پایان از همه داوران، استادان، مدیران مسئول، سردبیرها و هییت های تحریریه نشریات دانشجویی به ویژه دانشجویان فعال برگزیده جشنواره سیزدهم، اصحاب رسانه و مطبوعات، همکاران دانشگاه فردوسی مشهد و همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وزارت بهداشت برای برگزاری موفق این دوره از جشنواره تقدیر می‌نمایم.

کد خبر 6099543

دیگر خبرها

  • طرح آمایش آموزش عالی را مرحله به مرحله پیش می‌بریم
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • ضرورت جهش نوین نشریات دانشجویی در جهت حل مساله دانشگاه‌ها
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند