Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیک ششم نیز با چنان سرعتی در حال اوج گرفتن است که نقشه کرونایی کشور را یکپارچه قرمز پوش کرده، شیوع سریع‌تر و گسترده‌تر سویه امیکرون به ویژه در بین کودکان بر نگرانی متخصصان و والدین افزوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، دو سال و سه روز از شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان می گذرد، دقیقا در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ بود که این ویروس ناخوانده آنچنان بر زندگی مردم سایه انداخت که خسارت های جبران ناپذیر جانی و مالی را متحمل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از زمان رسمی اعلام کرونا در کشور، ایران ۶ پیک را پشت سر گذاشته که از بین ۱۱ سویه کووید ۱۹ در سراسر جهان، سویه های آلفا، بتا، دلتا و امیکرون در ایران سرایت های بیشتری داشته است.

این در حالی است که سویه دلتا در کشور ایران مرگبارترین، موج کرونا بود که جان بسیاری از هم وطنانمان را گرفت، به گونه ای که در این پیک مرگبار تعداد مبتلایان به ۵۰ هزار نفر و تعداد جانباختگان به صورت روزانه به بیش از ۷۰۰ نفر نیز رسید.

با آغاز واکسیناسیون سراسری در دولت جدید، آمار فوتی ها کاهش چشمگیری پیدا کرده است، و هم اکنون  بخش زیادی از افرادی که در پیک ششم براثر این بیماری جانشان را از دست می دهند، واکسن را دریافت نکرده اند.

شروع واکسیناسیون سراسری در کشور با جامعه هدف افراد مسن از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۰ کلید خورد و تا به امروز ۶۴.۷ درصد از مردم ایران یعنی نزدیک به ۵۵ میلیون نفر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

فوت 134 هزار نفر براثر کرونا در کشور

متاسفانه براساس آخرین آمار ثبت شده، از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور ۱۳۴ هزار و ۷۹۸ نفر از هم وطنانمان از همه گیری کرونا جانشان را از دست داده اند، نکته قابل توجه این است که آمار جانباختگان کرونا تنها ۶۰ هزار نفر از آمار شهدای هشت سال دفاع مقدس کم دارد.

بخش زیادی از این همه گیری ها و شیوع پیک های جدید به عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی، حضور در مراسم های عزا و عروسی و انجام ندادن به موقع واکسیناسیون از سوی مردم برمی گردد و موضوع قابل توجه بعدی این است که مسئولان نیز نسبت به نظارت ها و کنترل پروتکل ها بی میل تر شده اند که متاسفانه به صورت دوره ای پیک های سختی بر زندگی مردم فرود می آید.

باید به این باور برسیم که کرونا به بخشی از زندگی مردم تبدیل شده است و آنچنان بر زندگی ها سایه انداخته که گویی قصد رفتن و تمام شدن ندارد، بنابراین باید به زندگی با وجود کرونا عادت کرد و با رعایت پروتکل ها و واکسیناسیون بتوانیم تا حدودی خطر ابتلا را از خود و جامعه دور کنیم.

در شرایط فعلی وضعیت واکسن در کشور به حالت مطلوبی رسیده و در کنار واکسن های تولید داخل، واکسن های وارداتی هم شرایط را ایده آل کرده است، در حالی که گروهی از فوتی های کرونا در کشور، قربانی تصمیم غلط دولت دوازدهم در روند واکسیناسیون شدند، اما جالب تر از آن افرادی هستند که در شرایط فعلی با وجود واکسن نسبت به تزریق آن اقدام نمی کنند.

هرچند تزریق واکسن به معنی پایان کرونا نیست، اما واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکل ها، می تواند پایانی بر این داغ و خسارت هایی باشد که بخاطر سهل انگاری عده ای دامنگیر جامعه می شود.

فوت 520 نفر از خراسان شمالی در پیک پنجم کرونا

پیک پنجم در استان خراسان شمالی از مرداد تا شهریور 520 هم استانی را روانه سینه قبرستان کرد و هزاران خانواده را داغدار کرد، این آمار را اگر بخواهیم با حوادثی مانند تصادف جاده ای مقایسه کنیم برابر با این است که طی 2 ماه حداقل، حادثه تصادف برای  10 اتوبوس اتفاق بیافتند و تمام 50 سرنشین آن کشته شوند، همچنین تا انتهای پیک پنجم، هشت هزار نفر در بیمارستان های استان خراسان شمالی بستری شدند که بسیاری هنوز هم با عوارض این ویروس کشنده دست و پنجه نرم می کنند.

همه این مصیبت ها بخاطر این دامنگیر مردم می شود که بسیاری با وجود تاکید متخصصان علم پزشکی بر استفاده از ماسک و تزریق واکسن از رعایت نکات بهداشتی و واکسیناسیون خودداری می کنند.

با تجربه تلخی که مردم از پیک پنجم داشتند، پیک ششم نیز با چنان سرعتی در حال اوج گرفتن است که نقشه کرونایی کشور را یکپارچه قرمز پوش کرده است و گویی خبر از روزهای تلخی دارد که با رعایت نشدن پروتکل ها و بی توجهی نسبت به واکسیناسیون قطعا خسارت های زیادی را به همراه خواهد داشت.

سرایت بالای امیکرون در کودکان 

به گونه ای که براساس اظهارات معاون وزیر بهداشت، پیک ششم در اسفند ماه به اوج خود خواهد رسید.

نکته قابل توجه در این پیک سرایت بالا در بین کودکان است به گونه ای که بخش زیادی از تخت های بیمارستانی را اطفال به خود اختصاص داده اند و باعث نگرانی هایی در بین خانواده ها شده است.

براساس آمارهای وزارت بهداشت در آبان‌ماه میزان بستری کودکان و نوجوانان زیر ١٨ سال ٩ درصد بود اما با رشد دو برابری میزان بستری کودکان و نوجوانان زیر ١٨ سال، درحال حاضر این عدد به ٢٢ درصد رسیده است.

عوارض بیماری کووید ۱۹ در میان خردسالان و کودکان با علائم شناخته‌شده سویه‌های قبلی در میان بزرگسالان متفاوت است، شیوع سریع‌تر و گسترده‌تر سویه امیکرون به ویژه در بین کودکان بر نگرانی متخصصان و والدین افزوده است، گروهی از متخصصان نیز متوجه علائم جدیدی از کرونای امیکرون در میان کودکان شدند که شامل مشکلات گوارشی و بی‌اشتهایی می‌شود.

به گفته متخصصان، میزان شیوع کرونای امیکرون در میان کودکان افزایش پیدا کرده است و اغلب به تزریق سرم نیاز پیدا می‌کنند زیرا تمایلی به غذا خوردن یا نوشیدن مایعات ندارند؛ اما معمولاً درگیر مشکلات تنفسی نمی‌شوند، شدت بروز کرونای امیکرون در خردسالان خفیف‌تر است و در مقایسه با بزرگسالان خیلی به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز پیدا نمی‌کنند.

از مهم‌ترین علت ابتلای کودکان به بیماری کرونا به خصوص امیکرون می‌توان به سهل‌انگاری والدین، رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی، مشارکت دادن کودکان در میهمانی‌های خانوادگی، مراجعه نکردن برای واکسیناسیون و تصور غلط مبتلا نشدن کودکان به بیماری کرونا اشاره کرد.

 

20 درصد از بیماران کرونایی خراسان شمالی کودکان هستند

سید جواد پورنقی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگارعصراترک اظهار داشت: طی بازدیدی که از بخش اطفال بیمارستان امام علی و ICU بیمارستان انجام شد، یکی از تفاوت های پیک ششم با پیک های قبلی در این است که درصدی از اطفال هم درگیر می شوند و این موضوع قابل اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه تقریبا همچون سایر نقاط کشور 20 درصد از بیماران مربوط به ابتلاهای کودکان هستند، افزود: گروه زیادی از آنها به صورت سرپایی درمان می شود و اقدامات خاص بیمارستانی نمی خواهند و درصدی نیز نیاز به بستری دارند.

این مقام مسئول با بیان اینکه خانواده ها در صورت مشاهده علائم پرخطر کودکان را بیمارستان مراجعه دهند، گفت: این علائم شامل بی حالی شدید، حال عمومی نامساعد، هوشیاری پایین، کاهش درصد میزان اشباع اکسیژن و تنگی نفس، که در صورت روبرو شدن با این علائم حتما به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه کنند.

شرایط خراسان شمالی در وضعیت پایداری قرار دارد

پورنقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط استان خراسان شمالی از لحاظ اقدامات درمانی در وضعیت پایداری قرار دارد و تخت کافی موجود است.

وی یادآور شد: تمام تلاش ما این است که با اقداماتی همچون واکسیناسیون که در اطفال بالای پنج سال هم آغاز شده و همچنین موارد بهداشتی، رعایت شیوه نامه بهداشتی از فراگیر شدن ناگهانی این بیماری جلوگیری شود که امکانات بهداشتی و درمانی در فرصت مناسب کفایت و پاسخگوی نیازهای مردم باشد.

این مقام مسئول با تاکید بر جدی گرفتن موضوع واکسیناسیون، ادامه داد: توصیه می شود که در گروه بزرگسالان دوز سوم نجام شود و علاوه بر اینکه تاکید می شود درمدارس، اصناف، تجمعات خانوادگی، مراسماتی که در این ایام برگزار می شود، رعایت ها خیلی سختگیرانه انجام گیرد که شاهد افزایش بیماری ها نباشیم.

افزایش تصاعدی مبتلایان به کرونا در استان با عدم رعایت پروتکل های بهداشتی

محمدرضا جمعه‌زاده، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: با تصمیم کمیته علمی کرونا، بیمارستان‌های معین برای ارائه خدمات به بیماران کرونایی استان به تفکیک بیماران بستری، سرپایی و اطفال مشخص شده اند.

وی با اشاره به آمادگی مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان برای مقابله با پیک ششم کرونا، اظهار کرد: روند ارائه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به کووید در شرایط پایداری قرار دارد اما در صورت کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فراگیری این بیماری، در روزهای آینده شاهد افزایش شمار بیماران بستری در مراکز درمانی خواهیم بود.

وی تاکید کرد: افزایش تصاعدی مبتلایان باعث افزایش بار در بیمارستان‌ها می‌شود و در این شرایط مردم باید بیش‌ازپیش، رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند چرا که ظرفیت کادر درمانی و امکانات بیمارستانی باید پاسخگوی بیماران باشد.

جمعه‌زاده با بیان اینکه هر موج جدید کرونا سه پیک ایجاد می‌کند، افزود: اولین پیک مربوط به مراجعات سرپایی، دومین پیک مربوط به بستری‌ها و سومین پیک مربوط به فوتی‌هاست که در سویه جدید امیکرون، هنوز به پیک اول یعنی اوج بستری‌های سرپایی نرسیده‌ایم ولی به زودی این پیک فرا‌ می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها خراسان شمالی کرونا در کشور بیماری کرونا بیمارستان ها پیک پنجم هزار نفر پیک ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۹۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رضا غلامی درباره عملکرد اداره کل پشتیبانی امور دام مازندران از مهرماه سال گذشته تاکنون، اظهار کرد: برای تنظیم بازار کالا‌های اساسی مازندران، ۲ هزار و ۸۳۱ تن مرغ تحویل سردخانه‌های استان شد.

وی افزود: با توجه به افزایش جوجه ریزی در سال گذشته، این شرکت نسبت به انعقاد قرارداد ۴ هزار و ۸۹۸ تن مرغ با اتحادیه، شرکت‌های تعاونی، زنجیره‌های تولیدی و تولیدکنندگان عمده اقدام کرد که ۲ هزار و ۸۳۱ تن مرغ تحویل سردخانه‌های پشتیبانی امور دام استان شد.

مدیر کل پشتیبانی امور دام مازندران با بیان اینکه علیرغم مشکلات زیاد در تامین گوشت قرمز منجمد در سال گذشته این اداره کل نسبت به توزیع ۱۵۱ تن گوشت گوساله منجمد با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام کرد و توانست در کنترل بازار گوشت قرمز موثر باشد، تصریح کرد: برای حمایت از مصرف کنندگان، ۸۵۵ تن گوشت مرغ منجمد در استان توزیع شد که در تنظیم بازار این کالا نقش مهمی داشت.

این مسوول ادامه داد: با توجه به حجم بالای تولید گوشت مرغ در استان با هماهنگی این اداره کل و همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان، ۲۶ هزار تن گوشت مرغ گرم برای میدان بهمن تهران ارسال شد که تاثیر بسزایی در کنترل قیمت مرغ در ایام پایانی سال در استان تهران داشت.

وی اضافه کرد: از موجودی گوشت مرغ منجمد در سردخانه‌های استان و از محل خرید، هزار و ۹۴ تن به سایر استان‌ها ارسال شد که برای کنترل بازار گوشت مرغ منجمد در کشور نیز اثربخش بود.

مدیرکل پشتیبانی امور دام مازندران تصریح کرد: این اداره کل در این مدت ۱۰۱ هزار تن نهاده به مرغداران و دامداران استان توزیع کرد که ۵۰ درصد آن کنجاله بود.

وی با بیان اینکه واردات نهاده‌های دامی از کشور‌های همسایه شمالی علاوه بر تامین بخشی از نیاز کشور به کالا از کریدور شمال جنوب، موجب افزایش فعالیت بنادر استان، ایجاد اشتغال و کاهش هزینه حمل کالا در استان‌های شمالی کشور شد، گفت: در این مدت ۵۵ هزار تن ذرت ثبت سفارش شد و دو کشتی محموله ذرت به وزن ۶ هزار و ۷۹۰ تن به بندر رسید و ۲۱ مورد بارنامه جو به وزن ۵۲ هزار و ۵۸۷ تن از بندر ترخیص شد.

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شناسایی معلمان نمونه ‌از برنامه‌های ‌مجموعه تعلیم و تربیت کشور است
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • دشمن با نشانه رفتن حجاب قصد ضربه به روح و روان جامعه را دارد
  • توزیع ۱۰۰۰ تن مرغ و گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در مازندران