Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@10:41:07 GMT

حضور ۶۵ درصدی مردم در فضای مجازی؛ فرصتی برای تبلیغ دین

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۵۲۹۵۵

حضور ۶۵ درصدی مردم در فضای مجازی؛ فرصتی برای تبلیغ دین

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه، در آئین اختتامیه بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی ضمن تقدیر از تلاش پژوهشگران جامعةالمصطفی در خلق آثار فاخر علمی، اظهار کرد: همواره قدردان تلاشگران حرکت علمی جامعةالمصطفی در عرصه بین‌المللی هستیم.

رئیس جامعة‌المصطفی، جشنواره شیخ طوسی را سنتی حسنه در رصد و پایش حرکت علمی جامعةالمصطفی دانست و افزود: جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی، فرصتی مغتنم برای ارائه، ارزیابی و بررسی ضعف‌ها و قوت‌های حرکت علمی پژوهش جامعةالمصطفی در عرصه جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی موضوع «دین، دینداری و فضای مجازی» و توجه به اقتضائات زمانه را مورد تأکید قرار داد و گفت: مسئله دین، دینداری و فضای مجازی، ناظر به توسعه ارتباطات در دهه‌های اخیر، گسترش فضای ارتباطی فضای مجازی، ظرفیت‌های این فضا و ارتباطات گسترده آن، همواره از مهم‌ترین مسائل مطرح در حوزه‌های مختلف زیست بشری بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، با بیان اینکه دنیای جدید و فضای مجازی، همه عرصه‌های زندگی بشر شامل دیانت، دین‌داری و ارزش‌های دینی را تحت تأثیر قرار داده است، تصریح کرد: این مهم، ضمن ایجاد فرصت‌ها و ظرفیت‌ها، چالش‌هایی ایجاد کرده و شناخت این ظرفیت‌ها، فرصت‌ها، چالش‌ها و آشنایی با این عرصه و فضا، از الزامات فعالیت در حوزه‌های مختلف زیست بشری است.

وی، با بیان اینکه پیام پیامبر (ص) و دیگر انبیا (ع) را می‌توان در چارچوب فضای مجازی و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بایسته آن ارائه کرد، تصریح کرد: باید حضور ۶۵ درصدی مردم کشور را در فضای مجازی مورد توجه قرار داده و سهم خود را در بهره‌برداری از این فرصت به دقت بررسی کنیم، چراکه، سهم معارف دینی و پیام‌های اخلاقی و معنوی، آن گونه که باید، مورد توجه قرار نگرفته است و لازم است به این مسئله مهم بیش از پیش توجه شود. مراکزی که وظیفه نشر و گسترش معارف دینی و اخلاقی را بر عهده دارند، باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی شبکه گسترده و امپراتوری رسانه‌ای حاکم بر جهان را، که در خدمت اهداف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خاصی قرار دارد، مورد توجه قرار داد و افزود: نسل آینده و همه مردان و زنان جامعه بین‌الملل در معرض این تهاجم فرهنگی امپراتوری رسانه‌ای و تلاش آن در زمینه ذهنیت‌سازی و تصویرگری رویدادها قرار دارند و این مجموعه بیش از ۹۰ درصد اخبار و اطلاعات جهانی را تولید و منتشر می‌کند.

رئیس جامعة‌المصطفی، با بیان اینکه این گستره از اطلاعات، در ذهنیت‌سازی و ایجاد ادراک و انگیزه مخاطبان اثرگذار است، اظهار کرد: این مهم در موضع‌گیری‌های سیاسی، فرهنگی، اعتقادی و تاریخی مؤثربوده و ابزار قدرتمندی در دست امپراتوری رسانه‌ای حاکم بر جهان است، لذا باید بکوشیم در زمینه تدوین محتوای متناسب با این عرصه، گام‌های مؤثرتری برداریم.

وی هم‌اندیشی، تولید نظریه و ارائه پیشنهادهای راهبردی و عملیاتی را موضوعی ارزشمند و در خور تحسین دانست و افزود: در جشنواره شیخ طوسی، علاوه بر موضوع ویژه، آثار ارزشمند علمی در قالب تألیف، ترجمه، رساله و مقالات علمی ارائه‌شده در نشریات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. همه خانواده بزرگ پژوهشی جامعةالمصطفی، سالیانه آثار خود را در این جشنواره برای ترسیم آینده‌ای روشن ارائه می‌کنند.

وی، با بیان اینکه امروز در عرصه رویارویی اندیشه‌ای عالم قرار گرفته‌ایم، اظهار کرد: مراکز علمی بین‌المللی باید نقش‌آفرینی بایسته‌ای در عرصه جهانی داشته باشند و در برابر امپراتوری رسانه‌ای، با استفاده از ابزار و امکانات گسترده، پیام حق و حقیقت را به جهان مخابره کنند.

رئیس جامعة‌المصطفی پیام بعثت را پیام حق و مطابق با فطرت دانست و افزود: این پیام امروز در عالم گسترده شده است و همه وظیفه داریم به عنوان نهاد علمی بین‌المللی، از همه تلاشگران حوزه بین‌الملل، که در عرصه نشر معارف ناب الهی و گفتمان انقلاب اسلامی نقش‌آفرینی می‌کنند، تقدیر و تشکر کنیم.

در پایان مراسم، از خدمات حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قمی در عرصه بین‌الملل تقدیر به عمل آمد.

تجلیل از صاحبان مقالات برگزیده، پایان‌بخش اختتامیه بیست‌وسومین دوره جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی بود.

کد خبر 5432928 فاطمه علی آبادی

منبع: مهر

کلیدواژه: جامعه المصطفی العالمیه انقلاب اسلامی ایران شیخ طوسی تبلیغ دینی فعالیت های قرآنی قرآن قرآن کریم مقام معظم رهبری حضرت زهرا سلام الله علیها مجمع جهانی اهل بیت ع عفاف و حجاب حفظ قرآن کریم دعای کمیل آیت الله خامنه ای تهران آیت الله مصباح یزدی امام خمینی شرح خطبه فدکیه حجت الاسلام والمسلمین امپراتوری رسانه ای فضای مجازی بین المللی ظرفیت ها شیخ طوسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۲۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیرخانه برنامه ملی آبادایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین در راستای هم‌­افزایی با نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تامین­ مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق­‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده ­است.


مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها با حضور حبیب ­الله آسوده، معاون توسعه مشارکت­‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین­ مالی و توسعه سرمایه­ گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح ­سپید عام­ المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام ­المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

حمیدرضا شکری دستیار مردمی‌سازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری در ابتدای این نشست، گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مسئله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی ­های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

شکری ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت ­های دانش‌­بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت­های دانش‌­بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته ­ایم. از ۵۵ شرکت دانش‌­بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش‌­بنیان رسیده ­ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت­‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به تمام این موارد می‌­توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

وی افزود:  برنامه ملی آبادیران، اساسا با یک چنین دغدغه ­ای (بهره­ گیری از توانمندی­‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت ­زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تامین ­مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع تری وارد میدان شده ­است و طی آن می­ کوشیم تا عرصه را برای جمع ­آوری کمک ­های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم.

شکری در ادامه بیان کرد: نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت، گروه ­های جهادی و مردمی هم می­ توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش‌بنیان­‌ها به رفع نیازمندی ­های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می ­کند.

مدیر برنامه ملی آبادیران درباره این توافقنامه توضیح داد:  در توافق­نامه ­ای که امروز با کمیته امداد امام­ خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از آن دست طرح ­هایی که در راستای ماموریت­ هایش قرار می ­گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت ­های این سامانه تامین­ مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تامین ­مالی جمعی شرکت ­های دانش‌بنیان است و زمینه را برای به کارگیری توانمندی­‌های دانش‌­بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌­کند.

در ادامه این نشست، عبدالمجید مرشدی، مدیر کل دفتر تامین ­مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری  گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست ­بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده ­است تا ماحصل این دو دهه تلاش خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی عرضه کند.

مرشدی ادامه داد: سکو‌های تامین­ مالی از جمله اقداماتی است که می­‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی افزود: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ­سازی خوبی در حال انجام است و می­ تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح ­ها وارد بحث­‌های پلتفرمی­ شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

حبیب‌الله آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره)، در ادامه این نشست بر جایگاه  زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش‌­بنیان کردن کسب و کار‌ها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال­‌های گذشته است.

وی  ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش‌بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق­نامه تامین ­مالی دانست و افزود: محصول این توافق­نامه بی‌شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری ­ها است.

معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره) در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام­ خمینی در عملیاتی کردن این توافق­نامه اشاره کرد و گفت: پای­ کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مسئله ما است که می­ کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

آسوده اضافه کرد: توافق با سامانه‌های تامین ­مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تامین مالی جمعی آبادیران دارند، می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الفاظ رکیک سپهر حیدری پس از ممنوعیت حضور دختران پرسپولیسی در ورزشگاه
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد