Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_مدیر کل شیلات خوزستان گفت:در سال ۹۹ حدود ۲۷۰ تن تولید داشته‌ایم که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۸۰۰ تن و در سال آینده به بالای ۲۰۰۰ تن خواهیم رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، به نقل از سازمان شیلات استان خوزستان، فتح الله ابوعلی در حاشیه افتتاح دهمین نمایشگاه کشاورزی، نهاده ها، تجهیزات آبیاری، لوازم باغبانی و گلخانه‌ای، دام، طیور،  آبزیان، داروهای دامپزشکی و صنایع وابسته در خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شیلات در خوزستان جایگاه ویژه‌ای دارد، خوزستان ظرفیت این را دارد که کلیه فعالیت‌های حوزه شیلات را در آن صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل شیلات خوزستان با بیان اینکه در شمالی‌ترین نقطه استان امکان پروس ماهیان سردابی وجود دارد، عنوان داشت: خوزستان 11 درصد کل تولیدات کشور را در اختیار دارد و جایگاه سوم کشور ایستاده‌ایم.

ابوعلی افزود: در کشور حدود 60 درصد از کل تولیدات شیلات در حوزه سید، صیادی و 40 درصد باقی‌مانده آبزی پروری است، 20 درصد کل تولیدات آبزی پروری کشور در خوزستان می‌باشد و از این حیث جایگاه ویژه‌ای داریم.

وی ادامه داد: با توجه به سیاست‌های جهانی برای کاهش فشار بر جانوران دریایی موضوع پرورش ماهیان را در دستور کار داریم،  امسال توانستیم با بررسی جامعی که از ظرفیت های استان داریم طرح تولید 1 میلیون تن تولیدات شیلاتی داشته باشیم، اکنون 1 میلیون و 600 هزار تن پرورش ماهی در کشور وجود دارد که حدود 142 هزار تن تولیدات خوزستان است.

مدیرکل شیلات خوزستان با بیان اینکه در تولید میگو جهش 3 برابری در تولید داشته‌ایم، ابراز داشت: در سال 99 حدود 270 تن تولید داشته‌ایم که این میزان در سال 1400 به 800 تن و در سال آینده به بالای 2000 تن خواهیم رسید؛ همچنین تولید ماهیان خاویار را به تازگی آغاز کرده‌ایم که به زودی طرح های آن وارد مدار تولید می شود.

14 درصد محصولات کشاورزی کشور در خوزستان تولید می‌شودآزاد‌سازی سواحل به خوزستان رسید/ 80 ‌درصد ‌سواحل آبادان و خرمشهر رفع تصرف شدخط و نشان تعزیرات برای گرانفروشان؛ نظارت بر بازار شب عید خوزستان تشدید می‌شود

ابوعلی با اشاره به آغاز تولید 38 هزار هکتار طرح‌های تولیدی شیلات در روزهای گذشته گفت: طرح جامع شیلات بر اساس ظرفیت‌های استان خوزستان طراحی شد در استان 220 کیلومتر ساحل داریم که می‌توانیم با استفاده از آب دریا ماهیان دریایی تولید کنیم با همکاران تحقیقاتی توانستیم در سالهای گذشته طرحی را با استفاده از زهاب نیشکر داشته باشیم در خرمشهر 110 تن میگو با این روش تولید کردیم که به کشورهای اروپایی صادر شد.

وی صید ترال را تهدیدی جدی برای همه نقاط دانست و ابراز داشت: صید میگو به صورت ترال انجام می‌شود که فقط در 3 ماه سال آزاد است، تیلاپیا نیز به صورت عام تهدیدی است اما به صورت خاص گونه‌های دارد که اگر با تکنولوژی روز دنیا تولید شود، تهدیدی برای محیط زیست نخواهد بود.

مدیر کل شیلات خوزستان گفت: اکنون بیش از 7 میلیون تن تیلاپیا در دنیا تولید می‌شود ، مصردر خاورمیانه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این ماهی است؛ پیش از کرونا سالانه 30 هزار تن تیلاپیا به کشور وارد می‌شدو ظرفیت تولید این ماهی درون کشور وجود دارد.

ابوعلی در پایان اظهار داشت: خشکسالی همیشه به صنعت آبزی پروری زیان می‌رساند، پیش بینی ما این بود که 2700 هکتار از 14 هزار هکتار آسیب دیدند که با هوادهی و استفاده از ابزار در بحران توانستیم کمترین خسارت را داشته باشیم.

انتهای پیام/331/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کل شیلات خوزستان تولید می شود تن تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۵۸۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • پخت ۱۰ کیلو چلو میگو توسط آشپز مشهور هندی (فیلم)
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان