Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصاد آنلاین، طرح "نظام تنظیم ‌مقررات خدمات فضای مجازی" که در بین عموم با نام طرح صیانت شناخته می‌شود پس از چندبار اصلاح و وعده برای تغییر بیشتر، همچنان مورد انتقاد شدید کارشناسان است. به اعتقاد کارشناسان بندهای در این طرح وجود دارد که در صورت تصویب به طور مشخص ناقض آزادی بیان و حریم خصوصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین امامی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر رسانه های نوین، در گفت و گو با اقتصاد آنلاین تاکید دارد: تصویب آنچه اکنون به عنوان طرح نظام تنظیم ‌مقررات خدمات فضای مجازی در دست بررسی است با ایجاد محدودیت، ممنوعیت و برخورد قهری، ناقض آزادی بیان و توصیفی  از "اجرای حکومت نظامی در فضای مجازی" است که امید است با خرد جمعی مجلس این امر محقق نشود. وی اعتقاد دارد این طرح برگرفته از مکتب چینی حاکمیت سایبری است.

وی تصریح کرد: اصلاحات انجام شده بر روی طرح تا به امروز، تغییری در روح طرح ایجاد نکرده و همچنان مشکلاتی که از ابتدای تدوین داشته، پا برجا باقی مانده است.

به گفته امامی؛ روح طرح ایجاد محدودیت، ممنوعیت، سانسور و اختلال در ارتباط است که همگی این ویژگی ها ما را تبدیل به کشوری منزوی در جامعه جهانی درحال توسعه می کند.

وی مواردی که در صورت تصویب منجر به اجرای حکومت نظامی در فضای مجازی می شود را بندهای دانست که موجب اعمال محدودیت های شدید با هدف ایجاد نظم عمومی و افزایش نظارت ها می شود. در حالی که این محدودیت ها باید برای بخشی از مشاغل حساس مثل نیروهای نظامی و ... اعمال شود.

امامی اظهار کرد: با تصویب این بندها فضای مجازی به شدت امنیتی و ناقض حریم خصوصی می‌شود که مغایر با اصول حقوق شهروندی و حقوق بشر است.

وی یکی از این بندها را الزامات مربوط به پلتفرم‌های خارجی عنوان کرد و افزود: بر این اساس پلتفرم‌های خارجی موظف هستند دفتر نمانیدگی در ایران ثبت کنند و این به معنی انتشار محتوا مطابق به قوانین کشور، حذف آن به دستور مراجع قضایی و در صورت لزوم در اختیار قرار دادن اطلاعات منتشر کننده محتوا است.

این کارشناس اضافه کرد: بند مورد انتقاد دیگر، مربوط به مناسبات پولی و بانکی کاربران در پلتفرم های خارجی است که کسب و کارها را دچار مشکلات جدی می‌کند.

امامی توضیح داد: این بند بانک‌ها را از دادن خدمات به کسب و کارهای فعال در پلتفرم‌های خارجی منع کرده است، به عبارت دیگر بانک‌ها دیگر اجازه نخواهند داشت به کسب و کارهای که در پلتفرم‌های خارجی اقدام به تبلیغ یا فروش کالای خود می کنند خدماتی مانند دستگاه های کارت خوان یا خدمات مشابه دیگر بدهند در غیر این صورت مجرم شناخته خواهند شد.

این مدرس فضای مجازی در دانشگاه یادآور شد: طبق آمار بیش از 9 میلیون نفر برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ خود از پلتفرم‌های خارجی مانند اینستاگرام با تلگرام برای تبلیغات و فروش کالاهایشان بهر‌ه می برند که بسیاری از آن‌ها کسب و کارهای خانگی هستند.

امامی به تشکیل کارگروه مدیریت گذرگاه مرزی در این طرح اشاره کرد و گفت: با حضور مراجع امنیتی و نظامی برای مدیریت اینترنت کشورمان، امنیت ارتباطات و اطلاعات و مدیریت ترافیک اینترنت ورودی و خروجی کشور به عهده این کارگروه قرار می گیرد.

وی معتقد است؛ این ماده از طرح به مراجع نظامی اختیار می‌دهد که هر زمان بخواهند دسترسی کاربران به اینترنت بین الملل را محدود و حتی قطع کنند.

امامی با اشاره به بند، احراز هویت معتبر کاربران و سند هویت معتبر مصوب شورای عالی فضای مجازی، گفت: اجبار به احراز هویت کاربران در فضای مجازی به این معنی است که هر کس می خواهد از فضای مجازی استفاده کند دیگر هویت مجازی نمی تواند داشته باشد بلکه باید اطلاعات شخصی خود از جمله شماره کارت ملی را در اختیار قرار دهد، به این ترتیب هر دستگاهی و سازمانی به این بهانه می تواند به اطلاعات خصوصی افراد دسترسی داشته باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه در این مورد حد و حدود مشخص نشده و به صورت کلی بیان شده است و این نگرانی وجود دارد بدون محدودیت اطلاعات شخصی افراد در اختیار دستگاه ها قرار گیرد.

امامی اظهار کرد: بند ت ماده 15، ذخیره‌سازی و پردازش داده‌های کاربران ایرانی مطابق مصوبات شورا و ضوابط و مقررات مربوط آن، این اختیار را می دهد هر آنچه شما تولید محتوا و بارگذاری می کنید توسط نهادهای متولی ضبط و نگهداری می شود و هر زمان که بخواهند می توانند از آن استفاده کنند.

وی ماده مربوط به ارائه‌دهندگان خدمات فضای مجازی به منظور سالم‌سازی محتوای فضای عمومی خدمات فضای مجازی، را دیگر ماده مورد بحث عنوان کرد و افزود: بر طبق این ماده ارائه‌دهندگان خدمات فضای مجازی موظف‌اند رأساً مطابق فهرست و ضوابط اعلامی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، حداکثر ظرف مدت ۱۲ ساعت محتوای مجرمانه مزبور را پالایش و گزارش مربوط را به دبیرخانه کارگروه مذکور ارسال نمایند.

امامی ادامه داد: این ماده تبصره ای دارد که، به منظور از محتوای فضای عمومی آن بخشی از محتواهای خدمات فضای مجازی است که دسترسی به آن نیاز به اخذ اجازه از کاربر ارائه دهنده محتوا ندارد.

وی گفت: همچنین در تبصره دیگر این ماده، پالایش محتوا به دستور کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و مقامات قضایی بلافاصله لازم الاجرا است. به عبارت دیگر، اگر مراجع مربوطه تشخیص دهند یک پلتفرم داخلی یا خارجی باید اقدام به حذف پست کاربر کند و اگر از آن سر باز بزنند مصداق محتوای مجرمانه است و با آن برخورد قضایی خواهد شد.

این کارشناس بر این باور است؛ مراجعی که کنترل پهنای باند اینترنت بین الملل را بر عهده دارند با محدود کردن آن یا ایجاد اختلال، شرایطی را به وجود می‌آورند که نهایت منجر به محدودیت شدید پلتفرم‌های خارجی خواهد شد که خود نوعی ممنوعیت است.

وی همچنین ازافزایش شکاف دیجیتال در داخل کشور ابراز نگرانی کرد و گفت: زمانی خواهد رسید که افراد مرفه امکان بیشتر برای دسترسی به اینترنت ماهواره ای را خواهند یافت و اقشار کم درآمد از آن بی بهره می مانند و این عاملی برای شکاف دیجیتال بیشتر اقتصادی و دانش در بین اقشار یک کشور و افزایش عمیق تر فاصله طبقاتی می ‌شود.

این مدرس دانشگاه و پژوهشگر رسانه های نوین، همچنین معتقد است؛ در کشور ما الگویی از چین در حال شکل گرفتن است که می توان آن را "مکتب چینی حاکمیت سایبری" نامید.

امامی تصرح کرد: این مکتب برپایه اقتدارگرایی دیجیتال، پایمال کردن حقوق سایبری شهروندان از طریق سرکوب آزادی اطلاعات و نقض حریم خصوصی کاربران و تجسس و نظارت بر کاربران بنانهاده شده است.

امامی معیار مورد قبول مجریان این مکتب را احراز هویت، محدویت، ممنوعیت و سانسور با هدف  نظارت سراسربین دولت بر مردم و اعمال قدرت نوین مطرح کرد.

وی در پایان تصریح کرد: این سیاست گذاری و حاکمیت سایبری چینی برای مردم ایران جواب نمی دهد و محکوم به شکست است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اینترنت فضای مجازی مجلس شورای اسلامی حسین امامی طرح صیانت از فضای مجازی طرح صیانت مسدودسازی اینترنت خدمات فضای مجازی پلتفرم های خارجی محتوای مجرمانه فضای مجازی کسب و کارهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۷۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی شنیده‌ها حاکی از آن است که فصل جدید «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم با حضور بخشی از تیم بازیگران فصول قبلی به همراه بازیگرانی از مازندران، تا تابستان کلید خواهد خورد که سارا و نیکا فرقانی اصل بازیگران دوقلوی این سریال در فصل جدید حضور ندارند.

عدم حضور سارا و نیکا در فصل جدید پایتخت از این جهت قابل توجه است که گویا انتشار تصاویری از سبک زندگی این دو خواهر دوقلوی ساکن سوئد به مذاق برخی مدیران صداوسیما خوش نیامده و تصمیم به حذف آن‌ها از فصل جدید پایتخت گرفته‌اند.

برخی ادعا‌ها در فضای مجازی از این حکایت دارد که شرط تولید فصل جدید پایتخت حذف سارا و نیکا فرقانی اصل بوده است. شایعه‌ای که تا این لحظه واکنشی از سوی عوامل این سریال و یا حتی مدیران صداوسیما نسبت به آن نشان داده نشده است.

این شایعه زمانی به واقعیت نزدیکتر شد که پیام احمدی‌نیا بازیگر، با انتشار فراخوان بازیگری برای سریال «پایتخت» در استوری صفحه شخصی اینستاگرام خود متذکر شده‌است که این سریال به دنبال، یک پیرمرد ۶۵ سال به بالا مازندرانی، پسر بچه ۷ ساله مازندرانی، دوقلو‌های همسان خانم ۱۸ تا ۲۵ سال و یک خانم جوان ۲۵ تا ۳۵ سال می‌گردد.

احمدی نیا در رابطه با این استوری گفت: «به دلیل اینکه عضو صنف بودم از من خواسته شد تا این فراخوان را در فضای مجازی به اشتراک بگذارم و من این کار را انجام دادم و از جزییات خبری ندارم!»

اگرچه مراحل اولیه تولید این پروژه پیشتر آغاز شده، اما به دلیل مسائلی که بین مدیران سیما فیلم و تهیه کننده این سریال بود، حتی رایزنی ساخت فیلم سینمایی فصل هفتم «پایتخت» و اکران نوروزی آن صورت نگرفت و اکنون شاهد فراخوان ساخت فصل هفتم سریال آن هستیم.

پیشتر نیز سارا فرقانی در اینستاگرام خود نوشته بود: «به فضای مجازی توجه نکنید و بدانید که خودم اخبار درست را به شما می‌دهم، در حال حاضر با خبر شدم که ممکن است قصه پایتخت ده سال جلوتر رود و من و نیکا به اقتضای قصه ممکن است بزرگتر شده باشیم، اما هنوز هیچی صد در صد نیست.»

نکته جالب توجه این که برخی رسانه‌ها از نمایش داده نشدن بازپخش فصل ششم این سریال نوشتند. در این خبر آمده بود شبکه «آی فیلم» که از سال گذشته پخش سریال «پایتخت» را شروع کرده بود و فصول مختلف این سریال را به نوبت روی آنتن می‌فرستاد، با پایان فصل پنجم ادامه پخش آن را متوقف خواهد کرد و به جای فصل ششم، سریال «پژمان» را روانه آنتن می‌کند.

باید دید کش و قوس ساخته شدن و نشدن «پایتخت» به کجا می‌انجامد؟!

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم