Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@13:29:56 GMT

جزئیات توسعه زیرسطحی حرم کاظمین +عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۷۰۶۹۹

جزئیات توسعه زیرسطحی حرم کاظمین +عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس، محسن صالحی گلسفیدی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کاظمین گفت: با توجه به لزوم ساخت فضای مسقف برای پاسخگویی به نیازهای رفاهی و خدماتی زائران حرم مطهر کاظمین به‌ویژه در ایام شلوغ زیارتی مانند اربعین حسینی و شهادت امام موسی کاظم(ع)، طرح احداث صحن امام محمدباقر(ع) در سرداب(طبقه زیرین) صحن آیت الله شهید باقر صدر در برنامه کاری عتبه کاظمیه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرم امامین جوادین (ع)

وی افزود: این طرح در منطقه شمالی مجموعه حرم قرار دارد که از طریق سردر جنوبی معروف به سردر اتابکی به مسجد تاریخی صفوی و سپس به گنبدخانه حرم مطهر متصل می‌شود. 

صالحی با بیان اینکه صحن امام محمدباقر(ع) یک طرح توسعه زیرسطحی با کاربری زیارتی و خدماتی با وسعت نزدیک به ۶ هزار مترمربع است ادامه داد: با هماهنگی عتبه کاظمیه مقرر شد تا پس از مطالعه آب‌های زیر زمینی، کار تخریب ستون‌ها و سقف سرداب، اجرای دیوار حائل آب‌بند و برداشتن فونداسیون و عملیات خاکبرداری صورت گیرد که تا کنون این بخش از کار بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشته است. 

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات کاظمین ادامه داد: پس از اتمام عملیات خاکبرداری و پایین بردن کف سرداب، امکان دستیابی به ارتفاع بیش از ۵ متر در سرداب محل اجرای طرح فراهم خواهد شد.

وی اجرای طرح امام محمدباقر(ع) را یکی از فنی‌ترین پروژه‌های عتبات دانست و خاطرنشان کرد: در کنار مشکل وجود آب‌های زیر سطحی، مجاورت محل اجرای طرح با مسجد تاریخی صفوی که از میراث ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی در حرم مطهر امامین جوادین (ع) است بر چالش‌های اجرایی این طرح افزوده است. 

صالحی افزود: اجرای عملیات پایدارسازی با استفاده از اجرای شمع و خاکبرداری در کنار ایوان اتابکی حرم مطهر که روی ۱۰ ستون به ارتفاع ۱۱ متر بنا شده است، از دیگر مسائل چالش برانگیز پیش روی عوامل اجرایی است.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات کاظمین گفت: هم اکنون با وجود محدودیت‌های کرونایی، حدود ۸۰ نفر در این طرح مشغول به کار هستند که پیش‌بینی می‌شود با رفع محدودیت‌ها، عوامل اجرایی طرح به ۱۴۰ نفر افزایش یابد.

وی گفت: استان‌های قم و فارس به دلیل وجود بارگاه منور خواهر و برادر امام رضا(ع) در آنجا و استان‌های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، به برکت همجواری با بارگاه منور سلاله اطهر امام موسی کاظم(ع) به‌عنوان استان‌های معین این طرح توسعه زیر سطحی انتخاب شده‌اند.

براساس این گزارش، زمان اجرای صحن امام محمدباقر(ع) تا پایان سال ۱۴۰۳ برآورد شده است.علاقه‌مندان برای مشارکت در فیض توسعه حرم باب الحوائج امام موسی کاظم می‌توانند با مراجعه به سایت ستاد توسعه و بازسازی عتبات به نشانی www.atabat.org  و درگاه پرداخت آنلاین، نذر خود را به میزان دلخواه پرداخت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کاظمین محسن صالحی ستاد بازسازی عتبات ستاد توسعه و بازسازی عتبات امام محمدباقر ع حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۰۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است

ایسنا/هرمزگان شهردار بندرعباس گفت: اقدامات شهرداری بندرعباس بر توسعه شهر و توسعه گردشگری متمرکز بوده و بیشتر پروژه‌های شهری در این راستا تعریف شده و توسعه و گردشگری شهر و توریسم یکی از اهداف اصلی شهرداری است.

مهدی نوبانی امروز ۸ اردیبهشت در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در هرمزگان با اشاره به عملکرد شهرداری بندرعباس گفت: شفافیت در عملکرد شهرداری سبب افزایش امیدواری و اعتماد در جامعه می‌شود.

وی تصریح کرد: در سالی که گذشت شهرداری بندرعباس با حمایت‌های اعضای شورای اسلامی شهر توانست در جهت عمران و آبادانی گام‌های موثری بردارد.

شهردار بندرعباس با بیان اینکه توسعه و گردشگری شهر و توریسم یکی از اهداف اصلی شهرداری است، افزود: بهبود کیفیت فضاهای شهری که امروزه در کنار توسعه پایدار مطرح می‌شود از اهداف اصلی شهرداری‌ها است و از ارکان اصلی شکوفایی و ارتقای کیفیت زندگی و توسعه اجتماعی اقتصادی به شمار می‌رود.

گام‌های موثر در ارتقای شهر بندرعباس

نوبانی ادامه داد: شهرداری بندرعباس کوشیده است از طریق به کارگیری افراد متخصص، توزیع مناسب مراکز خدماتی و رفاهی شهر و توسعه حمل و نقل عمومی در این راستا ترقی کند، هرچند هنوز در این موارد با شرایط ایده آل فاصله زیادی داریم اما توانسته‌ایم گام‌های موثری در این زمینه برداریم و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک شهر را به آنچه لایق مردم شریف بندرعباس است تبدیل کنیم.

وی از احداث بوستان ارمغان مالیاتی در ورودی شهر، بوستان نخل شهرک پیامبر اعظم (ص)، پارک دانشجو بلوار دانشگاه، نخستین باغ وحش مصنوعی ساوانا، نورپردازی و زیباسازی بوستان دباغیان، نصب آلاچیق‌ها در منظرگاه ساحلی، زیباسازی ورودی شرقی شهر بندرعباس، کاشت درخت انجیر معابد در حاشیه بلوار جهانگردی، حرا کاری بوستان ولایت، زیباسازی بلوار ولیعصر و نورپردازی بلوار امام حسین (ع) به عنوان اقدامات عمرانی حوزه شهری نام برد.

شناسنامه‌دار کردن درختان بندرعباس

شهردار بندرعباس بیان کرد: افتتاح بزرگترین تونل نور ایران، نورپردازی بلوار امام خمینی (ره)، روشنایی بوستان شهرک اندیشه منطقه ۲، نورپردازی میدان شهدا و بلوار صیادان، نصب المان‌های مرد ماهیگیر در پارک کاکتوس، المان کتاب و کتابخوانی چهارراه مطهری، المان‌های طرح بادگیر در بلوار سید جمال و بهادر شمالی، المان‌های گل لاله نوری در بلوار آیت اله طالقانی و بلوار امام خمینی و بلوارجمهوری اسلامی، نصب المان عروس دریایی بلوار طالقانی از دیگر طرح‌های اجرا شده است.

این مسئول شهری بیان کرد: المان رنگین کمان در کنار اسکله حقانی، المان ویژه شب یلدا، المان مرد دوستدار طبیعت، المان متحرک خورشید گردون، المان کوسه در ساحل، المان سبزقبای هندی و المان سفره هفت سین، پلاک کوبی و شناسنامه‌دار کردن درختان، نقاشی دیواری و د یوار نگاری منازل صداو سیما، دیوار نگاری اداره دارایی خیابان بهادر شمالی، و جنب بانک ملی بلوار امام خمینی به عنوان اقدامات شهرداری در جهت بهبود کیفیت فضاهای است.

توجه جدی به ارتقای زیرساخت‌ها در بندرعباس

شهردار بندرعباس در ادامه خاطر نشان کرد: بهبود کیفیت زندگی شهری بدون وجود بزرگراه‌ها، شبکه‌های حمل‌ونقل ریلی، فرودگاه‌ها، شبکه‌های تامین آب، شبکه‌های فاضلاب، تلفن، برق و شبکه‌های اینترنت و موبایل غیرقابل تصور است و وجود این ساختارها به مانند نور آفتاب، درختان و هوای پاک برای شهروندان ضرورت دارد.

وی از احداث تقاطع غیر همسطح شبدری مهرگان، تقاطع غیر همسطح پیامبر اعظم (ص)، پل رودخانه ای پیامبر اعظم (ص)، عملیات تخریب و بازگشایی معبر خیابان ۲۰ متری محله چاهستانی‌ها، بازگشایی معبر ۱۶ متری نایبند جنوبی، بازگشایی خیابان اسلام آباد، بازگشایی خیابان آزادگان، بازگشایی میدان انبه تا میدان امام علی (ع)، افتتاح و بهره برداری از خیابان کار، اصلاح ورودی کوچه عمران ۱۳ در محله نایبند جنوبی به ابعاد ۶ متر، ساماندهی جداول و اصلاح و بهسازی مسیر آ ب در کوچه های صحیفه، ساماندهی کارگران فصلی با پروژه ایستکار به‌عنوان دیگر طرح‌های اجرا شده نام برد.

مهدی نوبانی ادامه داد: عملیات زیرسازی و آسفالت معابر اصلی و فرعی سطح شهر، پیاده رو سازی بلوار شهید سالاری، سنگفرش ضلع غربی پیاده رو حافظ و آغاز پروژه فیبر نوری از دیگر اقدامات در حوزه عمرانی و توسعه زیر ساخت‌های شهری است.

شهردار بندرعباس خاطرنشان کرد: زیرساخت‌ها نه تنها برای رفع احتیاجات همگانی روزمره مورد نیاز هستند، بلکه عامل رفع احتیاجات دیگر نیز هستند، این موارد نسبت به سایر تأسیسات به سرمایه‌گذاری بیشتری احتیاج دارند؛ بنابراین از یک طرف توسعه آن‌ها رافع نیازهایی گسترده‌تر از نیازهای همگانی روزمره است و از طرف دیگر مبدا، ملزوم و موجد فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • آغاز عملیات توسعه بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) خاش
  • اجرای پویش کاشی حرم در لرستان
  • رضایتمندی مردم از اجرای طرح نور در سطح استان سمنان
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است