Web Analytics Made Easy - Statcounter

۳۰ سال از تأسیس سازمان منطقه آزاد در جزیره‌ قشم می‌گذرد و هنوز جاده‌های فرسوده‌ای در جزیره وجود دارند که در نزدیک به چهل سال پیش از سوی جهاد سازندگی احداث شده‌اند.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، هر چند در دو دهه اخیر جاده‌های قشم توسعه قابل قبولی یافته و در حال حاضر بسیاری از مشکلات با پروژه‌های اجرایی رفع شده، اما کماکان قشم از نظر ایمنی ترددی با توجه به خیل قابل توجه گردشگران دار چالش‌های اساسی و گا‌هاً مرگبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


تصادفات متعدد در جاده‌های قشم

اخبار مرگ و میر و تلفات جاده‌ای در قشم همواره در گوشه و کنار جزیره به گوش می‌رسد که متاسفانه در جدیدترین اتفاقی مرگباری که رخداده است، در یک تصادف هولناک دو نفر از هموطنان کشته و هشت نیز مجروح شدند، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم در خصوص این واقعه که هفتم اسفندماه جاری به وقوع پیوست، افزود: در تصادف بین سه خودرو در حدفاصل بین روستای کووه‌ای و شهر درگهان دو نفر از هم‌وطنان جان باختند و ۸ نفر دیگر نیز مجروح شدند.

رفع نقاط حادثه خیز و استانداردسازی آیتم‌های مدنظر در این سال‌ها همواره مورد مطالبه مردم، شورا‌ها و دهیاری‌ها و حتی مسئولان نیز بوده است، که به نظر می‌آید با توجه به میزان حوادث و وقایع این امر نیازمند همتی مضاعف است.

۳۰ سال از تأسیس سازمان منطقه آزاد در جزیره‌ قشم می‌گذرد و هنوز جاده‌های فرسوده‌ای در جزیره وجود دارند که در نزدیک به چهل سال پیش از سوی جهاد سازندگی احداث شده‌اند و جاده‌هایی نیز هستند که در این مدت حتی یک بار روکش آسفالت نشده است.

جاده فرسوده سوزا به رمکان به عنوان یکی از جاده‌هایی که در نقاط پرجمعیت جزیره قرار دارد به طول ۱۱ کیلومتر از سوزا به رمکان به‌عنوان یکی از جاده‌های مرگبار جزیره شناخته می‌شود که ۳۵ سال پیش احداث شده است. این جاده با پل‌های مخروبه متعدد و پیچ‌های خطرناک، به دلیل کم بودن عرض جاده یکی از خطرناک‌ترین جاده‌ها به‌ویژه برای گردشگران ناآشنا به راه‌های مواصلاتی جزیره محسوب می‌شود؛ این جاده از رمکان به روستای زیرانگ نیز با همین وضعیت خطرناک امتداد می‌یابد.

 


به گفته شورا‌های محلی، ماهی نیست که یکی دو مورد تصادفات جاده‌ای منجر به فوت در محور مواصلاتی سوزا - رمکان اتفاق نیافتد؛ به‌ویژه برای گردشگران که به دلیل ناآشنایی به این جاده اغلب جان خود را از دست می‌دهند و قربانیان اصلی این ضعف زیرساختی می‌شوند.

خواسته مردم ایجاد بزرگراه در جاده پرتردد جنوب به مرکز جزیره است. ناگفته نماند سازمان منطقه آزاد به‌خصوص در این دوره مدیریتی اقدام به احداث جاده‌های جدید گردشگری در برخی نقاط جزیره کرده و این موضوع برای توسعه گردشگری قطعاً حائز اهمیت است، اما سؤال اساسی مردم جزیره این است که مگر توسعه گردشگری از جان جامعه محلی مهم‌تر است؟

در دولت نهم و دهم طرح احداث بزرگراه خلیج‌فارس در دستور کار دولت قرار گرفت و توانست بخشی از مشکلات مواصلاتی جزیره را به‌خصوص محور قشم - درگهان را مرتفع کند؛ ولی این طرح که قرار بود تا لافت ادامه پیدا کند تا مقصد درگهان، اما متوقف شد.

 

اصلاح و استانداردسازی محورهای قشم

همانطور که گفته شد، اصلاح و استانداردسازی محور‌های مواصلاتی قشم به نوعی تبدیل به دغدغه‌ای روزمره در حوزه عمرانی برای همگان شده است، به عنوان نمونه حسین ناصری‌نژاد مدیر وقت امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم در تیرماه ۱۳۹۹ از اصلاح نقاط حادثه خیر محور لافت به درگهان و لافت به کاوه و همچنین اصلاح نقاط حادثه خیر دیگر این محور خبر داده بود.

این مسئول خاطرنشان کرد: اصلاح یا حذف نقاط پر حادثه تاثیر بسزایی در ارتقای ایمنی و کاهش حوادث ترافیکی دارد که سعی می‌شود این امر به صورت علمی و مبتنی بر اصول جهانی و متناسب با اقلیم و شرایط این منطقه انجام شود.

حال امید است با توجه به حساسیت و خطرناک بودن نقاط حادثه خیز و غیر استاندارد بودن جاده‌های سطح جزیره، جاده‌های قشم نیز که گویا از تبعات مدیریت موازی و چندوجهی که یکی از چالش‌های مدیریتی جزیره با توجه به فعالیت سازمان منطقه آزاد است، مصون نمانده‌اند، با توجه به فرارسیدن نوروز به سمت هر چه استانداردتر شدن پیش بروند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قشم بوشهر جاده سازمان منطقه آزاد نقاط حادثه جاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۰۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است

رئیس شورای شهرستان بن گفت: بخش شیدا از لحاظ زیرساختی بسیار ضعیف است و تقاضا می‌شود به این بخش در تخصیص اعتبارات نگاه ویژه‌ای شود.

محمود بهارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه بخش شیدا از لحاظ زیرساختی بسیار ضعیف است و تقاضا می‌شود به این بخش در تخصیص اعتبارات نگاه ویژه‌ای شود، اظهار کرد: اخذ مجوز ماده ۲۳ برای سالن ورزشی، ورودی و خروجی شهر یان‌چشمه جهت ایجاد میدان و بلوار ورودی و تخصیص اعتبار بهره‌برداری فاضلاب شهر بن پس از گذشت قریب به ۳۵ سال از کلنگ‌زنی پروژه، از مطالبات اولویت‌دار مردم این شهرستان است.

وی افزود: تخصیص اعتبار جهت بهره‌برداری سه‌راهی بارده به تومانک و احداث زیرگذر یا روگذر نیز از دیگر تقاضاهای مردم شهرستان است.

رئیس شورای شهرستان بن با اشاره به لزوم تخصیص اعتبار جهت بهره‌برداری جاده ترانزیتی بن به سد زاینده‌رود اضافه کرد: ۲۰ میلیارد از محل اعتبارات محرومیت‌زدایی به شهرستان تعلق گرفته است و تکمیل این جاده باید در اولویت قرار گیرد.

بهارلویی تاکید کرد: تدابیر لازم در خصوص آسفالت و زیرسازی معابر روستاهای حیدری، شیخ شبان، بارده، تومانک، لارک، آزادگان، پهنا، شهر وردنجان و شهر بن، همچنین احداث زیرگذر یا روگذر روستای لارک و ترمیم و روکش آسفالت جاده پهنا به آزادگان اتخاذ شود.

کد خبر 749185

دیگر خبرها

  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است
  • رفع خطر ۱۸ نقطه پر تصادف شناسایی شده استان
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • اصلاح شیوه آبیاری نخیلات آب‌پخش نیازمند اجماع استانی است
  • بستن پرونده نقاط پرحادثه همدان
  • ایمن‌سازی ۴۱ نقطه پرحادثه در محورهای مواصلاتی کرمانشاه
  • ایمن سازی ۴۱ نقطه پرحادثه در محورهای مواصلاتی کرمانشاه
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز