Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سهرابی، با اشاره به این که یکی از عوامل تهدید کننده سلامتی که بار بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، مصرف محصولات دخانی است، گفت: برای کنترل مصرف دخانیات و سیگار سازم ان جهانی بهداشت استراتژی‌های چندگانه‌ای را به کشورها پیشنهاد داده است.

مالیات بر مواد دخانی، ممنوعیت تبلیغ محصولات دخانی، ممنوعیت فروش این محصولات به زیر ۱۸ سال و ممنوعیت مصرف در مکان‌های عمومی و سربسته از جمله سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی برای کنترل مصرف محصولات دخانی است که وی به آن اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالیات بر سیگار اصلی ترین راهکارهای سازمان جهانی بهداشت برای کاهش مصرف

سهرابی، تخصیص مالیات بر محصولات دخانی را یکی از مهمترین راهکارهای سازمان جهانی بهداشت برای کاهش مصرف سیگار عنوان کرد و افزود: اختصاص مالیات بر سیگار و در ادامه بالا رفتن قیمت آن بیشترین تأثیر در کاهش مصرف سیگار خصوصاً در افراد کم سن و سال را دارد.

وی با بیان این که هرچه سن مصرف سیگار پایین‌تر باشد، به همان نسبت هم وابستگی و ترک کردن آن سخت‌تر می‌شود گفت: باید دسترسی نوجوانان به عنوان گروه‌های پرخطر به سیگار و مواد دخانی کاهش یابد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: افزایش قیمت سیگار یکی از مهمترین راهکارهای بازدارنده‌ای است که می‌تواند دسترسی نوجوانان را به این محصولات محدودتر کند، در واقع این راهکار استراتژی است که در بیشتر کشورهای موفق دنیا که توانسته اند مصرف سیگار را کنترل کنند انجام می‌شود.

اختصاص مالیات به تولیدکنندگان مواد دخانی در کشور ما از نُرم جهانی بسیار پایین‌تر است

وی با تاکید بر اینکه در کشور ما تا به امروز سیاست‌های سازمان جهانی بهداشت برای کنترل مصرف مواد دخانی به جز مالیات اجرا شده است ادامه داد: اختصاص مالیات به تولیدکنندگان مواد دخانی در کشور ما متأسفانه بسیار پایین‌تر از استاندارهای جهانی است.

سهرابی اضافه کرد: کاهش نرخ مالیات در محصولات دخانی پیامدهای منفی از جمله دسترسی راحت تر نوجوانان به سیگار در پی دارد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: قیمت پایین سیگار باعث می‌شود که نوجوانان به عنوان گروه‌های پرخطر به راحتی و با مقدار ناچیزی با پول توجیبی هفتگی خود بتوانند سیگار تهیه کنند.

سهرابی با بیان این که مالیاتی که از مواد مضر بر سلامت مثل نوشابه که ماده غذایی مضر است و یا سیگار به خزانه تزریق می‌شود، صرف هزینه‌های نظام سلامت و ایجاد زیرساخت‌های پیشگیری از بیماری‌ها می‌شود خاطرنشان کرد: در بودجه سلامت ۱۴۰۱ درآمدهای حاصل از مالیات بر سیگار هم پیش بینی شده بود، که اگر چنانچه این مهم تصویب شود می‌تواند به میزان قابل توجهی از بار بیماری‌ها بکاهد.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت تقویت نظام شبکه و سیستم بهداشتی خاطرنشان کرد: افزایش و تأمین منابع از طریق اخذ مالیات بر مواد مضر سلامت در حوزه بهداشت و درمان می‌تواند زیرساخت‌های نظام سلامت را تقویت کند.

مالیات بر سیگار فقط مخصوص ایران نیست

معاون امور بهداشتی دانشگاه ضمن انتقاد از اظهار نظرات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر این که مالیات بر سیگار و گران‌تر شدن قیمت تمام شده، به قاچاق آن دامن می‌زند گفت: مالیات بر سیگار فقط مخصوص ایران نیست، تمام کشورهای موفق در کنترل مصرف مواد دخانی دنیا به سیگار مالیات اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: باید راه‌های اصولی برای پیشگیری از قاچاق سیگار در کشور انجام شود.

سهرابی تاکید کرد: با توجه به مضرات سیگار هیچ توجیهی برای در دسترس تر بودن این کالا وجود ندارد.

ردپای سیگار در سرطان‌ها

وی با اشاره به افزایش بار بیماری‌ها در پی مصرف سیگار هشدار داد: ردپای مصرف سیگار در تمام سرطان‌های دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی، دستگاه گوارش، سیستم ادراری، دستگاه تناسلی دیده می‌شود و تمام افراد سیگاری شرایط حادتری از بیماری را در مقایسه با غیر سیگاری‌ها تجربه می‌کنند.

سهرابی با بیان اینکه مصرف سیگار با ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی در ارتباط مستقیم است، تاکید کرد: مصرف سیگار مسبب تشدید عفونت‌های دستگاه تنفسی می‌شود و آسیب‌های جبران ناپذیری نیز به ریه وارد می‌کند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه افزود: دسترسی آسان و ارزان به سیگار و عدم تخصیص مالیات به مواد دخانی در واقع نشانه گرفتن سلامت آحاد جامعه است.

وی با بیان این که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کشوری صیانت از جمعیت است گفت: اولین قدم برای صیانت از این طرح حفظ سلامت جمعیت موجود است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه با اشاره به این که یکی از مضرات سیگار کاهش قدرت باروری و ناباروری است گفت: تا جمعیت کشوری سالم نباشد نمی‌تواند فرزندآوری کند.

وی تاکید کرد: مطالعات علمی نشان می‌دهد مصرف سیگار باعث کم شدن حرکت اسپرم در مردان و فلج شدن مژکهای لوله‌های رحمی در زنان می‌شود و قدرت باروری را کاهش می‌دهد.

مصرف بیشتر سیگار با ارزان بودن آن در ارتباط مستقیم است

وی با یادآوری این موضوع که استفاده بیشتر از سیگار با ارزان بودن آن در ارتباط مستقیم است گفت: سیاست حذف مالیات بر سیگار برنامه‌های کشوری را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

معاون امور بهداشتی دانشگاه بازنگری برنامه‌های مالیات بر سیگار و مواد دخانی از سوی سیاست گذاران در مجلس شورای اسلامی را خواستار شد و افزود: لازم است مالیات بر سیگار با هدف افزایش سلامت عمومی همان طور که در تمام دنیا اجرا می‌شود، در کشور ما نیز اجرایی شود. با قرار دادن سیگار ارزان در اختیار مردم به خصوص نوجوانان از نظر اخلاقی در بیماری‌های ناشی از آن مسئول خواهیم بود.

وی به آمار جهانی اختصاص مالیات بر سیگار در دنیا اشاره کرد و افزود: در برخی کشورها مالیات، دو تا سه برابر قیمت سیگار است.

سهرابی در خاتمه خواستار بازنگری سیاست‌های اجرای اختصاص مالیات بر سیگار با هدف ارتقا سلامت مردم و آینده سازان این مرز و بوم شد.

کد خبر 5437731

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری سیگار سرطان دانشگاه شهید بهشتی ویروس کرونا سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا آمار کرونا کووید 19 بهرام عین اللهی روز ملی بیماری های نادر سرطان سویه اومیکرون کرونا افسردگی داروسازی دیابت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی معاون امور بهداشتی دانشگاه مالیات بر سیگار اختصاص مالیات محصولات دخانی جهانی بهداشت کنترل مصرف مواد دخانی مصرف سیگار کشور ما بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۲۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان کردستانی در جشنواره سفیران سلامت درخشیدند

افشین خوش‌گوار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دانش‌آموزان کردستانی ۶ عنوان برتر در مرحله کضوری جشنواره سفیران سلامت را کسب کردند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان اعلام کرد: در هشتمین جشنواره سفیران سلامت دانش‌آموزی، در مرحله شهرستانی ۸ هزار و ۵۲۸ اثر اعلام وصول شد که از این تعداد ۳۱۳ اثر به مرحله استانی راه پیدا کرد.

خوش‌گوار عنوان کرد: پس از داوری آثار راه یافته به مرحله استانی، با نظر شورای داوران ۲۹ اثر به دبیرخانه کشوری جشنواره ارسال شد.

وی گفت: بر اساس اعلام دفتر سلامت و تندرستی وزارت، شش اثر شرکت کنندگان کردستان حائز رتبه‌های برتر کشوری شدند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان خاطرنشان کرد: بر این اساس در رشته کارسازه سارا وکیلی از مدرسه متوسطه اول فاطمه الزهرا شهرستان کامیاران و سیدایمان حسینی از مدرسه متوسطه اول دکتر پرتو ماه دهگلان موفق به کسب عنوان اول شدند.

خوش‌گوار ادامه داد: در بخش کارسازه ابتدایی اول مدرسه شکوفه‌های انقلاب دیواندره متشکل از آریسا محمدیان، ستایش حمزه‌ای و فاطمه زهرا محمدی رتبه چهارم کشوری را به دست آوردند.

وی افزود: در بخش جشنواره عکاسی چهارشنبه آخر سال نیز آلان شادفر از مدرسه شهید فهمیده ناحیه ۲ و شنیا دلکی از مدرسه نیایش دهگلان حائز رتبه برتر کشوری در دوره دوم ابتدایی شدند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان عنوان کرد: در بخش باغچه کوچک سبزیجات نیز ایلیا صفری از مدرسه شهید آزادی کامیاران در دوره اول ابتدایی رتبه پنجم کشور را به دست آورد.

کد خبر 6090668

دیگر خبرها

  • دانش‌آموزان کردستانی در جشنواره سفیران سلامت درخشیدند
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • «اسنوس» مواد مخدر جدید فوتبالیست‌های لیگ برتر
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید