Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اندیشکده آمریکایی می‌گوید پوتین در اوکراین احتمالاً به تخصص تاریخی روسیه در توپخانه به علاوه شیوه‌های آموخته‌شده از موفقیت‌ها در چچن، گرجستان، سوریه و سایر مناطق تکیه خواهد کرد.

سرویس جنگ نرم مشرق - اندیشکده آمریکایی انجمن خاورمیانه در گزارشی به بررسی استراتژی جدید نظامی روسیه در جنگ‌ها پرداخت و نوشت: روسیه با استفاده از موشک‌های کروز حمله به اوکراین را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویدیویی از موشک‌هایی که در حال پرواز با ارتفاع کمی نسبت به زمین هستند منتشر شده است، و یک ویدیوی دیگر پرتاب موشک‌ها به نزدیکی خط مقدم اوکراین را نشان می‌دهد. راب لی، متخصص مناقشه بین روسیه و اوکراین، در توییتر نوشت که موشک‌های کروز مورداستفاده علیه شهر ایوانو فرانکیفسک از نوع کالیبر بوده‌اند. موشک‌های بالستیک نیز مورد استفاده قرار گرفتند.

مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه می‌خوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارش‌ها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌ها، مؤسسات مطالعاتی و رسانه‌های غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید مشرق نیست.

به‌کارگیری فناوری دوران جماهیر شوروی با سامانه‌های مدرن روسی

این اندیشکده می‌نویسد: انواع مختلفی از ابزارآلات جنگی در اختیار ارتش مدرن روسیه قرار دارد. لی خاطرنشان می‌کند که ممکن است مسکو در حال استفاده از کالیبر پرتاب‌شده از دریا، اسکندر M۷۲۸۹ زمین‌پایه یا موشک‌های کروز هواپایه باشد. زرادخانه عظیمی در اختیار روسیه قرار دارد و شواهد حاکی از آن است که برخی از این موشک‌ها در حال حاضر مورد استفاده قرار گرفته‌اند، مانند موشک BM-۳۰ اسمرچ، موشک‌های ضدرادار KH-۳۱ و انواع مختلف سامانه‌های موشک‌انداز چندگانه، مانند موشک‌های گراد و موشک TOS-۱ که بر روی شاسی یک تانک نصب شده است.

اعتقاد بر این است که روسیه این حمله را در درجه اول با استفاده از این زرادخانه موشکی، از موشک‌های کروز تا موشک بالستیک اسکندر، و همچنین موشک‌های کوتاه‌برد آغاز کرده است. این از روش جدید جنگ روسیه پرده‌برداری می‌کند: به‌کارگیری فناوری دوران جماهیر شوروی با سامانه‌های مدرن روسی، که برای اجتناب از نیاز به استفاده از نیروی هوایی علیه اوکراین طراحی شده است.

استراتژی حمله به پدافندهای هوایی و فرودگاه‌ها

چرا این نقشه به این شکل در حال انجام است؟ کاملاً واضح است که روسیه این حملات را به دقت برنامه‌ریزی کرده است. آن‌ها از تاکتیکی استفاده می‌کنند که آمریکا آن را در جنگ‌های گذشته تکمیل کرده است: تلاش برای حمله به پدافندهای هوایی و فرودگاه‌ها؛ به منظور خنثی کردن پدافند هوایی اوکراین قبل از آغاز هر نوع حمله زمینی، و قبل از تلاش روسیه برای تسلط بر آسمان اوکراین با هواپیماهای جنگی. این همان کاری است که ایالات متحده در سال ۱۹۹۱ و همچنین در سال ۲۰۰۳ در عراق انجام داد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه احتمالاً از اتفاقات دهه ۱۹۹۰ درس‌هایی آموخته است، اما همچنین می‌خواهد از روش جدید روسی برای جنگ استفاده کند. این یک جنگ، بدون شکست‌هایی است که روسیه در دهه ۹۰ در چچن با آن مواجه شد. این جنگ همچنین بر اساس موفقیت روسیه در برابر گرجستان در سال ۲۰۰۸ و در سوریه پس از سال ۲۰۱۵ بنا شده است.

افول هژمونی جهانی آمریکا و ظهور یک روسیه احیاشده

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: همزمان با افول هژمونی جهانی آمریکا یک روسیه احیاشده ظهور کرده است، که یگان‌های مدرن آن شامل تعداد زیادی از نیروهایی هستند که مدرنیزه و حرفه‌ای شده‌اند، به علاوه آن‌هایی که در مناطقی مانند سوریه خدمت کرده‌اند. به عنوان مثال، نیروهای ویژه روسیه به سوریه اعزام شده‌اند. یگان‌های نیروی دریایی، پدافند هوایی و نیروی هوایی در آنجا حضور داشته‌اند. نیروهای هوابرد روسیه نیز اغلب در تمرینات نظامی مشترک با بلاروس شرکت کرده‌اند.

از جمله نیروهایی که علیه اوکراین صف‌آرایی کرده‌اند لشکرهای تامان و کانتمیروفسکایا هستند، که بنا بر گزارش‌ها اخیراً در دولبینو، حدود ۳۰ کیلومتری مرز اوکراین، مستقر شده بودند. این دو یگان‌های قدرتمندی هستند که به عنوان بخشی از فشار زرهی به اوکراین فرستاده خواهند شد. نیروهای متعدد دیگری در میان ۱۵۰۰۰۰ نظامی وجود دارند که روسیه به سمت اوکراین اعزام کرده است. منظور کلی این است که پوتین در دو دهه گذشته نیروهای مسلح روسیه را بهبود بخشیده است.

جنگ سوریه بستری برای آزمایش فناوری‌های جدید روسیه

جنگ در سوریه به عنوان بستر آزمایشی برای فناوری جدید روسیه و بهبود نیروهای هوایی و موشکی این کشور تلقی شد. روسیه همچنین درگیری‌های اخیر مانند نحوه شکست ارمنستان به دست آذربایجان با استفاده از پهپادها و نیروی هوایی را مشاهده کرده است. مسکو توجه زیادی به این اتفاقات داشته است.

هدف پوتین رونمایی از روش جدید جنگی روسیه است. این جنگ به تخصص تاریخی روسیه در توپخانه و سایر نیروها، و همچنین ملاحظات و روش‌های آموخته‌شده از موفقیت‌ها در چچن، گرجستان، سوریه و سایر مناطق تکیه خواهد کرد.

انجمن خاورمیانه در پایان تصریح کرد: این جنگ همچنین از شکست‌های دهه ۱۹۹۰ و موفقیت‌ها و شکست‌های ایالات متحده و ناتو در درگیری‌های متعدد اخیر درس خواهد گرفت. پوتین می‌خواهد اثبات کند که سرمایه‌گذاری او در ارتش نتیجه‌بخش بوده است. او بارها گفته که این سرمایه‌گذاری ضرورت داشته است. اکنون جهانیان باید منتظر بمانند و ببینند که آیا ارتش روسیه می‌تواند نیروهای دفاعی اوکراین را شکست دهد یا به چالش کشیده می‌شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین بورس قیمت جنگ اوکراین و روسیه حمله روسیه به اوکراین اوکراین تحولات اوکراین ولادیمیر پوتین پوتین اوکراین و روسیه روسیه اندیشکده اندیشکده واشنگتن انجمن خاورمیانه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت موشک های کروز مدرن روسی موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۱۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد

نیویورک تایمز به نقل از مقامات ارشد پنتاگون گزارش داد، سامانه‌های موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا، موسوم به ATACMS، به نیروهای اوکراینی اجازه می‌دهد تا شبه جزیره کریمه روسیه را «به‌طور موثرتری» هدف قرار دهند.

به گزارش ایسنا، پس از آنکه یکسری از رسانه‌ها مدعی شدند که کی‌یف از تسلیحات جدید علیه اهداف روسیه دورتر از خطوط مقدم استفاده می‌کند، مقام‌های آمریکایی تایید کردند واشنگتن به صورت مخفیانه در ماه جاری میلادی یک تعداد نامشخص موشک‌های تاکیتکی را به اوکراین ارسال کرده است.

به نقل از شبکه خبری راشاتودی، مقام دفاعی آمریکا که خواست نامش فاش نشود گفت، هدف از تامین تسلیحات دوربرد برای اوکراین، اعمال فشار بیشتر بر کریمه است؛ جایی که در حال حاضر پناهگاه نسبتا امنی برای روسیه به شمار می‌رود.

آمریکا موشک‌های ATACMS را که گفته می‌شود با برد تا ۳۰۰ کیلومتر برد دارد و به عنوان بخشی از بسته تسلیحاتی ۳۰۰ میلیون دلاری که توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اواسط ماه مارس تصویب شد، به اوکراین تحویل داده بود. روز چهارشنبه، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید تحویل این سلاح را تایید کرد، اما مقامات آمریکایی از اظهار نظر در مورد اصلاحات و برد دقیق این سلاح خودداری کردند.

پس از اینکه گزارش‌های رسانه‌ها ادعا کردند که کی‌یف از این موشک‌ها برای اولین بار در حمله به فرودگاهی در حدود ۱۶۵ کیلومتری  خط مقدم استفاده کرده است، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین صبح روز ۱۷ آوریل گفت، نیروهای این کشور به یک پایگاه هوایی در «ژانکوی» کریمه حمله کرده‌اند.

اوکراین اولین بار در سپتامبر گذشته موشک های ATACMS میان رده را دریافت کرد. ارتش روسیه به سرعت شروع به سرنگونی آنها کرد و نقشه زلنسکی برای آسیب رساندن یا تخریب پل کریمه را خنثی کرد.

اوایل ماه جاری میلادی نیز، زلنسکی تکرار کرد که او و دولتش «واقعا می‌خواهند زیرساخت‌های روسیه از جمله پل کریمه را تخریب کنند».

آناتولی آنتونف، سفیر روسیه در واشنگتن نیز گفت: «تحویل این موشک‌های دوربرد به کی‌یف کاملا غیرقابل توجیه است. این اقدام واشنگتن تهدید علیه امنیت کریمه از جمله سواستوپول را افزایش می‌دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دوئل جنگنده‌ها؛ افعی آمریکایی بهتر است یا مهاجم روسی؟
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت
  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد