Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروی هوایی سوئد در میانه جنگ اوکراین اعلام کرد که چهار جنگنده روسی در یک بازه زمانی کوتاه حریم هوایی کشور را نقض کردند.

به گزارش عصرایران، سوئدی ها با توجه به شرایط فعلی و جنگ اوکراین، این رویداد را بسیار جدی خواندند.

جنگنده های روسیه چهارشنبه گذشته بر فراز حریم هوایی سوئد دیده شدند.

این موضوع مردم منطقه "گوتلند" (گوتلاند) سوئد را نگران کرده و آنها برای ذخیره غذا و پیدا کردن سرپناه در روزهای بحرانی به تکاپو افتاده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از مردم این منطقه نیز خواستار پیوستن به نیروهای دفاع داوطلبانه در دفاع از شهر و محل زندگی خود شده اند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به حال و هوای مردم منطقه گوتلند سوئد در میانه حملات روسیه به اوکراین پرداخته است.

"املی سدسکوگ" مانند بسیاری از سوئدی‌های دیگر در جزیره "گوتلند" (گوتلاند) تعداد زیادی غذای کنسروی تهیه کرده و نزدیکترین پناه‌گاه‌های این منطقه به خانه و کار خود را بررسی و موقعیت یابی کرده است.

بسیاری از 60 هزار ساکن جزیره گوتلند سوئد نگران افزایش تنش‌های بین غرب و مسکو هستند. "ترس از روس‌ها" در سوئد مسئله ای معروف و شناخته شده است.

"سدسکوگ" معلم 35 ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: "ما کمی نگران هستیم، واقعا نمی دانیم چه می شود".

در چهارشنبه گذشته و یک هفته پس از تهاجم روسیه به اوکراین، 4 جنگنده روسی حریم هوایی سوئد بر فراز دریای بالتیک در شرق گوتلند را نقض کردند.

مقامات محلی سوئد به این اتفاق واکنش نشان دادند و مردم را به آرامش دعوت کردند.

"ریکارد فون سوایگبرگ" مدیر منطقه‌ای آمادگی و مدیریت بحران در این باره گفت: "ما تماس‌های زیادی داشتیم. مردم نگران بودند. آنها می‌پرسیدند که پناه‌گاه‌های شهر کجاست و اگر اتفاقی افتاد به کجا باید بروند".

 

"سوایگبرگ" مدیر منطقه‌ای آمادگی و مدیریت بحران در گوتلند سوئد گفت: "بسیاری از مردم کنسروهای زیادی خریده اند".

وی افزود: فروشگاه‌ها هنوز غذای کنسروی دارند اما ظروف آب و اجاق های قابل حمل تمام شده است.

این مقام محلی گفت: به نگران ترین افراد می‌گویم آرام باشید و خونسردی خود را حفظ کنید.

وی افزود: ریسک کمی در باره (حمله روسیه به گوتلند سوئد) وجود دارد حتی اگر احتمال حمله از قبل بیشتر شده باشد".

 

گوتلند با سواحل زیبا و شهر قرون وسطی‌ای "ویسبی" یکی از محبوب‌ترین مراکز گردشگری سوئدی‌ها است/ عکس: خبرگزاری فرانسه

گوتلند با سواحل اندک و شهر قرون وسطی ای "ویسبی" مقصد محبوب گردشگری بسیاری از سوئدی‌ها به ویژه ساکنان استکهلم در تابستان است.

این منطقه کمتر از 350 کیلومتر با منطقه محصور " کالینین‌گراد" روسیه فاصله دارد.

منطقه کالینین‌گراد، یک منطقه کوچک محصور میان لهستان و لیتوانی در حوزه دریای بالتیک است که جزو خاک روسیه محسوب می‌شود.

گوتلند پایگاه مهم کنترل ترافیک دریایی و هوایی در داخل و بر فراز منطقه بالتیک محسوب می‌شود و تحلیلگران نظامی از آن به عنوان یک "ناو هواپیمابر غرق نشدنی" یاد می‌کنند.

در ابتدای شروع بحران اوکراین در ماه آذر گذشته، یک برنامه تلویزیونی روسیه با موضوع حمله به استونی، لتونی، لیتوانی در مورد تصرف گوتلند بحث کرد. ابن موضوع  سوئدی‌های ساکن این منطقه را به وحشت انداخت.

این جزیره کانون تنش‌های سوئد با مسکو محسوب می‌شود.

سوئد پس از الحاق کریمه به روسیه، یک پایگاه بزرگ را در گوتلند بازسازی و بازتاسیس کرد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

سوئد در سال 2004 و پس از پایان جنگ سرد، با هدف کاهش طرح‌های دفاعی خود تصمیم به انحلال پایگاه نظامی گوتلند گرفت.

این کشور پس از الحاق کریمه به روسیه در سال 2015 سرمایه‌گذاری بیشتر در ارتش خود را از سر گرفت و پایگاه نظامی خود در گوتلند را بازتاسیس کند. این پایگاه در سال 2018 و با حضور هنگ‌های زرهی رسما افتتاح شد.

با افزایش تنش‌های روسیه و غرب بر سر اوکراین در دی ماه گذشته، نیروهای کمکی و خودروهای زرهی برای گشت زنی در خیابان‌های شهر ویسبی اعزام شدند.

"گوران کارلسون" فرمانده هنگ گارد داوطلبانه دفاع از سوئد در گوتلند گفت که درخواست برای پیوستن به دفاع داوطلبانه از سوئد افزایش یافته است.

کارلسون گفت: "در دو ماه گذشته با افزایش 300 درصدی پیوستن به دفاع داوطلبانه مواجه شده ایم. حدود 60 درخواست داریم که باید به آنها رسیدگی کنیم. این رقم بسیار خوبی است".

او فزود: من فکر می‌کنم مردم می‌خواهند از جزیره گوتلند دفاع کنند. این موضوع در آینده مهم است.

سوئد برخلاف همسایگان بالتیکی‌اش مانند استونی، لتونی، لیتوانی و دانمارک عضو ناتو نیست اما در 30 سال گذشته شریک این ائتلاف نظامی بوده است.

پس از نقض حریم هوایی سوئد از سوی جنگنده های روسی در منطقه گوتلند، مقامات محلی با درخواست آرامش واکنش نشان دادند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"پل تورسن" 61 ساله که 20 سال گذشته در جزیره گوتلند زندگی کرده، در این باره گفت: "خوب است یک پایگاه هوایی ناتو در گوتلند داشته باشیم، نمی‌دانم مسکو این حرکت را تحریک تلقی می‌کند یا خیر".

او نیز مانند بسیاری از مردم،نقض حریم هوایی را تهدید فوری تلقی نمی‌کند.

سوئد تا کنون اعلام کرده است که برنامه‌ای برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو ندارد.

گوتلند می‌تواند پایگاهی حیاتی برای کنترل دریایی و هوایی در داخل و بر فراز منطقه بالتیک باشد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

سوئد اخیرا با صادرات تسلیحات به اوکراین سنت شکنی کرده است. سوئد پس از 84 سال به کشور درگیر و فعال در عملیات نظامی سلاح داده است . این کشور آخرین بار در سال 1939 و پس از حمله اتحاد جماهیر شوروی به فنلاند به هلسینکی سلاح فرستاد.

هجوم روسیه به حریم هوایی سوئد در گذشته نیز اتفاق افتاده است اما تحلیلگران می‌گویند که رویداد چهارشنبه یک هشدار آشکار به سوئد محسوب می‌شود.

"ساموئل لیندرگرن" شهروند 21 ساله گوتلند می گویند: "این رفتارها پر از تناقض است. روسیه نمی‌خواهد ما به ناتو بپیوندیم اما کارهایش ما را به سمت ناتو سوق می‌دهد".

حدود 2 هزار شهروند "ویسبی" در عصر پنجشنبه برای حمایت از اوکراین دور هم جمع شدند.

صدای غرش گاه به گاه رزمایش مشترک جنگنده های فنلاند و سوئد نیز از دور دست شنیده می‌شد.

گوتلند سوئد کمتر از 350 کیلومتر با منطقه محصور " کالینین‌گراد" روسیه فاصله دارد/عکس: خبرگزاری فرانسه

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خبرگزاری فرانسه حریم هوایی سوئد محسوب می شود سوئدی ها بر فراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۴۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند

«دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس که به «کی‌یف» سفر کرده است با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین دیدار کرد و دو طرف آخرین وضعیت جنگ در این کشور را بررسی کردند.

به گزارش مشرق، رئیس جمهوری اوکراین با انتشار تصویری از ملاقات خود با وزیر امور خارجه انگلیس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: من وضعیت جبهه جنگ را به اطلاع وزیر خارجه انگلیس رساندم.

او کمک‌های تسلیحاتی انگلیس به اوکراین را حائز اهمیت توصیف کرد و افزود: مهم است که سلاح های موجود در بسته حمایتی بریتانیا در اسرع وقت به دست ما برسد.

کامرون هم ضمن بازنشر پیام رئیس جمهوری اوکراین نوشت که انگلیس روی ارائه ابزارهای مورد نیاز اوکراین برای دفاع از خود متمرکز است.

او پیش از سفر به اوکراین هم در سخنانی جنجالی گفته بود که تسلیحات ارائه شده از سوی انگلیس به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

کامرون ادعا کرد: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند.

وی با بیان اینکه «همه باید تلاش کنیم تا مطمئن شویم که اوکراین آنچه را که برای پیروزی نیاز دارد در اختیار داشته باشد» افزود: ما از طریق تخصیص بودجه نظامی و ارائه تسلیحات تا هر زمانی که لازم باشد در کنار اوکراین ایستاده‌ایم.

گفتنی است که جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده‌اند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

نخست وزیر انگلیس هفته پیش در تماس تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین اطمینان داد که لندن به حمایت از این کشور در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.

ریشی سوناک در همین پیوند اعلام کرد که لندن که ۵۰۰ میلیون پوند دیگر برای پشتیبانی از جبهه اوکراین اختصاص خواهد داد.

دیگر خبرها

  • تصاویر فوق العاده از حمله پهپادهای تهاجمی روسیه به اهداف نظامی در اوکراین | ویدئو
  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه؛ خسارت سنگین روس‌ها + ویدئو
  • ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • چراغ سبز غرب به اوکراین برای حمله به روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • ارتش رژیم صهیونیستی منطقه‌های مختلف نوار غزه را هدف قرار داد