Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، شیرینی و  تنقلات شکردار بخش جدا نشدنی آیین نوروز و مراسم دید و بازدید عید هستند و طبیعتاً در ایام نوروز حجم بیشتری نسبت به سایر روزهای سال شیرینی می‌خوریم. شاید بد نباشد بدانیم که این شیرینی‌ها چقدر کالری نهفته در خود دارند و می‌توانند چه آثاری بر سلامتی‌مان بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کالری سوهان

کمتر کسی است که به سوهان خوشمزه قم  علاقه نداشته باشد. میزان روغن بالایی که در تهیه این شیرینی خوشمزه استفاده می‌شود، کالری آن را بسیار زیاد می‌کند. علاوه بر آن افزودن مغزها به‌ویژه پسته سبب افزایش کالری آن به شکل جداگانه هم می‌شود.

به‌طور متوسط هر ۱۰۰ گرم سوهان معادل ۵۵۰ کیلوکالری است و اگر هر تکه سوهان را معادل ۲۰ گرم در نظر بگیریم، کالری هر سهم از آن حدود ۱۱۰ کیلوکالری می‌شود که این میزان کالری برای یک شیرینی تقریبا بالاست. انواع جدید محصولات سوهان که ترکیب سوهان با گز است، کالری آن را از این مقدار هم بیشتر می‌کند.

محتویات : آرد جوانه گندم، آرد سفید، شکر، کره، عسل، بادکا، گلاب، زعفران، هل، خلال بادام و پسته

کالری نان نخودچی

یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های عید که شاید کمتر کسی آن را دوست نداشته باشد. اصل این شیرینی مربوط به شیرینی‌های سنتی قزوین است که با آرد نخودچی، روغن، پودر شکر و هل درست می‌شود. از آنجاکه سایز این شیرینی کوچک است، شاید انتخاب مناسبی برای خوردن باشد، چرا که کالری دریافتی مسلما خیلی بالا نخواهد بود. میزان کالری موجود در یک نان نخودچی متوسط حدود ۳۷ تا ۴۵ کالری است.

محتویات: آرد نخودچی، روغن، پودرشکر و پودر هل

کالری دانمارکی (گل محمدی)

شیرینی دانمارکی تقریبا در هر شهری تولید می‌شود اما اصل تولید آن در کشورمان مربوط به تهران است. به‌ طور متوسط در هر ۱۰۰ گرم از شیرینی دانمارکی حدود ۵۰۰ کیلوکالری انرژی نهفته است، بنابراین در یک سهم شیرینی دانمارکی که تقریبا بین ۳۰ تا ۴۰ گرم است حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد. پس شمایی که حداقل به محض دیدن شیرینی دانمارکی چهار تا پنج عدد از آن را بی هیچ مکثی می‌خورید، حداقل هزار کالری را در یک چشم بهم زدن، نوش‌جان کرده‌اید!

محتویات : شیر، روغن، آرد، شکر، تخم‌مرغ، کره، پودر خمیر مایه، نمک، اسانس وانیل، کرم شیرینی برای داخل شیرینی، زرده تخم‌مرغ، شکر و آب

کالری گز

گز شیرینی محبوب اصفهانی‌هاست که طرفداران زیادی دارد. در تهیه این شیرینی خوشمزه ممکن است از مغز بادام و مغز پسته هم استفاده شود. از لحاظ کالری در هر تکه از گز محتوی مغز بادام یا پسته تفاوت چندانی وجود ندارد. ضمنا تفاوتی هم از نظر کالری درگزی که داخل آرد باشد یا در بسته‌بندی جداگانه وجود ندارد. در هر ۱۰۰ گرم گز، حدود ۳۸۰ کیلوکالری انرژی نهفته است و اگر وزن تقریبی هر تکه گز معادل ۱۲ گرم باشد، بنابراین هر تکه معادل ۵/ ۴۵ کیلوکالری دارد.

محتویات: شکر، آب، بادکا همان گلوکوز مایع از نشاسته ذرت، سفیده تخم‌مرغ، گلاب و مغز پسته

کالری نان خامه‌ای

هیچ کجای ایران نان خامه‌ای‌هایش به پای تهران نمی‌رسد. این شیرینی واقعا خوشمزه، اما با کالری بسیار بالاست. البته به‌طور معمول شیرینی نان خامه‌ای در سایزهای مختلف تولید می‌شود همچنین نوع خامه درون آن در میزان کالری نهایی‌اش موثر است. به‌ طور متوسط در هر ۱۰۰ گرم از این شیرینی ۵۰۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد، بنابراین شیرینی خامه‌ای‌های سایز کوچک که وزنی حدود ۵۰ گرم دارند، کالری‌شان به ۲۵۰ کیلوکالری در هر سهم می‌رسد. حالا در نظر بگیرید شیرینی خامه‌ای‌های سایز بزرگ را!

محتویات: آرد، تخم‌مرغ، روغن، آب، شکر، وانیل، نمک، پودر قند و خامه

کالری قطاب

قطاب شیرینی خوشمزه و لذیذ یزدی‌هاست. از آنجایی‌که این شیرینی بسیار خوش‌طعم و دلچسب است ممکن است افراد هیچ احتیاطی در مصرف آن نکنند، اما باید بدانید که این شیرینی خوشمزه بسیار پرکالری است و به‌ طور تقریبی در هر قطاب حدود ۱۲۰ کیلوکالری، انرژی وجود دارد، بنابراین سعی کنید در مصرف این شیرینی خوشمزه پرکالری، تعادل داشته باشید.

محتویات : زرده تخم‌مرغ، پودر قند، ماست، روغن جامد یا کره، بیکینگ پودر، آرد، پودربادام، پودر قند و هل کوبیده

کالری قرابیه

قرابیه شیرینی معروف و رسمی تبریزی‌هاست که به سبب داشتن مغز بادام و پسته از لحاظ ارزش غذایی و داشتن منبع آهن گیاهی در سطح خوبی قرار دارد، اما به موازات این ویژگی‌ها از کالری بسیار بالایی هم برخوردار است. به‌ طور تقریبی در هر قرابیه حدود ۲۰۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد که این میزان کالری برای یک شیرینی بسیار بالاست، بنابراین از مصرف زیاد آن اگر به تناسب اندام‌تان علاقه دارید، باید بپرهیزید. میزان کالری قرابیه قزوین تقریبا ۴۰ کیلوکالری در هر سهم است.

محتویات : بادام پوست گرفته خام، شکر، سفیده تخم‌مرغ، مخلوط مغز پسته و بادام و شکر

کالری نان برنجی

وقتی سخن از شیرینی نان برنجی به میان می‌آید، همه ناخودآگاه یاد کرمانشاه می‌افتند. البته در قزوین هم شیرینی نان برنجی به شکل سنتی تولید می‌شود. نان برنجی‌های کرمانشاه از لحاظ وزنی از نان برنجی‌های قزوین درشت‌ترند و مسلما کالری بالاتری هم دارند. به‌ طور متوسط در هر نان برنجی تولید شده در قزوین حدود ۳۷ تا ۴۵ کالری وجود دارد اما در یک شیرینی نان برنجی کرمانشاه این مقدار بالاتر بوده و حدود ۵۰ تا ۵۵ کیلوکالری انرژی در آن نهفته است.

محتویات : پودر قند، کره، آرد برنج، تخم مرغ، گلاب، زعفران و خلال پسته

کالری باقلوا

باقلوا، شیرینی سنتی چند شهر از ایران است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به باقلوای قزوین، باقلوای یزد، باقلوای کاشان، باقلوای کرمان، باقلوای تبریز و. . . اشاره کرد. البته در این میان باقلوای قزوین و یزد شناخته‌شده‌تر از بقیه است. البته این روزها باقلوای استانبولی هم طرفداران زیادی پیدا کرده است.

باقلوای هر شهر تقریبا دستور پخت متفاوتی دارد، بنابراین کالری آن فرق می‌کند. باقلوای استانبولی و باقلوای یزد به سبب آنکه شیره و شهد بیشتری نسبت به باقلوای قزوین دارند، از کالری بالاتری هم برخوردارند. به‌طور کلی هر ۱۰۰ گرم باقلوا محتوی ۵۰۰ کیلوکالری است و اگر هر تکه باقلوا حدود ۲۰گرم باشد، بنابراین کالری هر تکه ۱۰۰ کیلوکالری خواهد بود.

محتویات : تخم‌مرغ، نمک، روغن مایع، آرد، شیر، شکر، گلاب، آب، پودرقند، پودر بادام، پودرفندق و پودر هل

کالری کلمپه

کلمپه شیرینی مقوی و بسیار خوشمزه کرمانی‌هاست. در تهیه این شیرینی خوشمزه از خرما و مغز گردو هم استفاده می‌شود که ارزش غذایی و کیفی این شیرینی را بالا می‌برد. میزان کالری کلمپه باتوجه به قطر خمیر (میزان کلفتی خمیر) و مقدار محتویات داخلش متفاوت است، اما به‌طور کلی تقریبا در یک سهم از شیرینی کلمپه با خمیر متوسط حدود ۱۲۰ تا ۱۴۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد، بنابراین در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.

محتویات : آرد، روغن جامد یا کره، تخم‌مرغ، شکر، شیر، هل و وانیل، خرمای بدون هسته، مغز گردوی خرد شده، هل، جوزهندی، رازیانه و زنجبیل و پودر پسته

کد خبر 661886 برچسب‌ها مواد غذایی ادویه غذا و گردشگری آجیل آشپزی - دستور پخت شیرینی‌جات شکر فرهنگ غذایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مواد غذایی ادویه غذا و گردشگری آجیل آشپزی دستور پخت شیرینی جات شکر فرهنگ غذایی شیرینی خوشمزه شیرینی دانمارکی میزان کالری شیرینی نان ۱۰۰ گرم نان برنجی طور متوسط پودر قند کالری آن تخم مرغ خامه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۱۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است

مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش جامع ابعاد فقر در سال۱۴۰۱ را با جزئیات ارائه کرد.   به گزارش دنیای اقتصاد، برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است.   از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوار‌ها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند. نکته دیگر اینکه خانوار‌ها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲ میلیون تومان بوده است.   بررسی داده‌های مربوط به مصرف کالری ایرانیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از نیمی از افراد کشور کمتر از کالری استاندارد، یعنی کمتر از ۲۱۰۰ کالری در روز استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شده قیمت مواد خوراکی افزایش پیدا کند و قدرت اقتصادی مردم کاهش یابد.   با‌ این‌حال دهک‌های مختلف درآمدی واکنش یکسانی در مواجهه با تورم مواد خوراکی نداشته و دهک‌های میانی بیشترین واکنش را به این تورم نشان داده‌اند. با توجه به کاهش حدود ۰.۴ واحد درصدی نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میانگین کالری مصرفی می‌تواند به دو دلیل رخ داده باشد. اول آنکه خانوار‌ها به دلیل تورم بالا مصرف موادغذایی را کاهش داده‌اند. دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد کشور، ترجیح داده‌اند کالا‌های خوراکی کمتری مصرف کرده و به جای آن کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که بستر‌های مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر ایجاد شود تا وضعیت فقر نیز به دنبال آن بهبود یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش «وضعیت فقر در ۱۴۰۱» ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرده است.   با توجه به شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران که در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرده، خط فقر سرانه در کشور به ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار تومان رسیده است. با احتساب بعد خانوار، خط فقر برای خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ میلیون و ۶۳۴ هزار تومان است. این عدد برای مناطق شهری استان تهران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. همچنین خط فقر شدید در سال ۱۴۰۱ در حدود ۸۷۵ هزار تومان برای هر نفر برآورد شده که این عدد معادل حداقل نیاز‌های غذایی فرد است. برآورد می‌شود که خطر فقر خانوار سه نفره برای کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و در تهران به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان برسد.   بر اساس خط فقر محاسبه‌شده، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر چندانی نکرده است. در نتیجه جمعیت فقرا در ایران در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود. علاوه بر این، شکاف فقر نیز نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. به بیان دیگر نه‌ تنها نرخ فقر در کشور ثابت باقی مانده، بلکه میانگین فاصله از خط فقر نیز در سال گذشته تغییر نداشته است.   مقایسه داده‌ای حداقل دستمزد و خط فقر استانی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد در استان‌های تهران، البرز و قم، نمی‌تواند هزینه‌های سبد مصرفی فقر برای یک خانواده ۳ نفره را تامین کند. به عبارت دیگر در این استان‌ها برخی از افراد حتی در صورت داشتن شغل رسمی باز هم فقیر محسوب می‌شوند که از آن با عنوان پدیده شاغلان فقیر یاد می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری عمومی، از جمله در تعیین حداقل دستمزد، تفاوت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شود.   واکنش شدید دهک‌های میانی یکی از معیار‌های مهمی که بر اساس آن وضعیت فقر در یک جامعه سنجیده می‌شود، میزان کالری مصرفی افراد در کشور است. حداقل استاندارد برای هر فرد مصرف ۲۱۰۰ کالری در روز است. بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه اخیر میانگین کالری مصرفی سرانه ایرانیان کاهش یافته و در سال ۱۴۰۱ به میزانی پایین‌تر از حداقل کالری مورد نیاز برای یک نفر رسیده است.   در واقع در ادامه روند نزولی مصرف کالری در سال ۱۴۰۱ میانگین مصرف کالری در کشور نیز به زیر حد مصرف کالری استاندارد سقوط کرده است. در این سال بیش از نیمی از افراد جامعه در کشور، کمتر از کالری استاندارد مصرف می‌کنند. این مساله یعنی کاهش میانگین کالری مصرفی ایرانیان با توجه به شرایط اقتصادی در سال‌های گذشته چندان دور از انتظار نیست.   در یک دهه اخیر تورم‌های بالا موجب شده قدرت اقتصادی ایرانیان کاهش یابد و این مساله روی سبد مصرفی آنان تاثیر زیادی گذاشته است. با‌این‌حال می‌توان گفت واکنش دهک‌های مختلف درآمدی نسبت به تورم مواد خوراکی متفاوت بوده است. این گزارش بیان می‌کند بیشترین واکنش به افزایش قیمت خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها متعلق به دهک‌های میانی درآمدی است. دهک‌های بالای درآمدی عمدتا دارای کالای بادوام و دارایی‌های مالی هستند.   به همین دلیل این افراد توان بیشتری برای پوشش ریسک ناشی از تورم را دارند. این درحالی است که دهک‌های پایین درآمدی به دلیل کم‌کشش بودن کالا‌های خوراکی برای این گروه و همچنین بیشتر بودن یارانه نقدی میزان اندکی از مصرف خود را نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داده‌اند. اما دهک میانی درآمدی از هر دو مولفه محروم بوده است؛ این به معنای آن است که عموما این افراد دارای کالا‌های بادوام و دارایی مالی نیستند و یارانه نقدی هم سهم قابل‌توجهی از سبد هزینه‌های آنان را پوشش نمی‌دهد، به همین دلیل واکنش شدیدتری نسبت به سایر دهک‌ها در مقابل افزایش تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها نشان می‌دهند. چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد این گزارش بیان می‌کند در سال ۱۴۰۱ مصرف برخی از اقلام خوراکی برای خانوار‌ها در همه دهک‌های درآمدی نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است. اما نحوه کاهش مصرف در دهک‌های مختلف از الگوی یکسانی پیروی نکرده است. با توجه به تورم‌های شدید خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها افراد مصرف خود را از کالای خوراکی و آشامیدنی کاهش داده و مصرف سایر کالا‌ها را جایگزین کرده‌اند.   این مساله برای دهک‌های میانی که به طور نسبی یارانه کمتری را دریافت کرده‌اند به‌وضوح روشن است؛ زیرا در تمامی اقلام، دهک‌های میانی مصرف خود را از این گروه کالا‌ها کم کرده‌اند. کاهش مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها درحالی اتفاق افتاده که نرخ فقر تقریبا ثابت مانده است. از کاهش مصرف کالای اساسی می‌توان استنباط کرد که با افزایش قیمت مواد خوراکی، خانوار‌ها مصرف خود از این گروه از کالا‌ها را به دو منظور کاهش داده‌اند.   اول اینکه به دلیل افزایش قیمت نسبی کالا‌های اساسی نسبت به سایر کالا‌ها و خدمات، خانوار‌ها مصرف خود از این کالا‌ها را کاهش داده‌اند؛ و دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، خانوار انتظار قیمت بیشتری در آینده دارد؛ در نتیجه با هدف هموار‌سازی، مصرف خود را از کالا‌های مصرفی بی‌دوام کاهش می‌دهد و برعکس مصرف خود را از کالا‌های باداوم افزایش می‌دهد.   هر چند ممکن است کاهش مصرف خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها دلایل دیگری نیز داشته باشد، از جمله اینکه فشار تورمی می‌تواند باعث شود خانوار از مصرف بخشی از خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها صرف‌نظر کند تا توان تامین سایر نیاز‌های اساسی را به دست آورد. این مساله به‌خصوص در مورد تامین مسکن بسیار محتمل است. سهم مسکن از کل هزینه خانوار مستاجر در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در سطح ۳۴ درصد بوده که در سال ۱۴۰۱ به ۳۶ درصد افزایش داشته است. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آماری تکان دهنده از رشد نرخ فقر در کشور / ۵۰ درصد به فقرا اضافه شد سعیدی نماینده چابهار : اگر معادل ریالی اختلاس چای دبش صرف سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم اعتراض به بودجه اختصاص شده به حرم امام خمینی

دیگر خبرها

  • دستگیری سارق محتویات خودرو در خرم آباد
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • (عکس) محتویات عجیب یک صندوق قدیمی در کشتی غرق‌شده
  • رولت یخچالی یک شیرینی فوری بدون نیاز به فر
  • محتویات عجیب صندوقی که از دل کشتی غرق‌شده بیرون آمد/ عکس
  • اگر می‌خواهید لاغر شوید این ۵ صبحانه کم کالری معجزه می‌کند