Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@23:33:56 GMT

چهار مولفه اصلی مقابله با اُمیکرون

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۳۶۷۰

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه به بیان چهار مولفه اصلی مقابله با اُمیکرون پرداخت.

دکتر مجتبی ذکایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: استفاده از ماسک، تهویه هوا، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و واکسیناسیون، چهار مولفه اصلی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ است و با انجام این اقدامات احتمال درگیری فرد با اُمیکرون به حداقل می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه استفاده از دو ماسک در کاهش ابتلای افراد به اُمیکرون بسیار موثر بود، تصریح کرد: تشدید پروتکل بسته به رفتار سوش غالب در جامعه است و با توجه به قدرت بالای سرایت اُمیکرون در جامعه استفاده از دو ماسک ضروری است.

دکتر ذکایی با اشاره به اینکه بیش از نیمی از جمعیت جامعه پروتکل‌های بهداشتی بویژه استفاده از ماسک را رعایت نمی‌کنند، گفت: با کاهش میزان بستری‌ها در مراکز درمانی و تغییر رنگ‌های کرونایی از قرمز به نارنجی و زرد متاسفانه مردم کرونا را فراموش می‌کنند و با عادی انگاری و کم توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانع از قطع زنجیره سرایت ویروس می‌شوند که این رویه بسیار نگران کننده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۵۰ نفر بیمار کرونایی در مراکز درمانی تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی ساوه بستری هستند، اظهار کرد: میزان مراجعات بیماران کرونایی به مراکز درمانی بیانگر آن است که ویروس همچنان در حال چرخیدن در جامعه است و تا زمانی که چرخش محدود و متوقف نشده نمی توان گفت که بیماری فروکش کرده و هر آن بیم آن وجود دارد که با سوش جدیدی مواجه شویم.

دکتر ذکایی با اشاره به اینکه افزون بر دو سال است که درگیر بیماری کووید ۱۹ هستیم، تصریح کرد: با آموزش‌هایی که ارائه شده است مردم به خوبی راهکار مبارزه و کنترل بیماری را فراگرفته‌اند. هر سوش جدید بیماری با رعایت پروتکل‌هایی که آموزش داده شده مدیریت و کنترل خواهد شد و بنابراین نباید در مقابله با این بیماری ساده‌انگاری و سهل‌انگاری شود.

او در ادامه گفت: تقریبا ۵۰ درصد واجدین شرایط دریافت دُز سوم واکسن کرونا تاکنون اقدام به تزریق واکسن نکرده اند که انتظار می رود تا هرچه سریعتر نسبت به دریافت واکسن دُز سوم اقدام کنند.

این مقام مسئول در علوم پزشکی ساوه بیان کرد: افزون بر ۵۰ درصد افرادی که بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند هیچ نوع واکسنی را دریافت نکرده بودند و بیش از ۳۵ درصد نیز افرادی بودند که واکسن دُز سوم را دریافت نکردند و در مجموع بیش از ۸۵ الی ۹۰ درصد قربانیان کرونا در پیک ششم افرادی بودند که واکسیناسیون ناقص داشتند. بنابراین ضرورت دارد که واجدین شرایط دریافت واکسن دُز سوم به ویژه سالمندان در تزریق واکسن کوتاهی نکنند.

وی تصریح کرد: افرادی که در پیک ششم در ساوه و زرندیه جان خود را از دست دادند یا واکسن تزریق نکرده بودند و یا واکسیناسیون آنها ناقص بوده است که لازم است برای حفظ سلامت و جان خویش فرآیند دریافت واکسن علیه بیماری کووید ۱۹ را تکمیل کنند.

دکتر ذکایی از مردم خواست تا برای تزریق دُز سوم به مراکز تجمیعی و یا پایگاههای بهداشتی در نقاط مختلف شهرستان مراجعه کنند و گفت: از ۱۵ اسفندماه مرکز تجمیعی واکسن سالن ورزشی کوثر غیر فعال خواهد شد و همشهریان می‌توانند جهت دریافت واکسن به مرکز تجمیعی قدسیه و یا یکی از مراکز و پایگاه‌های سلامت سطح شهر مراجعه کنند.

او افزود: نزدیکترین پایگاه سلامت به مرکز واکسیناسیون کوثر، پایگاه سلامت کوثر واقع در جنوب پارک کوثر است. این پایگاه تا اطلاع ثانوی همه روزه بجز روزهای تعطیل از ساعت ۸ تا ۱۴ صبح و عصرها از ساعت ۱۵ تا ۱۹ آماده ارائه خدمت به مردم است.

وی گفت: در صورت بروز علائم مشکوک به کووید ۱۹ بخصوص در گروه سالمندان، بیماران زمینه‌ای و مادران باردار و نیز افراد واکسینه نشده، بلافاصله جهت ویزیت پزشک و انجام تست تشخیصی، به مرکز منتخب کووید ۱۹ واقع در بلوار سپاه مراجعه کنید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دریافت واکسن ا میکرون کووید ۱۹ د ز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۳۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت

عباس جمالی٬ مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ بر اساس ویروس‌های آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گردش ایران و منطقه خاورمیانه ۲.۳.۴.۴ Clade که مهمترین سویه آن در حال حاضر H۵N۸ بوده ساخته شده است و حداکثر شباهت آنتی ژنی با ویروس‌های بیماری زای حال حاضر کشور را دارا است.

او افزود: از این رو جهت پیشگیری از بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان به ویژه سویه H۵N۸ در گله‌های مرغ اجداد مادر تخم گذار و بوقلمون مورد مصرف قرار می‌گیرد. واکسن نوافلوپاد ۵۰۳ حاوی ویروس غیر فعال (کشته) شده آنفولانزای (H۵N۳) به میزان حداقل HAU ۱۰۲۴ است که در ترکیب با ادجوانت روغنی به عنوان یک القا کننده قوی آنتی بادی ساخته شده است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این واکسن به دلیل دارا بودن مقدار بهینه آنتی ژن قادر به القا آنتی بادی ضد ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان (H۵N۳) حداقل معادل ۶۴ سه هفته پس از واکسیناسیون بوده که بر اساس مستندات سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) منطبق با حفاظت کامل از گله طیور در برابر این ویروس بیماری زا است.

جمالی با اشاره به طریقه مصرف این واکسن بیان کرد: تزریق ۵۰ میلی لیتر یک دوز زیر پوست گردن یا تزریق عضلانی در سینه پرنده سالم در سه هفتگی و بالاتر، تزریق یادآور ۳ الی ۴ هفته پس از تزریق اول توصیه می‌شود. در صورت نیاز تزریق دوز یادآور ۶ ماه پس از تزریق دوز دوم انجام شود. برنامه واکسیناسیون باید چهار هفته قبل از شروع تخم گذاری کامل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌های بهداشتی حج ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • وزارت حج عربستان دستورالعمل‌ های بهداشتی حج 1403 را ابلاغ کرد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان