Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

رستم قاسمی در جلسه تدوین برنامه راهبردی سال ۱۴۰۱ شهرهای جدید افزود: اکنون هزینه مسکن در سبد خانوار به بالاترین رقم تاریخ ایران رسیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، قاسمی ادامه داد: حدود هشت میلیون مستأجر در کشور داریم و حدود ۹ میلیون جوان مجرد که از مشکلات مشترک آنها نداشتن مسکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبق آمار و گزارش‌های رسمی، باید چند سال تلاش کنیم تا عرضه و تقاضا در حوزه مسکن به هم نزدیک شود چرا که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های مؤثر در مشکلاتی مثل قیمت‌های بالای اجاره و مسکن مربوط به بخش عرضه است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نیاز مردم، قانون مجلس و وظایف دولت ایجاب می‌کند اقدام اساسی و جهادی در جهت ساخت مسکن انجام دهیم، گفت: با گذشت تنها ۴ تا ۵ ماه از قانون جهش تولید مسکن، هر هفته جلسات متعددی در حوزه مسکن برگزار کردیم.

کشف زمین یک میلیون متر مربعی وزارت راه و شهرسازی در تهران

وی گفت: طبق قانون جهش مسکن در نهضت ملی مسکن زمین از سوی دولت تأمین می‌شود که این موضوع با چالش‌هایی همراه بود.

قاسمی از جمله چالش‌های تأمین زمین را نبود زیرساخت‌های نرم‌افزاری مثل بانک زمین اعلام کرد و افزود: هنگام آغاز راه‌اندازی بانک زمین، زمین‌های وزارت راه و شهرسازی از ۱۳۰۰ شهر در بانک زمین به ثبت رسید و طی این اتفاق زمین‌های جدیدی از جمله یک میلیون متر مربع زمین در شهر تهران کشف شد که سند آن بنام وزارت راه و شهرسازی بوده و تحت تصرف قرار دارد.

وی ادامه داد: همچنین مشخص شد که ۴۰ هزار پرونده حقوقی در حوزه زمین موجود است که ارزش برخی از آن‌ها به ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: به این ترتیب کلیات اطلاعات درباره زمین و مشکلات حقوقی مربوط به آن مشخص شده و طی ملاقات با رئیس قوه قضائیه بر این موضوع تاکید شد که دادگاه ویژه‌ای مخصوص اختلافات زمین تشکیل و تکلیف زمین‌ها در مدت زمان کوتاهی مشخص شود.

جزئیات ساخت نهضت ملی در استان‌ها

قاسمی با اشاره به اقدامات مهم انجام شده در شهرهای مختلف کشور برای ساخت مسکن گفت: عملیات اجرایی احداث حدود ۳۰ هزار واحد در استان مرکزی و حدود ۲۰ هزار واحد در استان گلستان آغاز شده و باید این کار بزرگ، در شهرهای جدید با برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود تا احداث ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال به پایان برسد. اگرچه این به آن معنا نیست که هرسال تنها یک میلیون مسکن بسازیم چرا که در این صورت به هدف در نظر گرفته شده نخواهیم رسید.

وی با اشاره به محدودیت‌های مالی مردم برای خرید واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: در استان مرکزی زمین بسیار خوبی از سوی اوقاف برای طرح نهضت ملی مسکن تأمین شده و با وجود اینکه قیمت زمین حدود متری ۸ میلیون تومان است اما برخی از مردم استان به ما مراجعه و اعلام کردند که حتی همان سهم ۴۰ میلیون تومان برای خرید مسکن را هم ندارند.

اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان به صندوق ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی به مصوبه مجلس برای صندوق ملی مسکن اشاره کرد و گفت: نمایندگان ۳۰ هزار میلیارد تومان به منابع صندوق ملی مسکن برای اجرایی شدن قانون دائمی جهش تولید مسکن اختصاص دادند که این رقم علاوه بر ۲۰ میلیارد تومان حاصل از فروش زمین‌ها و ۴۰ هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده از فروش نفت است.

وی افزود: انتظار ما بیشتر بود ولی بازهم برای سال ۱۴۰۱ و شروع کار صندوق ملی مسکن عدد خوبی است و می‌تواند تحول جدی در حوزه مسکن ایجاد کند.

قاسمی سرعت بالای کار، داشتن اختیارات زیاد و نبود موانع اداری را از مزیت‌های شهرهای جدید دانست و گفت: باید در وزارت راه و شهرسازی برای رسیدن به اهداف خود در حوزه حمل و نقل و مسکن تصمیمات سختی اتخاذ شود.

وی با اشاره به اینکه اجرای برخی تصمیمات، بدون دلیل دچار وقفه و معطلی شده بود، افزود: وزارت راه و شهرسازی ۳۰ سال معطل قانون منع فروش بود و طی بررسی‌های انجام گرفته، بعد از ۳۰ سال متوجه شدیم این قانون اصلاً شامل وزارت راه و شهرسازی نمی‌شود.

قاسمی با اعلام اینکه طبق قانون اختیار تأمین زمین برای ساخت مسکن در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفری را به استان‌ها دادیم، گفت: پیش از این، الحاق یک قطعه ۱۰ هزار کیلومتری به یک شهر پنج هزار نفری مدت زیادی در شورای عالی شهرسازی و معماری معطل می‌ماند در حالی که ۹۰۰ شهر زیر ۵۰ هزار نفری داریم و به این ترتیب انجام برخی امور را در شورای عالی شهر سازی و معماری ساده کردیم.

وی افزود: محدودیت‌هایی تحت عنوان طرح هادی حتی در روستاها ایجاد شده که بدون دلیل منطقی بوده و هیچ کجای دنیا چنین قانونی وجود ندارد.

به جای مسکن سازی، در شهرهای جدید شهرک سازی می‌کنیم

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه ایجاد شهرها و شهرک‌های جدید برای عدم توسعه شهرهای بزرگ بسیار لازم است، اظهار کرد: فرصت‌های زیادی در شهرهای جدید برای ارائه انواع خدمات مدرن و همه الزامات زندگی وجود دارد و باید در شهرهای جدید به جای مسکن سازی، شهرسازی کنیم، به این ترتیب شهرهای جدید می‌تواند با ارائه انواع خدمات مدرن، منابع مالی برای خود جهت کمک به اقشار کم‌برخوردار فراهم کند.

وی افزود: باید ۶۰۰ هزار واحد مسکن ظرف چهار سال در شهرهای جدید ساخته شود و سرعت عمل در این موضوع بسیار مهم است.

قاسمی با بیان اینکه شهرهای جدید باید همه اقشار و افکار را در بر بگیرد، گفت: در شهرهای جدید باید هم ویلاهای هزار متری بسازیم و هم خانه‌های کوچک و این مساله حتماً در دستور کار شرکت مادر تخصصی شهرهای جدید قرار گیرد.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه عملیات اجرایی شهرهای جدید مصوب، باید آغاز شود، اظهار کرد: مصوبات مربوط به شهرها و شهرک‌های جدید در اختیار کسی جز شورای عالی شهرسازی و معماری نیست و بدون نگرانی درباره مصوبات، استان‌ها باید طی فرصت یک ماهه اقدامات لازم را انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: سه شاخص کیفیت ساخت، سرعت ساخت و قیمت مناسب در شهرهای جدید باید مورد توجه قرار گیرد و همزمان با ساخت شهرها و شهرک‌های جدید زیرساخت‌ها، مدرسه، بیمارستان و… نیز فراهم شود.

اختصاص ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی برای سال ۱۴۰۱

قاسمی در خصوص منابع مالی و همکاری مناسب بانک‌ها گفت: بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی برای سال ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده و ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز برای ودیعه مسکن به ویژه در پروژه بافت‌های فرسوده پیش‌بینی شده است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه کشور رتبه پایینی در صنعتی سازی دارد، افزود: باید این موضوع نیز مورد توجه قرار گیرد و عملیات ساخت و ساز سرعت گیرد.

وی خاطر نشان کرد: از ظرفیت انبوه‌سازان و پیمانکاران در حوزه ساختمان‌سازی استفاده کنیم تا برای آن‌ها نیز اشتغال کافی فراهم شود و با توجه به اینکه در زمان اجرای نهضت ملی مسکن سیمان، فولاد و مصالحی از این قبیل صادر نخواهد شد، همه کارخانه‌های حوزه مسکن در این طرح فعال خواهند بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: مسکن تین راه و شهرسازی قانون وزارت راه و شهرسازی شهر تهران قوه قضائیه نفت حمل و نقل معماری منابع مالی ساخت و ساز وزارت راه و شهرسازی تولید مسکن صندوق ملی مسکن قانون جهش تولید مسکن وزیر راه و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی هزار میلیارد تومان شهرهای جدید شهرهای جدید صندوق ملی مسکن نهضت ملی مسکن حوزه مسکن سال ۱۴۰۱ زمین ها ۳۰ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۶۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه جذب قیر در شهرستان‌ها منوط به عملکرد بافت فرسوده است، گفت: استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد با این حال اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا قاری‌قرآن امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه مباحث مربوط به شهرها در فرمانداری‌ها به صورت به روز وجود دارد، اظهار کرد: مباحث شهرداری‌ها مداوم و پیوسته است و ممکن است بسیاری از بحث‌ها به خصوص در حوزه واگذاری زمین از گذشته مانده باشد با این حال مباحث حوزه راه و شهرسازی پیوسته و طولانی است.

وی افزود: در گذشته و در بدنه شهرداری‌ها واگذاری‌هایی از اراضی انجام شده که امروز حق و حقوق دولت و انفال را دچار مشکل کرده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به واگذاری‌های اراضی در حوزه شهری تصریح کرد: با توجه به قانونی که در کمیسیون ماده ۵ وجود دارد، چنین واگذاری‌هایی خارج از اعضای رسمی و به جز در تهران قابل تفویض نیست.

وی با اشاره به جلسات سال گذشته و برگزاری کمیسیون‌های مربوطه به صورت هفتگی تصریح کرد: با این اقدامات انتهای سال گذشته هیچ شهری را نداشتیم که کمیسیون ماده ۵ مربوط به آن در پشت دبیرخانه مانده باشد.

قاری‌قرآن با بیان اینکه طرح هادی در شهرهای کوچک کار می‌شود، گفت: قانون‌گذار صراحتاً گفته است شهرهایی که یک بار طرح جامع شامل حالشان شود، دیگر مجاز به اجرای طرح هادی نشوند تا شهرهای کوچک در پروسه طرح جامع گرفتار نباشند که معمولاً شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر را تحت قالب طرح هادی می‌بریم.

وی تاکید کرد: قرار شد در شورای برنامه‌ریزی استان شهرهایی که طرح هادی برای آن‌ها قابل اجرا است را در مسیر طرح هادی جلو ببرند و در یک بسته گزارش مربوطه به تهران ارسال شود؛ با این حال مسیر طرح تفصیلی نیز باز است و امروز همه طرح‌های تفصیلی در شهرداری‌ها با حضور همه ارکان شهرداری‌ها مصوب می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: وقتی شهرداری کارفرما باشد، باید مشاورانی هم که انتخاب می‌شوند، طرف قرار داد شهرداری‌ها شوند؛ قراردادها را راه و شهرسازی منعقد می‌کند، اما اینکه تیم مشاور حتماً در شهر و شهرداری مستقر باشد جز ضروریات است.

وی با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ باید در شهرستان مربوطه تشکیل شود تا از نظر زمانی و دوباره کاری جلوگیری شود، اضافه کرد: در بحث نهضت ملی مسکن سال گذشته جلسات شورای مسکن به صورت هفتگی برگزار شد و در شهرستان‌ها به روز وارد پروژه‌ها شدیم و در حال حاضر بالغ بر بیش ۹۰ درصد تأمین زمین شهرستان‌ها انجام شده است.

قاری‌قرآن با تاکید بر اینکه الحاق زمین پروسه‌ای یک ساله نیاز دارد، یادآور شد: بسته به قیمت، نوع زمین و میزان زمینی که دولت در اختیار دارد، تصمیم‌ گیری بر تراکم صورت می‌گیرد.

وی از تأمین ۹۰ درصد زمین ۸۰۰ هکتاری در شاهین شهر که در کارگروه مربوطه مصوب شده بود خبر داد و گفت: در بخش آماده‌سازی به جای سایر سازمان‌ها، شهرداری‌ها را درگیر کردیم که این درگیر کردن شهرداری‌ها برای نخستین‌بار در کشور انجام شد، زیرا این سایت‌ها ساخته می‌شود و شهرداری‌ها می‌مانند؛ بنابراین ۱۳۵ سایت در مرحله اجرا است که حدود ۸۰ مورد آن با در نظر گرفتن پول نقد، تهاتر و زمین با شهرداری‌ها بسته شده است.

۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان در صدور پروانه بافت‌های فرسوده رتبه سوم را بعد از تهران و خوزستان دارد، تاکید کرد: این در شرایطی است که اصفهان در دارا بودن بیشترین بافت فرسوده مصوب رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است، گفت: سال جاری نیز می‌توانیم همین میزان قیر را جذب کنیم و بنا داریم میزان قیر اختصاص یافته به شهرستان‌ها را بر حسب عملکرد بافت فرسوده مرتبط اختصاص دهیم، چرا که با رونق گرفتن ساخت‌وساز نیاز به آسفالت می‌تواند در نوسازی بافت شهرها کمک کننده باشد.

قاری‌قرآن درباره رویکرد دولت در خصوص پروژه‌های مسکن یادآور شد: برای جلوگیری از مهاجرت به خصوص از شهرهای کوچک به بزرگ بنا داریم زمین لازم را در روستا تأمین کنیم و به همین منظور شرط سکونت در روستاها حذف شده است و عدد ۳۰ هزارتایی تأمین مسکن روستایی به ۶۰ هزار رسیده است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان از نظر میزان جاده‌های دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد، خاطر نشان کرد: مسئله مهم در حوزه راه و جاده سازی این است که در اصفهان به ویژه غرب استان بیشتر بحث نگهداری و میزان روکش آسفالت حائز اهمیت است و اکثر راه‌های استان دچار فرسودگی شده‌اند.

کد خبر 750111

دیگر خبرها

  • واگذاری قابل توجه زمین در زنجان برای اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید
  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • ارزیابی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم کامل شد
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • استقرار ناوگان امور اجرایی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم
  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است