Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی محمد هوشمند روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در چارچوب  مدیریت تلفیقی آفات گیاهی، افزایش عملکرد، مبارزه و کاهش مصرف سموم و تولید محصول سالم ، مبارزه غیرشیمیایی با با آن که از آفات کلیدی باغ های انار به شمار می رود همچنان ادامه دارد.

وی بابیان اینکه ۶۵۰ هکتار زمین به کشت انار در این شهرستان اختصاص دارد، ادامه داد: با توجه به بیولوژی این آفت و زمستان گذرانی لارو آن در داخل میوه های آلوده باقی مانده بر روی درخت و کف باغ، جمع آوری این میوه ها و سوزاندن یا دفن آنها در عمق حداقل نیم متری، یکی از روش های اصلی مدیریت دفع آفت است و نقش مهمی در کاهش جمعیت آن در سال آینده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول بخش کشاورزی ابرکوه با اشاره به اینکه مبارزه به صورت همگانی نتیجه بهتری در کاهش خسارت آفت دارد ، تصریح کرد : از دیگر روش های مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار ، پرچم زدایی میوه هااست که در جهت تکمیل روش قبل در خرداد ماه هنگامی که میوه ها به اندازه گردوست ، انجام می شود.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به اینکه آفت کرم گلوکاه انار به ۳۰ درصد محصول آسیب می رساند،خاطر نشان کرد:  در اجرای طرح یادشده ، رعایت بهداشت باغ و مبارزه با علف های هرز و سایر آفت ها، هرس و تغذیه باغ نیز مد نظر است.

هوشمند به کشاورزان توصیه کرد که انارهای پوسیده را از باغ ها جمع آوری و معدوم کنند که این شیوه تاکنون بهترین مبارزه با کرم گلوگاه انار در استان یزد و به ویژه این شهرستان شناخته شده است.

وی همچنین یادآور شد: باغداران نسبت به جمع آوری میوه انجیر که در مجاورت باغ های انار قرار دارد و میزان آفت آن بالاست نیز اقدام کنند.

کرم گلوگاه انار با نام علمی Spectrobates ceratoniae Zeller مهمترین عامل کاهش کمی و کیفی محصول انار و یکی از موانع مهم در افزایش صادرات انار است.

مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه با بیان اینکه هزار خانوار بهره بردار در تولید انار فعالیت دارند، گفت: تولید این محصول در سال زراعی جاری در برخی باغ ها به ۳۰ تن در هکتار رسید در حالی که متوسط تولید در واحد سطح ۱۵ تا ۱۸ تن است.

حسن زارع به خبرنگار ایرنا افزود: امسال از ۶۵۰ هکتار باغ های شهرستان ۱۰ هزار تن انار به ارزش حدود ۸۰ میلیارد تومان برداشت و روانه بازار استان های مختلف کشور شد.

برداشت انار با توجه به تنوع اقلیم و ماندگاری محصول از اواسط شهریورماه در استان یزد شروع و تا پایان آبان ماه در برخی مناطق از جمله شهرستان ابرکوه  ادامه دارد.

وی اظهارکرد: امسال به دلیل افزایش دما در تابستان، وجود کرم گلوگاه در برخی باغ ها، پوسیدگی میوه و تداوم پدیده خشکسالی و وجود مگس مدیترانه ای ، تولید انار نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد کاهش یافت.

به گفته زارع، هرس به موقع درختان ، مبارزه با کرم گلوگاه و مگس مدیترانه ای ، آبدهی به موقع ، تغذیه درختان با کود حیوانی و استفاده از ارقام مرغوب می تواند در افزایش تولید انار تاثیرگذار باشد.

تولید ۷۰هزار تن محصول باغی در ابرکوه

هم اکنون ۱۰ هزار هکتار از ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین های زیرکشت ابرکوه به محصول باغی اختصاص دارد و سالانه حدود ۷۰ هزار تن محصول باغی در این منطقه برداشت می شود.

  ۸۰ درصد محصول علاوه بر عرضه به بازار برخی استان ها، به دلیل کیفیت بالا به خارج از کشور عمدتا به حوزه خلیج فارس صادر می شود.

محصول باغی ابرکوه  شامل انار، پسته ، زردآلو ، هلو، انجیر، بادمجان و گوجه فرنگی است.

۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید می کنند.

بخشی از آن در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود و با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصول با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سالانه تولید می شود.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها بازار محصولات کشاورزی ابرکوه اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازار محصولات کشاورزی ابرکوه بازار محصولات کشاورزی ابرکوه اراضی کشاورزی کرم گلوگاه انار کشاورزی ابرکوه محصول باغی میوه ها هزار تن باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۹۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد