Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@04:33:11 GMT

توسعه فناوری در کشاورزی موجب افزایش بهره وری می شود

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۷۴۷۶

توسعه فناوری در کشاورزی موجب افزایش بهره وری می شود

به گزارش ایرنا، «سورنا ستاری»  روز شنبه در آیین گشایش شهرک استارتاپی کشاورزی و امنیت غذایی و صنایع وابسته و کارخانه نو آوری سورین در  شهرستان فردیس استان البرز افزود:  امنیت غذایی یکی از بحث های جدی  است که معاونت علمی  و فناوری ریاست جمهوری در ۲ سال اخیر روی آن تمرکزقابل توجهی داشته  است.

معاون علمی وفناوری رییس جمهور گفت : باید بسیاری از  طرح های مربوط به تهیه غذا  بدون آسیب  به محیط زیست و  آب و خاک را در داخل کشور تامین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاری  بیان داشت : در این زمینه  یک برنامه جامع  توسط  معاون اول  رییس جمهور به وزارت کشاورزی ابلاغ  شده  که  این برنامه شاخص های  بسیار متنوعی دارد ضمن آنکه ۱۳ بند آن خاص  است که هر کدام پژوه های مفصلی دارد و امیدوارم موارد این چنینی مانند توسعه کارخانه نوآوری در حوزه های کشاورزی بتواند اتفاق های خوبی را رقم بزند.

وی افزود: بخش خصوصی در زمینه پژوهش  فناوری می تواند  سرمایه گذاری کند و در این زمینه نقش آفرینی داشته باشد.

ستاری گفت: بخش کشاورزی یکی از بخش هایی است که کمترین شرکت های دانش بنیان دارد؛ بنابراین هم  در بخش سنتی و هم فناوری بیشترین وابستگی را دارد ؛ امروز فناوری  جدید در حوزه کشاورزی نداریم  و به دنبال کشت های طبقاتی در کشاورزی نرفته ایم.

وی افزود:  براین اساس  معاونت علمی و فناوری رییس جمهور در بحث امنیت غذای  برنامه جامعی را در دستور کار دارد  ضمن آنکه  حوزه بیوتیک های کشاورزی ،کیفیت محصولات، حوزه دارو و واکسن  و  کشت های متراکم  در کشور نیازمند پیگیری است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور اظهار داشت : باید یک فرهنگ جدیدی در حوزه کشاورزی کشور حاکم شود زیرا این  بخش پرسود است اما باید از حالت سنتی خارج شد و مقاومت ها  در این بخش قابل شکسته شدن است.

ستاری  ادامه داد: بخش سنتی بعد از مدتی متوجه می شود برای اینکه  توسعه پیدا کند باید سرمایه گذاری کند چرا که  فعالیت  استارتاپی بین ۳۰ یا ۴۰ درصد سود می دهد  و در سال ۲۰۰ یا ۳۰۰ درصد رشد  پیدامی کند.

وی تاکید کرد: حوزه های مربوط به آبزیان را هم می توان توسعه داد، هزاران ایده برای سرمایه گذاری در این حوزه ها با سود بالا وجود دارد، با افزایش فناوری  و استفاده از ظرفیت نیروهای خلاق می توان دست پیدا کرد.

وی ادامه داد: آب و خاکمان را از بین می بریم؛ اگر فناوری  در بخش کشاورزی وارد شود به راحتی می توان خیلی از تابوهای قدیمی در حوزه کشاورزی شکست ؛ پس باید از فناوری جدید استفاده کرد.

ستاری افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی باعث می شود تا ایده ها تبدیل به ثروت شود ؛ تجاری سازی حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی است. 

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی البرز فردیس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی البرز فردیس وزارت جهاد کشاورزی البرز فردیس سرمایه گذاری رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۷۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • رونمایی از سکوهای زنجیره ارزش گردشگری و مرکبات مازندران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی