Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@16:42:42 GMT

شهرداری تهران چگونه بحران کرونا را مدیریت کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۶۹۰۴۱

شهرداری تهران چگونه بحران کرونا را مدیریت کرد؟

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نشست کمیته تاب‌آوری ششمین اجلاس مجمع عمومی شهرداران آسیایی که با محور  سرمایه اجتماعی شهری؛ اعتماد و مشارکت عمومی به صورت مجازی برگزار شد، با نگاهی به تجربه مدیریت کرونا در شهر تهران به بررسی‌ ضرورت مشارکت جامعه‌محور در مدیریت بحران پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی نصیری با اشاره به ضرورت مشارکت اجتماعی در شهر تهران از این موضوع به عنوان یکی از الزمات توسعه پایدار نام برد و ضمن برشمردن دلایل آن از محدود بودن امکانات دولت‌ها برای ارائه خدمات در سطوح محلی، ناهمخوان بودن برنامه‌های تهیه شده با شرایط محلی در صورت فقدان مشارکت مردمی و نبود تناسب بین نیازها و ماهیت امکانات ارائه شده به عنوان بخشی از این دلایل یاد کرد و از مشارکت اجتماعی به عنوان ابزاری برای تأثیرگذاری در تدوین سیاست‏ ها و طرح‏های بهبود محیط زندگی ، ارتقای توانمندی جامعه در برابر مخاطرات، تسهیل‏ک ننده توسعه پایدار و کامل‏کننده زنجیره اقدامات حاکمیتی در کاهش مخاطرات و مدیریت بحران نام برد.

 نصیری از بهره ‏گیرى از دانش و تجربه موجود در سطح محلى، استفاده مؤثر از منابع و توانایى‏های منطبق با ویژگى و خصوصیات مردم محلى، حاکمیت اخلاق و فرهنگ کار تیمى در میان افراد جامعه، توانایى بالا در سنجش مؤثر نیازها، توزیع مؤثر و عادلانه کالا و خدمات در زمان وقوع بحران، بهره‏گیرى از همبستگى، انسجام و ظرفیت بالاى اجتماعات محلى و پشتیبانى از مردم محلى به منظور افزایش توانمندى وکاهش آسیب‏پذیرى به عنوان نقاط قوت رویکرد جامعه محور مدیریت بحران نام برد.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه این نشست با اشاره به تجربه فعالیت گروه‌های داوطلب واکنش اضطراری در محلات تهران، از این تجربه به عنوان یکی از الگوهای موفق مشارکت اجتماعی در تهران یاد کرد و به تشریح مشارکت این گروه در طرح واکسیناسیون جهادی شهرداری تهران، برگزاری  مانورهای محلی و منطقه‌ای، اجرای طرح مدرسه آماده، طرح مقابله با ویروس کرونا، حضور در نمایشگاه‌های منطقه‌ای و شهری، برگزاری مسابقات منطقه‌ای و شهری  و مشارکت در آموزش عمومی شهروندان پرداخت.

 نصیری از اقدامات انجام شده از سوی شهرداری تهران  در مدیریت بیماری کرونا به عنوان مدیریتی مشارکت محور یاد کرد و ضمن تشریح ساختار ستاد مدیریت بحران کرونای شهرداری تهران، استفاده از ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های قرنطینه هوشمند، اعلام محدودیت در حمل و نقل عمومی، پیگیری اجرای دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی در اماکن اداری ورزشی، برقراری امکان بهره‌برداری از سامانه امید برای اعمال محدودیت‌های هوشمند و ممنوعیت خرید و صدور بلیط‌های اعتباری مترو به عنوان اهم اقدامات صورت گرفته توسط شهرداری تهران در حوزه فاصله‏گذاری را توضیح داد.

وی از تدوین برنامه مدیریت بحران کووید 19 در شهر تهران در سه محور و 140 اقدام، تدوین و ابلاغ ساختار ستاد مدیریت بحران کرونای شهرداری تهران و فعال‏سازی بخش‏ها و شاخه‏های آن ، تدوین شرح وظایف مربوط به بخش‏های مختلف ستاد مدیریت بحران کرونای شهرداری تهران، راه اندازی پویش جهادی تهران دوباره جان می‌گیرد با رویکرد توسعه ظرفیت­ واکسیناسیون شهر تهران (شامل 18 شهر واکسن، 22 اتوبوس زندگی، 22 ایستگاه مترو، 220 مسجد، 20 مرکز سیار) ، راه‏اندازی سامانه 137 برای واکسیناسیون توانیابان و تولید محتوا و انجام تبلیغات محیطی در راستای ارتقاء سطح آگاهی عمومی به عنوان بخشی از  اقدامات انجام شده سازمان در حوزه واکسیناسیون نام برد.

در ادامه این نشست، شاهین مظفری معاون بازتوانی، بازیابی و مشارکت جامعه محور سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به بررسی تجربه شهرداری تهران در ایجاد ظرفیت های مشارکت مردمی در موضوع مدیریت بحران پرداخت.

وی از شناسایی ظرفیتها و دارایی‌های محله به عنوان بخشی از هدف کلی مشارکت جامعه محور نام برد و از شکوفایی آن در جهت توسعه اجتماع محور محلی و توسعه درون‏زا یاد کرد و گفت: توسعه اجتماعی در مورد قرار دادن انسان‌ها در مرکز نظریه توسعه است و رویکرد توسعه اجتماعی بر ظرفیت‌ ها تاکید می‌کند و بنابراین توانمندسازی در آن بسیار با اهمیت است.

وی در ادامه به بررسی تجربه فعالیت گروه‌های داوطلب واکنش اضطراری شهر تهران (دوام) به عنوان یه نموه موفق از مشارکت جامعه‌محور نام برد و از  مشارکت در طرح جهادی واکسیناسیون شهرداری تهران ، همکاری در برگزاری آموزش عمومی مدیریت بحران در مدارس، مشارکت در برگزاری مانورهای امداد و نجات محلی و منطقه‌ای ، همکاری در برگزاری آموزش عمومی مدیریت بحران در محلات و واکسیناسیون پلاک به پلاک با مشارکت 137 به عنوان بخش از اقدامات انجام شده از سوی داوطلبان یاد کرد.

به گفته  مظفری اولویت پایین مباحث مربوط به مدیریت بحران در جامعه،  غلبه حداکثری داوطلبان خانم (87درصد) ، بالا بودن میانگین سنی داوطلبان (43سال) ، عدم برابری امکانات مالی با نسبت جمعیت اعضا و توان محدود عملیاتی نسبت به جمعیت اعضا بخشی از چالش‌های مجود در زمینه فعایت گروه‌های دوام به شمار می آید.

وی در ادامه به تشریح پویش آموزش همگانی با شعار« هر خانواده تهرانی یک نفر آموزش دیده» به عنوان برنامه آتی پیش‌بینی شده برای ادامه فعالیت گروه‌های داوطلب دوام یاد کرد و  از آموزش همگانی به دو میلیون نفر از شهروندان تهرانی با هدف ارتقای آگاهی و آمادگی ایشان در مواجهه با مخاطرات طبیعی همانند زلزله، سیل ، طوفان و ... به عنوان محور کلیدی این طرح نام برد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بحران مشارکت جامعه محور مدیریت بحران شهرداری تهران بحران کرونا شهر تهران منطقه ای نام برد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۹۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صمیم مرادی روزبهانی با اشاره به آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار داشت: مطابق با مصوبات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، مسئولیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به این سازمان سپرده شده است.


مرادی روزبهانی افزود: بر این اساس، ارزیابی ایمنی محیطی و انعکاس ناایمنی‌ها، جانمایی محل‌های نصب علائم و تابلو‌های خروج اضطراری، شناسایی فضا‌های تخلیه امن اضطراری و تدقیق مسیر‌های ویژه امدادی، جانمایی و تعیین محل‌های استقرار نفرات، تجهیزات و ماشین‌آلات عملیاتی دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان، از اهم اقدامات ستاد ویژه مدیریت بحران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پیش از آغاز این رویداد است.


وی گفت: ستاد ویژه مدیریت بحران سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ عضو از سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف از جمله نمایندگانی از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران؛ سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران؛ سازمان اورژانس استان تهران؛ نیروی انتظامی تهران بزرگ؛ پلیس راهنمایی و رانندگی؛ مرکز بهداشت شمال تهران (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)؛ مرکز بهداشت جنوب تهران (دانشگاه علوم پزشکی تهران)؛ جمعیت هلال‌احمر استان تهران؛ ستاد اجرایی سی و پنجمین نمایشگاه کتاب (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) (نمایندگان امور اجرایی، رفاهی و حراست)؛ مجموعه مصلی امام خمینی (ره)؛ شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ؛ شرکت آب و فاضلاب استان تهران؛ معاونت خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران؛ مدیریت بحران شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه؛ ستاد مدیریت بحران شهرداری منطقه ۷ و ستاد‌های مدیریت بحران مناطق معین (۳، ۶ و ۱۲) تشکیل شده است.

وی ادامه داد: از این رو، بازدید میدانی از محل برگزاری نمایشگاه برگزار و نخستین جلسه کمیته ایمنی و سلامت به منظور هماهنگی و تشریک مساعی بین اعضا در محل مصلی تهران برگزار و ضمن بررسی موقعیت و شرایط میدانی با همکاری کمیته اجرایی و رفاهی نمایشگاه، نسبت به بررسی پیش‌نویس دستورالعمل کمیته ایمنی و سلامت، جمعبندی نظرات و پیشنهادات اعضای کمیته و بررسی نحوه استقرار نیرو‌های امدادی، انتظامی و خدمات‌رسان، تشکیل شد.


وی گفت: تهیه و ارائه نقشه کدگذاری‌شده از محل برگزاری، نظارت بر فرایند استقرار غرفه‌ها و آماده‌سازی فضا‌های نمایشگاهی، ارائه آموزش‌های ایمنی، اطفاء حریق، تخلیه اضطراری و کمک‌های اولیه به مسئولان برگزاری و غرفه‌داران، تعیین محل تشکیل ستاد مدیریت بحران ویژه نمایشگاه، توزیع بیسیم واحد امدادی در زمان برگزاری نمایشگاه، رعایت موارد ایمنی در سیم‌کشی برق غرفه‌ها، الزام غرفه‌داران جهت تأمین و استقرار کپسول‌های اطفاء حریق در غرفه‌ها، برگزاری یک تمرین میدانی آمادگی مقابله با حوادث احتمالی و تخلیه اضطراری قبل از برگزاری نمایشگاه و تشکیل یک گروه اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و ... از جمله برخی از مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده در نخستین جلسه کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بشمار می‌رود.


بر اساس این گزارش، سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
  • ابلاغ یک مصوبه مهم در حوزه ایمنی پایتخت | تهران امن‌تر می‌شود؟
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت