Web Analytics Made Easy - Statcounter

غیب الله زاده، مدیر اکران‌های مردمی عمار از اکران فیلم‌ها در شهرهای فاقد سینما از ابتدای نمایش فیلم در سینما خبر داد و گفت که خود را رقیب سینماها نمی‌دانیم اما توانستیم با قیمت پایین مخاطب ۵۰ هزار نفری برای یک فیلم در شهرستان داشته باشیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، افزایش قیمت بلیت سینما از نگاه سینماداران با این توجیه همراه است که سود و درآمد بیشتری برای سینما ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیل شاید در نگاه ابتدایی و کلی توجیه اقتصادی درستی داشته باشد، اما به موضوع افزایش مخاطب توجهی ندارد. این در حالی است که میزان مخاطبین سینما بعد از چندین سال تقریباً روی عدد 2 تا 3 میلیون نفر ثابت است و این تعداد مخاطب ثابت و جدی سینما با افزایش قیمت نیز به سینما خواهد رفت، اما ظرفیت بالای دیگر سینماروها از میان چندین میلیون نفر جمعیت، بالقوه باقی خواهد ماند. گروه اکران مردمی عمار، که چندسالی است در شهرها و شهرستان‌های فاقد سینما فعالیت می‌کنند، دیدگاه و تجربه جالب دیگری دارند که با ما در میان گذاشتند. آنها می‌گویند هرچقد قیمت بلیت پایین باشد، شاهد افزایش مخاطبین خواهیم بود و اینگونه، درآمد بهتری نیز نصیب سینما خواهد شد.

در ادامه گفت‌وگوی کوتاه ما با حجت غیب الله زاده مدیر اکران‌های مردمی عمار که بتازگی اکران مردمی فیلم «موقعیت مهدی» را آغاز کرده‌اند را می‌خوانید.

این فعال فرهنگی درباره هدف و فلسفه اکران‌های مردمی عمار گفت: هدف ما این است که به جریان سینمای انقلاب کمک کنیم و علاوه بر تسهیل فرآیند اکران در شهرهایی که فاقد سینما هستند، نسبت به امر صیانت و امنیت فیلم‌ها هم مسئولیت داریم و متعهد هستیم. 

برخی سینماها مجبور به فروش بلیت 5 هزار تومانی برای جذب مشتری بودند

وی بیان کرد: در کل کشور چند درصد سینما پراکندگی دارد؟ در حال حاضر طبق آمار 20 درصد شهرها و شهرستان‌های کشور در مجموع سینما دارند. علاوه بر آنکه بسیاری از سینماهای شهرستان‌ها فعال نیستند. شهرهایی مانند اردکان، پل دختر، ماهور و دزفول چنین وضعیتی دارند. برای همین تصمیم ما این بود که از این شهرها حمایت کنیم و برایشان فیلم‌های جدید را اکران کنیم. بنظر می‌رسد که با توجه به شرایط موجود اقتصادی، افزایش قیمت بلیت، مناسب نباشد و منجر به ریزش مخاطب شود. در حالت  قبلی که قیمت بلیت برای پردیس‌های سینمایی مدرن بود 30 هزار تومان، چقدر فیلم‌ها از گیشه مناسب برخوردار بودند؟ تمام مخاطبین هر سانس را برای هر سینما طبق سامانه سمفا می‌توان بررسی و تحلیل کرد که طبق مستندات مخاطبین زیادی نداشتند. در همان حالت نیز مخاطب و مشتری سینما رضایت‌مندی چندان زیادی از سینما نداشت، حالا چقدر می‌تواند از قیمت بلیت و صرفه اقتصادی آن  رضایت داشته باشد؟ 

او بیان کرد: این قیمت‌گذاری تنها به نفع سینماهای بالاشهری و مخاطبین آن قشر است. برای قشری که فرقی برایش ندارد، قیمت بلیت 45 هزار تومان یا حتی بیشتر باشد. بد نیست بدانیم قبل از قیمت گذاری جدید، برخی از سینماهای همین شهر تهران و برخی از شهرستان‌ها حتی در روزهای نیم بها که قیمت بلیت 15 هزار تومان بود، بلیت را 5 هزار تومان می‌فروختند تا مردم به سینمایشان بیایند.

او در پاسخ به این سؤال که آیا باتوجه به افزایش قیمت بلیت سینماها به 45 هزار تومان و قیمت پایین بلیت‌ اکران‌های مردمی عمار، امکان افزایش مخاطبین خود را پیش‌بینی می‌کنید، گفت: هدف ما این است که بتوانیم ظرفیت بالقوه اکران را در کشور اضافه کنیم؛ هدف ما رقابت با سینماها نیست. همین الان در شهرهایی که سینما دارند در فضا و بخش‌های خصوصی کار می‌کنیم مانند دانشگاه‌ها که همین هم با یک تأخیر نسبت به زمان اکران خود فیلم در سینماها انجام می‌شود.

او درباره قیمت بلیت اکران‌های مردمی گفت: هزینه بلیت در مراکز استان، روستا، شهرهای کوچک و بزرگ نرخ فرق می‌کند، مثلاً در روستا نسبت به شهرهای بزرگ‌تر با شهرهایی که متوسط جمعیت‌شان کمتر است فرق دارد.

با 10 هزار تومان چندین برابر مخاطب جذب کردیم

غیب الله زاده با اشاره به مواجه گروه خود برای اکران یکی از فیلم‌ها در سینمای یکی از شهرستان‌ها گفت: برای اکران فیلم «منطقه پرواز ممنوع» با همکاری و تعامل میان دفتر پخش، سینمادار و تهیه‌کننده، فیلم را در آن سینما با قیمت 10 هزار تومان اکران کردیم اما اتفاق جالبی افتاد این بود که بجای 5 هزار نفر تماشاگر، 50 هزار نفر تماشاگر داشتیم. یعنی هرچقدر قیمت بلیت سینما پایین بیاید، بدون شک تعداد مخاطبین فیلم افزایش پیدا می‌کند. اما سینماداران عموماً اینگونه فکر نمی‌کنند و قیمت را بالا در نظر می‌گیرند در حالی که هرچقدر قیمت پایین باشد، تعداد مخاطبین افزایش پیدا می‌کند. سؤال من این است که برای سینمای کشور اقتصاد اولویت دارد یا جلب مخاطب؟ حتی اگر اقتصاد هم اولویت داشته باشد، باز رویکرد افزایش مخاطب به توان اقتصادی سینمای ما کمک خواهد کرد. برای همین رویکرد ما اگر گسترش سینما در شهرستان‌ها با قیمت مقبول باشد شاهد افزایش چشمگیر مخاطبین خواهیم بود.

وی، از اکران فیلم‌ «موقعیت مهدی» در شهرهای فاقد سینما از این هفته همزمان با اکران در سینماها خبر داد و گفت که در شهرهای دارای سینما از 3 هفته بعد، این فیلم را اکران می‌کنیم.

غیب الله زاده با اشاره به راه اندازی سامانه «سینما مردم» تصریح کرد: این سامانه از نظر کارکردی شبیه همان اکران‌های معمول سینمایی است که در کل سالن‌های کشور اتفاق می‌افتد، البته با تفاوت‌هایی مختص به شیوه اکران خودمان.

غیب الله‌زاده درباره روند کاری گروه خود بیان کرد: طبق قانون طرف قرارداد ما دفاتر پخش است. برای فیلم «موقعیت مهدی» نیز با بهمن سبز قرارداد بستیم و رضایت تهیه‌کننده را نیز داریم. درباره فیلم‌های دیگر نیز همین گونه است. فعالیت ما با جواز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شود.

قیمت‌گذاری جدید تنها به نفع سینماهای بالاشهری و مخاطبین آن قشر است. برای قشری که فرقی برایش ندارد، قیمت بلیت 45 هزار تومان یا حتی بیشتر باشد. بد نیست بدانیم قبل از قیمت گذاری جدید، برخی از سینماهای همین شهر تهران و برخی از شهرستان‌ها حتی در روزهای نیم بها که قیمت بلیت 15 هزار تومان بود، بلیت را 5 هزار تومان می‌فروختند تا مردم به سینمایشان بیایند.

 

 

وی با اطلاع از اکران نمادین این فیلم در هفته گذشته در مسجد امام رضا(ع) تهران که با استقبال مردم برگزار شد گفت: در این برنامه که با حضور بیش از 200 نفر از نمازگزاران و اهالی مسجد برگزار شد، در کنار بلیط فروشی اختیاری، خرید بلیط 1 میلیون تومانی فیلم توسط یکی از مخاطبان فیلم، از اتفاقات جالب این مراسم بود.

غیب االله زاده، با اشاره به ثبت بیش از 300 درخواست اکران فیلم «موقعیت مهدی» در شهرهای فاقد سینما در سه روز نخست از آغاز ثبت نام اظهار داشت: مراکز دانشگاهی و حوزه های علمیه در صدر درخواست های اکران بوده اند.

خبرنگار تسنیم اضافه می‌کند،  اکران‌های مردمی با کمک دستگاه‌های پخش سیار انجام می‌شود. برخی از این دستگاه‌های پخش در وسایل نقلیه‌ مانند اتوبوس وجود دارد و تماشاگر در سالن طراحی شده کوچکی که در آن وجود دارد، به تماشای فیلم می‌نشینند. قیمت بلیت این سینماها کمتر از بلیت‌های سینماهای رایج است و عموماً در مکان‌هایی مانند مساجد و دانشگاه‌ها انجام می‌شود. 

علاقه مندان جهت ثبت درخواست اکران مردمی فیلم موقعیت مهدی به سایت ekranmardomi. Ir مراجعه کنند.

ورود چند فیلم‌ کوتاه به اکران نوروزی شبکه نمایش خانگی و اهمیت آن

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران اخبار اکران سینمای ایران اخبار اکران اکران های مردمی عمار فاقد سینما افزایش مخاطب انجام می شود موقعیت مهدی افزایش قیمت قیمت پایین شهرستان ها هزار تومان قیمت گذاری قیمت بلیت فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۹۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت

آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد. 

نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۳ هزار و ۴۱۵ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۷۸۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۸ اجرا و میزبانی از ۶۰۴ مخاطب توانست به فروشی معادل ۸۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان برسد. 

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۱۱۰ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۵۵ میلیون و ۴۳۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی ساعت ۱۸ با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۶ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۹۶ مخاطب، فروشی معادل ۲۱۲ میلیون۲۹۶ هزار تومان داشته است. 

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۴ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۲۰۵ مخاطب به فروشی معادل ۱۳۸ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۴ اجرا و میزبانی از ۵۱۶ مخاطب به فروشی معادل ۵۳ میلیون و ۹۲۵ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۲ اجرا، ۳۰۲ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۲۷ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان دست یافته است. 

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۶ اجرا میزبان ۱۲۳ مخاطب بوده و به فروش ۹ میلیون و ۹۰ هزار تومان دست پیدا کرده است. 

در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳به صحنه رفته است؛ چهارمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۱۵۷ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان فروخته است. 

همچنین نمایش «شاماران» به کارگردانی ساسان شکوریان نیز که اجرای خود را از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۱۵ اجرا توانسته است ۴۹۸ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۲۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان بفروشد. 

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۳ اسفندماه ۱۴۰۲ با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۶ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۶۰۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۴۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان دست پیدا کند. 

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است؛ با ۱۵ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۷۶۱ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۵۰ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان دست پیدا کند. 

نمایشنامه‌خوانی «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری انجام شد، با ۱ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۲۴۴ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۱۹ میلیون و ۸۸۸ هزار تومانی برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • پایان صدرنشینی یک‌ماهه «تمساح خونی»/ «مست عشق» نیامده به اوج رسید
  • پایان صدر نشینی یک‌ماهه «تمساح خونی»/ «مست عشق» نیامده به اوج رسید
  • آمار فروش فیلم‌های سینمایی در اولین هفته اردیبهشت/ «مست عشق» از «تمساح خونی» سبقت گرفت
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»