Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@08:21:51 GMT

کدام گل‌ها خوراکی هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۷۳۹۶۳

استفاده از گل‌های خوراکی مد جدید تزئین خوراک است، اما چالش اصلی اینجاست که کدام گل‌ها و با چه شرایطی قابل خوردن هستند؟ ناطقان: گل‌های خوراکی نه تنها زیبا به نظر می‌رسند، بلکه طعمی شگفت‌انگیز به ادویه‌ها و شربت‌های خانگی اضافه می‌کنند و به بیشتر غذاها عمق ظریفی می‌دهند. آوردن گل به آشپزخانه - در یک بشقاب غذا، نه یک گلدان - راهی برای اضافه کردن طعم و مزه و همچنین زیبایی مقابل چشمان شما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش با ساده‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ها را برای افزودن رنگ و طرحی جدید به خوراکی‌ها آشنا شوید:

اگرچه ما ایرانی‌ها به استفاده از گل‌های خوشرنگ و بوی محمدی و برگ‌های نعنا و شوید در غذاها و نوشیدنی‌ها عادت داریم، اما این‌ها تنها گیاهانی که می‌توانند سفره ما را زیباتر کنند نیستند؛ گرایش به گل‌های خوراکی چندین سال است که در آشپزی جهان شکوفا شده و پیشنهادات هیجان‌انگیزی برای افرادی که عاشق گل‌ها هستند وجود دارد.
خوراک خود را بشناسید

همانطور که به جای کاهو به دنبال هر برگ سبز و بزرگی نمی‌روید، برخی از گل‌ها هم غیرقابل خوردن هستند. اینستاگرام مدتی است به محلی برای تبلیغ گل‌های سمی یا حتی بالقوه کشنده –مانند گل‌های فریبنده خرزه که برای تزئین اسموتی‌ها و پودینگ‌ها استفاده می‌شود، تبدیل شده.

با این حال گل‌های خوراکی شامل اسطوخودوس، گل رز، ختمی، شمعدانی، لادن و بنفشه است. برخی شبیه به هم هستند، مثلا یاس خوراکی است، اما یاس کاذب سمی است. شما می‌توانید گل‌های نخود فرنگی را بخورید، اما نخود شیرین را نه. فراموش نکنید که اگر به گرده گل‌ها حساسیت دارد باید از انواع گل‌ها دوری کند.

اگر باغچه ندارید، باز هم می‌توانید بسیاری از گل‌های خوراکی مانند بنفشه دورگه و ویولا را در جعبه‌ای که پشت پنجره گذاشتید پرورش دهید. از آفت‌کش‌ها یا سایر مواد شیمیایی روی گل‌هایی که برای خوردن می‌روید استفاده نکنید؛ و گل‌های شاخه بریده یا گل‌های مراکز باغی را مصرف نکنید.

قانون مصرف گیاهان وحشی را به خاطر داشته باشید: آنچه را می‌چینید شناسایی کنید، زیاد مصرف نکنید و مراقب باشید که از کجا می‌چینید. از کنار جاده‌ها، مکان‌هایی که احتمالا با آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها درمان شده‌اند و مناطقی که حیوانات در آن تردد می‌کنند اجتناب کنید.

برخی از این گل‌ها نیز قابل خریداری هستند؛ خشک شده آن‌ها را در عطاری‌ها پیدا می‌کنید و اخیرا نیز برخی از فروشگاه‌های مواد غذایی اورگانیک و برخی فروشگاه‌های آنلاین، تعداد زیادی از این گل‌ها به به صورت تازه و یا خشک شده می‌فروشند.

گل کدو سبز، رزماری یا گل کلم بروکلی در بازارهای محلی پیدا می‌شود. بابونه و انواع گل‌های رز مانند گل محمدی نیز به راحتی در دسترس‌اند. پس دست به کار شوید:
نمک رنگی و معطر

نمک بابونه و گل رز راه آسانی برای گنجاندن گل در آشپزی روزمره است. ۵ گرم گل خشک (خرد شده به تکه‌های کوچک، اما نه به صورت پودر) را با ۱۰۰ گرم نمک دریایی خوب مخلوط کنید. در حالت ایده آل، آن را به مدت یک هفته بگذارید تا طعم آن تند شود، اما می‌توانید بلافاصله هم از آن استفاده کنید. استفاده از این نمک روی تخم مرغ، سیب زمینی و به عنوان چاشنی برای غذاهایی مانند مرغ و ماکارونی بسیار جذاب است.

گل‌های تازه می‌توانند رطوبت زیادی به نمک‌ها و قندها اضافه کنند و آن‌ها را کلوخی کنند، بنابراین برای شربت‌ها بهتر هستند. یک شربت پرطرفدار از ترکیب یک قاشق غذاخوری از هیبیسکوس، بابونه، اسطوخودوس، گل رز و کالاندولا را با ۲۰۰ گرم نیشکر تهیه می‌شود و در پخت کیک و بیسکویت مانند شکر معمولی استفاده می‌شود. شما می‌توانید برای زیباتر کردن پنکیک و بستنی هم از آن استفاده کنید.

تزئین انواع دسر، ماست و سوپ با گل‌های خوراکی نیز بسیار چشم‌نواز و جدید خواهد بود.
منبع: مشرق برچسب ها: گل ها ، خوراکی ، خوردن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: گل ها خوراکی خوردن گل های خوراکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۳۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: بیجار شهری که بر بلندای بام جای گرفته است و به واسطه کوه‌های سرو قامتی که در دور آن احاطه شده است نعمت‌های خداوند مهربان نیز در آن جاری شده است.

وجود گیاهان دارویی و خوراکی بهاره در این شهرتان رونق زیادی دارد و با شروع فصل بهار کار و کاسبی بسیاری از مردم این دیار رونق می‌یابد.

از گذشته تاکنون بانوان بیجاری هرساله در دو ماه اول فصل بهار نسبت به خرید گیاهان خوراکی به دلیل خاصیت‌های درمانی و دارویی اقدام کرده و حتی برای فصل‌های دیگر سال نیز به روش‌های مختلف نگهداری می‌کنند.

یکی از عادات مردم دیار بیجار گروس که از دیرباز نیز مرسوم بوده است استفاده از گیاهان گوهی به عنوان غذا در فصل بهار است.

در منطقه بیجار بیش از ۱۳۵ نوع گیاهان خوراکی و دارویی و صنعتی برداشت می‌شود که مصرف آن از گذشته‌های دور مرسوم بود و مردم با آغاز فصل بهار آنها را جایگزین مواد پروتئینی می‌کنند.

سراب، قیصه، کوه حمزه عرب، کوه زغال، صلوات آباد، چنگ الماس و قمچقا مهم‌ترین محل رویش گیاهان کوهی در دیار بیجار گروس است.

گیاهان بهاری درمان بسیاری از امراض

مهری عباسی یکی از بانوان بیجاری در حین خرید گیاه بهاری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه از این گیاهان خوراکی چه استفاده‌هایی می‌کنید اظهار کرد: گیاهان بهاری از خاصیت‌های بسیار زیادی برخوردار است و در فصل بهار خانواده ما بیشتر وعده‌های غذایی خود را با این گیاهان تأمین می‌کنند.

وی افزود: مصرف زیاد پروتئین و گوشت قرمز موجب بروز بیماری‌های زیادی در افراد می‌شود و خوردن گیاهان خوراکی فصل بهار برای سلامت همه افراد بسیار ضروری است.

گیاهان بهاری منبع مهم در آمد مردم

محمد رحمانی از دیگر شهروندان بیجاری نیز در گفت‌وگو با با خبرنگار مهر اعلام کرد: علاقه بسیار زیادی به گیاهان خوراکی فصل بهار دارم، مثلاً گیاه خوراکی قازیاقه معجزه‌های در درمان انواع بیماری‌ها دارد، هرساله در این فصل برای خرید این گیاه بسیار خوشمزه و پرخاصیت لحظه شماری و به مقدار بسیاری خریداری می‌کنم.

وی به تعداد گیاهان دارویی و خوراکی این منطقه اشاره و ابراز کرد: لف چشمه (بولاغ اوتی)،پونه خوراکی، گل آقا (گیلاغه)،شنگ، گوشت بره (گوشت برخیله) کنگر، ترشک اسفنجی (اول که) پیاز وحشی (پیاز قوراته) زرایند کوهی (پرشک)،تعدادی از گیاهان بهاری در منطقه بیجار گروس است.

این شهروند بیجاری گفت: با توجه به نبود شغل پایدار در بیجار برداشت و فروش گیاهان بهاری در دو ماه فصل بهار منبع درآمدی برای افراد جویای کار در بیجار است.

گیاهان بهاری بدن را پاکسازی می‌کند

یکی از فروشندگان بیجاری که سبد و گونی‌های بزرگی از گیاهان خوراکی را در مغازه خود گذاشته بود در گفت‌وگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: خوشبختانه استقبال مردم بیجار از گیاهان خوراکی فصل بهار بسیار خوب است و همزمان با نیمه دوم فروردین شاهد حضور مشتری‌های زیادی هستیم.

حامد کریمی گفت: خوشبختانه مردم بیجار طرفدار بسیار خوب گیاهان خوراکی فصل بهار هستند، چراکه فواید زیادی دارد و در درمان بسیاری از امراض مؤثر است و بدن انسان را پاکسازی می‌کند.

وی به هزینه این گیاهان خوراکی اشاره کرد و ابراز داشت: قیمت این گیاهان با توجه به سختی که در ببرداشت آن وجود دارد بسیار پایین است و عموماً قیمت‌ها از ۴۰ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان بوده و تقریباً نسبت به سال گذشته افزایشی نداشته است.

گیاهان بهاری جادوی نهفته در دل زمین هستند که در فصل بهار سفره شهروندان بیجاری را رنگین می‌کند اما یکی از مضرات برداشت بیش از حد این گیاهان تخریب طبیعت است که این مهم باید مورد توجه مردم قرار بگیرد.

کد خبر 6085166

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی فصلی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار